Kpss ve yıkılan hayallerim

Edebiyat öğretmenliği okuyabilirdiniz

Tabiki ogretmenlik mesleğini sadece öğretmenler yapmalıdır yalnız dünyanın hicbiryerinde öğretmenler yada herhangi meslekler sadece devlette çalışmaz yani devlet herkesi ise alamazki

Benimde kronik hastaliklarim var. Ben de küçük bir ilçeye atandım. Aynı zamanda memleketim oluyor. Öğretmen değilim. Zorunlu görev 4 yıl ya , 3 yıl dolunca sağlık mazereti tayini var. O küçük yerlerde 3 yil yapamaz mısınız?

Acil müdahale gerektirecek durumlarım olabiliyor, burada çok paylaşmak istemiyorum. Küçük ilçelerin merkezine fazlasıyla razıyım ama gelirse o ilçelere bağlı ve uzak mesafede, ulaşımın zor olduğu köyler gelecek gibi duruyor şu an . Acelem yok, 24 yaşındayım. Bu atamada tercih yaparak 41'i açmadan ek atama olacak mı diye onu bekleyip bir yandan 2021 sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Alelacele sırf bir yere atanmış olmak için gitmek değil, olabildiğince iyi ve erkek arkadaşıma yakın bir yere gitmek tercihim. Bu lükse en azından şu an için sahibim, olmazsa gelecek yıl 41'i açıp gidebilirim.

Edebiyat öğretmenliği okuyabilirdiniz
ogretmenligi kendim okumak istemedim cunku ders icerikleri ing dili ve edebiyati kadar genis degil. Biz ogretmemiz istenen dilin tarihini de kulturunu de ogreniyoruz. Ogrenciye aktarabilecegimiz daha fazla sey var yani ogretmenlik mezunuyla edebiyat mezunu ayni birikime sahip degil ama daha fazla calismasina ragmen fazlalik olarak gorulenler hep edebiyat ogrencileri

ama siz edebiyat okumayı tercih etmişsiniz

bu durumda öğretmenlik okuyanın "öğretmen olmak" için bu fakülteye girdim benim öğretmen olma imkanım elimden alınıyor deme hakkı varken siz edebiyatçı olmak için girdiniz

fakülteniz bittiğinde de Edebiyat Fakültesi mezunu olacaksınız

Fen Edebiyat Fakülteleri meslek edindirmek değil bilim üretmek için açılıyor (yani açılması gerekir)

Fen Edebiyat okur formasyon alırız şeklindeki inanış çok eski yıllara dayanıyor, bu ülkemizde böyle kabul edilegeldi ama gerçekçi değil

aynı bölümün hem Öğretmenliği hem bölümü varsa öğretmen olması beklenenler "öğretmenlik" mezunlarıdır

eğitimleri sıfır dahi olsa onlar o bölüme dair diplomalarını almışlardır

çok yakınımdaki bir kişi yıllar yıllar önce üniversite sınavına girerken tercihlerinde Fen Edebiyat Fakültesi X bölümünü yazmış o dönem sınıf öğretmenliği ve çeşitli öğretmenlikler gelirken

buradan mezun olunca da formasyon hakkımız var, zaten öğretmen olacağız, ben istediğim bölümü okuyayım diyerek

o okurken de formasyon hakkı kaldırıldı vs

mezun olalı 20 yılı geçti hala özelde çalışıyor arada bir hizmet içi kursa gitti vs de ek haklar verildi, küçük puan farkları ile atanamadı vs

özetle belki yorumumu şahsınıza yönelik yaptığım için katı gelebilir ama binlere öğretmenlik mezunu açıkta iken formasyon gibi bir çoğu da özel sektöre entegre edilmiş eğitimler ile öğretmen devşirilmesini hatalı buluyorum

bu demek değil ki ücretli öğretmenleri, hele de alan dışı ücretli öğretmenleri kabul ediyorum

evet önce ücretli öğretmenlik kaldırılır, öğretmenlik mezunlarından başlayarak atamalar yapılır, hala ihtiyaç bitmiyorsa da formasyon alan ya da alabilecek konumdaki Fen Edebiyat Fakültesi mezunları da alınır

Sana mesaj atacaktım ama atılmıyor ya delfino.

InsAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Bende fen edebiyat mezunuyum ama pişman değilim çünkü gerçekten çok farklı zorluklardan geçtim. Baştan baya bir beddua ettim ama benim ki başta isteksiz sonra aşka dönüştü. Benim girdiğim dönem eğitim fakültelerini kapattılar. Tercih günü hoca arıyor seçim yapamazsınız. Bölümden artık öğretmen çıkıcak dedi. Aldığım sıralamayla millet hukuk vs okuyor. Sonrada bir iki sene sonra tekrar açtılar. Olan saçlarıma oldu saçlarım beyazladı

öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesinde okur. o kadar öğretmen bile atanamazken evet siz fazlalıksınız kusura bakmayın

İngilizceye rahat rahat 1500 verilir korkmayın. Hayırlı olsun şimdiden.

Yanlış anlamayın ama siz 68ler 71ler diyince bi kötü oluyorum. Ben 85,81,79 aldım ama atanamadım. Sizin puanınız kaç?

A gruplarında aynı sınava girip daha düşük puanla atandığını gördüğünüz meslektaşlarınız oluyor mu?
Tabiiki oluyor hukuk iktisat maliye eşit kadro açılmıyor ki..
Benim isyanım alımın çok zorlaştırılmasına 90 üstü puan+ yds+ yazılı/sözlü mülakat..
90 almanın bile yeterli olmadığını bilmek heves kırıcı

öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesinde okur. o kadar öğretmen bile atanamazken evet siz fazlalıksınız kusura bakmayın
Edebiyat fakultesiyle egitim fakultesinin dersleri ayni degil daha fazla sey ogrenmek icin edebiyat bolumunu secenler fazlalik ne guzel. Sirf ogretmen olmak icin hicbir sey bilmeden mezun olan ogretmenler yuzunden cogu insan ingilizceden sogudu. Isini severek ve hevesle yapanlari ayiriyorum ama ben ve edebiyatci arkadaslarim fazlalik harika

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…