- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
merak etmeyin tv var.komşu çocuklar var.aynı türde insan yok her yerde.
çocuklar çabuk kaynaşıyor ve bizler gibi -öteki- kavramı zihinlerinde olmuyor.:)
ama ezber yoğunluğu konusunda hak veriyorum.
zaten sonra unutuyorlar çoğunu.
oyun,etkinlik çağı çocuklar.
sürekli ezber dua dersinde oluyor da olabilir.
süreklilik diyince ben de gün boyu gibi algıladım.
size dinsiz demedim hanfendi dinsiz olmak ne kadar olagan size göre dedim ister dinsiz olur ister istedigi dini secer yorumunuz için öyle söyledim yannlış anlaşılma olmasın lütfen
sag elle yemek yemek.emin olun cocukar yetişkinlerden daha iyi anlıyolar dini ... büyükler bilir ama uygulamaz ama çocuklar harikadır bu konuda ne verirseniz alırlar sadece ögrenmezler egitilirlerde ayrıca... üniversite aklı başına geldiginde ..sizin tabirinizle verilen dini eğitimde tamamen hüsrana ugrarsınız... ama küçük bi cocuga ayakta su içmek şu şu sebeblerden zararlıdır peygam bere fendimiz asla ayakta su içmezdi ve içmemesini önerirdi derseiz o cocuk asla ayakta su içmez ve içirtmez... erkekler ayakta tuvaletini yapmaz ,sağ elle yenir,yemege tuzla başlanır tuzla bitirilir,yemkten önce dua edilir yemekten sonra verilen nimetlere şükredilir... çocuklara dini kurallarla hadislerle eğitmek peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklandırmak neden kötü olsun ben cocuk gelişimi öğretmeniyim hem eğiminden hemde dinimizib cocuk gelişimi hakkındaki önerilerini ve tavsiyelerini biliyorum sizin dediğiniz bilim adı altındaki piaget,freud kanunlarına açıklamalarına bakarsanız incelerseniz aslında onalrda peygamberimizin asırlar önce davrandığı onun cocuk yetiştirikiş hakkındaki tavsiyelerini söylüyolar ama dinimiz önerince cocukalrın psikolojisi bozulur yabancılar sölerse bilim olur kanun olur.... özentiden başka bişey değil bu dini yaşamaktan kokulmamalı yanlış olan dinden sogutmak ve korkutmak eve küçük yaşta şu kelimeler kullanılmamalı şeytan,cehennem,ateşte yanmak gb... ama cocuga yalan sölememk,iyilik yapmak ,zekat vermek,yetim korumak ,fakirleri gözetmek hasta ziyareti,büyüklere saygı sevgi hoşgörü dini cerceve altında öğretilmeli peygam ber efendimiz rol model olarak cocuklara sevdirilmeli cocuklar sevdigi kişileri örnek olarak alırlar hiçbirimiz peygamberimiz kadar mükemmel insan olamdıgımıza göre onun hayatıyla ona örnek oluşturmalıyız... allahtan dinden korkan değik seven cocuklar yetiştirmeliyiz....
ve cocuklar anlamaz sanmayın yok olmayan elle tutamadıgı şeyleri anlamaz diye düşünmeyin cocuklar allahın varlıgını cok güzel anlıyolarcenneti hayal etmeyi seviyolar.. bu dünyada yaptıkları güzel şeylerin bi mükafatı olacagnı düşünmek onları mutlu ediyo... o kadar cok şey varki yazılacak ama tercih tabiki siz istediginiz şekilde eğitebilirsiniz cocukalrınızı herkez özgürdür bu konuda ama korkmayın cocuklar 5-6 yaşlarında onlarca sure ezberleyebilirler, din tarihini onların yaşına uygun şekilde anlayarak ögrenebilirleraraça öğrenebilirler ve bu gelecekteki ilk okul hayatını olumlu yönde etkiler aynı anda hem türkçe hem ingilizce hemde kuranı kerim okumayı ögrenebilen bi çocuk ilk okula başaldıgında yaşıtlarından daha hızlı okumayı yazmayı cöqzer sol beyinini daha aktif kullanır matamatik derslerinde daha becerikli olur problem çözme yetenegide gelişmiştir...
tecrübeyle sabittir ben cocuk gelişimi eğitimi aldım 6 senede dinimizin güzellikleriyle cocuk gelimi eğitimini birleştirmeyi öğrendim düşündügünüz gb degil herşey oyunla marşlarla ögretiliyo cocuklar cok mutlular dua ezberleyemeyen cocuklar flaka ya yatırılmıyo bu kadar katı olmayın böyl4e okulları ziyaret edebilirsiniz tabiki kötü kurumlarda olabilir bunları asla savunmuyorum cocuların mutlu olması eglenerek ögrenmeleri herşeyden önce gelir
,
sizde böyle egitim vermeyen kurumları tercih edebilirsiniz cok şükür herkez özgür türkiyede
çocuk gelişimi kitaplarını ve dinimizi düşünerek okursanız o kadar aynılarki sadece birilerini piaget söylüyo birilerini peygamber efendimiz ...
