kredi çektik...

Kv haklı demiyorum ki! ama başkasına güvenip yola çıkmanın doğru olmadığı gerçeğini söylüyorum.
Kadın kendisine güvenerek çocukları yarı yolda bırakmış konu sahibi kaç kez yazdı .ortada bir şey bekleme yok kız ve ailesi kandırılmış.
 
Ben bekarım ve ailem hayatta değil. Mal varlığım çok fazla ama konu ben değilim. Ortada bir haksızlık var. O yüzden savundum
Size göre haksızlık olan bize göre normal. Neden kendi düşüncenizi bize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ki?
 
hanımefendi o zaman bana çıkıp hava atmayacak ben gösteriş seviyorum şu bu öyle bir düğün yapacamki oğluma herkes cok begenecek demeyecek neyine güvenip bu şekilde konuşabiliyor ben mi dedim gel bana düğün yap diye o kendi oğluyla kendi arasındaki mevzu.Ben anneme babama güvenip çıkmadım meydana.
Nişanlınız bunların hesabını soruyor mu?
 
Uzerinize duseni yaparken karsi taraftan beklemeniz yanlis. Kopek gibi calisiyorum da denmez efendim,sadece calisiyorum deseniz anlasilir calistiginiz. Durumu olmayan kvniz bir arsayi satar yaparim diye dusunmus belli ki ve arsayi da satamamis dolayisiyla da yapamamis, bunu soyleyen sizsiniz.
Nisanliniz jandarma personeli. Siz hemsiresiniz. Neden her seyi kendiniz yapmadiniz da ailelerinize yuklediniz? Sizin aileniz de yapmasaydi keske siz kendiniz yapsaydiniz simdi ailenize mahcup olmazdiniz. Yanlis olmus
Ben herşeyimi kendim yaptım tüm evi benim dizecek halim yok efendim,nişanlım ve ailesi arasındaki mesele o
 
Kadın kendisine güvenerek çocukları yarı yolda bırakmış konu sahibi kaç kez yazdı .ortada bir şey bekleme yok kız ve ailesi kandırılmış.
işte kendiniz de söylüyorsunuz kv güvenmiş ve hayal kırıklığına uğramış.
sıfır beklenti mutlu yaşam
 
.
Size göre haksızlık olan bize göre normal. Neden kendi düşüncenizi bize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ki?
Valla kkda mağdur olup konu açmamak lazım.

Siz paranız yoksa evlenmeyin derken kendi düşüncenizi empoze etmiş olmuyor musunuz ?
 
Gec evlensinler hayatim. Herkes neden 24 yasina kadar kosa kosa evlenmek istiyor ana baba parasiyla?
Nisandaki takilari da vermeseymis. Dove dove mi almislar? Benden kimse almadi altin. Kimse de baski yapamadi. Niye?
Bizede evlenirken iki tarafta masraf yapmadı düğünden sonra borcumuzu kendimiz ödedik canımız çıktı öderken,kaynanam bir tane bileziği takmadı,iyi mi oldu bizim için durumu duzeltene kadar 5sene geçti noldu borç ödemekten hicbirsey yapamadık sap gibi evde oturduk,şimdi kızlarım var canımı istesin veririm gerekeni yaparım sırf onlar benim gibi sıkıntı çekmesin diye az da olsa ucundan tutar insan dogurmakla olmuyo sadece
 
Bence siz cok akillica davranmissiniz. Kendi isinizi kendiniz görün. Tebrik ediyorum. Bosverin baskasinin lafitla hareket etmemeyi öğrenmis oldunuz. Bundan sonra da asla baskasinin lafina güvenmeyin ders olsun.
 
