Köyde Kalır Mıydınız?

Hayir istediğin buysa oyle biriyle evlen diyorum ben

Butun yil eşek gibi caliscam kocam da nerde guzel bi tatil yapabiliriz diye dusunup otel arayacagina bi ay koy bi ay senin ailen diyecek ha
Nerden buluyosunuz boyle adamlari

Hayir annesi diyormus maasi olsun kapali olsun yazin bizle kalsin diye..

siz okuduğunuzu anlıyor musunuz? şaka gibi cidden.

ben size kim ne diyor falan demiyorum. sizin psikolojiniz bozulmuş sevgiliniz veya anası her kimse kapalı kadın istediği için siz içten içe kendinizi saçma sapan şeylerle onlardan üstün görüyorsunuz. hayatımda çok fazla insanla tanıştım ama köyde yaşayan kadınların kapalı olduğunu kendisinin maaşlı olduğunu karşılaştıranla ilk kez karşı karşıyayım. nasıl bir düşünce şeklinin ürünü bu? ve hala söylediğim şeyi anlamayıp gereksiz cevaplar veriyorsunuz çok alakasız. sizle anlaşmak çok zor umarım destek alırsınız.

Bence siz yanlış anladınız , konu sahibinin kendini kapalılardan üstün görmesi gibi bir mesajı yok, diyor ki madem kapalı biri istemiş köyden biri olasıydı zaten köyde yaşıyorlar hem de kapalı tam istedikleri gibi .. Ama kaynana maaşlı biri olsun demiş , anladığım kadarıyla köydekilerde çalışmıyorlar , damat bey de bu arkadaşı hem maaşlı hem de kapatabiliriz. Düşüncesiyle istiyor ..

Diyorum ki köyünde hem kapali kizlar var onlar kalir işte 2.5 ay koyde ama sonra aklima geliyor annesi çalışan birini bul demis koydeki kizda o kadar maas ne arasin

bu mesajdan söylediğiniz anlam çıkıyorsa ben hiçbir şey bilmiyormuşum. köydeki kızların 2.5 ay kalacağı, kapalı olmaları, maaşlarının olmaması vs konu sahibinin burada bahsettiği şeyle zerre kadar ilgisi olmayan şeyler. rahatsız olan tepkisini belli eder. şahsen kapanıp sevgilisinin istediği kişi olacağını düşünüyorum çünkü yorumları da onu gösteriyor ama bakalım hakkında en iyisi olsun ne diyeyim umarım kurtulur.

Bir saniye ya sakin olun... Diyorum ki annesi hem calisan hem köyde uzun uzun kalacak hem de kapali bir gelin istiyor.

Ben de erkek arkadaşıma dedim ki madem sen de öyle birini istiyorsun bu kadar uzaklardan bir kiz bulmana gerek yok sizin köyde hic mi yok. Neden oradan biriyle evlenmiyorsun.. Oradan birini bulmamasinin nedeni oradaki kizlarin genelde evde oturmasi. Tabi 2 maas olmayınca kimin parasıni yiyecekler. Simdiden kiz kardesine kefil oluyor vs. Bunlari daha once anlatmistim. Anlayanlar oldu zaten.

Psikolog musunuz, psikolojimin bozuk olduğunu tespit ettiniz de. Eger oyleyseniz sizden yardim alabilirim...

Bence de. Ben de kesinlikle katılıyorum, insanlar evleneceği insanlarda bazı kriterler arayabilir(ki araması da gerek), ama öyle olmayanları seçip değiştirmelerini anlamıyorum. Kapalı bir eş istiyorsa, kapalı bir kadınla arkadaşlık etmeli; köyde yaşayacak bir eş istiyorsa, köyde yaşayabilecek birini seçmeli. Olmayacak şeyi oldurmaya çalışmak Ne kadar saçma.

şimdi lafı oraya çevirmeyin benim de çoğu konuma destek al mesajları gelir, karşıdaki insanın sağlıklı düşünmediğini anlamak için psikolog olmaya gerek yok. düşüncemi söylüyorum size yardımcı olamıyorum dikkat ederseniz, çünkü psikolog değilim.

hala görüşümü savunuyorum. kapalı olmak veya köyde yaşamak ile maaş kıyaslanamaz. erkek arkadaşınıza bunu burada söylediğiniz gibi söylediyseniz ne mutlu size sorun kalmamıştır. iyi forumlar.

Ben konu sahibinin üstünlük tasladığını düşünmedim. Bana sanki “aslında onların köyünde yaşayan bir kız onlar için ideal gelin olurdu ama aynı zamanda maaşlı birini istiyorlar. Öyle birini bulmaları mümkün değil. Çünkü köyde iş imkanı yok” demiş gibi geldi. Diğer mesajları okumadım ama kendini çok iyi ifade etmediği için yanlış anlaşılmış gibi geldi.

Şimdi bu pazarlığın sebebi eşinin yazın gidip yardım etmesi mi sadece kalması mı

Örneğin annem babam öğretmen ve biz küçükken her yaz tüm tatili babamın ailesi ile geçirirdik ama babam köy işi yapmaz annem de ev işi yapmazdı

Halam da gelirdi eşi ve çocukları ile iki ay hep beraber kaldırdık

Tabii kadınlar yemek yapar çamaşır yıkardı falan da evlerindeki kadar ekstra sen gelinsin bize hizmet et demezdi kimse

Hatta babaannem kalkar kahvaltıyı falan hazırlar herkes kalkar yerdi yemekleri vs de genelde o yapardı

Yine çevredeki değişik yerlere, akrabalara falan gezmeye de gidilirdi

Her yer yeşillik falan

Bu arada annemin ve eniştemin ailesine neden gidilmediğini söyleyeyim

Biz de anneannemler de Ankara da yaşıyorduk

Kışları aynı şehirde olunduğu için kışın onlara gidilir yazın babaanneme gidilirdi

Annem arada kızardı ne için biliyor musunuz evimde oturup iş yapamıyorum yaz temizliği vs olmuyor oradan geliyoruz direkt işe gidiyorum diye

Bu olaylar 80-98 arasındaki anılar

Şimdi köyler daha kötü olamaz ya

açtığı diğer iki konuyu da okudum bu evlilik tarihi ve kapanma ile ilgili, oradan böyle bir çıkarım yaptım. çünkü onun düşüncesi de farklı gelmiyor bana diğerlerinden. eğer dediğiniz gibiyse okay sorunu kalmamış olur zaten erkek arkadaşına söylemiş dediğine göre.

Yorumlara bakmadan yazıyorum. Belkide açıkladınız bilmiyorum ama anneniz duysa kıyameti neden koparsın ben kocamla istediğim yerde istediğim kadar kalırım annem neden karışsın. Evlenince de böyle düşünürseniz tam bir evlilik kurmamış olursunuz ve bu sizin hatanız olur.
Kendi ailenizde eşinizin uzun kalmasını ama onun ailesinde az kalmak istiyosanız da haksızlık yapmış olursunuz. Tüm iki ayı ailelerde geçirmek zorunda değilsiniz ve hala evli bile değilsiniz. Şimdiden bunları dert etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…