• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kovulmak mı? İstifa etmek mi?

oinone27

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
3.712
7.516
358
Aslında bi derdim yok sadece fikir almak istedim.

Çok uzun süreli bir işim yok bu firmada henüz 4 aydır çalışıyorum muhasebe elemanıyım.
2 gün önce patronum iş arkadaşım olan bi abiyle konuşmuş beni işten çıkartmayı düşünüyormuş, maaşlar çok ağır geliyor muhasebeciyi mi çıkartsak napsak diye, 15 gün önce bi kere sormuş konuşmuş 2 gün önce yine sormuş fikir danışıyor nedense oda ben karışmam sen bilirsin iş senin işin demiş.
Dün de benim maaş günümde param yok dedi ödemedi cumartesiye sarkıttı.

Burada daha önce hiç düzen olmamış hesap kitap tutulmamış ilk muhasebecisi benim diyebilirim ve ben ona şu an fazlalık geliyorum.
Bunlar 2 ortaktı ve hesapları çok karışıktı ortaklığı bitireceklerdi ama hesapların içinden çıkamadılar. Ben 2 ay uğraştım düzene soktum. Tüm firmalarla hesap mutabakatı yaptım. Ortak yaptıkları işlerin hesaplamalarını yaptım ve sonra ortaklık bitti.

Ofis kısmı ve atölye kısmı var ofiste genelde tek oluyorum ve ortaklık bitince hesap görülünce amaç müşteri gelirse diye ofisi açık tutmak haline dönüştü. Diğer elemanların hepsi montaj elemanı şoför depo elemanı gibi..

Tabi ben bunu duyunca biraz sinirlenip birazda bozuldum çünkü 2 ay ciddi anlamda uğraştım, yeri geldi mesaiye kaldım yeri geldi evde hesap kitapla uğraştım. 6 yıllık bir firmanın muhasebesini ve saçma bi ortaklığı ben düzene soktum ve ilk gözden çıkarılan oldum:sopa:.

Patronum zaten anlayışsızın tekiydi yarım saat izin dediğimde gözleri parlıyordu, hastaneye gitmem onun için olay oldu gibi..

Şimdi diyorum istifa mı etsem ki abide diyor gittiği yere kadar gitsin daha işten çıkartma kararını bile alamıyor boşver rahat rahat para alıyorsun.

Aslında benim asıl sorunum bugüne kadar hiç işten çıkartılmadım, hep kendi haklı sebeplerimde işten ayrıldım ve şu an ne düşünmeliyim bilemedim. Kovulursam moralmen çökerim yediremem bunu, ayrılıp bu mutluluğu ona da yaşatmak istemiyorum.
Kararsızııııımmm :işsiz:

sende bunları birebir söyle çıkarılırsan boşver istifa da etme program biliyosundur illa ki nerde yaşadığını bilmiyorum daha iyi yerlerde çalışabilirsin canım araştır sadece

ben de şuan o moddayım. ben senin yerinde olsam kovulmayı beklemeden gidip konuşurdum. içimi kusardım resti çekerdim. yoksa değersizleşiyotsun yaptığın işin de bi kıymeti kalmıyor

saçmalama ne olursa olsun biz 3 aylık personele bile ihbar kıdem hesapladık. bırak o çıkartsın. sakın çıkma.

Bana söyleyen abide diyor ki "o sana söylerim sende kendin çıkarsın diye 15 günde bi bana soruyor yoksa bende elemanım sen çıkma ama herşeyede hazırlıklı ol" dedi.
Zaten kendim çıkarsam kendi isteğimle çıktım tazminatım yok diye kağıt imzalatıcak ama o çıkartırsa tazminat öder mi bilmiyorum. Benim çalıştığım dönemde kimseyi işten çıkartmadı çünkü.

Bana söyleyen abide diyor ki "o sana söylerim sende kendin çıkarsın diye 15 günde bi bana soruyor yoksa bende elemanım sen çıkma ama herşeyede hazırlıklı ol" dedi.
Zaten kendim çıkarsam kendi isteğimle çıktım tazminatım yok diye kağıt imzalatıcak ama o çıkartırsa tazminat öder mi bilmiyorum. Benim çalıştığım dönemde kimseyi işten çıkartmadı çünkü.
Paşa paşa öder hemen şikayet edersin sakın çıkma öyle niyetim yok siz çıkarın de cumartesileri bile alırsın fazla mesai olarak

Bence seni işten çıkartmıyacak başka planlar var sanki bekle , muhasebe bir şirketin ana kemiğidir adam alışma sürecinde daha önce muhasebecisi olmamış

Bende öyle düşünüyorum muhasebe olmazsa olmaz, ki hesapları çok karışık bunların. Ama bu öyle düşünmüyor sanırım bilmiyorum amacı ne.

Bide benim anlamadığım yeni daha büyük 2. bir dükkan açıyor. Maaşlar çok geliyorsa 2. dükkan niye orada kim duracak? :işsiz:

Burda çalışırken iş bulmam çok zor canım dedim ya hastane için yarım saat izin istedim gözleri büyüdü iş görüşmelerine gitmeden de iş bulamam ki :/

sıkıntılı bir durum :( ben olsam beni çıkarmayı düşünen bir adamın işyerinde mutlu çalışamam, içimden hiçbir şey yapmak gelmez, motivasyonum sıfır olur. ama bilmiyorum duygusal bakmamak da lazım aslında. çünkü şimdi kendi isteğinle çıksan hali hazırda iş yok. ama pat diye de çıkarabilir adam. nasıl fikir vereceğimi bilemedimo_O

sıkıntılı bir durum :KK43: ben olsam beni çıkarmayı düşünen bir adamın işyerinde mutlu çalışamam, içimden hiçbir şey yapmak gelmez, motivasyonum sıfır olur. ama bilmiyorum duygusal bakmamak da lazım aslında. çünkü şimdi kendi isteğinle çıksan hali hazırda iş yok. ama pat diye de çıkarabilir adam. nasıl fikir vereceğimi bilemedimo_O
o yüzden benimde kafam karıştı, pat diye çıkarırsa moralimde bozulur. ama istifa edersemde iş bulmak sıkıntı :/

Aslında bi derdim yok sadece fikir almak istedim.

