Köyde Kalır Mıydınız?

Ki elinizi vicdaniniz koyun kendi kardesleri koyde buyumus etmis annesi babasi onlari sehre gelin vermiş koye ugradiklari yok ben sehirde büyüdüm çalışıyorum benden 1 ay koyde kalmami istiyorlar
Bu kadar probleme rağmen evlenirsen kendine yazık edersin,
Pisman olacaksın yapma bunu kendine...

Sizi bilememde ben köyü sevmiyorum bir iki gün sonra sıkılıyorum. Beni hayatta kimse bir ay kalmam için ikna edemezdi heleki iznimde.

Kimsenin evinde istisnai birşey olmadıkça 1 ay kalınmaz. Eğer 2 ay tatili olan anne kayinvalide evinde mi kalıyor.. Ben 2 3 gündem fazla birinin evinde kalınmasına karşıyım.herkesin kendine göre düzeni var.

Evet bütün isi buna yaptiriyorlar sanki kisin calismamis gibi
Tam da tahmin ettiğim gibi, bölgeyi bile tahmin ediyorum ama söylemeyeyim, genelleme yapıyorsun olmasın. İstemiyorsanız evet demeyin sakın. Kolay değil iş varken köyde kalmak, o kesinlikle tatil olmayacaktır. Sen oraya giden misafir olmayacaksın, ailenin gelini olacaksın, bu da o görüşteki insanlar için evde çalışacak insan demektir. Şehirde çalışmış, yorulmuş olman onları hiç ilgilendirmeyecek.

Son düzenleme:
Benim eşimin annesininde babasınında köyü mis. Tatil yapmaya gidilir. Ev büyük bizim çok rahat edebileceğimiz şekilde. Bir iş yapılacaksa kv, kp,eşim ve ben hep birlikte yapıyoruz. Çocukla ilgileniyorlar biraz dinleniyoruz. Sürekli etrafa gezmeye gidiyoruz. Ona rağmen 1 hafta-10 günden fazla kalmayız. Saçma çünkü. Misafirlik dediğin o kadar olur. Daha evlenmeden bu düşüncedeyse evlendikten sonra bu istekler katlanarak artar. Böyle adamlardan uzak durun.

Köy ya da şehir fark etmeZ.
Öğretmensiniz sanırım iki ay tatil dediğinize göre.
Bütün yıl o iki ayı bekleyerek geçiriyoruz.
İsterse denize nazır olsun, kimsenin evinde tatilimi bitiremem, kendi ailem de dahil.
Dağda da otursam evimi isterim, oturup kafa dinlemek gerek

Biz elimizden geldiğince eşimin köyüne gidiyoruz
Kendi evimiz de bahçeli varmı doğal yaşam gibisi

Felaket gümbür gümbür geliyor ama sen görmek istemiyorsun.
Diğer konunu okudum, adam kapanmanı istiyormuş. Kapanmasan bile açık giyinemeyeceksin, mayo hiç giyemeyeceksin. Eee tatile gitmeyeceğinize göre, izindeyken köyden başka seçenek yok zaten. Diğer çiftler seyahatlerde, tatillerde gezerken sen oturur kayınvalidenle salça yaparsın artık.
Normalde çalışmana da izin vermezler ama para lazım tabii. Para kazanacaksın ki ailesine gönderesiniz. Kazandığın parayla istediğin gibi gezip yiyip içemedikten, giyinemedikten sonra çalışmanın sana bir faydası yok.
Yani kapanmasan, işini bırakmasan bile yine istediğin gibi yaşayamazsın, aile belli ortam belli.

Bana bugün söylediği şu

Ben ondan ayrı tatil yaparım dememe kizmis neden evleniyormusuz o zaman ben ayri o ayri yerlerde kalacaksa...

Durduğumuz kadar dururmusuz sonra gidermisiz..

Ailesi bana is yaptırmayacakmis ( sanki sap gibi oturucam hic Görenek bilmiyoruz çünkü )

Cok haklisiniz. Ama para konusunu konustum kabul etmisti kesinlikle ne kardeslerine ne baskasina para veremezsin diye. Çünkü benim annem babamdan cok cekti bu konuda.