Ben herşeyimi kendim yaptım tüm evi benim dizecek halim yok efendim,nişanlım ve ailesi arasındaki mesele o
Tum evi siz dizmeyin zaten,nisanlinizla beraber oturup konusmaliydiniz en basinda,bunlari ben sunlari sen diye. Ailelere gerek yoktu. İki yetiskin insansiniz. Neyiniz varsa ona gore evlenirdiniz,sonrasinda sinir bozuklugu olmazdi ne guzel. Onemli olan mutlu olmak. Birilerinin esya almasi degil. Esyasiz da mutlu olunuyor
 
nerede yazmis konu sahibi eltisine ev alindigini?

sonra yazdı, duymuş...
ben sizi anlıyorum siz iyi niyetinizle yaşlı insanlara yüklenmeyin diyorsunuz ama işte gerçekten türk aile yapısı böyle değil.
ne kadar verirlerse gelin o kadar kıymetli oluyor, ben de zamanında hiçbir şey görmedim, şimdi 8 aylık hamileyim daha kimse bir eksiğin var mı diye sormadı :D
ben de çalışıyorum, aman bana yardım etmesinler, yardım da istemesinler diyorsunuz da günler ilerleyince öyle olmuyor. He bende şu var KV nin gerçekten durumu yok, yani naapsın artık ne diyim şimdi o nedenle takmamaya çalışıyorum. Ama ben daha yazarken anladım ki konu sahibinin KV nin durumu gayet var işgüzarlık yapıyor.

Allah aşkına parası olmayan insan kredi çekip klima alır mı yahu? Kaç kişinin evinde klima var? Bir de birine yaparken aman bu da çalışıyor iyi kazanıyordur düşüncesi çok çıkarcı bir düşünce. Hadi şimdi genç çalışıyor, sonra çocuk doğunca da bir şey yapmayacaklar. Bir de elti çalışmıyorsa of offff, zaten o çalışmıyor onların paraları yok hooop bütün kaynaklar abiye. Resmen geleceğe dönüş yazdım burada ama %97 oranında böyle olacak :D
 
Tum evi siz dizmeyin zaten,nisanlinizla beraber oturup konusmaliydiniz en basinda,bunlari ben sunlari sen diye. Ailelere gerek yoktu. İki yetiskin insansiniz. Neyiniz varsa ona gore evlenirdiniz,sonrasinda sinir bozuklugu olmazdi ne guzel. Onemli olan mutlu olmak. Birilerinin esya almasi degil. Esyasiz da mutlu olunuyor
Ben bunları zaten konuştum :) diyorum ya verilmiş bir söz var ve artık zaman yaklaşmışken bunları yaşamak canımı sıktı
 
Benim kaynanam da nişanlıyken "kır düğünü yapıcam tanıdığım var yer hazır" deyip düğüne doğru ölü taklidi yapmıştı 😒 Ben öyle bir talepte bulunmadım, coşkuyla hevesle kır düğünü diye tutturan da kendisiydi. Ki ben gelinliğimi bile "alınacak" demedim gittim kendi paramla alıp gelen insanım, nikah yeterdi bana. Durumu yoksa yoktur, niye varmış gibi yapıyorlar. İnsanlar planlarını ona göre yapar bari.

Baştan atıp tutuyorlar iş ciddiyete gelince pof...
 
Bizede evlenirken iki tarafta masraf yapmadı düğünden sonra borcumuzu kendimiz ödedik canımız çıktı öderken,kaynanam bir tane bileziği takmadı,iyi mi oldu bizim için durumu duzeltene kadar 5sene geçti noldu borç ödemekten hicbirsey yapamadık sap gibi evde oturduk,şimdi kızlarım var canımı istesin veririm gerekeni yaparım sırf onlar benim gibi sıkıntı çekmesin diye az da olsa ucundan tutar insan dogurmakla olmuyo sadece
5 sene borc odeyecek kadar acilmasaydiniz keske yazik etmissiniz kendinize. Benim de bir oglum var,ileride evlenecegim ben dese,tamam derim hazirliklarini yap basla. Bakarim ki oglum kollarini kavusturmus bir sey yapmiyor benden bekliyor bir igne almam. Ama bakarim ki is kurmus para kazaniyor,ev borcuna girmis, al derim sana bu kadar ev pesinati. Once oglumu gormem lazim tek basina ne yapabiliyor diye. Oyle can vermek kuru kuruya ise yaramaz, evlatlarimizin kendi ayaklarinin uzerinde durdugunu gormek ve ona gore davranmak onemli.
 
