Köy meselesi

Evet kesin konuştum bende. Yinede ısrar etti hep. Birini bul köy başına hayvanların dedim. Haftada 2 gün veya3 gün gel yanımıza dedim. Ancak böyle olur. Yerse yapıyo. Kimseyi bulamıyomuşda kime bıraksınmışda. İstese bulur

Sıkışınca kendi diyo zaten boşanalım biz o zaman diyo.sen bilirsin dedim. Keçiler yüzünden bizi bırakcaksan senin kararın. Ama genel olarak söylediğim şu. Ben yakınmam niye ordasın diye otur bak hayvanlara. Haftada birde gelsen olur dedim. Çok inatçı. Pişman olcakda bütün parasını hayvanlara yatırdıktan sonra. Laftan anlamıyo

hayvancılık yapabilecek durumu var mı ahır ,ekipman ve tarladan yem gelmesi gibi ki bazı seneler örneğin bu sene ki don olayından dolayı hayvancılık ve tarım yapanlar çok zor durumda
Bir dönem gerçekten iyi gelir getiren bir meslekti bende o dönemde hayvancılık yaptım ama artan hastalıklar, ani hayvan ölümleri ,zor doğumlar aşırı yıpratıcı oluyor bunların farkında mı eşiniz
Köy konumu da çok önemli yaşamak için merkeze yakın sağlık ve eğitim imkanı kısıtlı bir yerde yaşamayı hiç kimse istemez

Bir evlilikte kolay kolay bu söz geçmez. hem de bunca yıllık evlilikte. çok saçma. bu bir kozsa ya da seni ikna etmek için öylesine söylüyorsa daha da kötü. demek ki gemileri yaktı kafaya koydu. boşanmak da onun için sorun değil. erkekler öyle kolay bir şekilde boşanalım demez. kadınlar der ama erkekler demez. adam gözden çıkarmış

senin gözden çıkmış bir eş olduğunu düşünüyorum. ve yerinde olsam pılımı pırtımı toplar evime giderdim. ne halin varsa gör derdim.

Yazın neyse de kışın köyde yaşamak eziyet büyük bir eziyet hemde. Kocanız birşeye el atmazsa herşey size kalırsa hele bide istemeyerek gidiyorsanz hiç katlanamazsinz diye düşünüyorum. İyi düşünün kocanın baskısına kanıp gitmeyin. Çok istiyorsa tek gitsin

Asla istemezdim. 10 gün memlekette köye gittim nasıl geri kaçacağımı şaşırdım. Şehirde doğup büyüyen, buralarda yaşamaya alışmış insanlar için çok zor.

Eşiniz bunu hobi olsun diye mi istiyor? Gerekçesi nedir? Sorunuza cevap bulabilmek için bunların cevabı önemli. Bu tip kararlar artilariyla ve eksileriyle enine boyuna düşünüp verilmesi gereken kararlar. Ben öyle istiyorum yada ben istemem diye kestirip atılacak mevzular değil.

İmkanımız olsa biz de köye yerleşmek istiyoruz. Devlet okulu eğitimi köyde daha iyi bunu taşımalı bir öğrenci olarak köy okulunda okuyan bir öğrenci olarak yazıyorum. Çocuk büyütmek daha kolay, konuyu komşuyu daha rahat tanıyorsun, ancak işler bitmiyor sürekli bir iş var bağ var hayvanlar var bahçe var ev var yani fazla çalışmak lazım. Ama ne olursa olsun köy hayatı bana daha çekici geliyor.

Zorunlu mesleki yılımızı doldurursan bizde köye yerleşmeyi düşünüyoruz

Ben köyde yaşıyorum. İlk seneler soba olayı vardı o sıkıntıydı. Şimdi doğalgaz gelince çok rahatladık. Merkeze de yakınım. Ama bizim hayvan falan yok. Mesele köyde oturmak değil bence hayvan bakmak zor. Köy var köy var. Valla bizim bi ilerimizdeki köy resmen villa tarzı evler.

Köyün en büyük zorluğu ısınma. Bir de bağ bahçe işleri var bizim bi minnak bahçemiz var onda bile ağlıyorum bazen nerden bulaştım diye. Eşim çok seviyor birlikte ekiyoruz. Ama iş olarak yapsaydık çok zorlanırdım.

