- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Kesinlikle katılıyorum. Nasip oldu çok şükür evimizi aldık, ancak ben şöyle hesap yaptım. Ödeyeceğimiz kredi faizi 30.000 tl idi. En kötü vereceğimiz kira 1000-1250 tl olacaktı. Şuan kendi evimizde oturuyoruz, ödediğimiz faiz de sanki 2 2,5 yıl daha kira ödeyecekmişim gibi düşünüyorum. Ama 100.000 faiz ödemek çok fazla. Neredeyse 8 sene daha kira ödemek demek. Onca yıla kim öle kim kalaKira ödemeyi boş yere görüyor ama 100 bin kredi çekince faizsiz aynı şekilde geri ödeyeceğini sanıyor zaar. 100 bin çektiğin ev kredisini 8 yılda 200 bin olarak ödersin. Yani o evi misal 100 bin liraya aldığını sanıyorsun ama aslında 200 bin liraya almış oluyorsun. Alım-satım, taşınma masrafları dahil değil buna.
Darısı başımıza gule gule oturun insallah guzel gunler gecirin :)Kesinlikle katılıyorum. Nasip oldu çok şükür evimizi aldık, ancak ben şöyle hesap yaptım. Ödeyeceğimiz kredi faizi 30.000 tl idi. En kötü vereceğimiz kira 1000-1250 tl olacaktı. Şuan kendi evimizde oturuyoruz, ödediğimiz faiz de sanki 2 2,5 yıl daha kira ödeyecekmişim gibi düşünüyorum. Ama 100.000 faiz ödemek çok fazla. Neredeyse 8 sene daha kira ödemek demek. Onca yıla kim öle kim kala
Allah razı olsun ablacıgım bende zaten boyle tatlı dilli konusanlarin fikirlerine bilgilerine tecrubelerine ihtiyac duyduğumdan buraya yazdim. Haklısınız ve başından beri de olmaz diyenlere olumsuz diyenlere de tesekkur ettim haklısınız dedim. Yanlış anlayanlar cirkin konuşanlar oldu ben onun icin biseyleri yazmak durumunda kaldım. Zaten dusuncelerinizi doğru bulmasam kafamın dikine gitsem vazgecmezdm her yorumdan bisey topladim carptim böldümAllah razi olsun Rabbim herkesi mutlu etsin saolun :)
İnşallah size de nasip olsun. Ama acele etmeyin. Daha bismillah nişanlısınız. Bize de kimsesin 5 kuruş menfaati olmadı. Evliliğimizin 4,5 yılı bittiğinde ev alabildik. İlk 2 yıl ben çalışmıyordum, işe girdimm. Sonra birikim yaptık. Sonrada kredi çektik. Kredi faizinide üstüne katarsak ortalama 7 sene kiraya para vermiş olacağım. Ama bu sürede çok şükür hiç sıkıntıya girmedik, çünkü çok erken bir zamanda yüklü bir krediye girmedik. İnsanlar emekli olduktan sonra ancak ev alabiliyor. Size kp yardımda edecekmiş. O kadar hesaba kitaba girmeyin. Adam o zaman alacağım dediyse bırakın o zaman alsın. Bunca insanın tepkisi bu yüzden.Darısı başımıza gule gule oturun insallah guzel gunler gecirin :)
Biz ev kredimizi 6 yıl için ayda 3000 ödemeli çektik.(üç aşağı beş yukarı net rakamı hatırlamıyorum.) Ilk zaman değil benim eşimin maaşından bile yüksekti kredi ki eşim benden benim ek dersleri saymazsak benden 1000 lira fazla maaş alır.2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Çocuk denilen şeyin zırt diye olmasını bekliyor demek ki inşallah olur da ama bu zamanda çogu kişi çok bekliyor. Bir de çocuk olunca o parayla nasıl geçinecekler anlamadim.Cocuk düsünüyormuslar ya. Instagram profili simdiden görüyorum: Xy nun biricik aski, (kendi) evinin sultani,Batuhan ve Mertcanin annesi, tariflerim ve sunumlarim pembe pembe pembe
Herkesin ev sahibi olma tutkusu nedir böyle yahu?
2200 tl maasa 100.000 lira kredi vermezler, hele 1600ü krediyi odenecekse, banka da bu insanlar hem bana borcunu odeyip hem de ne yiyip ne içecek diye dusunuyor. Yani odeyemez diye dusunuyor.1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200
5 kuruş kazanmadan kocalarının ve kayınailelerinin kazancını yönetmeye çalışan kadınlara hayret ediyorum. Nasıl bu kadar sahiplenebiliyorlar nasıl çekinmiyorlar. Ben öz babamdan annemden para alırken çekinirdim. Çok şükür çalışıyorum da kendi kazancımın tasarrufu kendi elimde. Çalışmak istemiyorum ama parayı ben yöneteyim ne güzel dünya.Yaşam standartları düşükse 600 liraya bitkisel hayat sürebilirler. Boşverin nefsinizi tuketmeyin gerildiğinizle kalacaksınız.
Ben de bunu anlamam haklisinBoş yere kira ödemek diye birşey yoktur. Kira ödersiniz, o ev sizin barınma ihtiyacınızı karşılar. Madem öyle elektrik de elle tutulur birşey değil, hele su. Akıp musluktan gidiyor zaten. Hiçbirini bağlatmayın. İnsanlarsa kiraya boşa para vermektense, sokakta kalsınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?