Kötülüğümde boğuluyorum....

Iletisim bozuklugunuz var bence. Kotu bir insan degilsiniz. Haksizliga tahammulunuz yok

ayyyyyyyyyyy bacim delimisin ya.... ben simdi 24 yasinda bekar , meslekli yanliz yasayan bi bayan olcam, süper arkadas cevresi yaapar, tüm kitap fuarlarina gider, konser cinema gezer hayatimin tadini cikarirdim.. haaaa madem tek yasiyorsunuz kazaaniyorsunuz sizde anneninze yarim günlük olsa bile bi yardimci tutun..

İnsanoğlu yaşının zamanın hiçbirşeyin kıymetini bilemiyor değil mi..
Maalesef henüz işe yeni başladım öyle bir maddi lüksüm yok keşke olsa

Her seyi cok sorgulama bence. Zor ama görmezden gel. Iki yüzlü ol demiyorum. Baskalarinin hatalari beni ilgilendirmez düsüncesini yerlestir. Babaanne -anaanne meselesinde söyle düsün senin anneni kardeslerin istemezse sen onu sevdigin icin baksan ve cocugun anne birak teyzem baksin dese . Üstelik kardesin bakmazken dese. Ya da sen babaannen olsan . Ne düsünürdün ???
Empati yapmaya calis.
samimiyetsizse samimiyetsiz takilma. Senin görevin ne yargilamak ne de onun bu davramisini düzeltmek. Arkadas konusuna gelirsek. Benim de yok arkadasim. Bu zamanda biraz sans isi. Bulursun günün birinde. Ama aile baska bir sey. Ne güzel kiz kardesin de var. Gerisini bosver. Insanlari ve onlarin davranislarini bosver. Sonucta ne yasadiklarini da bilmiyoruz.

Aslında durumunu,içindeki öfkeni anlıyorum
tamm babaanne,annaanne konusunda çok hakkısın fakat gründüğü kadarıyla annenler sorun yaratmıyor sen bosa bunla ilgilenme.
Herkes mutlaka bir gün mukafatını alıcaktır.
şimdi senin sorunun farklı,cevrende herkesin senden uzaklaşması sorun
bak bişey diyeyim üst komsum 4gundür panik atak geçiriyor ve ben 4gundur ona bakıyorum gece 4kadar oturdugumuzu biliyorum.yemek ust kata yetecek sekildeyapıp cocuklarına tüm gun bakıyorumki sakinleşsin diye
İste komsuluk arkadaskık bu gunler içindir.ailesi gurbette ve o benimle saglam bi arkadaskığı oldugu için bu süreci tek geçirmiyor
inan banamesleğin ne olursa olsun gun gelip bir bardak su veren ararsın
ve buda sevgi gerektırır.
etrafını yalnız bırakma

Ben de biraz kinciyimdir insanlarla mesafeliyim dostluk kuramiyorum. Kurdugumda bir yanlisini gorunce bitiriyorum. Yardim etmeyi severim ama daha ileri gitmem. Karsimdaki kisi bana yanasmadikca ben ona yanasmam.
Benim en buyuk dostum esim oldu. Hayat arkadasi olmanin yanisira bana gercek dost oldu. Birbirimize karsi cikarci ve ikiyuzlu degiliz en onemlisi bu. Bircok cift sohbet etmez. Belli bir sure sonra sıkıldiklari veya birbirlerine tahammulleri kalmadigi icin yalniz vakit gecirmek tatile gitmek istemez. Biz oyle degiliz. Umarim siz de dost olabileceginiz bir es bulursunuz.

Bende böyleyim haksızlıga gelemiyorumbaşk ilişkilerimde de bişeyini göreyim susup bekleyemiyorum konuşup anlaşma yerine ya bna hemen cvp versin istiyorum ya da sabrım tasıyo öfke patlaması yasayıp silip atıyorum herseyi benimde karşı cinsle yenemedığim bi sorunum var. Peki kız değilde erkek arkın vs var mı? Onada aynı tahammulsüzlüğü gösteriyor musun? Bence seninde içinde affetmediğin biseyler var ve bu sana gem vuruyo. Bu satten sonra kurulan dostluklar kalıcı olmuyor o bi gercek ama yüzeysel arkadaslıktanda hoşnut degılsin bence sevgilin vs olsa buna ihtiyacın kalmaz. Bencede kendi yuvanı kur kimseye ihtıyacın kalmaz

