Kreş merasimi

Kisiye ozel mantigindan yola cikacak olursak cinsellik de oyledir mesela..
oglunuz vardi sanirim.,ona hicbir cinsel egitim vermeden ergenlige kadar yetistirdiginizi ve kizlarla ilgili, bir erkek ve kiz arasindaki duyguyla erkek ve erkek arasindaki duygunun cok farkli oldugundan hic ama hic bahsetmediginizi dusunun .
Nasil bir utopya degil mi?
Temel atmadan, sizden, en guvendiginden bazi seyleri dinlemeden nasil yetisebilir bir cocuk?

hayir kizim var
ama cinsellik baska birsey bunu dinle bir tutmayin
onun egitiminin kesinlikle alinmasi gerekiyor
hatta alinmazsa daha kötü

emin olun cocukar yetişkinlerden daha iyi anlıyolar dini ... büyükler bilir ama uygulamaz ama çocuklar harikadır bu konuda ne verirseniz alırlar sadece ögrenmezler egitilirlerde ayrıca... üniversite aklı başına geldiginde ..sizin tabirinizle verilen dini eğitimde tamamen hüsrana ugrarsınız... ama küçük bi cocuga ayakta su içmek şu şu sebeblerden zararlıdır peygam bere fendimiz asla ayakta su içmezdi ve içmemesini önerirdi derseiz o cocuk asla ayakta su içmez ve içirtmez... erkekler ayakta tuvaletini yapmaz ,sağ elle yenir,yemege tuzla başlanır tuzla bitirilir,yemkten önce dua edilir yemekten sonra verilen nimetlere şükredilir... çocuklara dini kurallarla hadislerle eğitmek peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklandırmak neden kötü olsun ben cocuk gelişimi öğretmeniyim hem eğiminden hemde dinimizib cocuk gelişimi hakkındaki önerilerini ve tavsiyelerini biliyorum sizin dediğiniz bilim adı altındaki piaget,freud kanunlarına açıklamalarına bakarsanız incelerseniz aslında onalrda peygamberimizin asırlar önce davrandığı onun cocuk yetiştirikiş hakkındaki tavsiyelerini söylüyolar ama dinimiz önerince cocukalrın psikolojisi bozulur yabancılar sölerse bilim olur kanun olur.... özentiden başka bişey değil bu dini yaşamaktan kokulmamalı yanlış olan dinden sogutmak ve korkutmak eve küçük yaşta şu kelimeler kullanılmamalı şeytan,cehennem,ateşte yanmak gb... ama cocuga yalan sölememk,iyilik yapmak ,zekat vermek,yetim korumak ,fakirleri gözetmek hasta ziyareti,büyüklere saygı sevgi hoşgörü dini cerceve altında öğretilmeli peygam ber efendimiz rol model olarak cocuklara sevdirilmeli cocuklar sevdigi kişileri örnek olarak alırlar hiçbirimiz peygamberimiz kadar mükemmel insan olamdıgımıza göre onun hayatıyla ona örnek oluşturmalıyız... allahtan dinden korkan değik seven cocuklar yetiştirmeliyiz....

ve cocuklar anlamaz sanmayın yok olmayan elle tutamadıgı şeyleri anlamaz diye düşünmeyin cocuklar allahın varlıgını cok güzel anlıyolarcenneti hayal etmeyi seviyolar.. bu dünyada yaptıkları güzel şeylerin bi mükafatı olacagnı düşünmek onları mutlu ediyo... o kadar cok şey varki yazılacak ama tercih tabiki siz istediginiz şekilde eğitebilirsiniz cocukalrınızı herkez özgürdür bu konuda ama korkmayın cocuklar 5-6 yaşlarında onlarca sure ezberleyebilirler, din tarihini onların yaşına uygun şekilde anlayarak ögrenebilirleraraça öğrenebilirler ve bu gelecekteki ilk okul hayatını olumlu yönde etkiler aynı anda hem türkçe hem ingilizce hemde kuranı kerim okumayı ögrenebilen bi çocuk ilk okula başaldıgında yaşıtlarından daha hızlı okumayı yazmayı cöqzer sol beyinini daha aktif kullanır matamatik derslerinde daha becerikli olur problem çözme yetenegide gelişmiştir...

