Konu nerdeeeen nereye :)
Allahım nereden başlayayım bilmiyorum.
Bir insan bir şey hakkında yeteri kadar bilgi sahibi ise zaten onun doğru olup olmayacağına kendi karar verir.
Bir hristyanın müslüman olusundan bu çıkarımı yapmıştım. Dini eğitimi o kadar çok almış ki birbirinden farklı çelişkili inciller gördukçe dinden soğumuş.
Hayır ne bekliyonuz 10 yaşına kadar Allah tan bahsetmeyip 10 a gelince karşısına geçip bak kızım veya oğlum Allah var biliyon mu?
Böyle mi dicez?
Size üzüleceğiniz bir şey söyliyim böyle bir sürü var benim kuzenim benim vesilemle 5 yaşında kurana geçti.
Ben de ilerde böyle çocuklar yetiştiricem.
Gayet de normal bir durum aile çocuğunu kendi bildiğine göre yetiştirir belli bir yerden sonra çocuk araştırmayı öğrenir.
Bu sadece dine göre değil ahlaka da hatta hayatın her alanına bağlıdır.
Bence de haklısınız, cinsellik eğitimi denilen şey heteroseksüellik eğitimidir aslında belki çocuğun tercihi başka olacak... Tercihlerine saygı duymak gerek değil mi? Ya hepsini anlat ya da ergenliği bekle o zaman anlatmak için...ama işin ucu böyle değil... Herşey bu kadar kolay ve geniş değil...
Eğitim bri kültür aktarımıdır, herkes kendi kültürünü aktarır çocuğuna, en başta bunu kabul etmek gerekir... Eskiden bu eğitim evde yapılıyordu şimdi anneler çalıştığı için yahut kendilerini yetersiz hissettiği için kreşler yapıyor... Annelerimiz bize Yatarken, yemek yerken dua öğretirlerdi, ben kuran okumayı ablamdan öğrendim, buna da karışılacak mesela... Kreş de bunun kurumsallaşmışı,...
Çocuğa verilen isimlere de müdahale edilsin o zaman, bir çoğu dini kültürel telmih içeriyor... Çocuk büyüyünce kendi karar versin ismine!!!! Böyle bir dünya yok, çocuk anne babasından tabiki etkilenecek, anne baba tabiki doğru bildiği şeyleri ona aktarmak için uğraşacak, bunun yanlış olan tarafı ne? Mağara kovuğundan çıkmıyor ya insan oğlu...
müslüman olan bi kişi sadece müslümanların ( dini görevlerini yerine getirmesedee bigün cenente girecegini bilir) cennete gidecegini bildigi halde nasıl dinini kendi seçsin der ... bile bile cocugunu nasıl ateşe atar?anne babalar neden var? cococugunuza calamayı ve calmamayı öğretip seçimi ona mı bırakıcaksınız? peki çalmayı seçerse hapiste çürüdügünde hiç mi üzülmüceksiniz?....
İlk defa bi'kreşte böyle bi'etkinliğin yapılacağını duydum:26:
cocuklar saydıgınız hikayelerden mi öğrenicek bunları:)) sanırım okumadınız bu hikayeleri
kırmızı başlıklı kızda kızın ananesini yiyen kurdu,uyuyan güzelde prensin öpüp uyandırmasını,külkedisinde üvey kardeş ,kıskançlık, çekememezliği,pinokyodada yalan sölerse burnunun uzayacagını ögenir cocuklar... cocuklar gerçek olmayan şeylerden degil gerçek olayların süslenelerek anlatılmasından hoşlanırlar...
Ben özgür, kendi kararlarını kendisi verebilen(konu her ne olursa olsun) çocuklar yetiştirmek istiyorum.
Dinsiz olmak ahlaksız olmak değildir kesinlikle.. Hatta aksi örneklerini çok gördük ve görüyoruz da. Ağzından Allah kelimesini düşürmeyip de ne yılanlıklarını gördüğümüz insanlar var. Benim ailemde din zorlaması yoktur, dinde de zorlama yoktur zaten. Bizden ateist çıkmadı şimdiye kadar, varsa da ben saygı duyarım.. İyi insan olmak için vicdan yeterlidir, inançlı olmak gerekmez.. Çok saçma örnekler vermişsiniz..
Yorumunun altına imzamı atıyorum . Vicdan, ahlak , iyi kalpli olmak herşeyin üstündedir. Dinle ilgili tartışmalara girmeyi sevmem ama çocuklarımı bende zorlamayacağım hiç bir şey için .
Ben özgür, kendi kararlarını kendisi verebilen(konu her ne olursa olsun) çocuklar yetiştirmek istiyorum.
Dinsiz olmak ahlaksız olmak değildir kesinlikle.. Hatta aksi örneklerini çok gördük ve görüyoruz da. Ağzından Allah kelimesini düşürmeyip de ne yılanlıklarını gördüğümüz insanlar var. Benim ailemde din zorlaması yoktur, dinde de zorlama yoktur zaten. Bizden ateist çıkmadı şimdiye kadar, varsa da ben saygı duyarım.. İyi insan olmak için vicdan yeterlidir, inançlı olmak gerekmez.. Çok saçma örnekler vermişsiniz..
Maalesef.. Belki başka kreşler alabilir .. Bizsürekli çocuklara ezber yaptırdığımız için ve faliyet İngilizce derslerinde var çok yogun geçiyor o karışıklıkta bır buçuk yas talebe büyük sorun olabılır..ınsaallah bır yas daha büyüsün allahın izniyle oda kreşlere gider
Gerçekten yazik çoçuklara. Hayir, sadece din dersi oldugundan dolayi degil. O küçük yasta, o küçük beyinler ile neler ezeberlemek zorunda kaliyorlar.
O yasta çoçuklar disarda oynamalari gerekiyor, boya yapmayi, sarki söylemeyi,.. Küçük bir sinifta birseyleri ezberlemek degil!
Ve ayrica benim gözümde daha kötü olan, bu çoçuklar çok küçük bir yasta homojen bir grupta yetistiriliyor. Ilerde dindar olamayan veya annesi babasi farkli dinden olan çoçuklari tavri ne olacak böyle? Ötekilestirilmiyecekmi?
Ha bu arada bana "iste görüyonmu, ateist bu, dine karsilar bunlar" demeden önce, evet ben ateïstim. Ayni zamanda coçugumun darwin teorisini ögreten, diger dinler tü kaka oldugunu ögreten bir krese asla yollamazdim. Yukardaki yazdigim nedenlerden dolayi.
size göre saçma ...dinsiz olmak ne kadar da olagan bişey sizin için o yüzden yapcak bişi yok siiznki size benimki bana ... iyi günler
Ben dinsiz değilim, sadece at gözlüğüyle bakmıyorum dünyaya. Size de iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?