Kreş merasimi

Ne kadar abartmışsınız sanki sizin çocuğunuzu kolundan tutup zorla dini eğitim veren kreşe yollayacaklar. Bırakın da insanlar çocuklarını nasıl yetiştireceğine kendileri karar versin.

Siz istemiyorsanız çocuğunuza hiç bir şey öğretmezsiniz. Zamanı gelince kendi seçer. Bu kadar basit.

Öyle bi dünyadayız ki çocuğu sadece tek bir yçnde eğitsek bile o ilerde herşeyden haberdar olacak. Ve ailenin ona benimsettiği şey kalbini tatmin etmezse zaten araştırmaya yönelir. Eğer beyni bu kadar açık değilse ailesinin ona ne öğrettiği çok da önemli değil.

Millet korkmayın kurslarda Efendimizin Ahlakını öğretiyorlar, onun çocuklara hayvanlara anneye babaya olan sevgisini temizliği öğreniyorlar.tuvaletten çıkınca ayak yıkamayı,tuvalet temizliğini öğretiyorlar. Hem şiiirlerle sevdirerek elleri yemekten önce ve sonra yıkamayı ve bir çok güzel bilgi

Son düzenleme:

aynen öyle...3-4 yaşlarından itibaren çocuk sana sorucak zaten kime dua ediyosun neden dua ediyosun..veya çok şükür ne demek müslüman ne demek namaz kılmak ne demek Kuran ne demek o ne demek bu ne demek...bekle çocuğum 10 yaşından sonra kendi kararlarını verirsin diye mi cevap vericez...
zaten her yaştaki çocuğun anlayabileceği şey farklı...
her yaşa göre ayrı şey öğretilir...
gece çocuk korktuğunda karanlıktan öcüden canavardan bilmem neyden mesela nasıl yatıştırıcaz??
ben "bebeğim güzelce dualarını okuyup yatarsan Allah seni korur kimse bişey yapamaz korkma" diye öğretmeyi düşünüyorum ailemden de öyle gördüm...
hayvan sevgisini aşılamak önemli demiş bi arkadaş..
Allah sevgisini öğrenen hepsinin sevgisine erişir zaten...
ben böyle düşünüyorum...

" küçük yaşta çocukların beyinlerinin dinle yıkanması" bu nasıl hastalıklı bir düşüncedir böyle

ne olur namazı, orucu Peygamberimizi öğrense,

anlatmak istediğimi tam olarak anlatmışsın :) ben kısa kesmiştim..
çocuğuma dini eğitim vermiyorum demek bana göre çocuğumu tehlikelere açık halde bilinçsiz bir şekilde bırakıyorum demektir.
he çocuğuna Müslümanlığı anlatırsın neden Müslüman olduğumuzu anlatırsın temeli bir atarsın
ondan sonra ateistlikten mi anlatacaksın Hristiyanlıktan mı anlatacaksın anlatırsın..
bunu anlarım, çocuğum hepsini bilsin aklı karışmasın kafasıdır bu, güzeldir de.
ama din konusunu bomboş bırakıp sevgi saygıyı öğretmeye çalışmak işi yokuşa sürmek ve de
çocuğu tehlikeli insanlara karşı korunmasız bırakmaktır.
o çocuk evde olmasa okulda veya çevrede veya başka bir şekilde muhakkak bir temel atar bilinçaltında da olsa..

Ben özgür, kendi kararlarını kendisi verebilen(konu her ne olursa olsun) çocuklar yetiştirmek istiyorum.
Dinsiz olmak ahlaksız olmak değildir kesinlikle.. Hatta aksi örneklerini çok gördük ve görüyoruz da. Ağzından Allah kelimesini düşürmeyip de ne yılanlıklarını gördüğümüz insanlar var. Benim ailemde din zorlaması yoktur, dinde de zorlama yoktur zaten. Bizden ateist çıkmadı şimdiye kadar, varsa da ben saygı duyarım.. İyi insan olmak için vicdan yeterlidir, inançlı olmak gerekmez.. Çok saçma örnekler vermişsiniz..