tecrübeyle sabittir ben cocuk gelişimi eğitimi aldım 6 senede dinimizin güzellikleriyle cocuk gelimi eğitimini birleştirmeyi öğrendim düşündügünüz gb degil herşey oyunla marşlarla ögretiliyo cocuklar cok mutlular dua ezberleyemeyen cocuklar flaka ya yatırılmıyo bu kadar katı olmayın böyl4e okulları ziyaret edebilirsiniz tabiki kötü kurumlarda olabilir bunları asla savunmuyorum cocuların mutlu olması eglenerek ögrenmeleri herşeyden önce gelir

sizde böyle egitim vermeyen kurumları tercih edebilirsiniz cok şükür herkez özgür türkiyede

çocuk gelişimi kitaplarını ve dinimizi düşünerek okursanız o kadar aynılarki sadece birilerini piaget söylüyo birilerini peygamber efendimiz ...

hakaret mi ??? nerde pardon
7 yasindaki cocugun beyin akli gelismis midir ??
kresten bahsediliyor bu arada 6 yastan kücük
hos kime diyorum

6 yaşındaki bi cocugun bütün gelişimi tamamlanmıştır cocuk gelişimi kitaplarında yazar bu... 4 yaştan sonra cocuk eğitim başlama
sı önerilir peygamber efendimizde 4yaş 4 ay 4günlük cocugun bütün algılarının açıldıgını her egitime uygun oldugunu söylemiştir yani tamamen bakış açısı objektif olarak incelerseniz farkedebilirsiniz cocuklar dogmadan eğitime başlarlar annenin sevgisiyle güveni ögrenirler bebegim var 2 aaylık emzirmem ona neler katıyomuş neler dün akşam okudugumda inanamadım ... cocuklar boş bi cd gibidirler herzamanda kayıttadırlar...

İnsan yavruları aynı zamanda kültürel varlıklardır... Anne babanın sahip olduğu kültür çevresinden yalıtarak bir çocuğu yetiştirmesini düşünmek zaten saçma...çünkü Anne babanın görevlerinden biri de kültürel aktarımı sağlamaktır... Din de kültürün ayrılmaz parçası olduğuna göre çocuklara din eğitimi verilmesine karşı çıklımasının hiç bir mantığı yok... Sen istemezsin, din eğitimi veren bir kreşe göndermezsin, hiç kimse karışamaz, ama göndermek isteyene de karışamaz...

Eğitim küçük yaşta başlar, kreşlerin sağladığı olanaklar bunu gösteriyor.. Dil kursları, bale kursları vs... Bir dil yahut dans öğretirken de çocuğa bir yaşam tarzı sunulur.. Ben çocuğumun bale yapmasını istemem ve kursuna göndermem, o yaşam tarzına sahip olmasını istemem.. Kimisi de ister ona da saygı duyarım... (Büyüdükten sonra ise ancak nasihat edebilirm, artık kendi tercihi oluşmuştur çünkü, zorlayamam...

hayir kizim var
ama cinsellik baska birsey bunu dinle bir tutmayin
onun egitiminin kesinlikle alinmasi gerekiyor
hatta alinmazsa daha kötü

Neden bir tutulmasin ki?
O konularda da zamaninda egitim almazsa tercihleri farkli olabiliyor..
Neticede bu da ozel bir konu din gibi degil mi?
ayni ihtimami denen din konusunda da gostermiyoruz?
Hadi gostermedik neden gosterene boyle saldiriyoruz? Kimse size kizinizi yollayin ya da evde namaz Kuran ogretin dememis ki.. Aksine karismayanlara ilginc bir ofkeniz var.
Tahammulsuz olmanizi gerektirecek sizi ve cocugunuzu ilgilendiren bir durum yokken ustelik..
Ben gonderirim,cocugum peygamberiyle ogrenir sevgiyi sefkati,,bu benim tarzim siz gondermezsiniz evde kirmizi baslikli kizla ogrenir..
Bunu kabullenmek bu kadar mi zor?

