- 3 Şubat 2018
- 25.778
- 110.914
- 598
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
nişanlımla 6 yıldır birlikteyiz, ilk 4 yıl para biriktirdik, her ay maaşımızın yarısını kenara attık ciddi anlamda sııkıntılar çektik. Alacağımız evi bulduğumuzda 35 bin lira paramız vardı kenarda yarısını o biriktirdi yarısını ben. Ailelerimizden birakın 300-500 ü 1 lira bile almadık. Evin içini yaptırmamız gerekiyodu nişanlım krediyi öderken ben içini yaptırdım. Yeri geldi birer simitle karın doyurduk yeri geldi 5 liranın hesabını yaptık. 10 gün sonra düğünüm var onun ailesinden de beni ailemden de toplasan 15 bin ya çıktı ya çıkmadı düğün masrafları ve eşyalar için. aklına gelecek herşeyi birlikte yaptık. nişanlım duvarları boyarken ben kapıları boyadım. evimizin her cm inde emeğimiz var. bu muhteşem bir duygu. benim ailemin durumu iyi yardım edebilirlerdi ama ettirmedim babam 30 sene memurluk yapmış çalışmış emekli olmuş ben onun emekli parasını nasıl isterim o onun parası o parayla rahat edicek ben evlat olarak daha çok ona vermek isterim. siz de ev istiyorsanız çalışıp eşinizle birlikte yapmak zorundasınız. kimse size yardım etmek zorunda değil.
bu kadar yardım beklerseniz, yanlız kalmak zorunda olduğunuzda can verirsiniz.
Birde demek istedigim anlaşılmıyor malesef hanimlar tekrar açıklıyorum. Bize yapilan bir ev var suan ama 5 sene sonra anca tamamlanr yani 5 sene kirada otururuz bende kiraya bos yere para vermeyelim hazira konmayalim bizim emegimiz olsun k.pederdr bize ev vermesin destek versin 1000 lira kiraya mi vericez ayni miktarda evimize krediye verelim ustunu babasi tamamlasin suan yapilan ev tamamlaninca bize vermesn kendinin olsun
Yaşam standartları düşükse 600 liraya bitkisel hayat sürebilirler. Boşverin nefsinizi tuketmeyin gerildiğinizle kalacaksınız.Bir de o var 100 bin kredi çekecek 8 yıl ona bir 100 bin daha faiz ödeyecek. Gerçekten ne geçimden anlıyorlar ne ekonomiden, üstüne evlenmeyi düşünüyorlar. Şaka gibi.
Herkesin ev sahibi olma tutkusu nedir böyle yahu? Kirada oturunca ne oluyor? Yazık değil mi yıllarca ödeyeceğiniz kredileri çekip en güzel zamanlarınızı kısarak geçireceksiniz. Hem 1000 lira kira bir şey değil artık maalesef, ucuz bile buraya göre. Beton cenneti Türkiyede herkesi krediyle ev sahibi yaptılar, en güzel zamanlarınızı, paranızı, hayallerinizi betona gömdünüz... neyse yapmayın bence 2200 lira gelirle olacak iş değil. 8 sene sonra kim öle kim kala.
Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde
meyve dedin de dün kamyonda satılandan bir kavun bir karpuz aldık 20 lira.
sonra marketten oğlana bir çikolata, toz şeker, un aldım 20 de o.
etti mi 40 lira.
yemeklik evde vardı yani. üstelik biz çok fazlada yemek yemeyiz paso işte olduğumuzdan.
Ya ben neden çalışmak istemediğinizi merak ettim...
Farzedinki para vermediler. Şuan elinizde kalan 600 tl ile nasıl geçinceksiniz?2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Normalde bu gelirle bu borca girme diyecektim ama şu mesajıdan sonra O zaman ev alın diyorum. . . Geçinmede zorlanırsanız sizde çalışırsınız madem işe girme imkanınız var bu sizin için b planı olur.Şartlar zorlamadikca evet çalışmayı düşünmüyorum yani bin defa sormussunuz soyleyim bende rahatlayaym sizde :) suan uni okuyorum açıktan son senem yani elimde diplomamda var eger diplomasiz diye ezik damgasi vracaksaniz ne zaman istersem bi ise girebilme imkanim da var ama benim tercihim bu yonde
Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?