Kres hakkinda dusunceleriniz.

Benimde 27 aylık bir kızım var ben 3,5 yaşından önce hiç düşünmüyorum kreşe göndermeyi, bildiğim kadarıylada gönderilmemeside gerekiyor arkadaşımında aynı yaşta bir oğlu var oda çok istiyordu göndermeyi doktoruna danışmış Dr çok küçük daha göndermeyin demiş bunuda duyunca en az 3 yaş olmalı diye düşünüyorum

Bunu anlamanin bir yolu yok mu vazgecmek üzereyim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bunu yapan idareciler oldugu icin anlaman zor canim cok guvenilirbir yer olmasi lazim ki icin rahat bi sekilde cocugunu emanet edebilesin.

Asslaa derim

Adiyla sahibiyle unlu bir kres denememiz oldu 20aylik kuzumla

Oda haftada 5gun iki uc saat oyun saatine gonderecektim

1gun 3saat denedik

İcerden gorunmeyen ama benim gorebildigim camla kapli yan odada izleyerek bekledim

Snuc

Facia

Kesinlikle ama keinlikle 3 yas oncesi heleki konusamayan dertlerini anlatamayan kuzularinizi vermeyin

Uzun anlatamiycam ama kres buyuk cocuklar icin iyi olabilir ama minikler icin felaket

Okadar acizlerki o kadar muhtaclarki agliyor dusuyor bakan yok

acikmis uykusu var kapi dibinde parkeye yatiyor saati gelmedi bekle diyorlar

Su istiyor cope dusmus sulugu alip veriyor kadin

Daha yazasim yok

Kuzumu 3saat izledim ilk 20dakika oyuncaklarla oynadi agladi yerlere yatti uykusu geldi

Ben orda oldugum icin hep ilgilendiler ama ben ordayim diye

Deneyin benim gibi

Not siniflarin icinde kamera olmuyor koridor vs var

Bu en unlu kreste bile calisanlar lise mezunu 2yillik vs mezunuydu alanini okumus 1kisi bile yok

Cunku boyle ucuz oluyormus

Buarada 12 15 bebege 1 yada 2 bayan bakiyor vakit doldurtuyor desem daha iyi

Ayy kiyamam kuzularima. Nasil kiyiyorlar? Yalnz benm cocugum icin degil hicbir kuzuya kiyamam perisan olmalarina dayananam iyiki girip birsey demedinz ben derdim herhalde boylemi ilgileniyorsunz diye

Bunu yapan idareciler oldugu icin anlaman zor canim cok guvenilirbir yer olmasi lazim ki icin rahat bi sekilde cocugunu emanet edebilesin.

Guvenecegin bir yer bulmakta cok zor.

bir okulöncesi öğretmeni olarak çocuğunun tüm gün bakıcıyla tv karşısında olması yerine yaşıtlarıyla aynı ortamda olması taraftarıyım.özel okulöncesi kurumlarına da hiç güvenmiyorum orası da ayrı tabi.

Tsk ederm yorumunuzu dikkate alacağım

Guvenebilecegmz bir kres bulmak cok zor ne yapmali bilmiyorum. Siniflarda kamera olsa bizde evden bakabilsek cok daha iyi olurdu

Guvenebilecegmz bir kres bulmak cok zor ne yapmali bilmiyorum. Siniflarda kamera olsa bizde evden bakabilsek cok daha iyi olurdu

bu sistemi uygulayan kreşler var iyi araştırman gerek.

Çalışmıyorsanız erken, anneli oyun grupları ile başlanabilir.
Sordugunuz için belirttim yıne en dogrusu sızın ne dusundugunuz, bu da benim fikrim.

Kreşlerde bireysel ve çok özel ilgi beklenilemez. Öyle bir ilgi bekleniliyorsa bakıcı tutulmalı.
Kreş ortamı çocukların sosyalleşmesi, kndi güçlerini kazanması, dertlerini anlatabilmesi için daha çok...
Bence çokerken henüz...

Çalışmıyorsanız erken, anneli oyun grupları ile başlanabilir.
Sordugunuz için belirttim yıne en dogrusu sızın ne dusundugunuz, bu da benim fikrim.

Anneli oyun gtuplari mi bunu ilk defa duydum nasil birsey bilgi verir misiniz

Tsk ederm

Anneli oyun gtuplari mi bunu ilk defa duydum nasil birsey bilgi verir misiniz

Haftanın belli gun ve saatlerınde çocuklar annelerı ıle beraber oyun grubu olarak yuvada bulusuyorlar. Grup halınde annelı ve cocuklu oyun oynanıyor, yıne esas olarak öğretmenın yonlendırmelerıne uyuluyor...Her yuvada olmuyor zıra yuvalar annelerle ugrasmak ıstemıyorlar. Ben oturdugum muhıttekı tum yuvaları arayıp sadece bırınde annelı oyun grubu bulabılmıstım.

