- 28 Şubat 2017
- 442
- 731
- 53
- 60
- Konu Sahibi Bahtsiz_bedevi
-
Bu kadar probleme rağmen evlenirsen kendine yazık edersin,Ki elinizi vicdaniniz koyun kendi kardesleri koyde buyumus etmis annesi babasi onlari sehre gelin vermiş koye ugradiklari yok ben sehirde büyüdüm çalışıyorum benden 1 ay koyde kalmami istiyorlar
Kimsenin evinde istisnai birşey olmadıkça 1 ay kalınmaz. Eğer 2 ay tatili olan anne kayinvalide evinde mi kalıyor.. Ben 2 3 gündem fazla birinin evinde kalınmasına karşıyım.herkesin kendine göre düzeni var.Maalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.
Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.
Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... rahat bir hayat yasamadim ve rahat yasamak icin okudum ettim simdi tatilimi böyle geciremem diye düşünüyorum... Bu sorunlarimizin sadece biri...
Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...
Tam da tahmin ettiğim gibi, bölgeyi bile tahmin ediyorum ama söylemeyeyim, genelleme yapıyorsun olmasın. İstemiyorsanız evet demeyin sakın. Kolay değil iş varken köyde kalmak, o kesinlikle tatil olmayacaktır. Sen oraya giden misafir olmayacaksın, ailenin gelini olacaksın, bu da o görüşteki insanlar için evde çalışacak insan demektir. Şehirde çalışmış, yorulmuş olman onları hiç ilgilendirmeyecek.Evet bütün isi buna yaptiriyorlar sanki kisin calismamis gibi
Ve kendi kiz kardesleri hepsi evde hicbir calismiyor. Annesi ogluna çalışan birini bul demis. Önceleri yani. Simdi de o (ben) köyde kalir mi demis... ne guzel degil mi kisin iste yazin köyde gelin.. oglan da koyde calissin. Sonra her seyden kizlar ortak pay alsin...
Felaket gümbür gümbür geliyor ama sen görmek istemiyorsun.
Diğer konunu okudum, adam kapanmanı istiyormuş. Kapanmasan bile açık giyinemeyeceksin, mayo hiç giyemeyeceksin. Eee tatile gitmeyeceğinize göre, izindeyken köyden başka seçenek yok zaten. Diğer çiftler seyahatlerde, tatillerde gezerken sen oturur kayınvalidenle salça yaparsın artık.
Normalde çalışmana da izin vermezler ama para lazım tabii. Para kazanacaksın ki ailesine gönderesiniz. Kazandığın parayla istediğin gibi gezip yiyip içemedikten, giyinemedikten sonra çalışmanın sana bir faydası yok.
Yani kapanmasan, işini bırakmasan bile yine istediğin gibi yaşayamazsın, aile belli ortam belli.
Canım kendini neden bu kadar sıkıntıya sokuyorsun ? Şimdi tabi ki de vermem etmem der ama gör bak bir süre sonra neler neler verecek ? İkiniz de öğretmensiniz galiba , arkadaşların 2 ay boyunca fıldır fıldır gezerken hiç imrenmeyecek misin ? Senin de canın çekmeyecek mi ? Lütfen kendine değer ver ve bu adamdan ayrıl..Cok haklisiniz. Ama para konusunu konustum kabul etmisti kesinlikle ne kardeslerine ne baskasina para veremezsin diye. Çünkü benim annem babamdan cok cekti bu konuda.
Tabi tabi kesin öyle olur. Ayrıca 1 ay kaldığın yerde iş yapma bakalım Ne laflar duyarsın ardından.Ailesi bana is yaptırmayacakmis ( sanki sap gibi oturucam hic Görenek bilmiyoruz çünkü )
Diyorum ki köyünde hem kapali kizlar var onlar kalir işte 2.5 ay koyde ama sonra aklima geliyor annesi çalışan birini bul demis koydeki kizda o kadar maas ne arasin
Açıkçası köy hayatından ziyade (yani mekanlardan ziyade) içindeki insanlar önemli... Size huzur vermeyecek insanlarla Cumhurbaşkanlığı Köşkü bile zulüm olur. Köy hayatı konusunda da bazı insanlar köyde yaşamayı sevmese bile(yani sürekli olarak) senede bir ayı bir değişiklik olarak görür, huzuru da varsa hoşuna gider. (Mesela ben bu gruptayım) Ama bazı insanlar da kesinlikle sevmez böyle ortamları. Bu konuda söz sahibi kişi sizsiniz. Siz hangi gruptasınız?Maalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.
Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.
Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... rahat bir hayat yasamadim ve rahat yasamak icin okudum ettim simdi tatilimi böyle geciremem diye düşünüyorum... Bu sorunlarimizin sadece biri...
Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...
Resmen şaka gibisiniz , sizinle sadece maaşınız için evleneceğini biliyorsunuz ve buna rağmen hala bu adamla evlilik düşünüyorsunuz ..Kusura bakmayın biraz ağır olacak ama sizi kendinize getirmeyi çalışıyorum , bu kadar mı eziksiniz, bu kadar mı hayattan bezdiniz , kendinize hiç mi değer vermiyorsunuz ? Kendinize layık gördüğünüz hayat bu mu ? Bunun için mi yıllarca okudunuz ?Diyorum ki köyünde hem kapali kizlar var onlar kalir işte 2.5 ay koyde ama sonra aklima geliyor annesi çalışan birini bul demis koydeki kizda o kadar maas ne arasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?