fabric is ark. ile tartismis. ark.inida patrona sikayet eder gibi birseyler demis. sonrada bu msj gelmis.
ya ben bu yazdigini kabul edemiorum. neden ?: patron gayet profesyonel. ama calisani degil. birde tartisma konusu cok eften puften birsey ise, 5 yil icinde asagi yukari patron calisanini tanir, bugune kadar da ilk sorun bu degildir. benzer sikayetleri varsa bu arkadasin. patronda anlayacagi dilde uyari verip aklini basina devsir demis. gayette kibar demis.üslubu çok çirkin her ne olursa olsun. Böyle mail mi atılırmış yok çayımı getir yok bilmem ne. profesyonellikten çok uzak bir yazı.
Böyle biriyle çalışmak istemezdim, iş yerinde elbet hepimiz sorunlar yaşıyoruz , anlaşamadığımız noktalar oluyor , çözüm bu şekilde üstü kapalı tehdit olamaz. kimse kimseye mecbur değil , sana patron ona çalışan çok ..
Bence böyle birinden daha fazla özür dilemeyin , durumunuz müsaitse ayrılın hatta.
Aynen öyle, ayrıca patronla kendini eşit görüyor bu olamazya ben bu yazdigini kabul edemiorum. neden ?: patron gayet profesyonel. ama calisani degil. birde tartisma konusu cok eften puften birsey ise, 5 yil icinde asagi yukari patron calisanini tanir, bugune kadar da ilk sorun bu degildir. benzer sikayetleri varsa bu arkadasin. patronda anlayacagi dilde uyari verip aklini basina devsir demis. gayette kibar demis.
nasil kibar? direk kovmamis. bu kizin iyi taraflarini yok saymamis. hatta baya adil ve adaletli yazmis.
ve mailde su ibare var. is ark. anlasamayabilirsin ama onlari secmek -gonderme - ortak calismanizi istiyorsam calisacaksiniz vb..kararlari bana ait. bunu anla sorgulama.
demek ki konu sahibi patronuna daha oncesinde akil verdi. veya benzer birsey dedi. konu sahibi patronun otoritesini sorgulamis.
bence adam gayet profesyonel. adaletli ve adil. herkesin.icinde de bunlari soylerdi. etik olmazdi. yanina cagirsa daha fazla yuz goz olurdu. cunku calisani duygusal. anlatana kadar sinirden catlardi.Kovulmamışsınız ama çok amatörce uyarılmışsınız! Bizzat patronunuzun sizinle muhatap olması, hem de mail yoluyla saçma sapan düşük cümlelerle sizi uyarmaya çalışması tam bir komedi. Ben sizin yerinizde olsam bu insanın emrinde çalışmaya utanırdım.
hay parmagina saglik... nee guzel yazmissin.. budur."6 ay sana maaşını ödeyeyeim, kendine bir yol çiz " derken, 'istiyorsan gelme, yeni bir yol/iş bulmak için geçireceğin ve gelmeyeceğin 6 ay boyunca da sana maaşını ödemeye devam ederim' diyen bir adam patronunuz.
ve bunu önceden size söylemiş olduğunu, ve hala arkasında olduğunu tekraren söylüyor.
belli ki bir süredir sıkıntılar var merkezinde sizin olduğunuz.
bu süreçte ise, patronunuza göre, haddinizi aşmışsınız. üstelik merkezinde olduğunuz çatışmalar ofis içi huzursuzluklara vesile olmuş.
adam, "anlamamışsın, bir daha yazayım ama bu sefer gerçekten SON" dediğine göre, kendince sizi epeydir idare ediyor, bir şeyleri anlatmaya çabalıyor.
