Kötülüğümde boğuluyorum....

Sanki kendimi okudum yalniz degilsin bi bdv ye ben de hayat hikayemimi anlatsam da icimi doksem bi rahatlasam bi rahatlasam kiiii... Valla anlatsam roman olur. Allah en kisa surede hayirlisiyla derman kapilarini sana acsin. Amin! Allah buyuktur sıkma canini Allah mukafatini verir sabret umudunu kaybetme.

Bende cok sicak kanli, yumuşak tavırli, arkadas canlisi bir insan değilim ama arkadaş istediğimde arkadaşlarım oldu. Siz bence kendinizi tam olarak dışarıdan göremiyorsunuz.

Ben arkadas edinsemde yapı olarak cok sıkı arkadaşlık kurmaya müsait değilim mesela. Bircok insanda benden buyuzden uzaklasmistir. Mesela canim istemiyorsa, arkadasim, arkadaslarim selam verse mesaj yazsa, arasa dönmez ve bir an ortaliktan yok olurdum Kafama esmesine gore davranirdim. Sonra bisey olmamis gibi "hadi cikalim mi bugun?" Diyebiliyordum. Ki bu özelligimi dahi sorun etmeyen bikac arkadaşım vardı yinede arkadasim oldu yani. Evlenip sehir degistirince hepten koptu tabi.

Benim için arkadas edinmek kolay degil herkes kafama uymuyor, herkeste bana tahammül edemez ama benim bile arkadaslarim oldu, senin kadar kafama taksam arkadas meselesini yine arkadas bulurum illa ki. Senin bu kadar yalnız kalıp dişlanman haksizliga gelememekten, soguk olmaktan cok daha fazlasıdır eminim. Kendine objektif ol.

Kendimi okudum... Gerçekten kendimi okudum gözlerim doldu, boğazım düğümlendi... Yazdıklarının tamamını harfi harfine yaşadım arkadaş anlamında. Aile olarak zaten sıkı bağları olan bir ailede büyüyemedim maalesef. Zor alışılmıyor alışılacak gibi de hissettirmiyor. İnsan gerçekten arıyor dertleşecek, güvenecek, hiç düşünmeden ardını gırgır şamata yapacak birilerini. Kalbinin kötü, kirli olduğuna asla inanmıyorum yazdıkların o kadar net o kadar duru ki çünkü. Allah bizim gibilerin karşısına umarım en yakın zamanda bizim gibi insanlar çıkartır. Artık tek duam bu oldu.

Ailenizin sizi sevmediğini ,istemediğini sanmıyorum ama şu da bir gerçek tahammül edilmesi zor birisiniz.
Annenizin yerine koyuyorum kendimi,öyle yada böyle mecbur kaldım bir aile büyüğüne bakıyorum diyelim,benden başka bakabilecek insanlarda varken bana kaldı bu iş. Haksızlık mı derseniz evet dibine kadar ama sokağa atamayacağıma göre,kimseyle yüzgöz olup bu sebeple kavga etmek istemiyorsamda,konuyu kapatıp kendi adıma sakinleşmeye bakarım. Aksi şekilde davranıp beni körükleyen,körüklemeye çalışan insanada kızarım. Yeri gelir sustururum,mecbur değilsem görüşmem çünkü onun söylenmesinin bana faydası yok,aksine zararı olur. Dolayısıyla onlar kabullenmişler bu durumu. Siz söylemesenizde farkındalar haksızlık olduğunun ama dediğim gibi,kabullenmişler,idare ediyorlar. Siz kah surat asıp,kah söylenip birşeyi değiştiremezsiniz ki.
Arkadaşlıktada böyledir. Sürekli mutsuz,yakınan,söylenen insana tahammülüm yoktur. Kendimde dikkat ederim en yakınıma dahi sürekli dert anlatan,mutsuz taraf olmak istemem zira bilirim ben böyle davranırsam karşı tarafında hayat enerjisini negatife çeviriyorum. Kimsede istemez yakınında hep mutsuz,herşeyden yakınan biri.
Ben uzak tutuyorum zira etkisinde kalıyorum aksi halde biliyorum. Damarlarımdan çekiliyor adeta tüm mutluluğum böyle insanlarla bir aradayken ,yaşadım ,biliyorum.
Sizde kabullenmeyi öğrenin bazen birşeyleri olduğu gibi. Bu şeye benziyor kocası aldatan bir arkadaşım var,kadın affetmiş ,evliliğini devam ettiriyor,unutmaya çalışıyor,ben gidip gelip ama haksızlık,ama seni aldattı diyerek amiyane tabirle kafa ütülüyorum,bu insan benimle görüşmek istermi? İstemez haklı olarak. O bir karar almış,uyguluyor,haksızlık vs boyutunu geçmiş kendince,atlatmaya çalışıyor. Ben susmayı bilmek durumundayım.
Sizde 3 maymunu oynayın zamanında ve yerinde,inanın size birşey kaybettirmez. Zaman içerisinde alışırsınız hatta belki,öğrenirsiniz o umursamıyorsa banane ki demeyi.

