Ev klimaliysa cok sorun olmaz,
Ben acigim, tesetturle kiyaslamak gibi olmasin ama normalde disarda giymeyecegim rahatlikta seyleri kayinpederim evdeyken giyiyorum, ev ortaminda kasmiyorum yani. [
Ev klima li da kV rahatsız oluyor actirmiyor.
Ben o kadar rahat biri değilim
Burda sadece gelenek yada islami hususlar değerlendirilmiyor. İnsanların yani benim kişisel hassasiyetlerim var tek banyo VC bir ev küçük günlük girilecek peşpeşe banyoda çocuklar yikanacak onlar in giysileri vs vel hasıl normal bir ev ortamı değil odama kapısını kapatıp duşa giremiyorum duş orta yerde çıkarken ister istemez gorunebirsin köşe kapmaca oynayacaksin işte vs vsKayınpederiniz babanız yerinde idir. Çok fazla ince düşünmek bazı normal şeylerden bile sakınmak caiz değildir. Bi yarım kollu tişört eşofman altı ile gezebilirsiniz. Ben doğma büyüme İstanbullu yum. Ama eşimin tarafı köyde yaşar. Benimde kayınpederim bize kalmaya geldiğin de onların yanında nasıl giyinip nasıl hareket edecegimi sasirirdim. Bazı düşünceler İslamiyet açısından ele alınmadan direk geleneksel olarak hareket ediliyor. Eşimi sevdiğim için saygı duydum ve kpederimin alıştığı şekilde onları misafir ettim. Eşinin ve çocuklarının hatırı için biraz ılımlı olunabilir.
Canim bizde kp yanında iç çamaşırı ile gezmiyoruz en fazla saçimi görmüştür . Ben kendi babamın yanında bile dikkatli giyinen bir insanim. . Tam yapmak demek babanın kp yanında ferace giymek değildir. Babam yada kp yanında saçım açık durabilirim yarım ges kol da giyindim ama daha açık giymiş değilim çok şükür bizde biliyoruz tesettürlü olmayı.Herşey bir yana kp nin yanında kapalı olmayacaksan tesettüre girmeseydin bence. Bir şeyi ya tam yapalım ya hiç yapmayalım. Benim de eksiklerim vardır mutlaka ama inanki cam silerken bile ferace giyinip siliyorum,tesettür sadece örtünmek demek değildir. Not:tesetturluyum ama her yerde ve her zaman.
Herşey bir yana kp nin yanında kapalı olmayacaksan tesettüre girmeseydin bence. Bir şeyi ya tam yapalım ya hiç yapmayalım. Benim de eksiklerim vardır mutlaka ama inanki cam silerken bile ferace giyinip siliyorum,tesettür sadece örtünmek demek değildir. Not:tesetturluyum ama her yerde ve her zaman.
Normalde yanında giyindigim gibi giyinemeyecegim içim sorun ediyorum. Buda ne yanında ferace giyerim ne de şort giyerim bol ve uzun giymeye çalışıyorum sacim bazen açık olabilirdi ama deniz evinde pek uzun giyilmiyyor ya onun içinAnlamadığım normalde ev hali k.pederinizin karşısına nasıl çıkıyordunuz ki bunu sorun ettiniz? Ev küçükse odanız ayrı olmayacaksa bu daha büyük bir sorun bence. Rahat edemeyecekseniz gitmeyin.
Normalde yanında giyindigim gibi giyinemeyecegim içim sorun ediyorum. Buda ne yanında ferace giyerim ne de şort giyerim bol ve uzun giymeye çalışıyorum sacim bazen açık olabilirdi ama deniz evinde pek uzun giyilmiyyor ya onun için
Yahu dini kendinizce yorumlamayın rica ederim hiç tesettüre girmeseydin demissiniz bir de bilginiz yok fikriniz çok maşallah.Dinen kayınpeder öz baba hükmündedir mahremdir gelinin yanında kat kat örtülere bürünmesi gerekmez yani .Herşey bir yana kp nin yanında kapalı olmayacaksan tesettüre girmeseydin bence. Bir şeyi ya tam yapalım ya hiç yapmayalım. Benim de eksiklerim vardır mutlaka ama inanki cam silerken bile ferace giyinip siliyorum,tesettür sadece örtünmek demek değildir. Not:tesetturluyum ama her yerde ve her zaman.
Herşey bir yana kp nin yanında kapalı olmayacaksan tesettüre girmeseydin bence. Bir şeyi ya tam yapalım ya hiç yapmayalım. Benim de eksiklerim vardır mutlaka ama inanki cam silerken bile ferace giyinip siliyorum,tesettür sadece örtünmek demek değildir. Not:tesetturluyum ama her yerde ve her zaman.
Ben olsam gitmezdim.
Bu sicaklarda evde yarim kollu bile cekilmiyor. Ne kadar dikkat ederseniz rahat edemeyeceksiniz. Birde yerde cok az varmis evinizde acin klimanizi tiril tiril giyinin daha rahat edersiniz..
Kayinpederiniz evlendikten sonra bir nevi babaniz oluyor dogru ama mahremiyetiniz devam ediyor. Bende tesetturluyum kp yaninda basim acik gezemem, yada kisa kollu , acik bir kiyafetle vs. Yani cekincelerinizde haklsiniz. Bu tercihe acik bir konu degil bir insan tesetturlu ise ona gore davranip sorumlulugunu almak zorunda. Ama hasema giyip denize girer evde de idare etmeye calisirim derseniz gidin cocuklarinizdda mutlu olsun karar sizin
Yoo etmiyor baba hükmünde kayınpeder hatta esinizden ayrılsanız bile bu durum değişmez o derece.Lütfen bilmeden öyle yapılmalı böyle yapılmalı diye akıl vermeyin gece gece sinirlerini bozuyosunuz insanın.Herkes alim maşallah ama kaynak neresi belli değilKayinpederiniz evlendikten sonra bir nevi babaniz oluyor dogru ama mahremiyetiniz devam ediyor. Bende tesetturluyum kp yaninda basim acik gezemem, yada kisa kollu , acik bir kiyafetle vs. Yani cekincelerinizde haklsiniz. Bu tercihe acik bir konu degil bir insan tesetturlu ise ona gore davranip sorumlulugunu almak zorunda. Ama hasema giyip denize girer evde de idare etmeye calisirim derseniz gidin cocuklarinizdda mutlu olsun karar sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?