Krediyle ev

Ay ne güzelsiniz böyle. Rabbim yuvanizda mutlu mesut yasamayi nasip etsin

Canim bu erkek milleti hep böyle. Ben çalışmiyorum ama eşimin maaşı yüksek o bile korkuyor yapamam edemem. Bence evlenene kadar tatli tatli gir kanina ben oyle yaptim baya yumusadi

Kayınpedere güvenerek iş yapmayın derim bir ay verir öbür ay vermez ne yapacaksınız? 2200 maaşın 1600 lirası krediye gidince geçinebileceğinizi nasıl düşünüyorsunuz? Sizde çalışın çalışmıyorsanız madem 2 maaş girsin eve kendiniz alın evinizi ya da bekleyeceksiniz kira vereceksiniz kayınpeder verirse verir ama 1.000 tl kira ile 1.600 kredi arasında çok fark var çok zorlanırsınız kimseye bel bağlamayın

600 tl parayla asla geçinilemez ki 8 yıl birde hğzel ev sahibi olunda sen çalışmadan olmaz asla yani bir doğalgaz faturası kaç tl gelecek bakalım ya da elektrik su market derken ooooo yok olmaz bence sizde çalışın iş düşünüyorsanız

Maaş kocanızdan üstünü tamamlamak kpden.
Iyi yere tezgah açmışsınız tebrikler.
Üstünü sizin aileniz tamamlasın ya da siz çalışıp tamamlayın. Daha evli bile olmadığınız birinin parasi pulu hakkinda kendinizce neden yorumlar yapiyorsunuz,çok ayıp yahu!

Bir de o var 100 bin kredi çekecek 8 yıl ona bir 100 bin daha faiz ödeyecek. Gerçekten ne geçimden anlıyorlar ne ekonomiden, üstüne evlenmeyi düşünüyorlar. Şaka gibi.
Yaşam standartları düşükse 600 liraya bitkisel hayat sürebilirler. Boşverin nefsinizi tuketmeyin gerildiğinizle kalacaksınız.

Beş bin lira maaşla ew alamıyoruz ,kiracıyız yıllardır.
Sizin iş yaş biraz
Yada bizde iş yok

Birde hadi aldın stresin bitti ..bu defa gelin para verinde ev alalim demeye başladı mi tekrar o döngüye merhaba...

evlendıkten sonra onların hepsi unutulacak , dedi dersin

Aynen oyle. Gecen ay buyuk oglum gorunce istedi diye karpuk aldik 1 dilim. 10 liraydi. Her sey pahali. Sebze meyve. Ete hic girmiyorum bile.

2 kişi çalıştığımız halde ancak 18. senemizde ev sahibi olduk asgari ücret te almıyoruz ayrıca ,öyle ahım şahım bir masrafımızda yok yer İstanbul olunca anca ,2 çocuğumuz var, biz eğitime yatırım yaptık yıllarca

Farzedinki para vermediler. Şuan elinizde kalan 600 tl ile nasıl geçinceksiniz?

Evime giren paraya bakıyorum, buradaki yorumlara bakıyorum, yaşımın verdiği tecrübeye bakıyorum ve anlamlandıramıyorum hiç bir şeyi.
Şu asgari ücretle geçinilir diyenler nerede yaşıyorsa oraya gitmek istiyorum.
Allah aşkına, ben bile çok iyi para kazandığım halde böyle bir yük altına girmeye çekiniyorken, olur halledersiniz diyenlerin hangi gerekçeyle bunu dediklerini anlamıyorum.
600 tl elde kalıyor hadi kayınpeder de yardım etti 1200 tl oldu. Mutfak, elektrik, su, doğalgaz, telefon, oldu ya grip oldunuz (sosyal güvenliğiniz olsa bile) doktor, reçete, ilaç parası, arkadaşınız doğum yaptı bir küçük hediye, hele bir de çocuk olursa vay anam vay.
Yok arkadaş, olmaz olamaz. Hiç bir gerekçe bu parayla yaşanır demesin bana. Yaşanırsa da nasıl yaşanır bilemem artık.
Ya ek iş yapacak eşiniz yada sizde çalışacaksınız. Ama çalışmak gibi bir niyetiniz yok gibi gözüküyor. Valla geçinebilirseniz lütfen buraya yazın işin sırrını.
Ben geçinemiyorum çünkü.

Normalde bu gelirle bu borca girme diyecektim ama şu mesajıdan sonra O zaman ev alın diyorum. . . Geçinmede zorlanırsanız sizde çalışırsınız madem işe girme imkanınız var bu sizin için b planı olur.

Biz de her ay 1800 kredi ödedik yaklaşık 1000 lira kenara koyduk (ekstra masraflar olmadığı zamanlar) 2000 lira ile geçindik. Hayat pahalı, iki kişide olsan, çok tutumlu da olsan en 2000 TL lazım geçinmek için. Ne evin eksiği bitiyor, ne süpriz masraflar... Bak mesela bebeğim olmuyor 5 senede doktorlara belki 30-40 bin vermişimdir toplamda. Kredi çekerken bu masraf hiç aklımızda yoktu mesela...

niye sözde?
daha evlenmedin bile yapılan evi gelecek parayı bu ince hesapları falan nerden biliyosun, bide aile içine girsen haraca bağlıcan heralde
adam 3-4 yıl dediğine göre belki beklediği bir para var bi planı var Allah Allah yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…