Şimdiye kadar ne iş yapıyordu. Nasıl tüm gemileri yakabiliyor. Başka herhangi bir geliriniz var mı? Olaki işler rast gitmedi neyle geçineceksiniz?Artık mesleği buymuş bıkmış istanbul dan. Hayvancılık yapıcam diyo.
Köy de önemli şimdi. Ben köylüyüm orada büyüdüm ilkokula ortaokula gittim. Köyümüz yeşil cennet gibidir. Ama insanlar dedikoducu fettan kızları sürekli şöyle git böyle otur diye şarlatan insanlar. Ve kesinlikle orada kız çocuğu büyütmem. Düşünsenize altı yaşında kız bakkala gidiyor köyde, yolda onu gören herhangi bir adam ya da kadın uzun kollu giy etek giy vs gibi salak salak konusuyor.Eşim köye yerleşip hayvancılık yapmak istiyor. Çocuklar ıstemıyo ama bana baskı yapıyor. Kışın hep burada kalmak sıkıcı. Kimsede yok. Sıkıntıdayım baya. 2 çocuğum büyük 21 ve 14 yaşında. 4 yaşında kızım var bide onu burada okula yazdıralım kalalım diyo. Fikirlerinizi yazarmısınız
Şoför kendisi servis minübüsümüz vardı plakalı. Normal minübüsçülükde yaptı. Taksicilik yaptı. Hep böyle geçindik. Gayet iyi baktı evine yıllarca. Sıkılmış artık hayali ymiş bu meslek. Yıllardır var bu mevzu ben hiç istemediğim için yapamadı. Artık vaz geçiremedik.Şimdiye kadar ne iş yapıyordu. Nasıl tüm gemileri yakabiliyor. Başka herhangi bir geliriniz var mı? Olaki işler rast gitmedi neyle geçineceksiniz?
O çocukları dünyaya getirirken zaten onlara göre yaşama kararı alıyoruz ne demek kızıma göre yaşayamam
Onun umrunda olsun, o gitmesin o halde..Yani ben hiç İstanbul'a gelemiycem diyo. Ve buna rağmen ben buraya yerleşmem diyorsun. Görüşemesek umrunda değil diyo.
Güzel ablacım bu kadarı artık zorbalık.Size kendi isteklerini dikte ediyor,hatta bunun için çocuğu kullanıyor.Sizi anlayacağı falan yok."Ya bu köy fikrini unutursun ya da boşanırız."diye kesin rest çekin.Hala köy diye diretiyorsa da boşanın gitsin.Bu nedir ya okurken elim ayağım titredi,sizi düşünemiyorum bile.Çocuk konusunda hiç korkmayın,Türkiye'de anneyle ilgili çok ekstrem bir durum olmadığı sürece hiçbir mahkeme küçük çocuğu annesinden ayırmaz.14 yaşındaki çocuğunuz da bu şartlar altında sizinle kalır.Son olanları anlatayım size.Okulların açılmasına az kaldı ben hala kayıt ettiremedim çocukları. Geldi köye dedıkı biz burda kalıcaz . Çocuğu burdaki ana okuluna kayıt ettiricez. En son böyle konuşmamıştık dedim. Ben gelicem sık sık. Sana destek olucam gitmek istiyorum dedim. Git o zaman çocuğu götüremezsin o benimle dedi. Ben gidemedim tabi kızımnolmadan kavga ettik. O da kızımı aldı arabaya koydu biz gideriz İstanbul'a o zaman bu hayvanlarıda kime verirsen ver ben dönmiycem kızımla ev tutucam dedi. Çocuk üzülmesin diye siz gidin gezmeye kızım bende gelicem arkanızdan dedim bastı gitti. Buda yeni çıktı çocuk bende falan lafları. Çıldırdım akşamda yola çıktım ben geldim. Çocuğu eltime götürmüş. Benim geldiğimi duyunca kızdı bide. Ya sabır. Ben gelene kadar eve gelmişler. Uyumuştu. Sabah kalktı niye geldin sen hayvanlara kim bakıcak diyo. Sen git bak bende