Ben de ailelerin isin icine karismasina karsiyim. Evlenen ciftler ne yaoacaksa kendi yapmalı. Ama söz verilirse de tutulmasi lazım dediginiz gibi.
Ben zaten niye aileler yapmıyor diye değil ama kızın takısı alınıp baştan söz verildiyse yapılmalıydı diye tepki verdim. Herkes suçsuz insana yükleniyor. Kızın ve ailesinin ne suçu var karşı taraf sözünü tutmadıysa. Kadın kadının cidden düşmanı
 
Ben bunları zaten konuştum :) diyorum ya verilmiş bir söz var ve artık zaman yaklaşmışken bunları yaşamak canımı sıktı
Arsayi satamadigindan bahsediyorsunuz ama.
Kadinin geliri ve maasi ne durumda?
Nisanliniz kendi parasiyla napiyor,bir birikimi var miydi ortaya koydugu? Sizin kendinize ait bir birikiminiz var miydi? Ailelerinizin degil sizin cabanizi ben merak ettim acikcasi
 
Kızlar merhaba...
Nikahım ağustosta nişanlım benimle aynı şehirde değil.Kendisi jandarma ben hemşireyim.Üzerime düşen neyse ben ve ailem tamamladık(beyaz eşyalar,halılar,mutfak eşyaları,perdeler vs. )nişanlımda elinden geleni yaptı kendisi araba kredisi borcu ödüyor aynı zamanda annesi düğününü yapacağını annelik görevi olduğunu söylemiş ikisi aralarında anlaşmışlar.Geriye sadece mobilyalar,fotoğraf çekimi,kuaför masrafları kaldı.Annesi hemen düğün olsun çok istiyordu arsaları varmış ona güvendiler mobilyayı aldık ve parasını mayıs ayında peşin olarak ödeyeceğini söyleyip kaporasını verdi.Gel gelelim mayıs oldu para yok haziran oldu bu zamana kadar para yok arsa satamamışlar kenarda da paraları yokmuş kaynanam kredi çekip düğünden sonra nişanlıma takılanları alacakmış ve nişanlım her ay belli bir miktar ödeyecekmiş. Hatırlarsanız nişanda da oğluna takılanları almıştı.Bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve nişanlıma krediyi sen çek araba borcunu kapat üstünü bana yolla tüm borçları kapatacağım düğünden sonrada başımızın çaresine bakarız borcumuzu biliriz dedim.Nişanlım kredi çekip bana yolladı ve mobilya masraflarını kapattım hepsinin fişiyle birlikte ona attım.(Kaynanamın borcu varmış bunu öğrendikten sonra parayı ona yollatıp ortada kalmak istemedim).Şimdi kaynanam eşine kredi çektirmiş borçlarını kapatıp eve klima alacakmış ve düğün için kıyafetlerini alacaklarmış bana da altın takmaya çalışacakmış.Doğru olanı yaptım mı bilmiyorum nikah ertelemeyi bile düşündüm ama hala nedense içim buz gibi kızlar bir insan sadece arsaya mı güvenir birşeye güvenmeden neden yola çıkar anlamıyorum.
Çalışan insanlarsınız. Neden kayınvalideden yA da kendi ailenizden bir şey beklediniz ki? Altın taksınlar ama çalışan kişilerin aile büyüklerine eşya konusunda falan güvenmesini doğru bulmuyorum. Anne baba evladına iyi bir eğitim iyi bir gelecek, sıcak bir aile ortamı verdikten sonra gerisinden mesul olmamalı. Neden düğün yapmadı neden eşya almadı neden ev almadı, birikim yapmadı vs bunlar bana yorucu geliyor. Artık yaşlanmış olan anne babalar da kendilerini düşünmesin mi? Bu sizin aileniz için de geçerli. Bakın sonra benim babam her şeyi yaptı ama onlar yapmadı oluyor işte. Sizin babanız o para ile tatile gitse dinlense, siz kendi borcunuzu kendiniz ödeseniz daha hoş olmaz mı? Tabi bu benim görüşüm. Öyle de yaptım kendim.
 
Back
X