- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
- Konu Sahibi Delphi_HACISI
-
ay çok sevindim...şu an aldım canım internet bankacılığı hesabını canım
inşallah görebilirim inceliyorum şu anda :)
yok canım verdi
şimdi B Birkadinvebiranne yönlendirdi saolsun :)
ama orada da dekontu bulaamdım çekeli bayağı oldu çünkü
şubeye gitmedim ama aradımSen şubene git, dekontunun peşine düş arkadaşım.
şubeye gitmedim ama aradım
az önce de yazdım 250 tl istiyorlar
şaka gibi
yok sevcanım malesef kaldırmışlaray çok sevindim...
Hesap hareketleri kısmına gel.
Oradan tarih seç. inşallah kaldırmamışlardır da görebilirsin.
yaparsam ay başındaOlsun
nasılsa dekont parasınıda alıyormuşsun.
yok sevcanım malesef kaldırmışlar
görünmüyor hiçbişey
hayırlısı artık daha sonra yine bakar iyice incelerim
bulursam yazarım sizlere de
çok teşekkür ederim tekrardan
inşallah başarabilirimrica ederim keşke olsaydı inan çok sevinirdim....
bi ev alana bide dosya masrafını bankadan geri alana acayip seviniyorum D: yarıdm ediyorum.....
inşallah başarabilirim
işten izin almak biraz sıkıntı bana
ama kafama koydum alıcam inşallah :)
Olsun
nasılsa dekont parasınıda alıyormuşsun.
önceden öleydi. şimdi makul ücrette diyor. kime göre makul o belli değil. oranda belli değil. hakem heyeti vermeyede bilir.
Pislikler canım hiç yorma kendini:) resmen soyguncu pislikler. Kapitalist düzenin en büyük sorumluları bankalar. Hem de hırsızlar.Senin hoşuna gidebilir her ekstrede, her hesap özetinde anlamsız, "sorma geç parasını" ödemek. Yada kredi dosya masrafı gibi tamamen uydurma bir gidere göz yummak.
Hak etmediği parayı karşı taraftan sırf gücü yetiyor diye kılıfına uydurarak tahsil etmeye çalışmak "pisliktir" yaftasını senelerdir hakediyor.
Şükür ki, Devlette benim gibi onların yani bankacılık sisteminin yaptıklarının bariz "Haksızlık" olduğuna kanaat getirmiş olmalı ki senin gibi düşünmemiş ve bu yasası çıkarmış.
Okumadın sanırım bir daha tekrar edeyim benim aldığım en son kredi 2010.
Bir arkadaşımdan Garanti 70 tl almış bu makbuzu verdiği için.
Kredi dosya masrafı ve bu makbuz bedelini aldı avukata vererek.
Tutturabildiklerine mi yapıyorlar nedir. Yani bu makbuz parası olur da en fazla 5 olur, 10 olur. Bu nedir ya 250 tl istemişler kadından. Resmen caydırma politikası.
Yasal Soyguncular.
Pislikler canım hiç yorma kendini:) resmen soyguncu pislikler. Kapitalist düzenin en büyük sorumluları bankalar. Hem de hırsızlar.
yasadaki boşluk. makul düzey bana 50 tl fazla gelirken 250 tl diyerine az gelir. avukata vermesi yada vermemesi fark etmez. tutturabilenlede ilgisi yok aynen dava gibi düşünün bununda...
iki arkadaşım idare mahmekesine başvurmuşlardı. ortak hazırladılar dosyayı. yani dilekçesinden eklerine kadar aynıydı. atıyorum birine 1 nolu hakim diğerine 2 nolu hakim bakmış. birininki kabul olurken diğeri reddoldu.. yani yorum farkı. bu işler böle...
Var olan kararlara göre uygulamada yorum farkı olmamalı.
Devlet "Ödenecek" dedimi ödenmeli. 50 olsun, 250 olsun.
Birazda halk faydalansın çıkan bir yasadan, yada ne deniyor içtihattan :)
devlet ödenecek demedi işte..
https://www.bddk.org.tr/WebSitesi/t...iskin_usul_ve_esaslar_hakkinda_yonetmelik.pdf
yönetmelikte arşiv ücreti yasal... yani banka arşiv taraması için ücret talep edebilir...
Devlet ne dedi peki ? (Yazı çok uzun okuyamadım.) Bişey dediki bunca millet ayaklandı :)
Arşiv taraması ücreti olarak istenilen meblağlarda aynı dosya masrafı diye nitelendirdikleri masraf kadar saçmalık. Bir limiti olmalı. Dediğim gibi 10 olur hadi 20 olur. Bu konuda da her boşluğu kendi çıkarına dolduran istismarcı bankalarada bir yaptırım olmalı. "Makbuza çok fiyat çekimde nasılsa ürker kaçar" mantığıyla gidiyorlar çünkü.
Peki kredi dosya masrafı iadesi konusundaki başvurular, mahkemelerin aldıkları paranın iade edilmesi gerektiğine dair kararlar baz alınarak yapılmıyor mu ? Yani "ona verdin bana ver" gibisinden.. Anladığım kadarıyla hakim / hakime keyfiyatında bu işler.
dosya masrafına limit geldi. ana paranın binde beşi oldu...(ama bu değişiklik 3 ekimden sonrakiler için geçerli, yani eskisi için iade alırsınız)
ama arşiv taramasına makul fiyat yazıldı.
kredi dosya masrafı farklı birşey. yasal değil. yasal olmamasının sebebi de tüketiciyle müzakere edilmediği için... ayrıca tüketici hakem heyeti kararlarına itiraz yapılabiliyor. yani sonuç aleyhine çıktı itiraz eder, tüketici yada banka....
mesela tüketici hakem heyetine geldin dedinki 250 tl banka benden arşiv taraması ücreti kesti. tüketici hakem heyeti bence makul değil. bu nedenle bozarım dedi.. bu yönde karar aldı. büyük bir olasılıkla banka itiraz için mahkemeye başvurur.. hakim tüketicinin lehinede karar verebilir aleyhinede. aleyhine karar verdi mi; mahkeme ve avukat masrafları senin cebinden gider...
ama dosya masrafı için durum böle değil... seninle müzakere edilmeden alındıysa para hakem heyetide, mahkemede leyhine karar verir. parayı alırsın...
bu arada ben bankayı felan korumuyorum... gerçekleri bildiğim kadarıyla yazıyorum...
hımm tamam. Bilgilendirmen için teşekkürler :)
Yok canım kim dedi sana bankayı koruyorsun diye..
Sayfalar öncesindeki bir arkadaşa o gönderme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?