- 15 Mart 2017
- 932
- 1.436
- 113
- Konu Sahibi Mikrokosmos
-
Tıpı bırakıp sosyal bilime geçmek büyük cesaret tebrik ederim.Örnek teşkil eder mi bilemiyorum ama ben tıp okurken okulu bırakıp sosyal bilimci olmak istiyorum diye tekrar üniversite sınavına girdim. Türkiye derecem var ama puanım kesildiği için istediğim üniversitede istediğim bölüm olmamıştı. Başka bölüm yazıp sonra 4.00 ortalama ile yatay geçiş yaptım. Ailem beni evlatlıktan reddedecekti neredeyse
Hedefimde kamuda sınav süreci 1,5 sene süren yılda 30 kişinin anca alındığı bir kariyer memuriyetiydi. Herkes torpilsiz asla giremezsin diyordu (mülakat var). Mezun oldum yüksek lisansa başladım ki alternatifim olsun. Sonra ar gör oldum falan aynı zamanda bu kurumun sınavına girdim mülakatta elendim. Bir dahaki sene tekrar denedim. Hiç ummadığım bir anda kazandım. Hep hayalim buydu. Olmazsa gözüm açık giderim dediğim bir şeydi. Şuan hayalimdeki mesleği yapıyorum çok şükür.
Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Vazgeçmeyin
700 bin atanmayı bekleyen öğretmen sayısı. 138 bin ülke genelindeki öğretmen açığı. Alanımdaki ilk %10'luk kesimin içindeyim. Geçen yılki ve önceki yıldaki kadar alım yapsalar güle oynaya istediğim merkezi yere gidebilecekken şu an açıkta kalma ya da kuş uçmaz kervan geçmez ilçelerin köylerine atanma olasılığı arasındayım. Tek suçum 2020'de sınava girmiş olmak.Belki linç yiyecegim ama bunu son zamanlarda daha cok düşünür oldum. Bu öğretmenlerin atanma hevesi nolcak böyle ya? Sadece memur olmak için öğretmenlik yazıyor çoğu kişi.
Benim bölümüm yilda 1 elin parmaklarını geçmez atama sayısı. E benim meslektaşlarımda isyan etsin o zaman?
20 bin nerde 5 atama nerde? Abartmıyor musunuz gerçekten
Hey gidi günler o 8bin alımın yarısı sınıf öğretmeniydi zatenRakam çok da düşük değil sanki ya da çok şey değişmiş ben bi süredir alım sürecini takip etmiyorum. 2011 de atanmıştım toplam 8 bin alım olmuştu tüm branşlardan. Ben de doğuya doğru yol almıştım her yere giderim seçeneğini işaretleyip.
Ama o zaman ara dönem ataması da oluyordu. Şimdi sanırım 1 kerede alıyolar yine aşağı yukarı aynı sayıda oluyodur diye düşünmüştüm.
hakkınızda hayırlısı olsun
Kesinlikle durum bu. Bir yıl çalışayım hazırlanayım diyorsun geçen seneki puanlar artmış oluyor, kontenjan da azalıyor ve hayatı erteleyip duruyoruz.2016 KPSS de aldığım puan ile branşımda 400 civarı idim atanabileceğim yerler vardı
2018 de bir puan arttı ama sıralamam 700 civarı oldu
2020 de üstüne iki puan ekledim 87 üstü puanım var hatta genelde 12bin civarı ama branş sıralamam 1700 küsürlerde
Her yıl giren artıyor talep artıyor ama alım 50-70 civarında
84 ile Diyarbakır'ın dağlarına gittim ben de.......Hey gidi günler o 8bin alımın yarısı sınıf öğretmeniydi zatenbi yıl sonra da sınıfçıları branşa geçirdiler yan daldan ömer Dinçer’in son kazığıydı. 85le doğuya bile atanamayıp 2012de İstanbul’un göbeğine atanmıştım .. geçmişe götürdünüz beni..
Yukarda yazmıştım bunun çözümü ihtiyaç kadar öğrenci almak, sonra hepimiz düşünüp duruyoruz sevdiğimiz okuduğumuz meslekler yerine baska işler yapıyoruz.700 bin atanmayı bekleyen öğretmen sayısı. 138 bin ülke genelindeki öğretmen açığı. Alanımdaki ilk %10'luk kesimin içindeyim. Geçen yılki ve önceki yıldaki kadar alım yapsalar güle oynaya istediğim merkezi yere gidebilecekken şu an açıkta kalma ya da kuş uçmaz kervan geçmez ilçelerin köylerine atanma olasılığı arasındayım. Tek suçum 2020'de sınava girmiş olmak.
