Kredi ödeyen ve çocuklu hanımlar tasarruf yöntemleriniz varmı?

tiona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
28.022
14.077
498
47
Arkadaşlar 1tane çocuğumuz var eşimle hemde 3 yıldır kredi ödüyoruz,bende çocuk olduktan sonra daha dikkatli olmaya başladım harcama konularında,sizler bu konularda neler yapıyorsunuz..:49:

örneğin ilk bulaşık makinem çok programlı ve elektronikti genelde hep tek programı kullanıyordum bozulunca 3 programlı aldım..:6:

pzardan sadece kullanılıcak kadarını alıyorum böylelikle hiç ziyan olmuyor..

Kredi ödemiyorum çocugumda yok şuanlık.Ama bende yazayım ufak ufak.Mesela biz iki kişiyiz o bulasık makınası agzına kadar tıklım tıklım olmadan asla açmam:1: Çamaşır içinde aynı şekilde tabı çamaşırlar bıraz zor oluyor hepsını kurut ütüle derken.Aslında makına çamasır kadar su elektırık harcıyor ama yınede ıcım rahat etmiyor :27:
Evde takılı prız bırakmam kolay kolay buzdolabı kalır bırtek oda mecburen.
Bence elektırıgı en cok harcayan kettle onu çok nadır kullanırım. Anca kahve yapacaksam başka şeyler için ocakta ısıtırım suyu. Kombi aç kapa çok yakar derler ama hayır öyle degıl.Evdeyken 2 max 3 de yanar gece uyurken 1 e düşer işe gıderken komple kapatılır.Ama ev sımsıcak degıl yanı:52::52:
Ampuller tasarrufludur bu zaten artık bılındık birşey.
Ütüyü haftada bir açarım.
Süpürgede haftada 2 açılır zaten çalışmaktan anca fırsat oluyor:43:
Aklıma başkada bişey gelmedı şuanlık:44:

bende yeni ödemeye başladım bizimde çocugumuz yok ama bende yazmak istedim :))) mesela kuru erzak bitmeden hep az az alıp üstüne ilave yapıyorumkii toptan para harcamamış oluyorum egerki iki domatese ihtiyacım varsa 4 almıyorum böylece çöpede atılmıyor,eşimin delirdigi abur cuburları tamamen kestim çok para gidiyordu göze gelmiyor ama 1 lira 2 lira derken dünya oluyorr bende ütüyü haftada bir açarım çamaşırıda iyice birikmeden yıkamam ampuller aynen diger arkadaşımın dedigi gibi tasarruflu ama su olayına çözüm bulamıyorum su faturam nedense bence çok geliyorrr :15: ve evde teksem şu an için geçerli tabii kombiyi açmıyorum sürekli hareket halindeyim sıcak kalıyorum :32::32::32: şimdilik bu kadaarrrr :9:

Kredi ödemiyorum çocugumda yok şuanlık.Ama bende yazayım ufak ufak.Mesela biz iki kişiyiz o bulasık makınası agzına kadar tıklım tıklım olmadan asla açmam:1: Çamaşır içinde aynı şekilde tabı çamaşırlar bıraz zor oluyor hepsını kurut ütüle derken.Aslında makına çamasır kadar su elektırık harcıyor ama yınede ıcım rahat etmiyor :27:
Evde takılı prız bırakmam kolay kolay buzdolabı kalır bırtek oda mecburen.
Bence elektırıgı en cok harcayan kettle onu çok nadır kullanırım. Anca kahve yapacaksam başka şeyler için ocakta ısıtırım suyu. Kombi aç kapa çok yakar derler ama hayır öyle degıl.Evdeyken 2 max 3 de yanar gece uyurken 1 e düşer işe gıderken komple kapatılır.Ama ev sımsıcak degıl yanı:52::52:
Ampuller tasarrufludur bu zaten artık bılındık birşey.
Ütüyü haftada bir açarım.
Süpürgede haftada 2 açılır zaten çalışmaktan anca fırsat oluyor:43:
Aklıma başkada bişey gelmedı şuanlık:44:
bende kettle yi kaldırdım canım yoksa yeniydi:)

bende yeni ödemeye başladım bizimde çocugumuz yok ama bende yazmak istedim :))) mesela kuru erzak bitmeden hep az az alıp üstüne ilave yapıyorumkii toptan para harcamamış oluyorum egerki iki domatese ihtiyacım varsa 4 almıyorum böylece çöpede atılmıyor,eşimin delirdigi abur cuburları tamamen kestim çok para gidiyordu göze gelmiyor ama 1 lira 2 lira derken dünya oluyorr bende ütüyü haftada bir açarım çamaşırıda iyice birikmeden yıkamam ampuller aynen diger arkadaşımın dedigi gibi tasarruflu ama su olayına çözüm bulamıyorum su faturam nedense bence çok geliyorrr :15: ve evde teksem şu an için geçerli tabii kombiyi açmıyorum sürekli hareket halindeyim sıcak kalıyorum :32::32::32: şimdilik bu kadaarrrr :9:
vileda yaptığın su çok kirli değilse balkaon yıkayabilirsin canım..bende duşta kısa kalmaya çalışıyorum:)

Saat 22.00 dan sonra makineleri çalıştırıyorum doğalgaz bu ay 22 tl geldi mesela ev çok soğuk olduğunda hem çayın yanına kek yapıyorum herkes yiyor hemde işim bitince fırının kapağını açık bırakıyorum kapatıyorum içindeki sıcaklık baya bi ısıtıyor :)

kıyafet alırkende diğer şeylerlede uydurabileceyim şeyleri almaya çalışırım..

