Kpss ve yıkılan hayallerim

Sirf formasyon hakkim icin bu bolumu secmedim ilgim ve istegim oldugu icin sectim ama tabi buna guvenerek secenler sonra da bolum degistirenler var. Biz de bu kadar emek veriyoruz ama egitim fakultesinde okuyan arkadasim derslere bile girmezken ben ogrencime daha fazla ne katabilirim diye didinip duruyorum. Belki de gozumun onunde boyle bir ornek oldugu icin bu sekilde dusunuyorum ama yine de bizim gereksiz oldugumuz herkese gore gercek ogretmenlerin(egitim fakultesi mezunlari) yoluna tas koydugumuzu dusunmeleri uzuyor. Ben de bu yuzden hayalim olan ogretmenlikten vazgecmek zorunda kaldim halbuki bu bolumu tercih ederken ders icerikleri beni heyecanlandirmisti cunku lisede ogretmenim de edebiyat mezunuydu ve bana cok cokk sey katti. Formasyon yerine yuksek lisans seklinde egitim dusunuluyor belki bolum arkdaslarimin fazladan okumasi herkesin icini rahatlatir

Siz hangi bölümden mezunsunuz?

bilgi olarak daha fazla şey biliyor olabilirsiniz ama öğretmenlik için tek bu yetmiyor. eğer öyle olsaydı bir de mezun olduktan sonra formasyon almanız gerekmezdi. gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi tarzı dersler var mı fen edebiyat fakültesinde? malum öğretmen olmak sadece ders bilgisiyle olmuyor

75. Bizim bölümümüzde taban puan ilk 20 bin atamasında 71, ikinci 20 bin olursa 66-68 oluyor. Gy-Gk hepimizin düşük geldiği için diye düşünüyorum.
Bu 70li puanla atananlar hangi brans oluyor acaba?

konu fazla okumak az okumak bilmek bilmemek değil ki

öğretmen yetiştirmek için bir okul açılmış ve öğretmen olacaklar o okula gidiyor

bu durumda da o iş için açılmış okula gidenlere siz bekleyin başkaları öğretmen olsun denilmez ki

konu şahsınız özelinde değil zaten eğitimin geldiği çarpık düzene dair

5-6 yıl önce kuzenim gardiyanlık için sınava girdi ve 82 puan aldı atanamadıama kuzenimin arkadaşı 57 puan ile atandı . Yine başka bir kuzenim hemşirelik bölümünden mezun,5 yıldır KPSS ye giriyor ve puanları çok çok iyi ilk yıl 92 puan aldı ne atanabildi nede özelde iş bulabildi. Şuan 2. Üniversitesini okuyor ve hâlâ KPSS ye giriyor ama maalesef atanamıyor. Allah'ım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın insallah . Bende dahil olmak üzere atanmak isteyen herkese atanmayı nasip etsin inşallah

92 puan ile nasil atanamamis anlam veremedim yanlisiniz olmasin

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Diyeceğim bu kadar. Formasyon olmasa apışıp kalacaksınız burda biz daha iyiyiz diye diretiyorsunuz.

Valla eskiden yoktu şu an her yerde var. Yoksa da 1 elin parmağını geçmez. Mesela en son hangi atamada mülakat olmadı?
Ocak ayinda yapilan merkezi atamada mulakat yoktu yakından takip etseydiniz bildirdiniz.Ben atama bekledigim icin takip ediyorum bilgim var .Diger kurumlarin acmis oldugu sozlesmeli alımlarda mulakat var.

92 puan ile nasil atanamamis anlam veremedim yanlisiniz olmasin
Yok hayır eminim 92 idi puanı . Hatta daha geçen gün konuştuk kuzenim ile eminim yani. Hatta özel hastaneler kuzenimi işe almak istemedi puanı yüksek olduğu için. Şuan İzmir'de bir üniversite de sosyal hizmetler bölümünü okuyor. Ondan önce de 2 yıllık iş sağlığı bölümünü bitirdi. Çok umutsuz diyor ki savruluyorum oradan oraya diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…