Benim az ve öz arkadaşım vardır. 5 parmağın beşini geçmez denecek kadar. Ben de kin yok aksine çok affediciyim. Ama senin söylediğin gibi insanlar kötü. Iyi niyetimi kullanıyorlar bazı arkadaşlar ve mecburen sabrın sonunda araya mesafe koymak zorunda kalıyorum. Senin için üzüldüm. Ama canım sen kendini tanıyorsun olumsuz taraflarını görmüşsun. Bu cok guzel bir sey senin için. Duzelebilecegini gösterir. Daha affedici olursun. Ne bilim bir hataya silmezsin arkadaşları biraz sabırlı olursun baktın olmuyor sonra silersin. Sen istersen kendini düzeltirsin. Her şey senin elinde. Ben hoşgörülü anlayışlı olsam da öyle bencil tipler gördüm ki artık korkuyorum aslında benďe yeni arkadaşlardan vs. Ama biri ile tanıştığımda bakıyorum beni kullanmayacak iyi biri ise ilişki kuruyorum arada değilse mesafe koyuyorum sende böyle yaparsin

Aha gorumcem yazmis zandim.bir an. 45 yasin da tek bir arkadasi olmayan ailesiyle gecinemeyen biridir. Ama o da kabul etmez. Siz etmissiniz. Hayat arkadassiz dostsuz gecmez. Hadi bugun gencsin kendini oyaladin ya yaslaninca. Insanlara kusurararsan cok ben de de den de de. Kimse kusursuz degil. O yizden biraz pozitif olun benve

Hay yaşayın ya... Meğer arkadaşı olan insanlar ne beter insanlarmış, hepimiz yalancı, nabza göre şerbet veren, arkadan konuşan falan insanlarız çünkü!

Kötü bir insan değilsiniz ama insan ilişkileriniz zayıf. Kimse etrafında kavgacı, kırıcı, en ufak bir tahammülü olmayan birini istemez.

Kaldı ki insanları en ufak hatasında silen sizsiniz, sizi niye insanlar tolore etsin?

Dobra, açıksözlü olmak; kırıcı, patavatsız, kaba olmayı gerektirmez. Kimse size yalan söyleyin, düşündüklerinizi söylemeyin demez zaten ama biraz dilinizin kemiği olsun.

"İnsanların benden kaçarcasına tavrı" demişsiniz, siz olsanız soğuk, tahammülsüz, kinci, kavgacı bir insan ister misiniz hayatınızda?

Kendinizin farkına varıp kabullenmeniz çok büyük bir adım, henüz hayatın başındayken belirttiğiniz gibi bir destek almanız oldukça faydanıza olur.

Kötü değil tahammülsüzsünüz benim gibi :)

Tanıdığım bikaç kadın var mesela o kadar kötü kıskanç biri ki ama millet ağzının içine bakar çok sever.

Bu biraz da şans meselesi.çok iyi mülayim olup arkadaşı olmayan da var çok sinirli olup etrafı dolu olan da

Bu çok güzel bir şana gerçekten her çift bunu beceremiyor, bizde erkek arkadaşla dost gibiyiz çok şükür insana iyi geliyor. Allah mutluluğunuzu daim etsin

Çok teşekkürler harika açıklamışsınız, kesinlikle tavsiyelerinize uyucam

Teşekkürler hemen araştırıyorum bende kitap önerisi rica edicektim :)

en azından insanın kendini bilmesi ve farkında olması bilmesi çok güzel birşey. bu durumdan rahatsız olduğunuz ve çözüm aradığınzı belirtmişsiniz. arkadaşların verdiği tavsiyelerle ( özellikle kitap konusu ) inşallah daha iyi olacaktır

Yaa gerçekten mi, buraya konu açınca farkettimki benzer durumda bir sürü insan var üzülmeyin, inşallah Allah çıkarır karşımıza

iyilik yap.. karsiliksiz..
muhtaclara yardim et..
iyilik yapmak kalbi yumusatir..
kini azaltir..
mesela cocuk esirgeme kurumuna gidebilirsin.. resim oyun ders degisik aktivetelerle hem kendine hemde onlara yardimci olursun..
yardim derneklerinde gonullu olabilirsin..

bunlardan once de kendini degistirmelisin..
olaylara farkli acilardan bakmayi dene..
mesela anneannen zor durumda suan annende bakmasa belki huzur evinde kalacak..
Allah annenin yaptiklarini goruyor..
annen yoruluyor belki ama kaybeden degil kazanan taraf oluyor..

olaylarin olumsuz yonlerini ararsan bir dunya sebep bulursun sen olumlu yonden bakmaya calis.. haksizlik karsinda susma ama basit hatalarda affedici ol..
cunku kimse mukemmel degil.. illaki hatalar yapiyoruz hepimiz..

ben cok cabuk affederim ve unuturum..
beynimi unutmaya programlamisim sanki..
yapilan kotulugu bir zaman sonra unutuyorum..
daha mutluyum inan..
unutmak iyilestirir..
hatalari unut gitsin uc gunluk dunya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…