Kim olduğunuzu seçmek çok güzel bir hareket.. neyi sevip, neye nasıl davranış geliştireceğinizi de... Velakin, doğru seçimlerin üslupları ayarlanmalı. Orada hata yapıyor olabilirsiniz. İstediğini istediği gibi söyleyen, fazla net olan, istemediğini işitip, istemeyeceği şekilde ağırlanır derler.. Doğruyu söyleme ve gösterme biçiminizde, naif ve latif olmaya gayret gösterirseniz, saygıyı muhafaza ederseniz, saygı da görürsünüz. Tahminim, üslup hatalarınız var...
Arkadaş edinme mevzusunda.. Sert ve soğuk duruş karakterinizden ileri geliyorsa yapılacak çok fazla bir şey yoktur. Zira samimi olmaya çalışacaksınız diye karakterden ödün verirseniz, samimiyetsiz hissettiğiniz için, karşı tarafın da size karşı samimi olmadığı hissine kapılacaksınız. Oysa belki de durum böyle olmayacak.. Bazı insanlar çabuk adapte olur ve sevgiyi sunma eşikleri daha düşüktür. Hemen sevebilir, sahiplenebilir.. Böyle insanlar çoğunlukla kolay da vazgeçer... Ancak bu da karakter..
Neyin bedeli sizin için daha katlanabilirse ona göre bir yol çizin kendinize... Tavır konusunda sert ve soğuk olmak yerine ne olursa olsun naif ve kibar olmak ölçünüz olursa, saygı duyulan bir insan olmayı başaracağınızdan hiç kuşkum yok.. Ancak samimi sevgiler arıyorsanız, dominant yanlarınızı bastırarak, empati yoluyla insanları anlamaya çalışın. Her yanlışı düzeltmek için dilinizi ya da elinizi uzatmayın, mutlaka bekleyin... Biraz süre geçsin... Biraz biriksin bazı şeyler.. O yanlışın oluşturduğu tepkileri, dalgaları izleyin.. acele etmeyin... Belki de yanlış gördüğünüz şey başka bir doğruya sebebiyet verecektir... (Çok keskin yanlışlardan bahsetmiyoruz)..
Siz elbette daha iyisini bilirsiniz,

Ben güleç,sevimli,dışa dönük oldum da ne oldu be arkadaşım boşver ya

Ne kazıklar yedim, arkamdan söylenmiş ne laflar işittim.

Herkes beni dertsiz sorunsuz sandı oysa boğuluyordum ölüyordum kimse görmedi görmek istemedi çünkü ben mutlu ben fedakar ben milletin mutlulugunu düşünendim

Kimse ne derdin var demedi.Ama ben akıllandım gramla güldüm derdimi söyledim hepsi kacti

Temizlendi hayatım,mikroplardan kurtuldum.

Kendini nasil iyi hissediyorsan öyle ol ortammis cevreymis bu yuzden kisiliginden ödün verme

Insanlar nankör bir söz var ya bir insani kirk yıl sirtinda taşı bir kez yere indir kötü olursun diye heh işe hayat bu

Siz yogo ya başlayın içinizdeki öfkeyi bir şekilde dışa atmalïsïnız . Birde kişisel gelişim ile ilgili aktivitekere katılın emin olun herşey daha güzel olacak .

Hepsini okuyamadım ama şunu söyleyeyim dobra olmakla kaba olmak arasında ince bir çizgi vardır,hatasız kul olmaz insanların hatalarını yapıcı bir dille söylemek yerine kırıcı olmuşsun sanırım,birde çoğu zaman insanları olduğu gibi kabullenmek gerekir çok uç yanları olmadığı müddetçe, bence sizin insanlara tahammülünüz yok ,ve bu zihniyetle hayatınızda hep yalnız kalmaya mahkum olursunuz

İşin aslı hn . konusu çok ağır yani konuyu parçalayarak kitap okuması gerekir .
Sizin istediğini konu hangisi ?

Kendini gelistirmek adina tavsiye edeceginiz kitaplar varmi? Bende cünkü konu sahibi gibiyim hic arkadasim cevrem yok. Üzülüyorum yanliz olmaktan ama arkadaslik satin alinacak bir sey degilki yoksa yoktur.

Tavsiye edebilecegin kitaplar varmi?
Bir şey söyleyeyim mi tam bir oğuz atay karakterisin. İlk yazını okuyunca direkt aklıma gelen buydu. Hem o da mühendis:) (Allah rahmet eylesin). kendini onun kitaplarında bulacağına eminim; korkuyu beklerken, tutunamayanlar.

Ay bi dakika yanlış kişiye yazdım galiba yukarıdaki yorum konu sahibineydi afedersiniz

Kendini gelistirmek adina tavsiye edeceginiz kitaplar varmi? Bende cünkü konu sahibi gibiyim hic arkadasim cevrem yok. Üzülüyorum yanliz olmaktan ama arkadaslik satin alinacak bir sey degilki yoksa yoktur.

Ben durumumu düzelttiğim an Murat Toktamışoğlunun Yeni bir hayat ve Bu kitap hayatınızı değiştirecek adlı eserlerini almayı planlıyorum .

Lisedeyken bunu okumuştum lise öğrencisi olduğum için üzerimde baya etkili olmuştu . Yazarın bir çok konuda kitabı var bizim kültürümüze çok uyumlu değil ama içinde kapılacak bazı şeyler var bence

Tesekkür ederim :)

İnanır mısın beni anlatmışsın sanki. Bu gece oturup hüngür hüngür agladım. Gece 1 olmuştu ve apartmanda hala gürültü vardı, uyandım, sinirlendim. Aglamamın sebebi gürültü değil bunu anlatacak yakın bir tek arkadaşımın olmayışıydı. Özel mesaj at arkadaş olalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…