- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Ekonomist arkadaş konuyu patates soğana bağlayınca dedim onu benben ilk evlendiğimde 1000 lira olan evler şimdi 2000 lira. 6 yıl falan oldu. hayat patatesle geçmiyor ki.
hele et?? yanına yaklaşılmıyor. bir de 3 günlük dünya sık sık nereye kadar. geçen ay maddi olarak sıkıştık çok fena bunaldık eşimle ikimiz. her şey ev araba değil. ki benim hayatta tek istediğim maddi varlık bir ev.
Arkadasım İstanbul da altı yıl yaşadım yedinci yılımda dogudayım daha bunu bile anlamamişsın aman sen sen ıyi bil ekonomiyi de bizim gibi bilmeyenlere ogret hangi tek doğrudan bahsediyorsun ayrıca ekonomiyle sigarayı aynı örneklemede kullandın ya pes bende daha bısey demiyorum çünkü seni anlamak anlmamak değil mevzu mevzu cok bilmek bende diyorum konu sahibine 600 lırayla geçinmek mümkün değil yanı sanki gecınılır demişim gibi konusuyorsun ben sana sadece zam dedim zam kapiş
Ev alanlara pis bir geyik yapilir ya EVlendin oyle mi diye. Gercek zannediyor olmasin konu sahibiÇok saçma bir plan olmuş.
Evlilikten anladığınız borç ödemek ve ev sahibi olmak mı?
Evlenmek bu demek değil
Kendi kendine odeyebileceksin gir o ise bizim kayınpeder o zamanın parası ile 250 TL verecekti bize bizim ödeme 600 TL idi 50 bile vermedi iş başa düşünce2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Şartlar zorlamadikca evet çalışmayı düşünmüyorum yani bin defa sormussunuz soyleyim bende rahatlayaym sizde :) suan uni okuyorum açıktan son senem yani elimde diplomamda var eger diplomasiz diye ezik damgasi vracaksaniz ne zaman istersem bi ise girebilme imkanim da var ama benim tercihim bu yonde
Ya ben sana adam iki bin lırayla geçinir öbürü yirmi bınle geçinemez diyorum dogru tektır dıyorsunuz bunun neresi bilim ne kadar kıbırlisınız tamam tatlım değerli ilmi bilgilerin için cok teşekkürler hayatım boyunca küpe yapacam kulagımaÖrneklendirdim çünkü biri tıp diğeri ekonomi yani her ikisi de BİLİM!! Bilimde de doğrular tektir. Zammı da sayfalar önce açıkladığımı düşünüyorım. Kapiş.
Ya ben sana adam iki bin lırayla geçinir öbürü yirmi bınle geçinemez diyorum dogru tektır dıyorsunuz bunun neresi bilim ne kadar kıbırlisınız tamam tatlım değerli ilmi bilgilerin için cok teşekkürler hayatım boyunca küpe yapacam kulagıma
Peki cocuk mamasi ve bezinin fiyatindan haberiniz yok mu? Bu cocuk hic hasta olmayacak mi? Hadi devlet hastanesine goturdunuz ilacini almayacak misiniz? 3 ay once bebegim dogdu cilt problemi vardi doktorun verdigi bi krem 70 tl, bi d vitamini 35 tl, bir de pisik icin ilac aldik 30 tl odedik. Bunlar dogdugu ilk hafta alinan ilaclar sadece. Hatta ilk cocugumun diskisindan kan geliyodu ne oldugu anlasilana kadar 1500 civari para odedik 3 yil once. Her tahlili devlet yapmiyo bazilari ozel . Allah korusun ciddi bir rahatsizligi olsa cocugunuzun ne yapacaksiniz? Malesef hayat hesapladigimiz gibi gitmiyo heleki cocuk varsa ortada. Tutturmussunuz bi 1000 tl kira vermek istemiyorum diye. Vermeyin madem. Yasayip gorun. Cekin kredi. Muhtemelen odemeyi de denklestiremeyip icralik olursunuz. Enflasyon almis basini gitmis. Pazarda 5liranin altinda meyve yok. Bi cikip pazar market dolasin.Simdi hesapladim hatta 8 yil boyunca 600 verse 8 senede 57600 ediyor 8 yil sonra evlerin fiyati en asagi 200 olur tahminimce o 200 vermek yerine 57600 vermis olacak ve ona kalacak gerisi. Bizde evimiz icin odeyp 8 yil sonra bitirecegiz bos yere kira odemeden :) zaten bi cocuk olsa okul çağına kadar bezi mamasi kiyafeti hastanesi tutacak. Cocuk asıl okula basladiktan sonra artiyor masrafi ve o zamanda biz borcumuzu bitirip rahatlamis oluyoruz diye düşünmüştüm
Örneklendirdim çünkü biri tıp diğeri ekonomi yani her ikisi de BİLİM!! Bilimde de doğrular tektir. Zammı da sayfalar önce açıkladığımı düşünüyorım. Kapiş.
İsabet olur.
Kayınpederin üzerine çekerler ne olacak ki. Konu sahibi daha nikah bile yokken yedi kat yabancı bir ailenin kendisine verecekleri üzerinden hayat planı yapacak kadar rahat maşallah adam üstüne kredi çeksin demek ufak iştir onun içinBu arada şu da var hiçbir banka 2200 maaşlı adama 8 yıl ödemeli 100.000 vermez
Peki cocuk mamasi ve bezinin fiyatindan haberiniz yok mu? Bu cocuk hic hasta olmayacak mi? Hadi devlet hastanesine goturdunuz ilacini almayacak misiniz? 3 ay once bebegim dogdu cilt problemi vardi doktorun verdigi bi krem 70 tl, bi d vitamini 35 tl, bir de pisik icin ilac aldik 30 tl odedik. Bunlar dogdugu ilk hafta alinan ilaclar sadece. Hatta ilk cocugumun diskisindan kan geliyodu ne oldugu anlasilana kadar 1500 civari para odedik 3 yil once. Her tahlili devlet yapmiyo bazilari ozel . Allah korusun ciddi bir rahatsizligi olsa cocugunuzun ne yapacaksiniz? Malesef hayat hesapladigimiz gibi gitmiyo heleki cocuk varsa ortada. Tutturmussunuz bi 1000 tl kira vermek istemiyorum diye. Vermeyin madem. Yasayip gorun. Cekin kredi. Muhtemelen odemeyi de denklestiremeyip icralik olursunuz. Enflasyon almis basini gitmis. Pazarda 5liranin altinda meyve yok. Bi cikip pazar market dolasin.
Herkesin ev sahibi olma tutkusu nedir böyle yahu? Kirada oturunca ne oluyor? Yazık değil mi yıllarca ödeyeceğiniz kredileri çekip en güzel zamanlarınızı kısarak geçireceksiniz. Hem 1000 lira kira bir şey değil artık maalesef, ucuz bile buraya göre. Beton cenneti Türkiyede herkesi krediyle ev sahibi yaptılar, en güzel zamanlarınızı, paranızı, hayallerinizi betona gömdünüz... neyse yapmayın bence 2200 lira gelirle olacak iş değil. 8 sene sonra kim öle kim kala.
2200 tl gelire 1600 tl kredi çok fazal daha her sene bu evim emla vergisi, dask sigortası, kredi için hayat sigortası masrafı çıkacak, evin içine dönemsel tadilat vs gerekebilir, yeme içme faturaları ne ile halletmeyi düşünüyorsunuz, birde çocuk olursa onun masrafı hiç kalkışmayın bu işe bence...2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?