Her yıl az atama yapılsa neyse, iki yıl 40ar yapıp "40 garanti, üzeri için uğraşıyoruz" diye açıklamalar yapıp umutlarımızla hayallerimizle oynadılar.
Dün çocukluğumda bile yaptığımı hiç hatırlamadığım bir şey yaptım. Babamın göğsüne yatıp kollarının arasında hıçkıra hıçkıra ağladım. Emeği geçenlere hakkımı helal etmiyorum.Bu konuyu okuyunca konu sahibine ayrı,kpps sürecini yazan diğer üyelere ayrı ağladımumarım herşey herkesin gönlüne göre olur.
Yukarda yazmıştım bunun çözümü ihtiyaç kadar öğrenci almak, sonra hepimiz düşünüp duruyoruz sevdiğimiz okuduğumuz meslekler yerine baska işler yapıyoruz.
Mesela ben fen fakültesi mezunuyum, ne arkadaslarim ne ben ne de başka fakülteden arkadaşlarim öğretmenler kadar illa atanmaliyiz demiyoruz anlatmaya çalıştığım bu aslında. Yine sizin atamalarınız oluyor bizlerde o bile bir elin parmaklarını geçmez. Mezun var atama yok. Hatta bazı bölümlere iş bile yok. Siz öğretmenler nasil başka işler yapmak istemiyorsanız bizlerde okuduğumuz bölümlerle ilgili atanmak istiyoruz ama sizler kadar isyan etmiyoruz kontenjan açın diye.
Kimse kimseye okurken iş verme veya atanma sözü vermiyor üzgünüm. Kendimizi bu kadar yıpratıp intihar edecek duruma getirmeye gerek yok
Şuan mesleğimi bile yapamıyorum bambaşka bir meslek yapıyorum ama hala isyan edip intihar düşünmüyorum. Bir şekilde hayata tutunmak lazim
Dün çocukluğumda bile yaptığımı hiç hatırlamadığım bir şey yaptım. Babamın göğsüne yatıp kollarının arasında hıçkıra hıçkıra ağladım. Emeği geçenlere hakkımı helal etmiyorum.
Hayata tutunmak kısmında size katılıyorum. Yıllarca hiç olmasa herkes ona göre ayarlar kendisini. Kabullenir. Sizin alanlarınızda bir elin parmaklarını geçmiyor, buna alışmışsınız. Bizde böyle bir durum söz konusu değil. İsyanımız her yıl yapılırken bu yıl yapılmamasına. Önceki yıllardakinden daha fazla alım yapacağız diye açıklayıp öncekilerin yarısının müjde olarak açıklanmasına. Ben yıllık 40-60 binlik alımdan daha fazlasının -en azından kendi alanımda- kaliteyi düşüreceği görüşündeyim zaten. 40 binde bile İngilizce konuşamayan yüzlerce İngilizce öğretmeni atandı.Yukarda yazmıştım bunun çözümü ihtiyaç kadar öğrenci almak, sonra hepimiz düşünüp duruyoruz sevdiğimiz okuduğumuz meslekler yerine baska işler yapıyoruz.
Mesela ben fen fakültesi mezunuyum, ne arkadaslarim ne ben ne de başka fakülteden arkadaşlarim öğretmenler kadar illa atanmaliyiz demiyoruz anlatmaya çalıştığım bu aslında. Yine sizin atamalarınız oluyor bizlerde o bile bir elin parmaklarını geçmez. Mezun var atama yok. Hatta bazı bölümlere iş bile yok. Siz öğretmenler nasil başka işler yapmak istemiyorsanız bizlerde okuduğumuz bölümlerle ilgili atanmak istiyoruz ama sizler kadar isyan etmiyoruz kontenjan açın diye.
