6-7 yasindaki cocuk cocuktur
herkes cocuguna iyi insan olmayi sevgiyi saygiyi ögretmeli
calmamayi vurmamayi ögretmeli
din dedigimiz kisinin kendi özelidir
ve bunu cocuk akli basina geldigi zaman kendisi arastirir ögrenir secer veya secmez
M Kemal Ataturk din icin ne dediyse dogru demistir
nitekimde hep dogru seyler yapmistir
ama burda konu bu degil
konu kresteki bebelerin beyin yikanmasi
kisi zaten beyin yikadigini kabul ediyor
bir kres dini egitim veren kresse benimki önyargi degil
hakli bir savunmadir
ve bu sacmaligin dik alasidir
saygilar
Kisiye ozel mantigindan yola cikacak olursak cinsellik de oyledir mesela..
oglunuz vardi sanirim.,ona hicbir cinsel egitim vermeden ergenlige kadar yetistirdiginizi ve kizlarla ilgili, bir erkek ve kiz arasindaki duyguyla erkek ve erkek arasindaki duygunun cok farkli oldugundan hic ama hic bahsetmediginizi dusunun .
Nasil bir utopya degil mi?
Temel atmadan, sizden, en guvendiginden bazi seyleri dinlemeden nasil yetisebilir bir cocuk?
Saygıyı ne güzel öğrenmişsiniz .....
Kreslerin ders programina da mi din girmis?? Maximum 5 yasinda olan cocuklar benim bildigim resim yapar, kutu kutu pense oynar vs vs , din dersi nerden cikti? Su anda sok geciriyorum cidden.
Bu kadar kucuk cocuklar dinden ne anlayabilir Allah askina? Dunyanin hangi ulkesinde kres cocuklari din dersi aliyor? Tum milletler aptal, tek biz mi egitim isini biliyoruz?
Yaptiginiz uygulama bastan asagi yanlis, bir kisi de cikip bunu yazmamis ya buna sasirdim. Cocuk zihni hamur gibidir, neyi verirsen onu alir. Din meselesini ozgur iradeyle secene kadar, yaratilis meselesini tartip anlayabilecek olgunluga gelene kadar cocuklarin kafalarina herhangi bir sekilde din veya baska dogmatik bir dusunce empoze etmeniz bastan asagi yanlis, hele ki kres caginda cocuklara. Islam'da da zaten bunun kriteri bildigim kadariyla ergenlik, yani kendi secimini yapacak yasa gelmek. Siz 5 yasindaki cocuklara kres piyesinde din temali oyun mu yaptiracaksiniz? Benim bildigim cocuklar gunes, cicek vs olur, sarki soyler.
Kendi dini inanciniz, dunya gorusunuz ne olursa olsun bunu cocuklara empoze etmeniz bastan asagi yanlis. Cocuklar once pozitif dusunceyi, bilimsel bakis acisini yani tarafsiz, objektif seyleri ogrenmeli, sonra kendi kararlarini verecek duruma gelmeli. Yani kendi kafalarinda kendi dusuncelerini tasimalilar, kres ogretmenlerininkileri degil, anlatabildim mi? Hangi bolumden mezunsunuz, cocuk gelisimi ustune hangi derste kres cocuklarina din egitimi verin deniliyor?
Muhtemelen çocuklarının din eğitimi almasını isteyen ailelerin tercih ettiği bir özel bir okuldur. Devlet okulu olduğunu düşünmüyorum. Umarım değildir daha doğrusu. Gayrimüslim aileler ya da kısaca benim gibi çocuklarının herhangi bir din eğitimi almasını istemeyen aileler nasıl bir yol izleyecekler merak ettim eğer öyleyse..
Anlattıklarının bırada anlaşılacağına sanmıyorum cherry. Birazdan topa tutulabilirsin
Bakin, ben de Muslumanim, peygamberimizin hayatini da biliyorum ama anlatmaya calistigim sey bu degildi. Bunun Islamla veya baska bir dinle ilgisi yok, cocuk egitimiyle ilgisi var.
Yazdiklarimdan bu sonuca mi vardiniz, ben fark ettiyseniz bambaska seyler yazdim. Evet, yaptiginiz uygulama bastan asagi yanlis, bilimsel PDR tekniklerinden uzak, hicbir sekilde ne cocuk gelisimi ne de insan psikolojisi bilen birinin verecegi egitim degil, anlatabildim mi? Sizin ne dusundugunuzun bir onemi yok, benim de ne dusundugumun bir onemi yok cocuk egitimi konusunda, AMA bu isin uzmanlarinin fikirlerinin onemi VAR ve ben onlari yazdim. yazdiklarimda objektiflikten uzak tek bir cumle varsa gosterin.
