Kreş merasimi

Küçük yasta bu kavram ile yetistirirsen ,
elbette ötekilestirirler. Zaten öyle anne baba çogu zaman çoçuklarin baska dine ait çoçuklar ile oynamasini istemiyorlar.
Isteselerdi, böyle krese yollamazlardi.

Ayrica konu çoçuklarin ezberledik seyleri unutup, unutmasi degil. Ezberlemesi bile çoçuklara büyük haksizlik. O yastaki çoçuklar hem ne anliyorlar ezberledik seylerinden? Sadece büyüklerin egosu tatmin oluyor. "Bak görüyonmu, benim oglum ezan biliyor, benim kizim bilmem su sùresini biliyor".

Kimse burda çoçuklarina hiç din ögretme demiyor, sadece bu küçük yasta ezberleyerek olmaz diyorum. Zaten evde anne babanin oruçun tutugunu, namazin kildindigini biliyor çoçuk. Yasi uygun oldugunda anne baba yavas yavas (çoçugunun istegine göre) anlatir.

sag elle yemek yemek.
Solaklar naoacak simdi.
hos bende solagim.dini inancimda farkli. Yoksa feci zorlanirmisim.beyinlle alakali bir sey bu. Kekeme olmaya kadar gider zorlayinca.
neyse ben solakligimdsn gayet hosnutum:))

O dini eğitimin içeriği de çok önemli dediğin gibi. Ben çocuğumun dini eğitim almasını istemem hiçbir zaman. Ama alan çocuklarla oynamaları sakıncalı olabiliyor. Şöyle ki ben fatihte sünni olmayan bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm.

Bu nedenle annem dışarıda din hakkında duyacağım her şeye karşı beni önyargılı yetiştirdi bizleri. Yalnız benim kardeşimin yaşadıkları çok acı oldu. Yazın mahallenin tüm çocukları kuran kursuna gidiyor. Bizimki evden farklı şeyler öğrenip kafası karışmasın diye gönderilmiyor. Kuran kursunda bu çocuklara başı açık kadınlar cehenneme gider denince mahallenin hedefi biz oluyoruz. Bütün çocuklar kardeşime gelip senin annenle ablan cehenneme gidecek diyor. Kardeşim günlerce ağladı. Bizim inancımızda cennet cehennem kavramı yoktu. Bu çocuğun cehennemi öğrenmesi bile bizi rahatsız etmişti ki öğrendikleri fazlasıydı. Üç harflileri falan bize gelip anlatıyordu.

Herkes kendine uygun bir çevrede yaşasın, kendi istediği eğitimi versin çocuğuna ama benim hakkımı gasp etmeden benim çocuğumu üzmeden..

Son düzenleme:
sag elle yemek yemek.
Solaklar naoacak simdi.
hos bende solagim.dini inancimda farkli. Yoksa feci zorlanirmisim.beyinlle alakali bir sey bu. Kekeme olmaya kadar gider zorlayinca.

Bende solağımm İlkokulda öğretmen annemi çağırmış okula 'kızınız solak , sağ elini kullandırın' diye. Annemde beyinden gelen bişey bu yapacak bişey yok demiş. Bazı yerde yemek yerken 'çok günah sol elle yeme ' gibi düşüncesiz yorumlar yapıyorlar. 'siz nasıl solla yiyemezseniz kaşığı bile tutamazsanız bende sağ elimle tutamıyorum' diyorum

sag elle yemek yemek.
Solaklar naoacak simdi.

Yemeğe tuzla başlanır tuzla bitiriliri anlamamıştım ben de :))

o kavram dışında yetişen o kadar çok arkadaşım var ki çevresindekileri ötekileştiren.

kim ne şekilde yetişirse yetişsin hoşgörüyü,tahammülü,adaleti kişiliğine yerleştirmiş olmalı.

bu tür kreşlerde dua ezberlerken başka kreşlerde başak şeyler öğretiliyor.

sonuçta her kurum aldığı öğrencide yıl sonunda verim aldığını göstermek istiyor.
çocuk barınma yeri olsa da ticari kurum hepsi.

islama göre eğitim beşikte başlar.
bıktıracak,yıldıracak tarzda değil tabi ki.

örnek olarak,sevdirerek.....

