Kp ye ödenen para

Tabi ki haklısın ama bunu eşinle konuşmalısın. Eşini ikna etmelisin. Bir de zaten söz verdiyse, ev alındıysa nasıl dönecek?
1100 lira kimisi için önemli olmayan bir meblağdır ama kimisi için de çok önemlidir. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama bunu biriktirmek için zorlandığınıza göre sizin de durumunuz çok birilerine ev alıverecek gibi değil yani. Eşinizin düşünmesi lazımdı bunu.
Ama benim babam hiç düşünmez yapardı annem ne derse desin. Eşim ise ancak meblağ bizi etkilemeyecek kadar küçükse yapardı. Öyle oması gerekir bence.
Ayrıca o sadece eşinizin sıkıntı çekeceği yönündeki laflara ben olsam bir şeyler derdim dayanamaz herhalde. Sonra kötü olurdum :/

Sakın yapma, yazık değil mi senin ailenden gelen paraya? Sen peşinat yapacaksın ama kv kp o parayı bir süre sonra oğullarının parası görecek ve almaya bakacak bence. Eşin madem keseleri bir tutacaktı ne demeye evlendi acaba? Oğlanı didiklemenin yeni adı da bu olmuş anlaşılan.

Eğer bunu kabul edersen aklında bi sıkıntı var yada sana büyü yaptılar detim. Sana ne keyfi zamanında süren onlar neden sen çekesin ki sıkıntı. İstanbul gibi yerde yaşıyorsun üstelik. Bırak ne hali varsa görsün. Gitsin tokiden ev alsn. Her ay düzenli ödeme planı ilr ödesin kira öfer gibi. Yada ayağını yorganına gmre uzatsın 100 bnlik ev alsn 1+1

Sakın ödetme , basta zaten sizin olacak olur zamanla o evin ortakcısı çogalır.

Ailene söyle parayı senin adına muhafaza etsinler
Anlattığına göre bu evliliğin pek aydınlık bir geleceği yok
Kendini sağlama al

O da zamaninda gelecegini dusunseymis. Sakin bisey odemeyin. Kendinize borc cikartin kenara para atin. Ilerde cok pisman olacaksiniz.

Sacmalamayin neyin mecburiyeti. 1500 ödeyecek kadar imkanı varsa gitsin kirada otursun. Sizde o 1100 lirayı kendi eviniz için biriktirin. Sınır oldum ya .aynı şey bize de söylendi 2 yıl önce de kabul etmedik allahtan. Kim öle kim kala seneler sonra o ev benim olacak da yok yarısı benim olacak da inanmayin ya

Evin aylık ödemelerini kp yapacaksa siz neden Kasım dan Kasıma 12 bin veriyosunuz onu anlayamadım

Ayrıca ev almak benden ödemesi sizden nasıl bi mantık zaten evi alan öder

Benim kp de aynı durumda. Yemiş içmiş hiçbişey almamış. İyi de bir mesleği güvencesi varmış halbuki
Bende çok gelgit yaşadım bu konuda
Yaşlandılar bi evleri olsa dedim ki zerre haketmiyorlar ama yapmam yapamam yapsam da kendi kendimi yerim
Bırak çocuklarını kendi geleceğini düşünmeyeni ben niye düşüneyim

Kendim kirada oturup kv, kp icin senelik 12 bin vereceğim. HA HA HA Mümkün değil.
Hem kira ödeyip, hem kpe senelik 12 bin vereceginize kendinize ev alın. Senin yaptigini kaç kisi yapar acaba. Onca sene yiyip icecegine alsaymiş ev. Otursun kirada ne olacak?
Ev sizin uzerinize olsa hadi diyecegim bir nebze ama sanirim ev kp in uzerine bu durumda butun kardesler ortak hak sahibi olmuyor mu o evde? Bosu bosuna para odeyip duruyorsunuz.

Canım bak biz biriz bilmem ne laflarını geç ilerde şimdi üniversite öğrencisi olan kayınbiraderin evlenip coluk çocuğa karıştığı zaman, kv ve kp rahmetli olunca o evden hak talep edecek hem de sizin 0ara odediginizi bile bile Bu dünyada neler oluyor Madem ev sizin olacak şimdiden eşinin üstüne versinler tapuyu veya avukata vasiyet yazdırın o ev sizin diye Yoksa ilerde pişman olursunuz

Bunca sene ev almamislar simdi şartmiymış .
Kendileri birikim yapsalarmıs.Mademki hersey bir ortak 2 katli bir ev alın sizde taşının ..
Olmaz derlerse bende kira duramam dersiniz .

Ara ödemesi mi var evin neden kasımdan kasıma? Ya da onlar her ay odeyecek de siz toplu mu vereceksiniz? Onun maaşını kadar niye kirada oturmuyor

Hayır olmaz çok fazla iyi niyetlisiniz.
Kp bi zahmet zamanın da alsaymis evini barkini.
Aynı şeyi sizin anne babaniz yapsa ne derler acaba çok merak ediyorum.
Adama bak hem yemiş icmis hem de kiraya cikamazmis peh !

Hayir kesinlikle odemeyin. Adam gencligini har vurup harman savurarak keyifle gecirmis. Sizin gencliginiz hem ev taksidi hem de kira odemekle niye harap olsun?

Genclik bir daha gelmez. Yiyin icin gezin eglenin. Veya 1100 arti kira odemek yerine toplayin bunu kendinize ev alin.

Hiç abartmıyorsun .. sen kiradayken kayinpederine ev yardımı yapmak zorunda değilsin ..bu emrivakinin en iğrenç olanı ..başka kardeşler de varmış ,bunca sene bir ev alamamış birde utanmadan "alması benden ,ödemesi sizden " mi diyor ? Gerçekten çok çirkin .. yeni evli çocuğunun geçim sıkıntısı var mı diye sorgulamadan borç altına sokarak çok büyük kazık atıyor ..benden böyle bir yardım istense ve gerçekten ihtiyaçları varsa 1/3 kısmını öder geri çekilirim ..almayı biliyorsa ödemeyi de bilecek ..

Valla kayınvalide uyanık bence. Eşinin durumunu iyi gördü demek ki sizin sırtınızdan ev alıyor. Değil evin tamamı yarısı bile düşmez ileride 3 kardeşse. Çünkü hukuken bu böyledir. Madem öyle tapunun yarısı bizim deyin öyle anlaşın. Yoksa sizin verdiğiniz para ileride göze görünmez bile hiç yapmadınız sayarlar. İleride Eşiniz ailesiyle kardeşleriyle kötü olmak istemez siz de anca hakkımı helal etmiyorum demekle kalırsınız.
Ev için ödeme başlanmış geri dönüş yoksa yarım tapu için uğraşın bari. Hem kayınpederiniz emekli olunca illa ki emekli ikramiyesi alacaktır onunla ödeyiversin kalan borcu.
Rahat yaşamaya alışmış onlar eşinizi de en büyük diye sorumlu tutmuşlar

Hayatimda duydugum en sacma seylerden biri
Cok zengin olsaniz oderdiniz lafini bile etmezdiniz diye dusunuyorum
Ama kiradasiniz , yeni evlisiniz ve her ay nerdeyse asgari maas tutari kadar yardim edeceksiniz
Hayatta yapmazdim cok net soyluyorum
Ailem bunca sene beni sorumsuz insanlara para yediriyim diye buyutup okutmadi derdim esime de

Fesat falan değilsiniz, ne münasebet siz neden ödüyorsunuz? Tüm çocuklar birleşip yardım etseniz anlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…