Sanırım konu kapanacak ve muhtemelen kapanması daha iyi olacak.. (( Konu sahibi özel mesaj attım sana konuyla ilgili ))

Bende kreş öğretmeniyim..Din baskıyla sevgiyle öğretilir,ki İslam dini zaten hoşgörü ve sevgi dinidir.Allaha şükür bizlerde bu şekilde öğrettiğimiz için hergün daha da artıyor talebelerimiz ve kreş adetlerimiz...O çocuklara birşey öğretmek,birşey verebilmek öyle keyifli ki,bundan aldığınız huzur bambaşka...Benim çocuğum yok olmuyor ve belkide olmayacak...Olmayan çocuğumla ilgili ona verebileceğim herşeyi kurduğum hayallerimi başka çocuklarda tatmak tarifsiz birşey...Hiç tanımadığınız insanların çocuklarına Allah ve Rasulünü tanıtmak,İslamiyeti öğretmek ve karşılığını sadece Hz.Allah'tan beklemek en güzel hizmetlerden birisidir İslam'a..

Bir hafta hastaydım,kreşe gidemedim...Ve o çocukların hepsinin annesi kendileri çok özlediklerini söyledi.Ağlamışlar gelebilmek için...Biz sadece Dine ağırlık vermiyoruz.Oyunlar oynuyoruz,sohbet ediyoruz,çocukla çocuk oluyoruz,farklı farklı etkinlikler yapıyoruz...Hepsi seve seve öğrenmek için çabalıyorlar ve bundan keyif aldıklarını görmek çok mutlu ediyor beni..Bu gerçekten bambaşka birşey...Bu yaşlarda neyi alırlarsa hayata o denli güzel şekilde başlayacaklar ve hep bir adım önde olacaklar.Bilgisayar gibi herşeyi kaydediyorlar çünkü.Ve ne kadar güzel şeyler verebilirsen,eğitimi kaliteli verebilirsen onunla şekillenecekler.Ve elhamdülillah biz bunu yapıyoruz...

Anne-baba verilen bu eğitimlerin ne kadar çok kaliteli ve gelişimlerinde faydalı olduklarını bildikleri için tercih ediyorlar..Onların memnuniyeti bizim için çok önemli...Miniklerimiz memnun,velilerimiz memnun,bizler memnunuz ve inşaallah Hz.Allah'da memnun olur..Tek gaye bu çünkü...Diğerleri gibi milyarlar döküp yapılmıyor bu iş,maddiyattan ziyade maneviyattır aslolan..

Herkesin tercihi farklıdır.Ve herkes birbirine saygı duymak zorundadır...Herkes çocuğunu ne şekilde yetiştirirse,o şekilde karşılığını alır..Zorla tutup götürmüyor kimse kimseyi kolundan.Konu farklı yerlere çarptırılmasın...Bu tür kreşlerde,baskı değil sevgi ile eğitim verildiğini görmek bunu anlamak zor değil,ziyaret edebilirsiniz ne zaman isterseniz.Din deyince İslam deyince önyargı oluşması oldukça saçma...Görmeden haklarında bilgi sahibi olmadan ve hatta en ufak bir fikir sahibi olmadan hüküm vermek yersiz..Herkes istediği gibi yetiştirebilir,kendinden farklı eğitim tercihi edenlere cehaletle bakılmamalı,saygı dediğimiz şey burda devreye giriyor işte...Saygı deyip önyargıyla ve bilinçsizce ötekileştirirsen komik duruma düşersin..

Kreşlerde oyuncaklar parklar var zaten çocuklar oyunla şiirlerle karışık hem güzel ahlakı hem temizliği hem de dini öğreniyor anne baba karar verir zaten ne öğreteceğine bu kimseyi ilgilendirmez asıl benim bazı -yorum diyemeyeceğim- kin kusmalardan miğdem bulandı. çocuk o yaşta oyna diyoruz ama insanda en kalıcı bilgiler o yaşlarda oluyor. hatta böyle düşünenle bebelerini okula 20 de başlatsın o yasa kadar oyun oynarlar.

Şimdi konu yanlış anlaşılmadasn hassas bir şekilde örnek vericem. Neden örnek verirken Atatürk2ü seçicem çünkü birileri Atatürk ten örnek vermiş.
Atatürk kurtuluşun baş kahramnıdır okulda bizlere bunlar öğretilir buna tamam. PEki Atatürkçülük neden benimsetiliyor o küçük bebelere o zaman bırakın ona da kendileri karar versin.