Cok dogru yapmis annen. Cunku doktorlarda bunu diyor. O cocugu zorlarsan cocukta semptomlar oluyor. Kekemelik gibi... bende, agabeyimde solak. Bizi kimse zorlamadi. Dogrusuda bu. Sanirim konusma merkezi bixde sagdaymis. Saga elini kullananlarda ise solda
sorma ben sag elimle catal kullandigimda burnuma sokuyorum agzim yerine.

Benim ailemde alevidir. Senin dedigin nedenlerden ötürü (ve alevilir çok fazla bastirildigi için) annemlerde fazla dini egitim vermek istememislerdi.
Senin ile hemfikirim, bu din egitiminden birseycik olmaz denilmesin. Ben 8,9 yaslarindaydim, sinif arkadasim yanima gelip "sen sünnimisin, alevimisin" diye sormustu. Bende o yasta ne anlarim, bilmiyorum demistim. O kizda o zaman bile "aah o zaman sen kesin alevisin" demisti bana.

Okuldan sonra eve geldigimde annemlere anlatigimda saskina dönmüslerdi. Yurt disinda yasiyoruz ve burda bile, o yasta bile sünni/alevi ayrimi yapiliyordu. Ve o zaman böyle kresler, dini dersler yoktu. Düsünsene o kiz bide böyle tür kreslere gitmis olsaydi nasil olacagini diye?

Hahahahhh aynenn kaşığı falan tutamıyorum zaten ki yemek yemeyi yeni öğrenen bebekler gibi oluyorum Evet bize beyinden geliyor bu emir , yapacak bişey yok

arkadaşım neyi nasıl öğrettiklerini bilmiyorsun ki? kadın müsamere için tavsiye istemiş nasıl anladınız eğitim şekillerini,tekniklerini? dini eğitim almasının nasıl bir sakıncası olabilir ki gelişimi için? orada çalışan öğretmenlerin,eğitmenlerin ne mezunu olduğunu bile bilmiyorsunuz,sertifikaları var mı yok mu hiç bir şey bilmiyoruz. nasıl karar verebildiniz yanlış yaptıklarına?uzman dediğin kim mesela? ben Pedagog Ali Çankırılı nın bütün kitaplarını aldım okudum çocuğuma doğru bir şekilde eğitim verebilmek için, o kitapların hep yabancı yazarlardan çeviri, alıntı olduğunu görünce çok üzüldüm. yani işin uzmanı diyoruz bize ait olmayan bir dünyada büyümüş insanların kitaplarıyla çocuklarımıza bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz çok saçma geldi bana. ben elektrik öğretmenliğinden mezunum kocaeli üniversitesi, pedagojik formasyon aldık ama tabi ki bizimki yüzeyseldi.ben eğitimime dayanarak yazmadım bunları, bilgim olmayan konuda atıp tutacak kadar düşmedim çok şükür. kreş çağındaki çocuklar her şeyi anlarlar, her şeyi öğrenebilirler. "ağaç yaş iken eğilir" sözü bunu kastediyor sanırım. Peygamber efendimizi biliyorsun madem hikayeyi de bilirsin:
-adamın biri çocuğunun onun sözünü hiç dinlemediğinden,çok yaramaz olduğundan dert yanar efendimize.Peygamberimiz (asm) çocuk kaç yaşında diye sorar, adam 3 yaşında diye cevap verir.Rasulullah "3 yaşında ise eğitmek için çok geç kalmışsın" der.
demekki neymiş çocuk eğitimi için 3 yaş bile geçmiş.zaten uzmanlar kişilik gelişiminin yüzde 75 i 4 yaşına kadar oluşur diyor. şimdi biz bu kritik zamanlarda çocuğumuza Allah, peygamber,namaz sevgisi veremezsek sonradan kazanılması çok zordur. biz çocuklarımıza sizden olmayanı yargılayın demiyoruzki. namaz kılmayan pis kaka diye öğretmiyoruz ki, siz öyle zannedebilirsiniz ama öyle değil. lütfen korkmayın bir insan gerçekten müslüman ise müslüman olmayana kötü davranmaz. Allahtan korkar çünkü. ayrıca tekrar ediyorum bu tercih meselesi, aileler istediği kreşe verebilir çocuklarını kime ne? sizin neden bukadar zorunuza gitti dini eğitim alan çocukların olması? dindar bir nesil istemeyenlerdenseniz eğer yazmadan geçemeyeceğim, ahir zamanda yaşıyoruz, iyi ya da kötü herkesin dindar olacağı günler bizi bekliyor haberiniz ola..

