Köyde Kalır Mıydınız?

Nisandan sonra evlilik teklifi ne ayol hadi sunu da adetten yapalim der gibi. Aileler tanisir evlilik teklifi olur nisan olur evlenirsin

Köyde kalmak benim icin sorun olmaz ama kalkip koca 1 ay boyunca zorla kalamam. 1 haftada sıkılırım zaten. Boyle sacma zorlama mi olur. Gidilir bikac gun kalinir donulur illa gerekirse.
Insan 2 ay tatilde nerede tatil yapsak, gezsek, kafa dinlesek diye dusunur nebileyim evinde de kalmak isteyebilir ama koca 2 ayı bir o ailenin, bir bu ailenin yaninda bitirmek nedir?

Ailemde su kadar gun duracagiz, şu tarihlerde hep annemlerde olacagiz gibi simdiden darlayan, daha evlenmeden bunun pazarligina giren adami anasinin pacasindan zor ayirirsin.

Hayatta gelemem oyle zorunlu seylere. Ben kendi aileme bile duzenli ziyaret yapmiyorum veya su kadar gun kalicsz diye tutturmuyorum. Bu ne boyle.

Eşinde Een şehirde kalmam dese ne diyeceksin. Mecburen dişini sıkıp bir ay köyde kalacaksın

Köy hayatını pek sevmem o yüzden kalmakta istmemem ayrıca köy olmasa bile eşimin ailesiyle bir ay kalmak istemem eşimin de benim ailemin yanında bir ay kalmasını istemem çok uzun süre gerek Yok en fazla bir hafta Bence iki taraf içinde en uygun süre

2 ay tatili neden sürekli ailelerin yanında geçireceksiniz? Ne saçma şey yahu gidilir 10 hafta 10 gün durulur geri dönülür.

ay bazıları kalırım nolcak falan demişte ben 19 yaşımda ilk kez köye gittim. konya sarayönü. Allahımmm 3. gün dedim ben geri istanbula gidicem. Anne tarafi izmirli oldugu için izmire çesmeye foçaya alışmışım cok sıkıldım orda .Bide düz kuru toprak hiç birsey yok ot bile bitmemiş.mesela konyada baska köy daha gördüm yeşillik falandı daha güzeldi.
Güzel bi köyse taş çatlasa 15 gün kalıniŕ. Zaten mangaldı aman şu tepeydi bu tepeydi gezelim derken zaman geçer o günlerde ama fazlasi olmaz insan evini özlüyo bi süre sonra.

Onlarin koyde kadinlar pek çıkmıyormus...

Ve kendi kiz kardesleri hepsi evde hicbir calismiyor. Annesi ogluna çalışan birini bul demis. Önceleri yani. Simdi de o (ben) köyde kalir mi demis... ne guzel degil mi kisin iste yazin köyde gelin.. oglan da koyde calissin. Sonra her seyden kizlar ortak pay alsin...

Onlarin koyde kadinlar pek çıkmıyormus...
Ayyyy o zaman aynı babamın köyü gibi de sevgilin öküz değilse seni mangala zarta zurta götürür canım komşu gezmesi falan gitmezsin sanki o köyde mi yaşiyosun. Ama şimdiden hayır de aslaaaa tamam deme. 1 ay degil 1 yıl bile kalabilcek bi insan olsanda yok yapamam kalamam de. zaten evlenince tepeye çıkıyolar simdiden dizginleri verme eline

Ailesini istemeyen gelin oldum şimdiden gözünde

Esimin cocuklugunun cogu koyde gecmis. Kayinvalidem ve kayinpederim her firsatta koye gider kalir. Yaz kis farketmez. Esim onceleri (flort doneminde de ) ve suanda dahi koyde kalmak eski zamanlarda ki gibi vakit gecirmek istediğini soyler. Ama ben gitmem. Hayatim boyunca kendi annemin babamin koyune dahi gitmedim. Cunku bizde köy kulturu yok ve hala sevmem. Bayramda gunubirlik gider ve doneriz. Tavrim bu konuda hep netti. Hic taviz vermedim isteyen alindi isteyen küstü. İsteyen bizi benimseyemedi de dedi. Ama kim ne derse desin ben sevmiyorum ven kalamam kalana mani olmam bana dokunmayin dedim. Simdi kayinvalidemler de tatillerde bile gunubirlik sekilde ayarlar cunku biliyorlar ben kalmam. Demem o ki yok istenmeyen olurum yok bilmem ne ile hatir gonul isi olmuyor. Seven insan katlanircilar da sevmedigi seyleri yasamaya zorlansin görelim. Bak yasasin demiyorum dahi yasamaya zorlansin. Ha belki seversib diyecegim ama kim zorla dayatma ile yapilan seylere karsi bir empati besleyebilir ki.
Bu sebeple tavrini net koy. Ve bunu sadeve koye gitmek diye dusunme. Bu bile bir kultur catismasi. Ve evlilikte buyuk sorunlar yasatabiliyor bu sebeple bence ayrilma sebebi.

Köyde kaldım, her sene bir hafta ziyaret amaçlı gitmeye çalışırım. Bakın cümlelerim hep etken. Ben yaptım, ben karar verdim, ben istedim. Anlatabildim mi?

Bir de merakımı mazur görün, bu adam hayallerinde bile bu kadar zorbaysa ( kapan, 1 ay aile tatili...) gerçekte nasıl bir varlıktır acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…