Ammada olay olmuş çocukların dini eğtim veren kreşe gitmesi
ne var bunda yani
kuzenimin oğlu bu tarz bi kreş sayesinde 5 yaşında kur'an okumayı öğrendi
helal olsun o anne babaya
muhtemelen banada saldıracaksınız düşüncemden dolayı
ama ben böyle düşünüyorum
herkesin kendi tercihidir
benimde ileride çocuğum olursa böyle bir kreşe yollarım.

Bir Kreste 7 yas alti cocuklara bukadar agirlikta din dersi verilmesini bende yanlis buluyorum, neden hemen saldiriyorsunuz ki? Camilerimiz Kuran kurslarimiz bosunami var? Tabiiki heleki Türkiyede kücük yasta belirli yesler ögretilmesi lazim, krestede baslar bu ögretmen ama bence bi siniri olmasi lazim! Aile tercih ediyorsada kuran kursuna camiye yollar! Adi üstünde kres, cocuklarin oyunla,resimle,musikle vs gelismeleri gerektigini düsünüyorum, aksi taktirde Kres degil Din okulu oluyor bu! Ha tabiiki Aileler orayi tercih edip gönderiyorsa kendi bilecekleri sey, ama o yastaki cocuklar icin bence agir bi yük! Benim cocuklarim Almanyada olmamiza rahmen evde dini ögreniyorlar tabiiki ölcülü sekilde, misal dua etmek neydir, bismillah cekmek, domuz eti yememek vs. Ve büyük oglum yeni 7 yasina girdi kismetse yaza camide Kuran kursuna basliyacak, ama bi kreste bu cok abarti bence... Buarada söylemeden edemiycem, burasi Türkiye herkes özgür deyimi maalesefki yavas yavas rafa kalkiyor! Saygilar....

Ben de hiç uygun bulmuyorum çocukların beyinlerinin dinle yıkanmasına.. Bu empoze etmektir.
Kuran kursu mu bu? Ben çocuğumu dinsiz yetiştiricem, ona sadece islamı değil diğer tüm dinler hakkında bilgiler vericem ve o hangisini mantıklı bulur, kendini yakın hisseder, hangi inancın vecibelerini yerine getirirken huzurlu hissedecekse onu seçmesini desteklerim. Okullardaki din kültürü derslerine de karşıyım, tek bir dini öğretmek sığlıktır. Öğrenmek isteyen kuran kurslarına vs. gidebilir.. Ben elhamdülillah müslümanım, ama kreşte böyle bir şey yapılmasına da karşıyım..

Yani bu kadar basit..
Istemezsin gondermezsin.
Sanki devlet okulunda bir zorunluluk olmus gibi kiyamet koparmak niye??
Zaten devlet okulunda olan zorunluluklar kaldiriliyor kimse korkmasin devlet kreslerinde hic mi hic olmaz :)

cocuklar saydıgınız hikayelerden mi öğrenicek bunları:)) sanırım okumadınız bu hikayeleri

kırmızı başlıklı kızda kızın ananesini yiyen kurdu,uyuyan güzelde prensin öpüp uyandırmasını,külkedisinde üvey kardeş ,kıskançlık, çekememezliği,pinokyodada yalan sölerse burnunun uzayacagını ögenir cocuklar... cocuklar gerçek olmayan şeylerden degil gerçek olayların süslenelerek anlatılmasından hoşlanırlar...

Yani bu kadar basit..
Istemezsin gondermezsin.
Zaten devlet okulunda olan zorunluluklar kaldiriliyor kimse korkmasin devlet kreslerinde hic mi hic olmaz :)

ya sanki devlet okulundaki din derslerinin nasıl geçtiğini de bilmiyoruz...
din hocalarının dinci diye nasıl alaya alındığını da..
neyin kıyameti kopuyor bu kadar bende anlamış değilim...
çok şükür ilkokula başlamadan ailem bütün namaz dualarını ve surelerini ezberlememi sağladı...
Allah onlardan bin kere razı olsun...
he bir de anlamadığım bir nokta oldu senle ilgili değil canım..
Elhamdülillah müslümanım diyip dinsiz çocuk yetiştirmek nasıl bir tezattır kavrayamadım..
kavramakta istemem...

