Köy meselesi

darlanma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2025
48
57
3
39
Eşim köye yerleşip hayvancılık yapmak istiyor. Çocuklar ıstemıyo ama bana baskı yapıyor. Kışın hep burada kalmak sıkıcı. Kimsede yok. Sıkıntıdayım baya. 2 çocuğum büyük 21 ve 14 yaşında. 4 yaşında kızım var bide onu burada okula yazdıralım kalalım diyo. Fikirlerinizi yazarmısınız

Aşağılamak için söylemiyorum ama köyleri hiç sevmem.Şehir hayatındaki imkan ve konforlar benim için önemlidir.Çocuklarınızın istememeye hakkı var.Sizin de zaten pek gönlünüz yok bu işe.Bir ailenin hayatındaki bu kadar radikal bir değişim de sadece bir kişinin istemesiyle olmaz.

Konfor önemli. Sen kalırsan heryerını yaptırırım evin diyo. İkna etmek için herşeyi yapar. İst a bir saat arabayla ama otobüsle 4 saat falan. Asla istemediğimi yıllardır bildiği halde aldı hayvanları. Yazın yardım eder bakarım hemde tatil yaparız dedim. Başka bişey bekleme dedim. Şimdi gitme diyo kızımla oğlum orda kalcaklarmış. Biz küçükle burda yaşıycakmışız. Madem gelmiyorlar kalsınlar orda diyo. Hiç olacak iş değil. Anlamak ıstemıyo.

Nasıl bir köy? Şehir veya ilçe merkezine yakın mı, şartları elverişli mi? İklim koşulları nasıl? Bunlardan biri veya birden fazlası sizi olumsuz etkileyecek ise kabul etmeyin derim. Gitsin kendisi yapsın.

Kendimden şüphe ettirdi bana ya. Rahatlamak için sorayım dedim. Teşekkür ederim

Nasıl bir köy? Şehir veya ilçe merkezine yakın mı, şartları elverişli mi? İklim koşulları nasıl? Bunlardan biri veya birden fazlası sizi olumsuz etkileyecek ise kabul etmeyin derim. Gitsin kendisi yapsın.
Şehir içine arabayla yarım saat. En yakın markete yürüyosun 20 dk. Arabamız var diyo da. Ben gidemiyorum kafama estikçe mesela

Ben de öyle dedim bakalım yapabilecek misin dene bi kendini belki sıkılıcaksın. Peşinden sürükleme bizide. Sen git yap arada sen gel ben geleyim. Çok ıstıyosan yap dedim. Emekli ol diyorum çoluk çocuk büyüsün belki evlenirler. Kalırsak başbaşa o zaman gideri diyorum. Daha ben 40 yaşındayım. Oda 43

Ben de öyle dedim bakalım yapabilecek misin dene bi kendini belki sıkılıcaksın. Peşinden sürükleme bizide. Sen git yap arada sen gel ben geleyim. Çok ıstıyosan yap dedim. Emekli ol diyorum çoluk çocuk büyüsün belki evlenirler. Kalırsak başbaşa o zaman gideri diyorum. Daha ben 40 yaşındayım. Oda 43
İstemiyorsanız şartlar da önemli değil bence. Bu yaşa kadar çoluk çocuğunuzu yetiştirmişsiniz. Daha ne olsun ? İçinizden ne geliyorsa onu yapın.

Ayrıca kışın çok soğuk burası. Benim köyün ama biz yazları tatile gelirdik küçükken. Zaten bu tek katlı evide yazlık olarak tap dedim ona. Adam yerleşelim diyo ya. Pişman oldum keşke hiç yaptırtmasaydım