Çok uzun süreli bir işim yok bu firmada henüz 4 aydır çalışıyorum muhasebe elemanıyım.
2 gün önce patronum iş arkadaşım olan bi abiyle konuşmuş beni işten çıkartmayı düşünüyormuş, maaşlar çok ağır geliyor muhasebeciyi mi çıkartsak napsak diye, 15 gün önce bi kere sormuş konuşmuş 2 gün önce yine sormuş fikir danışıyor nedense oda ben karışmam sen bilirsin iş senin işin demiş.
Dün de benim maaş günümde param yok dedi ödemedi cumartesiye sarkıttı.

Burada daha önce hiç düzen olmamış hesap kitap tutulmamış ilk muhasebecisi benim diyebilirim ve ben ona şu an fazlalık geliyorum.
Bunlar 2 ortaktı ve hesapları çok karışıktı ortaklığı bitireceklerdi ama hesapların içinden çıkamadılar. Ben 2 ay uğraştım düzene soktum. Tüm firmalarla hesap mutabakatı yaptım. Ortak yaptıkları işlerin hesaplamalarını yaptım ve sonra ortaklık bitti.

Ofis kısmı ve atölye kısmı var ofiste genelde tek oluyorum ve ortaklık bitince hesap görülünce amaç müşteri gelirse diye ofisi açık tutmak haline dönüştü. Diğer elemanların hepsi montaj elemanı şoför depo elemanı gibi..

Tabi ben bunu duyunca biraz sinirlenip birazda bozuldum çünkü 2 ay ciddi anlamda uğraştım, yeri geldi mesaiye kaldım yeri geldi evde hesap kitapla uğraştım. 6 yıllık bir firmanın muhasebesini ve saçma bi ortaklığı ben düzene soktum ve ilk gözden çıkarılan oldum:sopa:.

Patronum zaten anlayışsızın tekiydi yarım saat izin dediğimde gözleri parlıyordu, hastaneye gitmem onun için olay oldu gibi..

Şimdi diyorum istifa mı etsem ki abide diyor gittiği yere kadar gitsin daha işten çıkartma kararını bile alamıyor boşver rahat rahat para alıyorsun.

Aslında benim asıl sorunum bugüne kadar hiç işten çıkartılmadım, hep kendi haklı sebeplerimde işten ayrıldım ve şu an ne düşünmeliyim bilemedim. Kovulursam moralmen çökerim yediremem bunu, ayrılıp bu mutluluğu ona da yaşatmak istemiyorum.
Kararsızııııımmm :işsiz:
istifa etme. bekle onlar atsın. he baktın maaş gecıkecek gecıkıyor. istifa edesin.
ama o sana bunu dıyene de cok guvenme.

istifa etme. bekle onlar atsın. he baktın maaş gecıkecek gecıkıyor. istifa edesin.
ama o sana bunu dıyene de cok guvenme.
Diyen kişinin benimle problemi olabileceğini sanmam hem aramız iyi hemde benim pozisyonumla alaksı yok. O pes etme ama hazırlıklı ol ufak ufak iş bak dedi sadece.

Maaşıda cumartesi öder diye düşünüyoum o konularda problemli değil adam ama belli de olmaz tabi.

Bırak o çıkartsın bir yandan iş bak sen daha iyi bir yer bulursan çıkar hemen orada başlarsın arada boşlugun kaybın olmaz zaman gurur yapacak zaman değil dışarıda da herkes kucak açıp seni beklemeyecek sonuçta herkes işsiz çıkıp keşke o çıkartsaydı 1 ayı bulurdu bir fazla maaş olurdu diye düşünmekte var
relax ol kendi çağırsın konuşsun çıkartsın

Diyen kişinin benimle problemi olabileceğini sanmam hem aramız iyi hemde benim pozisyonumla alaksı yok. O pes etme ama hazırlıklı ol ufak ufak iş bak dedi sadece.

Maaşıda cumartesi öder diye düşünüyoum o konularda problemli değil adam ama belli de olmaz tabi.
Bilemezsin iş ortamı her zaman farklıdır oyle senin iyliğin için söylüyorumlara çok takılma kendin demişsin parası yoksa 2. yeri niye açıyor diye sen bekle o abiyede Allah kerim kaderde ne varsa o de, fazlada dillendirme ikide bir o kişiylede konuşma düzgünce işine bak
Adamın hesabını düzene soktum diyorsun belki bazı şeylerin farkına vardı senin üzerinden eleman agız araması yapıyor birini çıkartacak patron başka elemana akıl danışmaz sunu cıkartıcam yerine birini bulun veya onun işinide x yapacak su tarıhte cıkısını verın der.Başka hesapları var gibi ses etme çalış cıkarırsada ihbar alır cıkarsın kendin çıkma

Benim çalıştığım dönemde aynı işi yaptığım üst abi aynı şeyi yapardı (bende biraz eyvallahsızım ama Allahın işi sallamadım)Allah büyük deyip devam ettim sonra öğrendim ki o abinin iyliğime konusan sureklı orayı kotuleyen patronun işci cıkaracagını benıde dusundugunu soyleyen abının baldızı işsizmiş bak sen Allahın işine kıza başka yerde iş bulduda bizde batmaktan kurtulduk...

Son düzenleme:
Back
X