Kimse kimseye okurken iş verme veya atanma sözü vermiyor üzgünüm. Kendimizi bu kadar yıpratıp intihar edecek duruma getirmeye gerek yok
Şuan mesleğimi bile yapamıyorum bambaşka bir meslek yapıyorum ama hala isyan edip intihar düşünmüyorum. Bir şekilde hayata tutunmak lazim
700 bin atanmayı bekleyen öğretmen sayısı. 138 bin ülke genelindeki öğretmen açığı. Alanımdaki ilk %10'luk kesimin içindeyim. Geçen yılki ve önceki yıldaki kadar alım yapsalar güle oynaya istediğim merkezi yere gidebilecekken şu an açıkta kalma ya da kuş uçmaz kervan geçmez ilçelerin köylerine atanma olasılığı arasındayım. Tek suçum 2020'de sınava girmiş olmak.
Her yıl az atama yapılsa neyse, iki yıl 40ar yapıp "40 garanti, üzeri için uğraşıyoruz" diye açıklamalar yapıp umutlarımızla hayallerimizle oynadılar.
Ben edebiyat ogrencisiyim bolumumu de cok seviyorum ve hevesli bir ogrenciyim. Ortaokulda ingilizce ogretmenime olan hayranligimla o zamanlardan beri ogretmen olmak istedim. Liseden sinif arkadasim ingilizce ogretmenligi bolumunu okuyor ve surekli bitse de kurtulsam, yeter artik ne sacma sapan dersler bunlar biktim diye soylenirken ben istekli istekli ve severek ders calisiyorum hocalarin anlattiklari yetmiyor kendim arastirip ogreniyorum. Simdi onun kadar isteksiz ve hevessiz ogretmen adayinin direkt atanma hakki var ama benim artik formasyon hakkim bile yokHaklısınız.
Ama neden hala eğitim fakülteleri öğrenvi sayısını artırarak devam eder bilemiyorum
Hatta fen edebiyat bölümleri de formasyon alıyor hoop her sene yüzbinlerce mezun
Mezun olanlar tabiki atanmak ister öğretmenlik mezunu adam ne yapsın ki
Ama birkaç yıl içinde belki öğretmen ihtiyacı kalmayacak.
Yök neden kontenjanları azaltmaz anlamıyorum fikri olan varsa yazsın lütfen çünkü gerçekten mantıklı hiç bir açıklama bulamıyorum
1500'deyim İngilizce Öğretmenliğinde. 41'i açmam mümkün değil, kronik rahatsızlıklarım var. Gerekli donanımda hastaneleri olmayan ilçeleri dahi yazamam. İsyanım geçen yıl 68'le önceki yıl 66 ve 71'le benim gidebileceğimden çok daha iyi yerlere gitmiş tanıdıklarım varken sırf alım düşüklüğüyle açıkta kalacak ya da yaşayamayacağım yerlere gitmek zorunda olmama.Sizin sıralamanız kaçtı ? Olacaktır sizinki merak etmeyin. 41'i açın derim.
Tabii ki bu sebepten ölmek intihar etmek söylemleri doğru değil bunda haklısınız lakin savunduğunuz sistem yanlış.Herkes devlette mı çalışmak zorunda diğer meslekler ne yapsın ozaman 20 alım olan bölümler var yarış hızlı yapacak bişey yok ben bu yok olecem intihar etmek söylemlerini yanlış buluyorum gidin onkoloji koridorlarında bir bakın eğitimin kalitesi çok öğretmenle belli olmaz fakülteler açılır okuyan okur kimseye zorla bişey yaptırmiyorlar
O adaletsizlik her sene oluyor. Geçen sene de karma alım nedeniyle lise branşları çok mağdur oldu.1500'deyim İngilizce Öğretmenliğinde. 41'i açmam mümkün değil, kronik rahatsızlıklarım var. Gerekli donanımda hastaneleri olmayan ilçeleri dahi yazamam. İsyanım geçen yıl 68'le önceki yıl 66 ve 71'le benim gidebileceğimden çok daha iyi yerlere gitmiş tanıdıklarım varken sırf alım düşüklüğüyle açıkta kalacak ya da yaşayamayacağım yerlere gitmek zorunda olmama.
Fen edebiyat fakülteleri artık sayılı öğrenci alıyor.Kontenjanlar da azaltılıyor.Yavaş yavaş düşecek sayılarHaklısınız.