İstemiyorsanız şartlar da önemli değil bence. Bu yaşa kadar çoluk çocuğunuzu yetiştirmişsiniz. Daha ne olsun ? İçinizden ne geliyorsa onu yapın.
Tam çoluk çocuk büyüyo rahat edicez hayvan köy çıkardı. Senin hayalin bu. Benim değil dedim. Sana engel olmuyorum işte ne istiyorsun daha git yap dedim. Bu yaştan sonra hayallerin için dağa taşa vuramam kendimi dedim. Bide diyo ki sen beni gözden çıkarıyosun nasıl görüşücez ben hayvanları bırakıp gelemem. Yanımda olmuyosun destek vermiyosun diyo. Asıl sen bi düzeni bozmaya çalışıyosun aykırılık yapan sensin dedim

Tam çoluk çocuk büyüyo rahat edicez hayvan köy çıkardı. Senin hayalin bu. Benim değil dedim. Sana engel olmuyorum işte ne istiyorsun daha git yap dedim. Bu yaştan sonra hayallerin için dağa taşa vuramam kendimi dedim. Bide diyo ki sen beni gözden çıkarıyosun nasıl görüşücez ben hayvanları bırakıp gelemem. Yanımda olmuyosun destek vermiyosun diyo. Asıl sen bi düzeni bozmaya çalışıyosun aykırılık yapan sensin dedim
Şu erkeklerin belli bir yaştan sonra hayvancılığa sarmaları yok mu insanı sinir ediyor.

Eşim köye yerleşip hayvancılık yapmak istiyor. Çocuklar ıstemıyo ama bana baskı yapıyor. Kışın hep burada kalmak sıkıcı. Kimsede yok. Sıkıntıdayım baya. 2 çocuğum büyük 21 ve 14 yaşında. 4 yaşında kızım var bide onu burada okula yazdıralım kalalım diyo. Fikirlerinizi yazarmısınız
Benim için imkansız bir şey, köy hayatına adapte olabilecek biri değilim. Eltim köyde doğmuş büyümüş, evlenince şehre gelmiş babaevi hala köyde ;" ben köyde yapamam köy hayatı çok zor diyor."haklı.10 yıllık evli babaevine bile gitmiyor kadın😂😂

Desteklerinizi bekliyorum gerçekten baskı altındayım. Kavga çıkmasını istemiyorum. Düşündüklerimi onaylıycak bazılarınız beni çok rahatlatacak

Benim için imkansız bir şey, köy hayatına adapte olabilecek biri değilim. Eltim köyde doğmuş büyümüş, evlenince şehre gelmiş babaevi hala köyde ;" ben köyde yapamam köy hayatı çok zor diyor."haklı.10 yıllık evli babaevine bile gitmiyor kadın😂😂
Şehirde doğmuş büyümüş biriyim bende. Nasıl alışayım buraya. Bide ona destek olanlar yokmu. Diyolarki ay ne güzel benim böyle yerim olsa burdan çıkmam ne varki. Saçma sapan. Bunlarda AVM'den çıkmayan tipler

Desteklerinizi bekliyorum gerçekten baskı altındayım. Kavga çıkmasını istemiyorum. Düşündüklerimi onaylıycak bazılarınız beni çok rahatlatacak
Hayvancılık kocanın hayalindeki gibi paralar etmiyor artık. İşi biliyor zannediyor ama o işler öyle değil gitsin bi hayvancılık yapanlarla konuşsun bakalım nasıl dört nala kaçıyor.

Kavga dozunda yapıldığında kötü bir şey değil. Meramınızı dile getirin istemediginizi net sekilde anlasın
Aynen öyle yapıyorum. O dediğim dedik biri. Kavgaya çeviriyo işi. Dedim ben yokum üstüme gelme. Zaten hiç istemediğimi yıllardır bilmesine rağmen bu kadar ısrarcı olması garip değilmi

Hayvancılık kocanın hayalindeki gibi paralar etmiyor artık. İşi biliyor zannediyor ama o işler öyle değil gitsin bi hayvancılık yapanlarla konuşsun bakalım nasıl dört nala kaçıyor.
Yaz boyunca anlar zorluğunu vazgeçer satar hayvanları dedim. Tam tersi 20 tane daha alıyor. Bana güvenerek alıyosan alma dedim.

Back
X