Krediyle ev

Ekonomist arkadaş konuyu patates soğana bağlayınca dedim onu ben

Örneklendirdim çünkü biri tıp diğeri ekonomi yani her ikisi de BİLİM!! Bilimde de doğrular tektir. Zammı da sayfalar önce açıkladığımı düşünüyorım. Kapiş.

Kendi kendine odeyebileceksin gir o ise bizim kayınpeder o zamanın parası ile 250 TL verecekti bize bizim ödeme 600 TL idi 50 bile vermedi iş başa düşünce

Bu ay cikismadi buzdolabı aldım kredi ödedim derken sizi atlabilecegini de unutmayın 75 krs toplayıp evden cocuguma küçük paket sut aldığımı bilirim yok zamanda madem böyle istiyorsunuz

Sende işe gir birlikte odeyin

Sartlarin daha ne kadar zorlamasi gerekiyor ki?
Bence suan zaten gayet zor. En iyi ihtimalle 2200 den 1000 cik kira icin. 1200. E zor.

Örneklendirdim çünkü biri tıp diğeri ekonomi yani her ikisi de BİLİM!! Bilimde de doğrular tektir. Zammı da sayfalar önce açıkladığımı düşünüyorım. Kapiş.
Ya ben sana adam iki bin lırayla geçinir öbürü yirmi bınle geçinemez diyorum dogru tektır dıyorsunuz bunun neresi bilim ne kadar kıbırlisınız tamam tatlım değerli ilmi bilgilerin için cok teşekkürler hayatım boyunca küpe yapacam kulagıma

İsabet olur.

Peki cocuk mamasi ve bezinin fiyatindan haberiniz yok mu? Bu cocuk hic hasta olmayacak mi? Hadi devlet hastanesine goturdunuz ilacini almayacak misiniz? 3 ay once bebegim dogdu cilt problemi vardi doktorun verdigi bi krem 70 tl, bi d vitamini 35 tl, bir de pisik icin ilac aldik 30 tl odedik. Bunlar dogdugu ilk hafta alinan ilaclar sadece. Hatta ilk cocugumun diskisindan kan geliyodu ne oldugu anlasilana kadar 1500 civari para odedik 3 yil once. Her tahlili devlet yapmiyo bazilari ozel . Allah korusun ciddi bir rahatsizligi olsa cocugunuzun ne yapacaksiniz? Malesef hayat hesapladigimiz gibi gitmiyo heleki cocuk varsa ortada. Tutturmussunuz bi 1000 tl kira vermek istemiyorum diye. Vermeyin madem. Yasayip gorun. Cekin kredi. Muhtemelen odemeyi de denklestiremeyip icralik olursunuz. Enflasyon almis basini gitmis. Pazarda 5liranin altinda meyve yok. Bi cikip pazar market dolasin.

Sen istedigin kadar anlatmaya calis. Sonuc olarak adin kiskanc veya fesata cikar. Ben ne zaman "Su yatirimi yapmayin/etmeyin" dediysem hep o gözlen bakildi cünkü. Paralar gittikten sonra cok basini tasa vuran olduda,ama ne fayda. Daha patates, et sadece alim gücü basitlestirmis örnekler oldugunu anlamayanlar var. Ama bir ekonomist ekonomiden ne anlar modunda millet

Herkesin ev sahibi olma tutkusu nedir böyle yahu? Kirada oturunca ne oluyor? Yazık değil mi yıllarca ödeyeceğiniz kredileri çekip en güzel zamanlarınızı kısarak geçireceksiniz. Hem 1000 lira kira bir şey değil artık maalesef, ucuz bile buraya göre. Beton cenneti Türkiyede herkesi krediyle ev sahibi yaptılar, en güzel zamanlarınızı, paranızı, hayallerinizi betona gömdünüz... neyse yapmayın bence 2200 lira gelirle olacak iş değil. 8 sene sonra kim öle kim kala.