Oyun grubu dusunebilirsiniz.bu yaşta bir çocuğun, annesi evdeyken saat 7 de kreste olmasi, eger dr onerisi falan degilse bence kesinlikle yanlis bir durum. Bugune gore dusunmeyin, ben sabah 7de ise gitmek icin disari çıkıyorum. 5 dk yuruyorum sadece, kisin inanin oglene kadar isinamiyorum.siz nasil kiyacaksiniz evde sicacik yatarken cocugunuzu gondermeye? Ilgiliyiz falan demelerine de bakmayin, ben 3 ay gonderdim.13 cocuk 2 ogretmen var sinifta.ogretmen disardayken yardimcisi agziyla kirdigi sekerleri paylastirmis cocuklara.bana bunu kizim anlatti ve gidip sordugumda inkar edemediler.calisan anneler mecbur,6 aylikken bile gönderebilir ama evdeki annenin bunu iki yasindaki cocuguna yapmasini yanlis buluyorum ben.

Tsk ederim yorum icin

Bu cok guzelmid soracağım bunu

Bende 44 aylık gibi kreşe yazdırmayı düşünüyorum.
kreşleri gezmeden önce çok hevesliydim ama çat kapı gezdikten sonra
biraz hayal kırıklığına uğradım.
Bende çok duydum burda da bahsedilmiş.
özel kreşlerde genelde üniversite mezunu çalıştırmıyorlar.
birde bildiğim anaokul öğretmenlerinin atamaları fazla oluyor sanırım.kpss ile atanıp devlete gidiyorlar.
herkes kolayını bulmuş sanırım.
dersanelerde yeni mezun olmuş,tecrübesiz, stajer öğretmenleri derse soktuğu gibi...
anaokullarıda farksız.

gittiğim kreşi anlatayım bende.
balkonları bile kapatıp sınıf yapmışlar.hareket etme alanı yok o kadar dar.
balkondan bozma sınıflar dışındaki diğer sınıflarda
küçücük.oynayacak alan yok.oyun odası yapmışlar.araba koymuşlar
ama arabayı sürecek yer yok,göstermelik.yerler pislik içinde halı yok.
beni başka rahatsız eden şeyde,akşam 6 gibi gitmiştik.bi baktım çocuklara bisküvi yediriliyor.
nedenide anneleri geç geliyormuş.geçten kastım saat zaten olmuş akşam 6.
18:30 kreşin kapanma saati.bisküvi yiyen çocuk akşam evde nasıl yemek yiyecek.
birde bazı anneler formlarda şundan bahsetmiş bu kreş için,
eve geldiklerinde çocuklar mutfağa saldırıyormuş,acaba yemek yemiyor mu diyor annelerde,
sanki bu yorumları formlardan gördükten sonra şikayet gelmesin diye yapılan bişey gibi geldi bana da.
bunlar benim gördüklerim tabi,bu kadar olumsuzluğa karşın görmedikleriminde
güzel olacağını hayal edemiyorum.
sonrasındada keşke bir süreliğine ev hanımı olsaydımda oğlumu rahat rahat büyütseydim diye geçirdim.
bu seferde ilkokula yazdırırken zorluk çekebilirdim gerçi.
işini mutlaka güzel yapan vardır da gördüklerimden sonra içim geçti benim.

özellikle özel kreşlere pek güvenemiyorum.
öğrenci gelsin diye çok yalan söylediklerini düşünüyorum.
birde sınıflar 10 kişilik ama geleni de çevirmiyorlar.
10 kişilik sınıf olmuş 12-13.tabi bundan velinin haberide yok.öğretmenle yardımcı arasında fark yok.
konu sahibi arkadaşım, imkan varsa 3 yaşa kadar vermenizi tavsiye etmem.
mecbursanızda ani baskın yapın kreşe,söylediklerinden ziyade gözünüzle görüp karar verin.

Son düzenleme:

Soylediklerinize inanin cok uzuldum dun esimle konustum durumumuzun sikisik oldugunu calismamin ona yardimci olacagini soyledi. Bi miktar borcumuz vardi aldigim paranin biraziyla taksitlerini odememi istiyor. Bu yuzden mecburum onun annesi bakmak istemiyor benm annemde calisiyor. Ama hic icime sinmiyor bu anlatilanlardan sonra krese vermek

merhaba hem anne hem de devlet anaokulunda çalışan bir okul öncesi öğretmeni olarak cevap vermek isterim;
24 ay bence çok çok erken isterse en mükemmel kreş olsun 3 yaşına kadar (çok zor durumda kalmadıkça) bir çocuğun yerinin annesinin yanı olduğunu düşünüyorum .borçlarınız 1 yıl sonra ödenir ama çocuğunuzun o muhteşem anlarında yanında olmanız ve kazanacağı güven duygusu yanınıza kar kalır.çocuğunu küçük yaşlarda kreşe göndermek zorunda kalan birçok anne eminim benim gibi düşünüyordur.Benim de bir oğlum var şu an 5 yaşında seneye anaokuluna gidecek ben şanslı gruptanım anneannesi baktı oğluma ama inanın oğlumun yanında olamamak çok çok kötü...geçen sene 36 aylık grupla çalıştım ,onlar bile oturacak kucak arıyorlar,sıcaklık istiyorlar,anne sıcaklığının yerini hiçbirşey tutmuyor çünkü...Okulöncesi eğitimin faydaları saymakla bitmez ama 24 ay çok erken 1 yıl daha bekleyin bence ,1 yıl daha arkadaşı siz olun tuvalete siz götürün...büyük bir şehirde yaşıyorsanız oyun grupları var onlara götürebilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…