Kreş mi? Ama nasıl?

Kızımı yenı yazdırdık o da Eylulde baslayacak tam gün 800 tl erken kayıt avantajı ıle ve Bursadayız biz. Ama bizim oturdugumuz muhitte fiyatlar daha uygun çoğu yer 1000 tl den açılışı yapıyor.
Benim tercihim ilk olarak evime ve işime yakın olması idi o nedenle evimizin olduğu muhitten bir yerde karar kıldık ve o civardaki yerleri gezdim.Nedeni aracım yok acil durumda kolay erişim yapabilmem.
İlk olarak telde ön bilgi aldım kafama yatanları eşimle tek tek gezdik..
Bizimki villa tipi bir yer meb ye baglı özel kreş...
Sınıf mevcudu ortalama 10-12 kişi, sınıfta 2 öğretmen olacak asil ve yardımcı öğretmen.
Önceliğim binanın ve materyallerin yeni ve uyumlu olması, villa tipi oldugundan sınıfın gırıs katta olması ki öyle, sadece yemekhane ve uyku odası yukarda orayada öğretmenleri ile çıkıyorlar...
Genel kullanım alanlarının hijyeni benim için önemli ve tuvalette kabın olmasına dikkat ettim..
Kurucularının kendi çocukları da aynı kreste haliyle bu beni cezbetti...
Yerler parke zemin, temizlenmesi kolay ve daha hijyenik oluyor.
Her çocugun girişte mont vs koymak için birde sınıfta çantalarını koymaları için dolapları var şahsi bu bence avantaj eşyaları karışmaz.
Etkinliklerine baktım, su an wc egıtımımız yok, sallanarak uyuyor, bazı yemeklerı seçiyor bunları konuştum yardımcı olmaları çok önemli, sonuçta yasları ufak öncelik öz bakım olmalı...
Bahçesi ve bahcesınde ufak hayvanlar var bu da benı cezbetti, hayvan sevgısı aşılansın isterim, ve güzel havalarda güneşin tadını çıkarsın..
Zaten kayıtta detaylı bır form doldurttular cocugun ve aılenın temel bılgılerı, iletişim bılgılerı, saglık bılgılerı vs hakkında....
Su an bır ucrette odemedık baslayınca odenecek...
Kamera yok ama benım ıcın rahat, bırde en onemlısı oraya cocugunu yollayan velılerle gorusun muhakkak ve krese gorusmek ıcın randevusuz gıdın tavırlarına bakın , ben iş çıkışı gıtmıstım cok sıcak yaklastılar her yerı gezdım kı dagınık yada pıste olabılırdı ama tertemızdı her yer ve 3 kez gıttık ön gorusme kayıt ve evrak bırakmak ıcın her seferınde aynı tavırla karsılandık kı bırgunde kızım anneannesı ıle gıtmıs okulu gormek ıcın sevmıs bu da onemlı cocukta gorsun muhakkak ortamını..

Haklısınız. Merdiven kısmı düşündürdü. İki öğretmen olayı önemli diyorlar. Bakacak çok şey var da hepsini bir arada bulabilir miyiz?

Referans alacak kimsem yok. Baktığım yerler temizdi. Randevu almamıştik. Ama etrafa çok dikkat edemedim. Ne yazık ki. Belki tekrar gidip daha dikkatli incelerim. Hem eve hem işe yakın yer bulmak zor. Çünkü ev ve işim uzak. Eve yakın olsa daha iyi olacak sanırım.

Bulundugum sehirdeki kreslerin hemen hemen hepsini gezmis bir insan olarak

Onemli olan faktorler kapida guvenlik var mi? Bahcesi genis mi? Tuvaletler temiz mi? Yemekleri kendileri mi yapiyor disaridan mi getiriyorlar? Cay saati diye cocuga bimden alinma hazir kek meyvesuyu veriyorlar mi? Yemeklerde kullandiklari malzemeler nereden aliniyor? Mutfaginda pisiyorsa yemekler beyaz zambak belgeleri var mi? Varsa ani denetime tabi tutuluyor cunku bence cok onemli.
Aktiviteye disari mi goturuluyor mesela tiyatro sinema? Yoksa kendileri mi yapiyor? Kendileri yapmiyorsa vermeyin cocugu o krese.
Wc egitimi veriyorlar mi? Pedagog calistiriyorlar mi? Bir ogrenciye kac yardimci dusuyor? Siniflar kac kisilik? Bu yas icin maksimum 10 olmali. Veya bir sinifa 2 ogretmen verilmeli
En onemlisi de degerler egitimi basligi adi altinda dini egitimleri varsa asla vermeyin o krese cocugu. Bu yaslarda cok cok sakincali.

Ek olarak bahcesinde hayvanlar var mi? Tarim dersi var mi? Cocuklar toprakla hasir nesir oluyor mu? Asisiz cocuk aliyor mu? Almamalari tercih sebebiniz olsun. Surekli doktor bulunuyor mu? Revir ne durumda?

Bir de cocugunuz icin krese karar verdiginizde en onemli faktor giris cikis saatlerinde gidip uzaktan gozlemleyin. Sonra yaklasin. Gorevli var mi o anda sen kimsin hemserim neden geldin diye soruyorlar mi? Sirf bu nedenle pek cok taninmis kresi eledim ben. Guvenlik onemli. Ve giris cikis yogun saatler. O arada bir bosluk olusmamali

Güvenlik ikisinde de yoktu imzayla teslim aldı çocuğu kapılar kapalı her birinin birkac kapısı vardı. Yemek konusunda ikisi de kendi yapıyordu. Çorba falan veriyoruz kek poğaça vermiyoruz. Kuruyemiş vs. Atıştırmalıkları öğretmen veliyle belirliyor demişti biri. