Krediyle ev

Kesinlikle katılıyorum. Nasip oldu çok şükür evimizi aldık, ancak ben şöyle hesap yaptım. Ödeyeceğimiz kredi faizi 30.000 tl idi. En kötü vereceğimiz kira 1000-1250 tl olacaktı. Şuan kendi evimizde oturuyoruz, ödediğimiz faiz de sanki 2 2,5 yıl daha kira ödeyecekmişim gibi düşünüyorum. Ama 100.000 faiz ödemek çok fazla. Neredeyse 8 sene daha kira ödemek demek. Onca yıla kim öle kim kala

Darısı başımıza gule gule oturun insallah guzel gunler gecirin :)

Allah senden de razı olsun.
sen şimdi düğününe odaklan, nasıl görüneceğine, makyajına, saçına, nasıl eğleneceğine odaklan..

mal, mülk gelir de gider de.. ne zenginler gördüm 1 günde her şeyine el konulan sıfırı gören, ne zor durumda aileler gördüm ev, araba yazlık sahibi olan. sen mutluluğun için gayret et, nişanlın da belli ki çok yorulmuş, ufak yaştan itibaren çalışıp aileye katkı sağlamış. birbirinize destek olun, el verin...mutlu olmaya bakın, hayat çok kısa, tadını çıkarın, önünüzde çok güzel uzun keyifli yıllarınız olsun inşallah...

Darısı başımıza gule gule oturun insallah guzel gunler gecirin :)
İnşallah size de nasip olsun. Ama acele etmeyin. Daha bismillah nişanlısınız. Bize de kimsesin 5 kuruş menfaati olmadı. Evliliğimizin 4,5 yılı bittiğinde ev alabildik. İlk 2 yıl ben çalışmıyordum, işe girdimm. Sonra birikim yaptık. Sonrada kredi çektik. Kredi faizinide üstüne katarsak ortalama 7 sene kiraya para vermiş olacağım. Ama bu sürede çok şükür hiç sıkıntıya girmedik, çünkü çok erken bir zamanda yüklü bir krediye girmedik. İnsanlar emekli olduktan sonra ancak ev alabiliyor. Size kp yardımda edecekmiş. O kadar hesaba kitaba girmeyin. Adam o zaman alacağım dediyse bırakın o zaman alsın. Bunca insanın tepkisi bu yüzden.

2200 tl ye Allah aşkına ev alınır mı .

Kimseye güvenmeyın .
Eğer kendnız ödeyebılırsenız bu işe kalkışın .

Biz eşimle 6 yıllık evlıyız. Aynen sızın gibi 2200 tl maaşla giriştik ama bende çalışıyordum . Kredi ödendıkten sonra 2200 kalıyordu bıze. Harcamalardan kalanı tekrar biriktiriyoruk.
5-6 ay sonra bıtıyor çok şükür..

Hele bi evlen belkı işe girersin. Daha rahat olur.

600 tl kaliyor neyinize yetecek cocugunuz olunca nasil basedeceksiniz baskalarina guvenerek bi ise girismeyin siz calismiyorsunuz galiba

Biz ev kredimizi 6 yıl için ayda 3000 ödemeli çektik.(üç aşağı beş yukarı net rakamı hatırlamıyorum.) Ilk zaman değil benim eşimin maaşından bile yüksekti kredi ki eşim benden benim ek dersleri saymazsak benden 1000 lira fazla maaş alır.
Sonrasında bizim maaşlar zamlanıp kredi aynı kaldıkça benim ek ders de takviye kurslarıyla artınca hiç sarsmadı. 1 yıl hesap kitap peşindeydik. Ama sizin elinize kalan miktar gerçekten az bazen umulmadık yerden masraf da çıkar üstelik. Süreyi uzatıp ayda 1000 ödeyecek kadar düzenlerseniz 3 sene sonra o da çerez parası gibi gelmeye başlar maaşı illa ki artar çünkü.

Başkasının verdiği sözlere güvenmeyin derim.

Cocuk düsünüyormuslar ya. Instagram profili simdiden görüyorum: Xy nun biricik aski, (kendi) evinin sultani,Batuhan ve Mertcanin annesi, tariflerim ve sunumlarim pembe pembe pembe
Çocuk denilen şeyin zırt diye olmasını bekliyor demek ki inşallah olur da ama bu zamanda çogu kişi çok bekliyor. Bir de çocuk olunca o parayla nasıl geçinecekler anlamadim.

Gençken harcamadığım parayı 10 yıl sonra harcasam ne olur ki? Bana hiç mantıklı gelmedi. Kendinize elinizdeki para ile bir yatırım yapın. 1+1 ev alıp kiraya verin örneğin. Siz oturmazsınız ama gelirini biriktirirsiniz. 5 yıl sonra 1+1 evin parası + kiralar olur elinizde. Kayınbaba da evinizi alır. Dediğinize göre eşinizin emeği çok. Bu süreçte sürekli söyleyin sözünü yutmasın. Böyle bir borcun altına girip de kendinizi rezil etmeyin derim. Bir şey olsa da adam parayı veremese hamile, çocukla aç kalırsınız yıllar içinde..

Baba evindeki hallerinizi yazmışsınız ama o zaman da çalışmıyorsanız ve babanızdan para almıyorsanız nasıl o kadar mutfak malzemesi aldınız anlamadım. Harçliklariniz ileyse zaten o da babanızdan cikmistir. Hem o evde yeme içme masrafi da yapmiyorsunuz. Ama evlenince öyle olmuyor. Kendi basinin caresine bakman gerekecek. Baban alip getirmeyecek hep. Simdi nerden geliyor nasil geliyor anlamazsin bile. Bir evlen hele bakalim neler olacak... hem cocukken babaniz calisacagim birsey alacagim diye kendini paralamis size hic vakit harcamamis. Siz de borclara girerek cocugunuze aynisini yapmayin derim.

1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200
2200 tl maasa 100.000 lira kredi vermezler, hele 1600ü krediyi odenecekse, banka da bu insanlar hem bana borcunu odeyip hem de ne yiyip ne içecek diye dusunuyor. Yani odeyemez diye dusunuyor.

Bizim eve giren para 4 ve ben acaba 1000 lira ödeyebilir miyiz diye kara kara düşünüyorum size diyecek kelime bulamadim . Ayrıca inancınızı bilmiyorum ama kredi ile alınan evde hiç mutlu olan görmedim kredi yerine kp den para almak daha iyi

Bizim eve 6000e yakın maaş giriyo 2100 kredi ödüyoruz ama yine de zor geliyo ki sizin hiç aktivetiniz olmaz ben dışarı çıkıl gezdiğim halde bunalıyorum kendinizi o kadar sıkmaya gerek yok bence

Evimize aylik 6 bin giriyor,bugüne kadar ev almak aklımızın ucundan bile gecmedi.yeri geliyor o bile yetmiyor.kira dogalgaz mutfak şu bu.anca bende 2500 liralik bi geliri olan işe girersem belki bi ihtimal ev almak aklimdan geçer.sizin kredi faizlerinden hic haberiniz yok galiba.arastirin bankalara gidin sorusturun veya oturun hesaplayin.ev gecindirmek o kadar basit birşey degil.daha evlenmeden hesap yapmakla olmuyo bu isler.hem calismayayim,hem ev alayim,hem esim calissin odesin hem kayinpeder odesin.bu ne rahatliktir anlamadim ki.sizde yan gelip yatin oyle mi.ohh ne ala memleket.o borcun bütün stresi nisanlinizin üzerinde olacak.insanlari ucuruma suruklemeyin.zira mantiginiz cok yanlis.akıl hocaniz kimse artik selamlar.2200 maaslar 1600 liralik kira icin aklını yitirmiş olmali insan.

Yaşam standartları düşükse 600 liraya bitkisel hayat sürebilirler. Boşverin nefsinizi tuketmeyin gerildiğinizle kalacaksınız.
5 kuruş kazanmadan kocalarının ve kayınailelerinin kazancını yönetmeye çalışan kadınlara hayret ediyorum. Nasıl bu kadar sahiplenebiliyorlar nasıl çekinmiyorlar. Ben öz babamdan annemden para alırken çekinirdim. Çok şükür çalışıyorum da kendi kazancımın tasarrufu kendi elimde. Çalışmak istemiyorum ama parayı ben yöneteyim ne güzel dünya.

2200 maasla 1600 odemeyle ev mi alinir Allahaskina?

Hemen de eviniz olmayiversin!

Biraz kirada oturun nolcak yani.

Milletden para dilene dilene kredi yatiracaksam evliligimin ilk zamanlarini kredi odemeyle zorlukla gecireceksem ne anlami var.

Herkesin bu kadar aceleyle ev sahibi olmak istemesi yanlis

Ben de bunu anlamam haklisin
Bos yere kira odemek nedir ya?

Sokakta yat o zaman.

Dedigin gibi su da akip gidiyor kimse suya bosuna para veriyorum demiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…