aslında, "gitmemi mi istiyorsunuz" ya da " gitmemi istiyorsanız giderim" vs söylemler, huzursuzluklarda olayların akışı istediğiniz gibi gitmeyince, patronunuzdan da umduğunuz tepkileri alamayınca, işi duygusal baskı ve manüpülasyona dökmekten başka bir şey değil benim gözümde... biraz daha profesyonelce bakın olaylara. keza, 5 senedir emek veriyorum vs.. duygusallığına da kapılmayın, siz emek veriyorsanız, karşılığında ücretini de alıyorsunuz. kimse için bila ücret fedakarlık yapmıyorsunuz. ama belli ki, yeni durumlara adapte olamıyorsunuz. haklı olduğunuz noktalar olsa bile, haklı kalmayı beceremiyorsunuz. "özür maili yazdım" dediğiniz mailin içeriğinde de kimbilir ne kişisel odaklı duygusal manüpülasyonlar vardı ki, adam " yine anlamamışsın, bir daha anlatayım ama, bil ki artık gerçekten yeter " minvalinde böyle bir cevap yazdı.
adam bugün işe geldiğinizi görünce, bir defa daha beyaz sayfa açarak size hiçbirşey yokmuş gibi "günaydın " demiş, daha ne istiyorsunuz... patronunuzun tutumunu takdir edeceğinize, e ben anlamadım, ne oluyor şimdi minvalinde yazmaya devam ediyor olmanız da, ayrı bir sıkıntı.
gerginliğin süreceğini "umarak" işe gitmeniz karşısında, patronunu tutumuna bakarak, adamın profesyonel yürütmeye gayret ettiği bu süreçte, sizin hakikaten profesyonellikten uzak bir yaklaşım içinizde olduğunuzu düşünüyorum.
bence adam gayet profesyonel. adaletli ve adil. herkesin.icinde de bunlari soylerdi. etik olmazdi. yanina cagirsa daha fazla yuz goz olurdu. cunku calisani duygusal. anlatana kadar sinirden catlardi.
msj atmak ile en guzelini yapmis...
"6 ay sana maaşını ödeyeyeim, kendine bir yol çiz " derken, 'istiyorsan gelme, yeni bir yol/iş bulmak için geçireceğin ve gelmeyeceğin 6 ay boyunca da sana maaşını ödemeye devam ederim' diyen bir adam patronunuz.
ve bunu önceden size söylemiş olduğunu, ve hala arkasında olduğunu tekraren söylüyor.
bu süreçte ise, patronunuza göre, haddinizi aşmışsınız. üstelik merkezinde olduğunuz çatışmalar ofis içi huzursuzluklara vesile olmuş.
adam, "anlamamışsın, bir daha yazayım ama bu sefer gerçekten SON" dediğine göre, kendince sizi epeydir idare ediyor, bir şeyleri anlatmaya çabalıyor.
aslında, "gitmemi mi istiyorsunuz" ya da " gitmemi istiyorsanız giderim" vs söylemler, huzursuzluklarda olayların akışı istediğiniz gibi gitmeyince, patronunuzdan da umduğunuz tepkileri alamayınca, işi duygusal baskı ve manüpülasyona dökmekten başka bir şey değil benim gözümde... biraz daha profesyonelce bakın olaylara. keza, 5 senedir emek veriyorum vs.. duygusallığına da kapılmayın, siz emek veriyorsanız, karşılığında ücretini de alıyorsunuz. kimse için bila ücret fedakarlık yapmıyorsunuz. ama belli ki, yeni durumlara adapte olamıyorsunuz. haklı olduğunuz noktalar olsa bile, haklı kalmayı beceremiyorsunuz. "özür maili yazdım" dediğiniz mailin içeriğinde de kimbilir ne kişisel odaklı duygusal manüpülasyonlar vardı ki, adam " yine anlamamışsın, bir daha anlatayım ama, bil ki artık gerçekten yeter " minvalinde böyle bir cevap yazdı.
adam bugün işe geldiğinizi görünce, bir defa daha beyaz sayfa açarak size hiçbirşey yokmuş gibi "günaydın " demiş, daha ne istiyorsunuz... patronunuzun tutumunu takdir edeceğinize, e ben anlamadım, ne oluyor şimdi minvalinde yazmaya devam ediyor olmanız da, ayrı bir sıkıntı.
