• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi çektik...

Arkadasim,bakin,saatlerdir saygiyi korumaya calisiyorum. Sizin fikriniz ile benim fikrim farkli olabilir. Bunlari guzelce paylasmak varken neden sinirleniyorsunuz anlayamadim gercekten. Siz de kendinize iyi bakin.

Sinirlenmedim. Üslubumda da bir aykırılık terbiyesizlik yok.

Ancak fikir beyan etmek ayrı. Paranız yoksa evlenmeyin demek çok ayrı şeyler.. herkesin yaşam koşulları farklı. kimi ailesinden destek alır kimisi almaz. Ama ailesinden destek alana suçlu ve asalak muamelesi yapmaya kimsenin hakkı yok.

Benim kizdigim guvendirip sonrada kenara çekilen insan tipleri basta esip gurluyorlar sonra yagmiyorlar arkadaş bunlar tamamen karşı tarafa güvenmekle alakalı

Gencler kendileri calisip yuva kursunlar zihniyeti bana gerceklikten cok uzak geliyor. Ulke ekonomisi ne halde bihabersiniz. Hayat nasil pahali bihabersiniz. Is imkanlari ne durumda bihabersiniz. Herkes durumuna gore yapacak dugununu esyasini orfunu adetini evet bu kesinlikle dogru. Peki neden her seyi bir basina destek almadan yapan kisilerde gurur ve kendine yetebilmislik durusu degil de hep bi hirs ve inceden kirginlik gozlemliyorum ben. Halbuki sen destek almadan ne kadar zorlandin cok iyi biliyorsun degil mi neler yasadigini ya da kendim yapayim da aman beklentileri olmasin diye hesap kitap kurdugunu da iyi biliyorsun. Kisaca ben desteksiz yaptim banane oyleyse kimse kolaya kacmasin durusu bana cok saglikli bi tavir gibi gelmiyor.

Gencler kendileri calisip yuva kursunlar zihniyeti bana gerceklikten cok uzak geliyor. Ulke ekonomisi ne halde bihabersiniz. Hayat nasil pahali bihabersiniz. Is imkanlari ne durumda bihabersiniz. Herkes durumuna gore yapacak dugununu esyasini orfunu adetini evet bu kesinlikle dogru. Peki neden her seyi bir basina destek almadan yapan kisilerde gurur ve kendine yetebilmislik durusu degil de hep bi hirs ve inceden kirginlik gozlemliyorum ben. Halbuki sen destek almadan ne kadar zorlandin cok iyi biliyorsun degil mi neler yasadigini ya da kendim yapayim da aman beklentileri olmasin diye hesap kitap kurdugunu da iyi biliyorsun. Kisaca ben desteksiz yaptim banane oyleyse kimse kolaya kacmasin durusu bana cok saglikli bi tavir gibi gelmiyor.
O verilen destekler misli ile geri isteniyor. Ama ben düğün yaptım aylık şu kadar para ver. Şuyum eksik al buyum bitmiş al. İşte bunlara maruz kalmamak için kendi başına yapılması lazım bazen

O verilen destekler misli ile geri isteniyor. Ama ben düğün yaptım aylık şu kadar para ver. Şuyum eksik al buyum bitmiş al. İşte bunlara maruz kalmamak için kendi başına yapılması lazım bazen

Sebep buysa iyi niyetle tavsiye seklinde ifade edilir bu durum tabi ki. Eger imkaniniz varsa kendiniz yapin kimseye minnet etmeyin yoksa sizden beklentileri olur demek baska. Ailelerin yardimlariyla evlenmek isteyen kisiye yukselip tek yapamayacaksaniz evlenmeyin koca koca adamlarsiniz minvalinde tabirler kullanmak cok baska.

Sebep buysa iyi niyetle tavsiye seklinde ifade edilir bu durum tabi ki. Eger imkaniniz varsa kendiniz yapin kimseye minnet etmeyin yoksa sizden beklentileri olur demek baska. Ailelerin yardimlariyla evlenmek isteyen kisiye yukselip tek yapamayacaksaniz evlenmeyin koca koca adamlarsiniz minvalinde tabirler kullanmak cok baska.
Siz de haklısınız 🤷

Konu sahibi aslına bakarsan bu durum bir bakıma en iyi olmuş.

Kayınvaliden konularından da anlaşılacağı gibi evlendikten sonra sana fazlasıyla karısacak, hayatına müdahale edecek. Sen bunu bilerek evleniyorsun muhtemelen.

Zaten anlı şanlı bir kayinvalide olacakken birde arsa parasıyla düğününüzü yapıp eşyalarinizi alsaydı herşeyi ben yaptım diyerek hayatınızla ilgili daha çok söz sahibi olacakti. Yarın birgün size müdahale ettiğinde daha rahat karşı çıkarsınız, minnetiniz olmaz.

Kredi çekilmiş zaten umarım düğünde takılan altın ve takılara el koymaz kayinvadeniz, yapmaz demeyin dikkat edin bu konuda bence.

çok güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık.

30 yaşındaki insanlar bile konuşuyor. Ama aile de destek veriyosa ister istemez bişeyler bekliyorlar anne babadan.
Anne babanin durumu iyidir, içinden gelmiştir, kendi isteğiyle bir şeyleri karşılayabilir. Ev ya da araba hediye edebilir. Ama belli bir yaşa gelmiş iş güç sahibi insanların beklentiye girmesi, bir şeyleri aileye yüklemeye çalışması bana çok saçma geliyor.

Anne babanin durumu iyidir, içinden gelmiştir, kendi isteğiyle bir şeyleri karşılayabilir. Ev ya da araba hediye edebilir. Ama belli bir yaşa gelmiş iş güç sahibi insanların beklentiye girmesi, bir şeyleri aileye yüklemeye çalışması bana çok saçma geliyor.
Belli bir yaşa gelmiş meslek sahibi bir çok insanın birikmiş parası olmayabiliyor, çünkü yatırımı aileye yapıyorlar , o esnada kredi çekip ev dahi alan var , resmen çocuğunu sömüren ve bunda hak gören ,değişik değişik aileler var benim şahit olduğum ve hiç bir suçluluk duygusu yok oysaki anne , baba belli yaşa gelmiş çocuğun üzerinden menfaat sağlaması hoş değil evlilik mevzularında da sömürmeye devam ediyor bu karektersiz aileler

Back
X