Sadece meraktan soruyorum , hangi bolumden mezunsunuz, hangi universite? Hangi derste ogretim biciminizi herhangi bir sekilde dogru gosterecek seyler ogrendiniz? Kres cagindaki cocuklarin kafalarina anlayamayacaklari, yargilayamayacaklari konulari ogretmenin dogru olabilecegini size kim soyledi, kim ogretti, hangi cocuk gelisim kitabinda var bu?
hakaret mi ??? nerde pardon
7 yasindaki cocugun beyin akli gelismis midir ??
kresten bahsediliyor bu arada 6 yastan kücük
hos kime diyorum
hayir kizim var
ama cinsellik baska birsey bunu dinle bir tutmayin
onun egitiminin kesinlikle alinmasi gerekiyor
hatta alinmazsa daha kötü
Ammada olay olmuş çocukların dini eğtim veren kreşe gitmesi
ne var bunda yani
kuzenimin oğlu bu tarz bi kreş sayesinde 5 yaşında kur'an okumayı öğrendi
helal olsun o anne babaya
muhtemelen banada saldıracaksınız düşüncemden dolayı
ama ben böyle düşünüyorum
herkesin kendi tercihidir
benimde ileride çocuğum olursa böyle bir kreşe yollarım.
sevgi saygi ögretin
calmamayi ögretin
vurmamayi ögretin
yikmamayi ögretin
iyi insan olmayi ögretin
hayvan sevgisini asilayin
insan sevgisini asilayin vs vs vs
anne olarak bunlari ve bunlar gibileri ögretmek anlatmak asilamak görevim
cocugum hangi dini isterse secer
yada secmez
bu onun hayati onun kafasi onun tercihi
kresteki cocuklar kirmizi baslikli kiz masalini canlandirirlar
yada uyuyan güzel
külkedisi
pinokyo
din krese kadar düserse cok yazik cidden
Yani bu kadar basit..
Istemezsin gondermezsin.
Sanki devlet okulunda bir zorunluluk olmus gibi kiyamet koparmak niye??
Zaten devlet okulunda olan zorunluluklar kaldiriliyor kimse korkmasin devlet kreslerinde hic mi hic olmaz :)
aynen canım beğenmeyen almasın misaliYani bu kadar basit..
Istemezsin gondermezsin.
Sanki devlet okulunda bir zorunluluk olmus gibi kiyamet koparmak niye??
Zaten devlet okulunda olan zorunluluklar kaldiriliyor kimse korkmasin devlet kreslerinde hic mi hic olmaz :)
sevgi saygi ögretin
calmamayi ögretin
vurmamayi ögretin
yikmamayi ögretin
iyi insan olmayi ögretin
hayvan sevgisini asilayin
insan sevgisini asilayin vs vs vs
anne olarak bunlari ve bunlar gibileri ögretmek anlatmak asilamak görevim
cocugum hangi dini isterse secer
yada secmez
bu onun hayati onun kafasi onun tercihi
kresteki cocuklar kirmizi baslikli kiz masalini canlandirirlar
yada uyuyan güzel
külkedisi
pinokyo
din krese kadar düserse cok yazik cidden
Ben de hiç uygun bulmuyorum çocukların beyinlerinin dinle yıkanmasına.. Bu empoze etmektir.
Kuran kursu mu bu? Ben çocuğumu dinsiz yetiştiricem, ona sadece islamı değil diğer tüm dinler hakkında bilgiler vericem ve o hangisini mantıklı bulur, kendini yakın hisseder, hangi inancın vecibelerini yerine getirirken huzurlu hissedecekse onu seçmesini desteklerim. Okullardaki din kültürü derslerine de karşıyım, tek bir dini öğretmek sığlıktır. Öğrenmek isteyen kuran kurslarına vs. gidebilir.. Ben elhamdülillah müslümanım, ama kreşte böyle bir şey yapılmasına da karşıyım..
Neden bir tutulmasin ki?
O konularda da zamaninda egitim almazsa tercihleri farkli olabiliyor..
Neticede bu da ozel bir konu din gibi degil mi?
ayni ihtimami denen din konusunda da gostermiyoruz?
Hadi gostermedik neden gosterene boyle saldiriyoruz? Kimse size kizinizi yollayin ya da evde namaz Kuran ogretin dememis ki.. Aksine karismayanlara ilginc bir ofkeniz var.
Tahammulsuz olmanizi gerektirecek sizi ve cocugunuzu ilgilendiren bir durum yokken ustelik..
Ben gonderirim,cocugum peygamberiyle ogrenir sevgiyi sefkati,,bu benim tarzim siz gondermezsiniz evde kirmizi baslikli kizla ogrenir..
Bunu kabullenmek bu kadar mi zor?
ya sanki devlet okulundaki din derslerinin nasıl geçtiğini de bilmiyoruz...
din hocalarının dinci diye nasıl alaya alındığını da..
neyin kıyameti kopuyor bu kadar bende anlamış değilim...
çok şükür ilkokula başlamadan ailem bütün namaz dualarını ve surelerini ezberlememi sağladı...
Allah onlardan bin kere razı olsun...
he bir de anlamadığım bir nokta oldu senle ilgili değil canım..
Elhamdülillah müslümanım diyip dinsiz çocuk yetiştirmek nasıl bir tezattır kavrayamadım..
kavramakta istemem...
hoşgörü gösteremeyen de nasıl hoşgörüyü öğretecek çocuğuna bilemiyorum..aynen canım beğenmeyen almasın misali
herkes istediği gibi yetiştirsin çocuğunu
din dersleri ayrı konuydu zaten dediğin gibi :)
eminim küçükken öğrendiğin sureler daha sağlamdır..
insanoğlu belli bir zamandan sonra daha geç öğrenip ezberliyor bu bir gerçek..
dini eğitim vermek isteyen aile de burdan yola çıkarak
hem dünyalık hem ahiretlik çocuk yetiştirme telaşına düşüyor hepsi bu.
istemeyen aynen devam edebilir..
hoşgörü gösteremeyen de nasıl hoşgörüyü öğretecek çocuğuna bilemiyorum..
artık orası benim derdim değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?