6 yaşındaki bi cocugun bütün gelişimi tamamlanmıştır cocuk gelişimi kitaplarında yazar bu... 4 yaştan sonra cocuk eğitim başlama
sı önerilir peygamber efendimizde 4yaş 4 ay 4günlük cocugun bütün algılarının açıldıgını her egitime uygun oldugunu söylemiştir yani tamamen bakış açısı objektif olarak incelerseniz farkedebilirsiniz cocuklar dogmadan eğitime başlarlar annenin sevgisiyle güveni ögrenirler bebegim var 2 aaylık emzirmem ona neler katıyomuş neler dün akşam okudugumda inanamadım ... cocuklar boş bi cd gibidirler herzamanda kayıttadırlar...
Küçük yasta bu kavram ile yetistirirsen ,
elbette ötekilestirirler. Zaten öyle anne baba çogu zaman çoçuklarin baska dine ait çoçuklar ile oynamasini istemiyorlar.
Isteselerdi, böyle krese yollamazlardi.
Ayrica konu çoçuklarin ezberledik seyleri unutup, unutmasi degil. Ezberlemesi bile çoçuklara büyük haksizlik. O yastaki çoçuklar hem ne anliyorlar ezberledik seylerinden? Sadece büyüklerin egosu tatmin oluyor. "Bak görüyonmu, benim oglum ezan biliyor, benim kizim bilmem su sùresini biliyor".
Kimse burda çoçuklarina hiç din ögretme demiyor, sadece bu küçük yasta ezberleyerek olmaz diyorum. Zaten evde anne babanin oruçun tutugunu, namazin kildindigini biliyor çoçuk. Yasi uygun oldugunda anne baba yavas yavas (çoçugunun istegine göre) anlatir.
sag elle yemek yemek.
Solaklar naoacak simdi.
hos bende solagim.dini inancimda farkli. Yoksa feci zorlanirmisim.beyinlle alakali bir sey bu. Kekeme olmaya kadar gider zorlayinca.
neyse ben solakligimdsn gayet hosnutum:))
sag elle yemek yemek.
Solaklar naoacak simdi.
hos bende solagim.dini inancimda farkli. Yoksa feci zorlanirmisim.beyinlle alakali bir sey bu. Kekeme olmaya kadar gider zorlayinca.
neyse ben solakligimdsn gayet hosnutum:))
Küçük yasta bu kavram ile yetistirirsen ,
elbette ötekilestirirler. Zaten öyle anne baba çogu zaman çoçuklarin baska dine ait çoçuklar ile oynamasini istemiyorlar.
Isteselerdi, böyle krese yollamazlardi.
Ayrica konu çoçuklarin ezberledik seyleri unutup, unutmasi degil. Ezberlemesi bile çoçuklara büyük haksizlik. O yastaki çoçuklar hem ne anliyorlar ezberledik seylerinden? Sadece büyüklerin egosu tatmin oluyor. "Bak görüyonmu, benim oglum ezan biliyor, benim kizim bilmem su sùresini biliyor".
Kimse burda çoçuklarina hiç din ögretme demiyor, sadece bu küçük yasta ezberleyerek olmaz diyorum. Zaten evde anne babanin oruçun tutugunu, namazin kildindigini biliyor çoçuk. Yasi uygun oldugunda anne baba yavas yavas (çoçugunun istegine göre) anlatir.
Bende solağımmİlkokulda öğretmen annemi çağırmış okula 'kızınız solak , sağ elini kullandırın' diye. Annemde beyinden gelen bişey bu yapacak bişey yok demiş. Bazı yerde yemek yerken 'çok günah sol elle yeme ' gibi düşüncesiz yorumlar yapıyorlar. 'siz nasıl solla yiyemezseniz kaşığı bile tutamazsanız bende sağ elimle tutamıyorum' diyorum
O dini eğitimin içeriği de çok önemli dediğin gibi. Ben çocuğumun dini eğitim almasını istemem hiçbir zaman. Ama alan çocuklarla oynamaları sakıncalı olabiliyor. Şöyle ki ben fatihte sünni olmayan bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm.