Ama neden hala eğitim fakülteleri öğrenvi sayısını artırarak devam eder bilemiyorum
Hatta fen edebiyat bölümleri de formasyon alıyor hoop her sene yüzbinlerce mezun
Mezun olanlar tabiki atanmak ister öğretmenlik mezunu adam ne yapsın ki
Ama birkaç yıl içinde belki öğretmen ihtiyacı kalmayacak.
Yök neden kontenjanları azaltmaz anlamıyorum fikri olan varsa yazsın lütfen çünkü gerçekten mantıklı hiç bir açıklama bulamıyorum
Katılıyorum.Bir de hiç alakasız bir bölümden formasyon almış haberlere çıkıyor atanamayan öğretmen diyeBelki linç yiyecegim ama bunu son zamanlarda daha cok düşünür oldum. Bu öğretmenlerin atanma hevesi nolcak böyle ya? Sadece memur olmak için öğretmenlik yazıyor çoğu kişi.
Benim bölümüm yilda 1 elin parmaklarını geçmez atama sayısı. E benim meslektaşlarımda isyan etsin o zaman?
20 bin nerde 5 atama nerde? Abartmıyor musunuz gerçekten
Ben Van Erciş, Bitlis Ahlat ya da Tatvan, Ağrı Patnos ya da Doğubayazıt gibi ilçe merkezlerini düşünüyordum. Ama tek atama durumunda Erciş'e bağlı 2-3 saat mesafede köy okulları gelmiş geçtiğimiz yıllarda benim puan aralığıma. Küçücük ilçelere razıyım. Bu saydığım diğer tarzdaki yerler de kesin değil. Ki buralara gitmem mümkün değil kronik rahatsızlıklarım varAtan da merkez olmasın boşver.. ben atandığım sene son aylarda ciddi anlamda kapanıp deli gibi ders çalışıp branşımda 151. olmuştum. Ve 5 bin küsur alım yapıldı branşımda. Yine de neredeyse sadece zorunlu hizmet yerleri açıldığı için ben de o küçücük ilçelerin birine gittim o puanla. O zamana kadar Türkiye'de 2-3 bin nüfuslu ilçeler olduğunu bile bilmiyordum. Bir ziraat atm'si ve birkac market içeren o uzak yerler..
Halbuki aynı siralamaya bir sene önce benim memleketime atama yapilmisti.
Yine de bugün o ilk yillarimi çok güzel hatırlarım. Çoğu öğretmen de aynı şeyi söyler. Onlar güzel anılar olarak kalıyor.
Eğer isterseniz ,instagram isminizi burdan yazabilirsiniz destek olmak isterim sizeSanırım bu psikolojiden çıkmak için önce bütün ümidi kesmek gerekiyor. Ben gerçekten elimden geleni yaptiktan sonra olmayinca vazgeçtim.
Olanda 1 hayir . Olmayanda bin hayir derler. Napalim...
Ben de çok çok ağladım, intihar etmeyi düşündüm. Ne yapacağımı bilemez haldeydim.
Çok çalışıp sonuç alamadım. Öğretmenim ben de. Özelde çalışmıştım.
Neyse . Değil atanma puanını tutturmak yakınına bile gelemiyordum
Vazgeçtim.m.
Çünkü okumak demek illaki para kazanmak değildir. Öncelikle sakin olun
Çok dua ettim. Ben illaki öğretmenlik yapmaliyım diye düşünmüyordum. Ben eğitimliyim bu benim icin asİl önemli konu.
Sonra para kazanmak istedim. Az ya da çok fark etmiyordu. Mutlaka kazanmalıydım.
Bulaşıkçılık bile yapabilirdim. Bana bir mesleğin statüsü fark etmez. Bulaşık yıkamak da bir iştir. Yıkarım. Zerre miktarı zoruma gitmez.
Ama babamla eşim benim bu arzuma kırıldı.
Ben de el becerimi ticarete dönüştürdüm. Instagramdan ürün satıyorum. Işlerim cok Iyi gidiyor. Yardımcım da var. Kazancım güzel.
Ha devamli bir iş değil belki ama şimdilik bana yetiyor belki de benim yolum budur.
Kafam rahat en azından. Allah hepimize hayırlı kapilar açsın.
Elinizden geleni yapın. Gerisini Allaha bırakın.
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, diyor. Çabalayın.
Ve hayirlisina rızagösterin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?