Köyde Kalır Mıydınız?

Asla unutamadigim ve kabaligina verdiigm bir durum var bir kez tartışirken bulundugumuz odadan çıkıyorum diye kolumu tutmuştu kolum cok acimisti hatta izi kalmıştı...

Asla unutamadigim ve kabaligina verdiigm bir durum var bir kez tartışirken bulundugumuz odadan çıkıyorum diye kolumu tutmuştu kolum cok acimisti hatta izi kalmıştı...
Gelip ben mi ayırayım kendiniz ayrılır mısınız?
Hala evlilik planı mı yapıyorsunuz o odunla?

Bir de profile fotoğrafimizi koyayim yarin öyle yorum yapin genelde disardan da bana baski kurmaya calisan biri olduğunu söylüyorlar...

Bir de profile fotoğrafimizi koyayim yarin öyle yorum yapin genelde disardan da bana baski kurmaya calisan biri olduğunu söylüyorlar...
Fotoğrafı koymanıza gerek yok ki anlatılanlar yeterli. Kendinizi ifşa etmeyin, bir de sevgiliniz de olsa onun fotoğrafını izinsiz paylaşamazsınız.

Hayat sizin fakat neden bu sorunlarla uğraşacağınıza mutlu olmayasınız ki?

Benim annemle babam ayriyken babam vefat etti. Bu konuda ikisi de fedakâr davranmadilar. Fedakarlık yapmak gerek diye düşündüm hep. Ama baktim ki olmuyor hep israr hep dayatma... En sonunda buraya derdimi döktüm..

Benim annemle babam ayriyken babam vefat etti. Bu konuda ikisi de fedakâr davranmadilar. Fedakarlık yapmak gerek diye düşündüm hep. Ama baktim ki olmuyor hep israr hep dayatma... En sonunda buraya derdimi döktüm..
Başınız sağ olsun.
Sizin yaptığınız fedakarlık değil ki cefakarlık. Bile bile dert dolu bir hayata koşmak. Tüm özgürlüğünüzden feragat etmek.
Ama dedim ya hayat sizin.
Umarım sizin için güzel bir yaşama açılan kapıları seçersiniz.

Annem duysa kıyameti koparır diyorsunuz ya, bu cümleden aslında evlenmek için hiç olgun olmadığınızı anlarım ben. Evlenmiş koskoca kadının nerede, ne kadar kalacağından annesine ne? Ne isterseniz yaparsınız. Ha istemediğiniz bir şeyse, anneniz kıyameti koparmasına gerek kalmayacağını, zaten sizin kimsenin kuklası olmayacağınızı bilmesi gerekir. Erkek arkadaşınız şimdiden tatilinizi bile planlamış. Ben olsam derdim ki, hiç köyde kalmadım, hatırın için kalmayı denerim, ama 1 ay uzun, o kadar kalmayı istemem, yaşamak istedim başka şeyler, gitmek istediğim başka yerler de var. Bir süre kalırız ama gerisinde de tatilimizi başka şekilde değerlendirmeliyiz. Haa olmaz dersen, ben de böyle istiyorum, işine gelirse derim. Yani ya ortayı buluruz ya da hadi eyvallah herkes yoluna.

Bu sorunlarınızdan sadece biriyse, o sorunlara iyi bir çözüm, cevap bulmadan asla evlenmeyin.

Diğer konunu da okudum. Sen bu adamla mutlu olamazsın. Hiçbir şeyiniz uymuyor.

Adam baskıcı bir tip. Seni kendi hayatına uydurmaya çalışıyor. Ayrılman senin açından çok iyi olacak.

Daha evlenmeden baskı dayatma. Bence yol yakınken enine boyuna bir daha düşün. Yapamam kalamam dediğine göre de dayatmaya razı olmayacak bir kızsın. Okudum işim var diyorsun. E peki neden evliliği erkeğin egemen olduğu bir sistem zanneden, kadına ve düşüncesine saygı göstermekten aciz, saygısız, kaba bir şahısla evlenmeyi kendine razı görüyorsun. Kolundan sertçe çekme tepkisi bu şahsın fiziksel müdahaleye yatkın olduğunu gösteriyor. İlerde işin içine şiddet de girer, çünkü bu kafadaki hanzolar erkeğim diye kendini sahip kadını köle olarak görür. Ne yapsan değiştiremezsin. Kendine kişiliğine yapılan her saygısızlıkta karşı koyarsan da vay haline. Ben bizzat yaşadım ordan biliyorum.
Yapmayın bunu kendinize ne olur.

Hayırsa yolları ayır!. İstemediğin hayatı yaşamak zorunda değilsin. Ayrıca hükmeden erkekle olmaz!

Ayril bacim o adamdan benimkide ayni her sene 10 gun iznim var 10 gunde koydeyiz.yemek bulasik cayy her gelene hizmet et .sabah erken kalkican gece 12 de uyuyacaksin sabah 8 ayakta olup kahvalti hazirlayacaksin.kapali kiyafetler giyineceksin.

Nerenin koyu olduguna bagli egenin koyleriyse bayila bayila kalinir.ama daha dogu tarafindaysa kesinlikle kalinmaz.ben gidiyorum bi gece kalmaya tahammulum yok heleki yazin.

Muhafazakar bir köyde bir ay alışık olmayana fazla gelir. Hele bu yaşa kadar köy görmediyseniz bu sizi bunaltacaktır. Kendimden biliyorum. Biz iki tarafta da azar azar kalırız. Ne eşim kalır bizim evde bir ay ne ben onlarda kalırım...

Maksimum birer hafta kalın ve evinize geçin. İki ay tatili neden aileler ile harciyorsunuz? Koy veya değil farketmez. Evinizden başka yerde bir ay kalmak çok saçma değil mi?

Köy olmasıda imkanlar açısından sıkıntı tabiki ama köy olmasından çok tüm yaz tatilini aileler arasında gidip gelerek geçirmek zorunda bırakılmanız çok daha kötü ve bencilce. Size söz hakkı tanınmıyor. O 1 ayda asla 1 ay olarak kalmaz benden söylemesi. Zamanla uzar süresi.

Hayatım da köyde yaşamadımm. Ama bu asla bu bir ay sevdiğim insanla kalamayacağım anlamına gelmez.
Karşı tarafı sevdim baştan açık olmuş. Şimdi top sizde her sene 1 ay insanların burnundan getirecekseniz evlenmeyi o insanla. Sizin için doğru insan degil

Mesele koy sehir degil aslinda. Birey olamamak, bagimsiz bir aile hayati yasayamamak. Ben sevdigim adamla evlenmek isterim onunla yemek icmek konusmak ayni kasigi catali bicagi tuvaleti kullanmak. Ayni havluyla elimi kurulamak. Sevdigim adamla. Anasiyla babasiyla kardesiyle degil. Onlara saygi duymak sevmek ziyaret etmek gerekir elbet. Ancak hayatimin ortasina oturmamalilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…