konuştuğumuz gibi gelirim dedim. Hayır dedi kalk hazırlan gidiyoruz gelmiyorsan ben çocukla giderim dedi kucağına aldı falan. Göndermedim tabiki. Sakın diyo burda okula yazdırayım deme. Ben nerdeyim o orda . Dedim yok öyle bişey sen çok oldun. Git hayvanlarına bak gerisini konuşuruz dedim yolladım. Şimdi ise ne yapayım diye düşünüyorum. Ya oğlumuza ikna edip götürücem orada okuyacaklar. Yada bu kavga daha beter devam edicek. Gemileri yaksam herşey kolay. Yakmayıp ne yapsam kendisinin sınırının geçip beni anlamasınımı bekliyim
Evet zorbalık benim onunla mücadeleye gücüm kalmadı boşansamda her şekilde uğraşacak ve benim halim yok.Güzel ablacım bu kadarı artık zorbalık.Size kendi isteklerini dikte ediyor,hatta bunun için çocuğu kullanıyor.Sizi anlayacağı falan yok."Ya bu köy fikrini unutursun ya da boşanırız."diye kesin rest çekin.Hala köy diye diretiyorsa da boşanın gitsin.Bu nedir ya okurken elim ayağım titredi,sizi düşünemiyorum bile.Çocuk konusunda hiç korkmayın,Türkiye'de anneyle ilgili çok ekstrem bir durum olmadığı sürece hiçbir mahkeme küçük çocuğu annesinden ayırmaz.14 yaşındaki çocuğunuz da bu şartlar altında sizinle kalır.
Kocan şimdi mi böyle huylar edindi ne bu ergen gibi hareketler ya? Kolay gelsin işin zor bu çocuk adamla.Son olanları anlatayım size.Okulların açılmasına az kaldı ben hala kayıt ettiremedim çocukları. Geldi köye dedıkı biz burda kalıcaz . Çocuğu burdaki ana okuluna kayıt ettiricez. En son böyle konuşmamıştık dedim. Ben gelicem sık sık. Sana destek olucam gitmek istiyorum dedim. Git o zaman çocuğu götüremezsin o benimle dedi. Ben gidemedim tabi kızımnolmadan kavga ettik. O da kızımı aldı arabaya koydu biz gideriz İstanbul'a o zaman bu hayvanlarıda kime verirsen ver ben dönmiycem kızımla ev tutucam dedi. Çocuk üzülmesin diye siz gidin gezmeye kızım bende gelicem arkanızdan dedim bastı gitti. Buda yeni çıktı çocuk bende falan lafları. Çıldırdım akşamda yola çıktım ben geldim. Çocuğu eltime götürmüş. Benim geldiğimi duyunca kızdı bide. Ya sabır. Ben gelene kadar eve gelmişler. Uyumuştu. Sabah kalktı niye geldin sen hayvanlara kim bakıcak diyo. Sen git bak bende konuştuğumuz gibi gelirim dedim. Hayır dedi kalk hazırlan gidiyoruz gelmiyorsan ben çocukla giderim dedi kucağına aldı falan. Göndermedim tabiki. Sakın diyo burda okula yazdırayım deme. Ben nerdeyim o orda . Dedim yok öyle bişey sen çok oldun. Git hayvanlarına bak gerisini konuşuruz dedim yolladım. Şimdi ise ne yapayım diye düşünüyorum. Ya oğlumuza ikna edip götürücem orada okuyacaklar. Yada bu kavga daha beter devam edicek. Gemileri yaksam herşey kolay. Yakmayıp ne yapsam kendisinin sınırının geçip beni anlamasınımı bekliyim
Huysuz ve inattı ama bu kadar değildi şuan delirmiş gibiKocan şimdi mi böyle huylar edindi ne bu ergen gibi hareketler ya? Kolay gelsin işin zor bu çocuk adamla.
Siz zaten kabullenmişsiniz ama kendi tercihleriniz yüzünden çocuklarınıza istemedikleri bir hayatı yaşatacaksınız. En çok buna üzüldüm.