Yani bu kadar basit..
Istemezsin gondermezsin.
aynen canım beğenmeyen almasın misali
herkes istediği gibi yetiştirsin çocuğunu

sevgi
saygı
çalmamak
vurmamak
yıkmamak
incitmemek
kırmamak.....
bunların hepsi İslam dininde mevcut çok şükür...
ayrıca din kreşe kadar düşmedi yanlışınız var...
yeni doğan çocuğun kulağına ezan okunur...
yeni doğan çocuğa kadar düşmüş gördüğünüz üzere...
inançlı müslüman olmayan kimse okutmaz..
ona da lafım yok kendi bilir...

müslüman olan bi kişi sadece müslümanların ( dini görevlerini yerine getirmesedee bigün cenente girecegini bilir) cennete gidecegini bildigi halde nasıl dinini kendi seçsin der ... bile bile cocugunu nasıl ateşe atar?anne babalar neden var? cococugunuza calamayı ve calmamayı öğretip seçimi ona mı bırakıcaksınız? peki çalmayı seçerse hapiste çürüdügünde hiç mi üzülmüceksiniz?....

Bence de haklısınız, cinsellik eğitimi denilen şey heteroseksüellik eğitimidir aslında belki çocuğun tercihi başka olacak... Tercihlerine saygı duymak gerek değil mi? Ya hepsini anlat ya da ergenliği bekle o zaman anlatmak için...ama işin ucu böyle değil... Herşey bu kadar kolay ve geniş değil...

Eğitim bri kültür aktarımıdır, herkes kendi kültürünü aktarır çocuğuna, en başta bunu kabul etmek gerekir... Eskiden bu eğitim evde yapılıyordu şimdi anneler çalıştığı için yahut kendilerini yetersiz hissettiği için kreşler yapıyor... Annelerimiz bize Yatarken, yemek yerken dua öğretirlerdi, ben kuran okumayı ablamdan öğrendim, buna da karışılacak mesela... Kreş de bunun kurumsallaşmışı,...

Çocuğa verilen isimlere de müdahale edilsin o zaman, bir çoğu dini kültürel telmih içeriyor... Çocuk büyüyünce kendi karar versin ismine!!!! Böyle bir dünya yok, çocuk anne babasından tabiki etkilenecek, anne baba tabiki doğru bildiği şeyleri ona aktarmak için uğraşacak, bunun yanlış olan tarafı ne? Mağara kovuğundan çıkmıyor ya insan oğlu...

din dersleri ayrı konuydu zaten dediğin gibi :)
eminim küçükken öğrendiğin sureler daha sağlamdır..
insanoğlu belli bir zamandan sonra daha geç öğrenip ezberliyor bu bir gerçek..
dini eğitim vermek isteyen aile de burdan yola çıkarak
hem dünyalık hem ahiretlik çocuk yetiştirme telaşına düşüyor hepsi bu.
istemeyen aynen devam edebilir..

aynen canım beğenmeyen almasın misali
herkes istediği gibi yetiştirsin çocuğunu
hoşgörü gösteremeyen de nasıl hoşgörüyü öğretecek çocuğuna bilemiyorum..
artık orası benim derdim değil.

Konu nerdeeeen nereye :)
Allahım nereden başlayayım bilmiyorum.
Bir insan bir şey hakkında yeteri kadar bilgi sahibi ise zaten onun doğru olup olmayacağına kendi karar verir.
Bir hristyanın müslüman olusundan bu çıkarımı yapmıştım. Dini eğitimi o kadar çok almış ki birbirinden farklı çelişkili inciller gördukçe dinden soğumuş.

Hayır ne bekliyonuz 10 yaşına kadar Allah tan bahsetmeyip 10 a gelince karşısına geçip bak kızım veya oğlum Allah var biliyon mu?

Böyle mi dicez?
Size üzüleceğiniz bir şey söyliyim böyle bir sürü var benim kuzenim benim vesilemle 5 yaşında kurana geçti.
Ben de ilerde böyle çocuklar yetiştiricem.
Gayet de normal bir durum aile çocuğunu kendi bildiğine göre yetiştirir belli bir yerden sonra çocuk araştırmayı öğrenir.
Bu sadece dine göre değil ahlaka da hatta hayatın her alanına bağlıdır.

gerçektende ilkokula başlamadan önce öğrendiklerimi çok iyi biliyorum..ilkokuldan sonra ezberlediklerimi hep unuttum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…