Size mi sormuş hayvan alıp oraya yerleşirken? Hayır. O zaman çözümü de bulurken size sormasın sizi hiç bağlamaz. Hani demiş ya kız istemiyor diye hayatımı ona göre şekillendirecek değilim diye. Ama kendisi istiyor diye aileden 4 kişinin ona göre yaşamasını istiyor. Tamamen bencillik. Gitsin kendisi yaşasın. Asla kabul etmeyin. Böyle kararlar beraber alınır, madem kendin böyle Bi karar verdin kendin gidersin ve sorunları da seni ilgilendirir, biz de hayatımızı senin kararlarına göre şekillendirmek zorunda değiliz diyin. Ben hayvan bakmak istemiyorum razı değilim. Kölen de değilim. Evimde hayatımda mutluyum. Bu kadar net. Kavga çıkmasın diye susa susa kadınları ne hale getiriyorlar ya. Çıkacaksa çıksın kavga. Bi kabul ettiniz mi orda tüm yük size binecek geri dönüşü de çok çok zor olacak.

Köyü iyi bilirim, çocukluğum sürekli köye gidip gelerek geçti. Hayvancılık öyle basit bir şey değil çok fazla işi var. Ne yapacakmış hayvancılıkta sabahın köründe tezekleri küreyecek, süt sağacak ondan peynir yoğurt falan mı yapacak?

Peynir yapıyoruz sütünü satıcak. Çalışrsan ekmek yersin yani. Ama bana göre değil asla. Ayrıca heryer villa evet evimin önünde doğalgazda var alalım diyo. Bana göre buraya para harcanmaz. Burası yazlık. Heryer villa olsa nolur 1 ay kalıp gidiyolar. Arısı var böceği var çakal çok

Bana çok düşkün göya korkutuyo ayrılmakla. Öyle olmasa zaten bu kadar çağırmaz kendi yaşar. Ayrı kalmak istemiyo

Artık mesleği buymuş bıkmış istanbul dan. Hayvancılık yapıcam diyo.

Şehir içine arabayla yarım saat. En yakın markete yürüyosun 20 dk. Arabamız var diyo da. Ben gidemiyorum kafama estikçe mesela
Çocuklarınızın fikriyle hareket etmelisiniz, onların hayat yolculukları yeni başlıyor..Hakeza çocuklarımız bizim malımız da değil, istediğimiz her durum ve ortama onları sürükleme hakkımız yok. Benzer şeyleri ben genç kızken yaşadım aile şartları dolayısıyla. Çok olumsuz etkilendim o süreçte, psikolojim bozuldu ve hala hatırladıkça sinirlenirim..

Erkekler çok bencil. Senin bir hayaline izin vermiş mi değil destek olmak... kendisi hem bu yaşta hayal kuruyor hem de üstüne destek istiyo.

Artık mesleği buymuş bıkmış istanbul dan. Hayvancılık yapıcam diyo.

Arkadaşımın eşi profesyonel şekilde hayvancılık yapmaya başladı ama çocukların düzeni bozulmadı. Onlar şehirde evde, eşi bir saat uzaklıkta. Müsiat oldukça gelmeye çalışıyor. Tabiki eleman çıkmazsa, veteriner filan durursa. Yanına eleman bulursa haftada iki üç gelir uğrar. Ama baska türlüsü zor.

Çocuklarım çok kıymetli. Onların istemediği bişeyi yapmam. Eşimde derki hep sen çocukları benden daha çok önemsiyorsun. Tabiki önemsedim onlar mutsuzsa istemedikleri bi hayatı yaşıyolarsa ben zaten iyi olamam. Resti çektim benim evim çocuklarım orda. Evim orası dedim ister gel ister dur.

Yani bende öyle diyorum iş olarak gör 1 saat uzak zaten. Git gel

Gidin bakın burda bir üye vardı o sonuna kadar destekledi dersiniz.
Et bulamayacağız, su bulamayacağız, yiyecek bulamayacağız.
Okuyan iş bulamayacak, ancak ben şu işin ustasıyım diyenler hayatta kalacak ve bunlar için çok uzak zamanlar beklemeyin. Kısa zaman içinde olacak…
Doktorluk bile bitecek bir tek cerrahlar talep görecek.

Hayvanın, toprağın ve suyun varsa var olacaksın.

Gidin sık aralıklarla İstanbula gelirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…