Benim babam, benim için emekli oluncaya kadar tam 35 sene boyunca her gün 3 saatlik yolu trafikte çekti. Gidiş geliş toplamda 6 saati buluyordu. Bir gün annem, “Bu böyle olmaz, senin çalıştığın ilçeye taşınalım bari.” dediğinde babam şu cevabı verdi:
“Evladım istemiyor. Bütün düzenini, arkadaş çevresini, okul hayatını burada kurdu. Kendim için bu düzeni bozamam. Eğer öyle yaparsam ömür boyu vicdan azabı çekerim.”
Ben küçücüktüm o zaman ama anneme dönüp, “Benim adıma nasıl karar verip babama söyledin?” dedim. Annem şok oldu, çünkü evde beni dinleyen ve fikrimi önemseyen bir adamla büyümüştüm.
Bazı konular ve kararlar başkasının hayatını doğrudan etkiliyorsa, kimse kusura bakmasın ama kendi egosunu, kendi düşüncesini dayatamaz.
Çocuklarını şehir hayatına alıştırıp sonra da “Ben istiyorum, hadi köye gidiyoruz.” diyemez. Eğer derse, ben de “Kapı orada.” derim.
O dönüm dönüm arsalar kendisinin olsaydı çoktan sizi kapı önüne koymuştu bu adam.Son olanları anlatayım size.Okulların açılmasına az kaldı ben hala kayıt ettiremedim çocukları. Geldi köye dedıkı biz burda kalıcaz . Çocuğu burdaki ana okuluna kayıt ettiricez. En son böyle konuşmamıştık dedim. Ben gelicem sık sık. Sana destek olucam gitmek istiyorum dedim. Git o zaman çocuğu götüremezsin o benimle dedi. Ben gidemedim tabi kızımnolmadan kavga ettik. O da kızımı aldı arabaya koydu biz gideriz İstanbul'a o zaman bu hayvanlarıda kime verirsen ver ben dönmiycem kızımla ev tutucam dedi. Çocuk üzülmesin diye siz gidin gezmeye kızım bende gelicem arkanızdan dedim bastı gitti. Buda yeni çıktı çocuk bende falan lafları. Çıldırdım akşamda yola çıktım ben geldim. Çocuğu eltime götürmüş. Benim geldiğimi duyunca kızdı bide. Ya sabır. Ben gelene kadar eve gelmişler. Uyumuştu. Sabah kalktı niye geldin sen hayvanlara kim bakıcak diyo. Sen git bak bende konuştuğumuz gibi gelirim dedim. Hayır dedi kalk hazırlan gidiyoruz gelmiyorsan ben çocukla giderim dedi kucağına aldı falan. Göndermedim tabiki. Sakın diyo burda okula yazdırayım deme. Ben nerdeyim o orda . Dedim yok öyle bişey sen çok oldun. Git hayvanlarına bak gerisini konuşuruz dedim yolladım. Şimdi ise ne yapayım diye düşünüyorum. Ya oğlumuza ikna edip götürücem orada okuyacaklar. Yada bu kavga daha beter devam edicek. Gemileri yaksam herşey kolay. Yakmayıp ne yapsam kendisinin sınırının geçip beni anlamasınımı bekliyim
O zaman siz de işe girip başka ev tutarsınız.İki kişi çalışınca ev bir şekilde geçinir.Hiçbir masrafa karışmama gibi bir durum yok,iki reşit olmayan çocuğa nafaka ödemek zorunda.Çocuğu da alıp getirmedi mi,başvurun gerekli mercilere,mecbur verecek.Benimle ğraşırsa ne yapar ilk olarak para vermez oturduğumuz evi boşalttırır ev sahibine söyler boşaltın der bizede hç bi masrafa karışmaz çok zor olur kızım çalışıyo falan ama küçüğü almaya çalışır götürür getirmez falan uğraş dur yani ve beni psikolojik olarak bitirdi elim kolum kalkmıyo gücüm yok. Her adamdan boşanılmıyo. Hırsından deliye dönmüş
Malım başıma bela oldu. Kızınca diyoki buradada kalmıycam çekip gıtcem falan. Bende hakkettiklerini söylüyorum tabiAaa o ektiği tarla ve arazi senin mi? Ben şok... senin malın için mi sana eziyet ediyor yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?