gerginliğin süreceğini "umarak" işe gitmeniz karşısında, patronunu tutumuna bakarak, adamın profesyonel ve sizin açınızdan adil yürütmeye gayret ettiği bu süreçte, sizin hakikaten profesyonellikten uzak bir yaklaşım içinizde olduğunuzu düşünüyorum.
peki , ben sizin gibi dusunmuyorum...Kaliteli bir işveren hiçbir konuda hiçbir çalışanı ile bu şekilde yüzgöz olmaz. Hele de oturup sayfalarca mail yazmak! Baya boş vakti var demek ki patroncuğun. Bana sadece çay getirirsin, kapıya bakarsın demek! Ne kadar düşük bir patron profili aman Allahım! İk denen birşey var, oraya havale edersin rahatsız olduğun bir konu varsa. Onlar senin adına çağırır yüzyüze görüşürler personelle, gerekirse savunmasını alırlar. Uyarılarını yaparlar. Böyle işbilmez ve basit bir patronla gerçekten çalışamazdım. Hele eski patronlarımla kıyaslıyorum da...
ben de böyle anladım."6 ay sana maaşını ödeyeyeim, kendine bir yol çiz " derken, 'istiyorsan gelme, yeni bir yol/iş bulmak için geçireceğin ve gelmeyeceğin 6 ay boyunca da sana maaşını ödemeye devam ederim' diyen bir adam patronunuz.
gerginliğin süreceğini "umarak" işe gitmeniz karşısında, patronunu tutumuna bakarak, adamın profesyonel ve sizin açınızdan adil yürütmeye gayret ettiği bu süreçte, sizin hakikaten profesyonellikten uzak bir yaklaşım içinizde olduğunuzu düşünüyorum.
olayın içeriğini bilmiyorum ama patronun bu şekilde mail atıp tehdit eder gibi yazması hiç hoş değil. yanına cagırıp uygun bir dille anlatabilirdi. Zaten bütün sınırları patron belirliyor , bu tarz bir yüz göz olma durumu şahsen istemezdim ben ve bana cok garip geldi patron çalışan ilişkisi olarak.ya ben bu yazdigini kabul edemiorum. neden ?: patron gayet profesyonel. ama calisani degil. birde tartisma konusu cok eften puften birsey ise, 5 yil icinde asagi yukari patron calisanini tanir, bugune kadar da ilk sorun bu degildir. benzer sikayetleri varsa bu arkadasin. patronda anlayacagi dilde uyari verip aklini basina devsir demis. gayette kibar demis.
nasil kibar? direk kovmamis. bu kizin iyi taraflarini yok saymamis. hatta baya adil ve adaletli yazmis.
ve mailde su ibare var. is ark. anlasamayabilirsin ama onlari secmek -gonderme - ortak calismanizi istiyorsam calisacaksiniz vb..kararlari bana ait. bunu anla sorgulama.
demek ki konu sahibi patronuna daha oncesinde akil verdi. veya benzer birsey dedi. konu sahibi patronun otoritesini sorgulamis.
dunden beri konuyu sayfa sayfa takip ettim. yanına cagıramaz bu adam kriz gecirir. kız aşırı duygusal ve kendini haklı görüyor .ama özür dilemekte istiyor. fakat buna ragmen bekledigi tepkiyi görmeyince de kendi içinde kriz yaşıyor. mail en iyisi ve mail aslında tehdit içermiyor. alternatif sunuyor.olayın içeriğini bilmiyorum ama patronun bu şekilde mail atıp tehdit eder gibi yazması hiç hoş değil. yanına cagırıp uygun bir dille anlatabilirdi. Zaten bütün sınırları patron belirliyor , bu tarz bir yüz göz olma durumu şahsen istemezdim ben ve bana cok garip geldi patron çalışan ilişkisi olarak.
o mail başka bu başka adam sana iş hakkında öyle dedi diye sana kötü davranmamalı ki zaten ?yani o mailin üzerine dahada gergin bir tavır ile yaklaşır istemediğini birde bu şekilde belli eder diye umuyordum ama şimdi sanki karşımda o maili atmış kişi yok gibi o yüzden diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?