Kreş mi? Ama nasıl?

hizuran

Olur öyle 🤷
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
11.857
73.539
798
Merhaba hanımlar. Derdim minik oğlum. Şimdi 25 aylık. Eylül'de krese vermek zorundayım. İşe başlayacağım ve bu beni çok düşündürüyor.
Bugün iki kreşe baktık. Neye dikkat etmeliyim bilemedim şöyle bir gezdik fiyat konuştuk ama içim buruk. Evin yakınında olsun istiyorum servise veremem.
İnsanlar nette kreşle ilgili neler yazmışlar diye baktım bilemiyorum. Tecrübeli anneler biraz rahatlatın. Oğlum konuşmuyor daha bu arada inatçıdır kendisi. Konusmaktansa kendi işini kendi görür. Sosyalleşmesi açısından da gitmesi şart. Pimpirikli de değilimdir ama yüreğim sıkışıyor. Bir de Çamlıca/ Bulgurlu taraflarında önereceğiniz kreş varsa önerilere açığım.

Kamera olmasina dikkat ederdim.siniflarda kamera olunca gunun herhangi bir saatinde baglanip izleyebiliyorsunuz cocugunuzu. Onun disinda tum.kresler birbirine benzer zaten eve yakin olmasi avantaj tabiki birde yerlerde hali olmamasi iyi cunku hali olan kresler zamanla cocugu alerjik astim.bronsit gibi hastaliklara surukkuyor. Yedirdigi icirdigi seyleride sorun bazi kresler tamamen hazir urunler paketli urunler yediriyor bazilarida yogurdunu bile kendileri mayaliyor

Başlangıçta sınıf mevcuduna bakın. 15 kişiden fazla olmasın. Bezli ise bezini kimin değiştireceğini sorun. Kişisel temizliği yapılırken mahremiyet sağlanıyor mu öğrenin. Yemek listesini mutlaka isteyin ki zaten verirler ama bazı kreşler o listeye uymuyor. Bunu kontrol edin.

Sınıfta dolap ve masaların güvenli olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Dolaplar duvara yahut yere monte edilmiş olmalı devrilme ihtimali düşünülerek. Masa ve sandalyeler yuvarlak kenarlı olmalı çarpma durumunda zarar vermemesi için.

Başlangıçta mühim olanlar bunlar. Başladıktan sonra gidişata göre değerlendirirsiniz ki oryantasyon süreci zordur. O süreci atlatana dek fazla beklentiniz olmasın.

Kamerayı hiç sormadım iyi mi buna dikkat etmek lazım haklısınız. Halı olayı da mantıklı aslında. Biri çok merdivenliydi yemekhaneye inen merdivenler çok dikti. Buna takılmak lazım mı acaba?

Bakın bu da önemliymis. Doğru mahremiyet şart. Tuvalet eğitimini o zamana kadar alır mı bilemiyorum. Eğitim veriyorlarmis. Eşyalar iyi gibiydi ama çok inceleyemedim. Çocuk kucagimdaydi çocuklar dersteydi. Sınıflar kalabalık değildi ama. İşte acemilik.

Fiyatlar nasil konu sahibi bilgi veerirmisiniz bende eylul ekim gibi dusunuyorum

Eger evinize yakinsa diger sartlari uyuyorsa bence takilmayin. Mesela bende bir kresle gorusmustum merdivenleri cok.dikkti oyun odasina cikan kabul etmedim ama sordugumda merdivenler dik.oldugu icin cocuklari haftada sadece 1 gun oyun alanina cikardiklarini soylediler vazgecmistim merdivenden ziyade cocugu kreste sadece 1 gun oyun alanina cikarmak az gelmisti. Sizin ki yemekhaneymis mutlaka dikkatli bir sekilde indiriyorlardir

Halı vardi ya. Kamerayı sormadım. Zaten eve çok yakın değil. Eh işte denebilecek bir yerdi. Çocuğun eliyle yemesine izin vermişler gidip elini yıkamis. Benim çocuğum da eliyle yer. Sizce buna karismalilar mi mesela. Çok mu ayrıntı bu?