din akıl mantık işi değildir zaten, kalpten olan, ruhtan olandır. zorlamayın olmayınca olmuyor.bencillik kendinden olmayana tahammül edememektir, sizin gibi yani. ben bir şey atmıyorum dinime, atan sizsiniz, iftira atıyorsunuz bencil diyerek. haklı olmak demek karşındakini susturmak bastırmak demekse ben haksız olayım, siz zihniyetinizle haklı olun.

Ben de solagım,ilkokula başladıgımda ögretmenim anneme,kızınız solak bunu biliyormusunuz dedi annemde evet dedi yanımda konuşmuşlardı hala aklımda konuşmaları o zaman kızınıza sag elle yazmasını ögretin demişti annemde benim yapabilecegim birşey yok beyinden gelen bir olay dedi eğer belkide o ögretmen beni sağ elle diye zorlasaydı belki okuldan sogurdum.Belkide genetik olabilir diye düşünüyorum çünkü kuzenlerim arasında bir sürü solak var benim gibi.Sağ elimle bir kere yemek yedim deneme amaçlı tövbe ettim bütün kaşıktaki bütün yemegi sofraya döktüm.

genetik bencede.
agabeyim, ben ,dayim, teyze oglum solak.

Ben de tam olarak bunu demek istedim işte.Dinde zorlama yok,tutturulmuş gitmiş sayfalarca,başıboş yaşayalım madem.

Bu yaştaki çocuklar dans eder, saklambaç oynar, şarkı söyler ne bileyim piyesleri de bi pamuk prenses olur külkedisi olur. Nedir yani bu yaştaki çocuklarla "Maşallah bir kuran okuyor aman aman" falan diye övünmek. İyi insan olmayı öğretseniz yeter, bu yaştaki çocukların beynini bu kadar ağır dini bilgilerle dolduracağınıza daha mantıklı işler yapabilirsiniz. Okul öncesi eğitimi aldığınızı umuyorum, size üniversitede çocuklara bunları öğretmenizi mi söylediler ki? Kuran kursları falan var yani bunlar için, bu yaşta çocukların kendi düşünceleri oluşmaya başlamamıştır ve siz çok kolayca etkileyebilirsiniz onları. Din belli bir yaşa geldikten sonra anlaşılabilecek bir şeydir. Bu yaşta yapılana beyin yıkama denir, ve tepkim dini bilgi verilmesi de değil. Adını kreş değil kuran kursu koysunlar o zaman kimse sesini çıkarmaz. O yaştaki çocuk kuran okuyor da anlıyor mu acaba? Üstelik sürekli "sizce iyi mi kötü mü" demenizin sebebi nedir yani? Neyse konunuz sayesinde ileride çocuğumu kreşe göndereceğim zaman kreş seçiminde dikkatli olmam gerektiğini öğrendim. Eğitimci sıfatıyla kreş ismini kullanarak aslında kuran kursundan farkı olmayan kreşlerden uzak duracağım. Kreş dediğiniz çocuk gelişimi içindir. Benden ailelere tavsiye, çocuğunuzu düzgün bir kreşe gönderin ve kuran için eğitim istiyorsanız da ayrı bir kursa gönderin. Dini öğrensin derken beyni yıkanmasın çocuklarınızın.

Dini konular açmak yasaktır.

Niye konu din olunca söylediklerinize biraz dikkat etmiyorsunuz, isteyen dini eğitim versin lakin öte yandan aramızda ateist ya da başka dinlere inanan arkadaşlarımızda var onları kıracak sözlerden de kaçınsak.

Ve oky, sol elle yemek yemek günah değildir, kitabımızda öyle birşey yazmaz, sol elle yemek günah olsaydı Allah o eli yaratmazdı, Allah kuluna bile bile günah yükler mi

Konuyu kapatıyorum çünkü hem dini hemde amacından çıkmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…