Cok haklisiniz. Ama para konusunu konustum kabul etmisti kesinlikle ne kardeslerine ne baskasina para veremezsin diye. Çünkü benim annem babamdan cok cekti bu konuda.
Canım kendini neden bu kadar sıkıntıya sokuyorsun ? Şimdi tabi ki de vermem etmem der ama gör bak bir süre sonra neler neler verecek ? İkiniz de öğretmensiniz galiba , arkadaşların 2 ay boyunca fıldır fıldır gezerken hiç imrenmeyecek misin ? Senin de canın çekmeyecek mi ? Lütfen kendine değer ver ve bu adamdan ayrıl..

Kalmam zaten 2 ay tatilimi ne oendi ailemle ne baskasinin ailesiyle geciririm

Daha evlenmeden once bana bu sarti koyan adami da kapinin onune koyar evlenmem

Bakin ben burda hep yaziyorum , erkekler evlendikten sonra degismez , kadinlar gormuyor diyorum bu da o orneklerden biri

Yapmayin , sonra kocam cok degisti diye gelir burda konu acarsiniz tonla , bu adamla evlenilmez

Erkek arkadaşınız tam evlenilmeyecek insan
Neden evlenmek için ısrar ediyorsunuz?
Kendinizden bu kadar mı nefret ediyorsunuz?

Diyorum ki köyünde hem kapali kizlar var onlar kalir işte 2.5 ay koyde ama sonra aklima geliyor annesi çalışan birini bul demis koydeki kizda o kadar maas ne arasin

Köyde kalacağınız için değil de daha şimdiden sizi sindirip, isteklerini zorla yaptırmaya çalışan bir adamla beraber olduğunuz için vazgeçebilirsiniz. Ben de 1 ay kendi ailem de dahil başka evde kalmak istemezdim. 1 hafta görürsünüz yeter.

Diyorum ki köyünde hem kapali kizlar var onlar kalir işte 2.5 ay koyde ama sonra aklima geliyor annesi çalışan birini bul demis koydeki kizda o kadar maas ne arasin

ya kapalı kızlar falan siz ne diyorsunuz? sevgiliniz sizin psikolojinizi bozmuş bu mesajın başka bir anlamı yok. sizi kapanmaya zorladığı için mi kendinizi kapalılarla kıyaslayıp maaşınızı filan bir üstünlük olarak görüyorsunuz sanki hiç kapalı çalışan kadın yokmuş gibi? değişiksiniz ya.

Açıkçası köy hayatından ziyade (yani mekanlardan ziyade) içindeki insanlar önemli... Size huzur vermeyecek insanlarla Cumhurbaşkanlığı Köşkü bile zulüm olur. Köy hayatı konusunda da bazı insanlar köyde yaşamayı sevmese bile(yani sürekli olarak) senede bir ayı bir değişiklik olarak görür, huzuru da varsa hoşuna gider. (Mesela ben bu gruptayım) Ama bazı insanlar da kesinlikle sevmez böyle ortamları. Bu konuda söz sahibi kişi sizsiniz. Siz hangi gruptasınız?

Bir de ben bana emrivaki yapılmasını ömrümde her sene yaz tatilinin bu şekilde parsellenmesinden hoşlanmam. Kafama eser giderim kafama eser gitmem, zorunlu askerlik gibi şöyle yapacaksın sözlerini çekemem. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Şuanda gözünüze çarpan sizi rahatsız eden (henüz olaylar ciddileşmediği için yeterince rahatsız etmez aslında) konuların evlendikten sonra değişebileceği olasılığını da unutun...

2 ay tatil cok buyuk bir nimet. Normalde ailelerle gorusemiyorsaniz 1 hafta birine bir hafta birine gidin fazla bile.
Bunun disinda tatile gitmeyecek misiniz? Gidin yuzun guneslenin eglenin ne bileyim.

Biz her tatilimizde evde de vakit geciririz. Ufak tefek dekor degisiklikleri vs. Hic degilse mobilyalarin yerini degistiririz havamiz degisir.

Sanki yurtta kaliyormus eviniz yokmus gibi tatil olunca hemen ailelere kosmak ne oluyor?

Resmen şaka gibisiniz , sizinle sadece maaşınız için evleneceğini biliyorsunuz ve buna rağmen hala bu adamla evlilik düşünüyorsunuz ..Kusura bakmayın biraz ağır olacak ama sizi kendinize getirmeyi çalışıyorum , bu kadar mı eziksiniz, bu kadar mı hayattan bezdiniz , kendinize hiç mi değer vermiyorsunuz ? Kendinize layık gördüğünüz hayat bu mu ? Bunun için mi yıllarca okudunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…