Bu arada şu da var hiçbir banka 2200 maaşlı adama 8 yıl ödemeli 100.000 vermez
Kayınpederin üzerine çekerler ne olacak ki. Konu sahibi daha nikah bile yokken yedi kat yabancı bir ailenin kendisine verecekleri üzerinden hayat planı yapacak kadar rahat maşallah adam üstüne kredi çeksin demek ufak iştir onun için

meyve dedin de dün kamyonda satılandan bir kavun bir karpuz aldık 20 lira.
sonra marketten oğlana bir çikolata, toz şeker, un aldım 20 de o.
etti mi 40 lira.
yemeklik evde vardı yani. üstelik biz çok fazlada yemek yemeyiz paso işte olduğumuzdan.

600 tl ile geçinemezsiniz, evliliğinizde sorun çıkmasın
bir de krediye bulaşmak insanın ağzının tadını, huzurunu kaçırır görüşündeyim
gerçi şu hayatta anladığım kadarıyla, sadece kredi değil, yapılan tüm yanlışlar huzur kaçırıyor
Allah yardımcınız olsun

Bircogu da tapusunu bile alamiyor cunku betonlar ipotekli.. neyse ehonomiz coh eyi deyip bitireyim mesajimi..

2200 tl gelire 1600 tl kredi çok fazal daha her sene bu evim emla vergisi, dask sigortası, kredi için hayat sigortası masrafı çıkacak, evin içine dönemsel tadilat vs gerekebilir, yeme içme faturaları ne ile halletmeyi düşünüyorsunuz, birde çocuk olursa onun masrafı hiç kalkışmayın bu işe bence...
ailesi de alırım der almaz alacak olsa alırlardı bence egerkı varsa ellerınde nakıt onu versınler sıze destek olsunlar ama her ay uc yuz bes yuz verselerde o degırmenın suyu donmez..
sız çalışıyor musunuz bilmem ama çalışmıyorsanız en azından asgarı ücretle bir işe girdikten sonra ve peşinatınızı arttırdıktan sonra krediye bulaşın derim ben ama tercih sizin..

nişanlımla 6 yıldır birlikteyiz, ilk 4 yıl para biriktirdik, her ay maaşımızın yarısını kenara attık ciddi anlamda sııkıntılar çektik. Alacağımız evi bulduğumuzda 35 bin lira paramız vardı kenarda yarısını o biriktirdi yarısını ben. Ailelerimizden birakın 300-500 ü 1 lira bile almadık. Evin içini yaptırmamız gerekiyodu nişanlım krediyi öderken ben içini yaptırdım. Yeri geldi birer simitle karın doyurduk yeri geldi 5 liranın hesabını yaptık. 10 gün sonra düğünüm var onun ailesinden de beni ailemden de toplasan 15 bin ya çıktı ya çıkmadı düğün masrafları ve eşyalar için. aklına gelecek herşeyi birlikte yaptık. nişanlım duvarları boyarken ben kapıları boyadım. evimizin her cm inde emeğimiz var. bu muhteşem bir duygu. benim ailemin durumu iyi yardım edebilirlerdi ama ettirmedim babam 30 sene memurluk yapmış çalışmış emekli olmuş ben onun emekli parasını nasıl isterim o onun parası o parayla rahat edicek ben evlat olarak daha çok ona vermek isterim. siz de ev istiyorsanız çalışıp eşinizle birlikte yapmak zorundasınız. kimse size yardım etmek zorunda değil.
bu kadar yardım beklerseniz, yanlız kalmak zorunda olduğunuzda can verirsiniz.

Konu sahibi biz evi aldık bir ay sonra banyoda sıkıntı çıktı, gitti 400 tl, senin başına böyle bir durum gelse, kaldı mı sana 200 tl, artık o ay sadece ekmek yersiniz, faturaları da önümüzdeki ay ödersiniz. Bak biraz öngörün olsa bunları düşünebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…