kpss ve iş.

Camelwhite

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
4.563
1.380
333
Merhabalar. bir konuda fikrinize çok ihtiyacım var. desteklerinizi bekliyorum.
mayıs sonuna kadar ihbar sürem var mayıs sonu işten çıkarılıyorum. yeni başlayan bir kredim var 1.300 tl taksit ödemesi olan. özel sektörden çok yoruldum 7 yıldır.
ben eylüldeki kpss sınavına giricem düşüncem de şu tazminatımla işten sonra 5 6 taksidimi ödeyebiliyorum. işssizlik maaşıyla da bu 4 ay içinde idare etmeye çalışsam. acaba diyorum ki hemen iş arayışına girmeyeyim de 4 ay kpssyi sıkı bir şekilde çalışsam. başarılı olabilir miyim. yoksa bir işe girip ikisini bir mi götürsem diyorum.
siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Tavsiye etmiyorum, hem iş akşamları ders,çocuk filan ben çok zor kaldırıyorum. Baştan yaparım gibi geldi ama son zamanlarda dersleri aksatmaya başladım. Sana tavsiyem dişini sık ve sadece kpssye odaklan. Tabi yine iş de bak,iyi bir fırsat çıkarsa kaçırmamış olursun

çalışmak zorunda değilseniz madden yani, işe girmeyin sırf derse verin kendinizi bence.Ben bu sene iş ve ders bir arada götürdüm yorgunluktan öldüm

Bundan dört ay önce tıpkı senin gibi ikileme bende düştüm ve ben işi bırakmayı tercih ettim.mayista kpss ye gircem dört aydır çok sıkı çalıştım konuların tamamını bitirdim. 7 yıldır özelde çalışıyordum verdiğim emeğin karşılığını alamıyorum. Bişey elde etmek istiyorsan başka birşey den fedakarlık etmek gerekiyor. Malesef iki karpuz bi koltukta taşınmiyor.benimde vardı kredim issizlik maasiyla öduyorum krediyi. Ben kendimi bu sınavı kazanacağıma okadar çok inandirdimki. En dogru kararı yine sen verirsin ama önünde fırsat varken zaman varken sonuna kadar çabala özelde çalışmanın sonu yok.

Hemen iş bulacağınız garanti değil ki

Siz ders çalışın ama iş de arayın nitelikli iş varsa da başlayın

Zira kpss den 90 alsanız bile atanma garantisi yok kadro az açılır sizden daha iyi yapan olur atanamayabilirsiniz

Her zaman bulunabilecek gibi işlere başlamayın ama ben burada çalışırım uzun zaman dediğiniz yere de hayır demeyin bence

Kisiden kisiye degisir, kimisi bi konuyu 1 saat calisir anlar,kimisi 3saatte, siz biliyorsunuz kendinizi, eger cok calismadan halledebiliyorsaniz isle ayni zamanda yurur, benim esim hem is hem dersane hem sporu beraber yurutuyodu suan uzman memur, kapasite meselesi yani

matematiğin varsa ne ala... sözelleri işe girsen de halledersin ama matematikte çalışıcaksan geç bile kalmışsın şurda ne kaldı ki sınava i, hedefin 85 üstü ise işi falan düşünme , kendini eve hapset , ful çalış.

herhangi bir meslek grubundan girmeyeceksen (yani düz memur olmak için gireceksen) en az 85 filan alman gerekiyor .tabi bu alım sayısına başarı oranına da bağlı.
Ve sayısalcı değilsen , matematik çok zorlayacak seni. yüksek puan alman için matematik kesinlikle şart.
Ki matematik yapabilsen bile hem iş hem kpss zor yürür. Sadece kpss ye odaklan . 4 ay da çok fazla bir süre değil ,kpss gerçekten küçümsenecek ,öyle 1-2 ay çalışmayla 90 alınabilicek bir sınav değil.
Bence tamamen kpss ye odaklan . 4 ay sonuçta. Eğer verimli çalışırsan geri kalan hayatında rahat edeceksin bunu düşün.
Ben de özel sektör hüsranından sonra karar verdim kpss ye. Ve 6 ay hazırlandım. Karşılığını da aldım şükür :KK9:

herhangi bir meslek grubundan girmeyeceksen (yani düz memur olmak için gireceksen) en az 85 filan alman gerekiyor .tabi bu alım sayısına başarı oranına da bağlı.
Ve sayısalcı değilsen , matematik çok zorlayacak seni. yüksek puan alman için matematik kesinlikle şart.
Ki matematik yapabilsen bile hem iş hem kpss zor yürür. Sadece kpss ye odaklan . 4 ay da çok fazla bir süre değil ,kpss gerçekten küçümsenecek ,öyle 1-2 ay çalışmayla 90 alınabilicek bir sınav değil.
Bence tamamen kpss ye odaklan . 4 ay sonuçta. Eğer verimli çalışırsan geri kalan hayatında rahat edeceksin bunu düşün.
Ben de özel sektör hüsranından sonra karar verdim kpss ye. Ve 6 ay hazırlandım. Karşılığını da aldım şükür :KK9:
Siz hangi KPSS ye girdiniz lisans mı yoksa lise düzeyinden olana mı

önlisans kpss ye girceksın sanırım.
şansın daha çok. sınav daha yüzeysel.
kesinlikle sadece kpss yeçalış.
ilerde pişman olmaman için.
en azından denedim dersin

işine gir kendini garantiye al çok iyi bilgin yoksa 4 ayda kpssden ıyı puan almak zor hem alsan ne olacak hemen atama olmuo ki :(

Back
X