Son düzenleme:

Bu masallarda kötü özelliklere sahip bir sürü karakter vardır.
Hepsinin sonunda da iyiler kazanır kötüler kaybeder.
Bu masallardan iyilerin kazanacağı sonucu öğrenilir.
Gerçek olayı süsleyerek anlatırsanız,o da zaten masal olur.

Son düzenleme:

Yorumunun altına imzamı atıyorum . Vicdan, ahlak , iyi kalpli olmak herşeyin üstündedir. Dinle ilgili tartışmalara girmeyi sevmem ama çocuklarımı bende zorlamayacağım hiç bir şey için .

Yorumunun altına imzamı atıyorum . Vicdan, ahlak , iyi kalpli olmak herşeyin üstündedir. Dinle ilgili tartışmalara girmeyi sevmem ama çocuklarımı bende zorlamayacağım hiç bir şey için .

Sorgulayan, korkmayan, inandıkları için bir dine mensup olan çocuklarım olsun istiyorum, sen beni anlıyorsun canım..
Buraya da polemiğe girmeye gelmedim, herkes istediği gibi yetiştirsin çocuğunu, bu benim fikrim.. Hiçbr şekilde de dini eğitim veren kreşleri desteklemeyeceğim.

size göre saçma ...dinsiz olmak ne kadar da olagan bişey sizin için o yüzden yapcak bişi yok siiznki size benimki bana ... iyi günler

2 saat o yas grubuna cok gibi geldi bana:)
Gozumun onune dua okurken etrafa kosusan cocuklar geldi bir anda:)
Insallah gonlune gore gider planladiklarin.

Ayrica kresi begenmeyenler olmus... Begenmeyen gondermez sanki zorla tutuyolar cocuklari.

Bende ce 2 saat çok. eğlenceli ve kısa olmalı :)

dinde zorlama yoktur.
yani müslüman olmayanlar müslümanlığa zorlanamaz.
ama dine girmiş insanlar da hiç bir sorumlulukları yokmuş gibi yaşayamaz.

herhangi bir gruba girilse bile belli şartları,yaptırımları olur.
kaldı ki dinlerin prensipleri,uygulamaları olmak zorunda.

kalbim temiz hiç bir şey yapmasam gibi bir anlayış islam dininin şartlarında yok.

herkes az çok bilir islamın 5 şartını.

bu şartlara uyan bir evlat yetiştirmektir müslümana yakışan.

herkes kendi fikri islama mal etmeye çalışıyor.

içeriği hakkında tam bilgimiz olmadan hüküm veriyoruz.

Gerçekten yazik çoçuklara. Hayir, sadece din dersi oldugundan dolayi degil. O küçük yasta, o küçük beyinler ile neler ezeberlemek zorunda kaliyorlar.
O yasta çoçuklar disarda oynamalari gerekiyor, boya yapmayi, sarki söylemeyi,.. Küçük bir sinifta birseyleri ezberlemek degil!

Ve ayrica benim gözümde daha kötü olan, bu çoçuklar çok küçük bir yasta homojen bir grupta yetistiriliyor. Ilerde dindar olamayan veya annesi babasi farkli dinden olan çoçuklari tavri ne olacak böyle? Ötekilestirilmiyecekmi?

Ha bu arada bana "iste görüyonmu, ateist bu, dine karsilar bunlar" demeden önce, evet ben ateïstim. Ayni zamanda coçugumun darwin teorisini ögreten, diger dinler tü kaka oldugunu ögreten bir krese asla yollamazdim. Yukardaki yazdigim nedenlerden dolayi.

merak etmeyin tv var.komşu çocuklar var.aynı türde insan yok her yerde.
çocuklar çabuk kaynaşıyor ve bizler gibi -öteki- kavramı zihinlerinde olmuyor.:)

ama ezber yoğunluğu konusunda hak veriyorum.

zaten sonra unutuyorlar çoğunu.
oyun,etkinlik çağı çocuklar.

sürekli ezber dua dersinde oluyor da olabilir.
süreklilik diyince ben de gün boyu gibi algıladım.

Son düzenleme:
Ben dinsiz değilim, sadece at gözlüğüyle bakmıyorum dünyaya. Size de iyi günler.

size dinsiz demedim hanfendi dinsiz olmak ne kadar olagan size göre dedim ister dinsiz olur ister istedigi dini secer yorumunuz için öyle söyledim yannlış anlaşılma olmasın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…