Bu nedenle annem dışarıda din hakkında duyacağım her şeye karşı beni önyargılı yetiştirdi bizleri. Yalnız benim kardeşimin yaşadıkları çok acı oldu. Yazın mahallenin tüm çocukları kuran kursuna gidiyor. Bizimki evden farklı şeyler öğrenip kafası karışmasın diye gönderilmiyor. Kuran kursunda bu çocuklara başı açık kadınlar cehenneme gider denince mahallenin hedefi biz oluyoruz. Bütün çocuklar kardeşime gelip senin annenle ablan cehenneme gidecek diyor. Kardeşim günlerce ağladı. Bizim inancımızda cennet cehennem kavramı yoktu. Bu çocuğun cehennemi öğrenmesi bile bizi rahatsız etmişti ki öğrendikleri fazlasıydı. Üç harflileri falan bize gelip anlatıyordu.
Herkes kendine uygun bir çevrede yaşasın, kendi istediği eğitimi versin çocuğuna ama benim hakkımı gasp etmeden benim çocuğumu üzmeden..
Cok dogru yapmis annen. Cunku doktorlarda bunu diyor. O cocugu zorlarsan cocukta semptomlar oluyor. Kekemelik gibi... bende, agabeyimde solak. Bizi kimse zorlamadi. Dogrusuda bu. Sanirim konusma merkezi bixde sagdaymis. Saga elini kullananlarda ise solda
sorma ben sag elimle catal kullandigimda burnuma sokuyorum agzim yerine.
Bakin, ben de Muslumanim, peygamberimizin hayatini da biliyorum ama anlatmaya calistigim sey bu degildi. Bunun Islamla veya baska bir dinle ilgisi yok, cocuk egitimiyle ilgisi var.
Yazdiklarimdan bu sonuca mi vardiniz, ben fark ettiyseniz bambaska seyler yazdim. Evet, yaptiginiz uygulama bastan asagi yanlis, bilimsel PDR tekniklerinden uzak, hicbir sekilde ne cocuk gelisimi ne de insan psikolojisi bilen birinin verecegi egitim degil, anlatabildim mi? Sizin ne dusundugunuzun bir onemi yok, benim de ne dusundugumun bir onemi yok cocuk egitimi konusunda, AMA bu isin uzmanlarinin fikirlerinin onemi VAR ve ben onlari yazdim. yazdiklarimda objektiflikten uzak tek bir cumle varsa gosterin.
Sadece meraktan soruyorum , hangi bolumden mezunsunuz, hangi universite? Hangi derste ogretim biciminizi herhangi bir sekilde dogru gosterecek seyler ogrendiniz? Kres cagindaki cocuklarin kafalarina anlayamayacaklari, yargilayamayacaklari konulari ogretmenin dogru olabilecegini size kim soyledi, kim ogretti, hangi cocuk gelisim kitabinda var bu?
aman Allahim cidden cok korktum
Tr de baya tehlikeli insanlar var hos burdada cok fazla
olan bebelere oluyor
midem bulandi !!!
herseyi islama dine atip hakli cikmayin digerleri gibi
hicbir akla mantiga uymaz oyun cagindaki cocuklarin beyninin yikanmasi
ne nasil bir zihniyettir nasil bencilliktir
Cok dogru yapmis annen. Cunku doktorlarda bunu diyor. O cocugu zorlarsan cocukta semptomlar oluyor. Kekemelik gibi... bende, agabeyimde solak. Bizi kimse zorlamadi. Dogrusuda bu. Sanirim konusma merkezi bixde sagdaymis. Saga elini kullananlarda ise solda
sorma ben sag elimle catal kullandigimda burnuma sokuyorum agzim yerine.
genetik bencede.Ben de solagım,ilkokula başladıgımda ögretmenim anneme,kızınız solak bunu biliyormusunuz dedi annemde evet dedi yanımda konuşmuşlardı hala aklımda konuşmaları o zaman kızınıza sag elle yazmasını ögretin demişti annemde benim yapabilecegim birşey yok beyinden gelen bir olay dedi eğer belkide o ögretmen beni sağ elle diye zorlasaydı belki okuldan sogurdum.Belkide genetik olabilir diye düşünüyorum çünkü kuzenlerim arasında bir sürü solak var benim gibi.Sağ elimle bir kere yemek yedim deneme amaçlı tövbe ettim bütün kaşıktaki bütün yemegi sofraya döktüm.
dinde zorlama yoktur.
yani müslüman olmayanlar müslümanlığa zorlanamaz.
ama dine girmiş insanlar da hiç bir sorumlulukları yokmuş gibi yaşayamaz.
herhangi bir gruba girilse bile belli şartları,yaptırımları olur.
kaldı ki dinlerin prensipleri,uygulamaları olmak zorunda.
kalbim temiz hiç bir şey yapmasam gibi bir anlayış islam dininin şartlarında yok.
herkes az çok bilir islamın 5 şartını.
bu şartlara uyan bir evlat yetiştirmektir müslümana yakışan.
herkes kendi fikri islama mal etmeye çalışıyor.
içeriği hakkında tam bilgimiz olmadan hüküm veriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?