Daha çok küçük ya bir kere daha mı düşünseniz onun herşeyden çok size ihtiyacı var
İznim bitiyor ne yazık ki. Zaten sosyalleşmesi de lazım kerata konuşmuyor. 30 aylık olacak başlayınca. Keşke hep yanında olabilsem. Keşke her okulun bir de kreş bölümü olsa da verebilmek. Öğretmenim bu arada. Çok cabaladim atanmak için. Yanımda ailem yok gurbetteyiz. Babaannesi bir dönem bakmıştı. Tekrar gelmedi zorlayamazdik da. Sağolsun yardım edebileceği kadar etti. Tekrar izin alıp baktım. Ne yapalım inşallah iyi olur onun için.

Anladım zor bir durum cidden .
Allah yardımcınız olsun.

Yavrunuzu da Allah korusun . Ona emanet .

Gerçi yazmışlar ama ben ilk önce kameraya bakardım sonra hijyene sınıflar kaç kişi o da çok önemli

Eylül den önce mutlaka yarım gün başlatın.
Hem kreş hakkında daha net bilginiz olur hem yavrunuz alışır hem de sizin ara ara kontrol etme şansınız olur.

Kamerayı hiç sormadım iyi mi buna dikkat etmek lazım haklısınız. Halı olayı da mantıklı aslında. Biri çok merdivenliydi yemekhaneye inen merdivenler çok dikti. Buna takılmak lazım mı acaba?
Tabi takılmak lazım canım herşeye takılmak lazım çocuğun daha çok minik.benim oğlumda mayısta iki yaşını dolduruyor.eylülde kreşe verdiğimi düşünemiyorum.çünkü benden başka derdini anlayan yok henüz konuşamıyor.ama siz çalıştığınız için mecbursunuz.çişini Eylül'e kadar öğretmeye çalışın hazır önümüzde yaz çünkü bez işi daha zor.birde işe başlayınca öğretmeniz de daha zorlaşacak.herşeyini iyice araştırın.mutlaka kendi yaş gurubuyla olmalı.kamera kesinlikle olmalı.servis biraz sıkıntı bence de neler duyuyoruz.mümkünse iş yerine yakın olsun istediğiniz zaman gidebilesiniz.aklıma gelenler bunlar.tecrübeli anneler daha iyi fikir verir.

Öncelikle sınıf mevcudunu sorun.
15 kişi mi daha fazla mı?
Maksimum 10-12 kişi ve iki öğretmen olmalı.
Çocuklar tuvalete giderken yada üst /alt değişimi olurken sınıfta yanlız kalmamalı diğer çocuklar.
Bahçesi var mı,bahceye çıkarıyorlar mı bu da önemli sonuçta önümüz yaz tüm gün sınıfa kapanmamalı çocuklar. Benim kızım 5.5 yaşında şu an bahçede piknik,yoga yapıyorlar ,yada serbest zaman ayarlanıp çimlerde koşup oynuyorlar. Güzel havalarda jimnastik dersleri bahçede yapılıyor. Kışın bile cıkarıyorlardı bahçeye zaman zaman.
Bu önemli.
Yemek menülerine bakın. Meyve günü var mı,günde 1 oğünde olsa süt ürünü düzenli veriliyor mu? Mevsimine uygun ve dengeli menüleri var mı? Kim hazırlıyor yemekleri bunları sorup değerlendirin derim.
Milli eğitim'e bağlı olması önceliğiniz olsun,denetimler daha sık ve düzenli olur diye biliyorum.
Pedagog var mı? Bunuda sorun muhakkak.
Bir sorun yaşanırsa destek alabilmeniz önemli.
Hayırlısı olsun,ilk aklıma gelenler bunlar oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…