keetle ve mikrondu çok nadir çali$tiririm, firin yemegini haftada 1 falan yaparim, herseyi firina atmam
bula$ik makinesi mecbur çali$iyor hergun, 4 ki$iyiz , kombiyide kapatamam çocuklar hasta olur :(

elktrikden tasaruf için gecen yil çok ugra$tim, du$e du$e aylik 3 euro oynadi,elktrige çok zam geldigi için faturamda gozle goremedim ama tasarruf etmesem bu zammi baya hissederdim
sebzeyi az az alirim ..
derin dondurucum ve buzdolabimda en du$ukde çali$iyor
utumde kazanli bi açtimmmi 1 saat utulerim ama 2-3 hafta gider onlar

bidee ucuzluklari çok takip ederim, gerçek fiyatina bi ekmegi bide benzini alioyorum nerdeyse, onlarda ucuzluga gelemdigi için :))

keetle ve mikrondu çok nadir çali$tiririm, firin yemegini haftada 1 falan yaparim, herseyi firina atmam
bula$ik makinesi mecbur çali$iyor hergun, 4 ki$iyiz , kombiyide kapatamam çocuklar hasta olur :(

elktrikden tasaruf için gecen yil çok ugra$tim, du$e du$e aylik 3 euro oynadi,elktrige çok zam geldigi için faturamda gozle goremedim ama tasarruf etmesem bu zammi baya hissederdim
sebzeyi az az alirim ..
derin dondurucum ve buzdolabimda en du$ukde çali$iyor
utumde kazanli bi açtimmmi 1 saat utulerim ama 2-3 hafta gider onlar

bidee ucuzluklari çok takip ederim, gerçek fiyatina bi ekmegi bide benzini alioyorum nerdeyse, onlarda ucuzluga gelemdigi için :))

canım ben bulaşık makinesine tencere ve büyük parçaları atmıyorum bizde 3 kişiyiz,büyük parçaları elimde yıkıyorum:49:

canım ben bulaşık makinesine tencere ve büyük parçaları atmıyorum bizde 3 kişiyiz,büyük parçaları elimde yıkıyorum:49:
o zaman daha mi geç dolar diyorsun
aslinda bi ara denedim elimde yikamayi, 15 gunde bula$ik deterrjanini bitrdim , dedim kâri kediye yukluyoruz boyle aynen devam tencere tepsi herseyi atmaya :)

o zaman daha mi geç dolar diyorsun
aslinda bi ara denedim elimde yikamayi, 15 gunde bula$ik deterrjanini bitrdim , dedim kâri kediye yukluyoruz boyle aynen devam tencere tepsi herseyi atmaya :)

tencereler tam temiz çıkmıyor ya ovmak gerekiyor atmadan önce bende uğraşmaktansa elde yıkıyorum..onun yerine çaydanlığı falan koyuyorum parlasın diye makineye

tencereler tam temiz çıkmıyor ya ovmak gerekiyor atmadan önce bende uğraşmaktansa elde yıkıyorum..onun yerine çaydanlığı falan koyuyorum parlasın diye makineye

ya ben herşeyi elde yıkıyorum bi onu değiştiremedim bulaşık makinemde var ama sanki temiz olmuyor yaa.. bardakların falan rengi degişiyor sevmiyorum öylee :50:

bende çok kullanıyorum bulaşık deterjanı ellerim maffoldu..evlenmeden önce tırnaklarım uzundu:27:evlendim bir daha uzatamadım:31:

ya ben herşeyi elde yıkıyorum bi onu değiştiremedim bulaşık makinemde var ama sanki temiz olmuyor yaa.. bardakların falan rengi degişiyor sevmiyorum öylee :50:

canım öğle tencere falan atmazsan makineye bardakların daha temiz çıkar..birde yeni keşfettim parlatıcı ayarı varmış onu biraz yükselttim

haklisin tancereler bazen tam temiz çikmiyor
deneyim bakalim senin dedigin $ekildede

az once gecen yilki elektrik faturama bakdim
biz her ay 50 euro otomatik aylik yaturiyorduk
eylul de hesaplaninca onlar bize 86 euro gverdi ama aylik du$e du$e 47 ye anca du$tu,arayip neden diye sordugumda zam yuzunden dediler

yani 3*12 =36
86 - 36 = 50
50 euroluk zam yapmi$lar bi senede, yuh yani:53:
dahaada zamlar gelecek yeni yilda, ben durmayim ekonomi yapayim :(

bula$ik makinesinde en tandiik markanin uçu bi araadsini kullaniyorum, tuz ve parlaticiya ihtuyacim olmuyor

haklisin tancereler bazen tam temiz çikmiyor
deneyim bakalim senin dedigin $ekildede

az once gecen yilki elektrik faturama bakdim
biz her ay 50 euro otomatik aylik yaturiyorduk
eylul de hesaplaninca onlar bize 86 euro gverdi ama aylik du$e du$e 47 ye anca du$tu,arayip neden diye sordugumda zam yuzunden dediler

yani 3*12 =36
86 - 36 = 50
50 euroluk zam yapmi$lar bi senede, yuh yani:53:
dahaada zamlar gelecek yeni yilda, ben durmayim ekonomi yapayim :(

bula$ik makinesinde en tandiik markanin uçu bi araadsini kullaniyorum, tuz ve parlaticiya ihtuyacim olmuyor
maalesef öyle bizde dikkat etmek zorundayız harcamalarımıza..:6:

Bayanlar size birşey soracagım.Sizler evde kaç kişisin,iz ve ne kadar elektırık su dogalgaz faturası öduyorsunuz.Bana elektirik 45-50 su 30-40 dogalgaz gecen ay 45 gelmişti bu ay bılemıyorum yaktık bayagı.Fakat biz butun gun evde yokuz hersey kapalı takılı tek prızde buzdolabı.Bana çok geldi elektırık ama bılemıyorum sizinkiler nasıl ?

Back
X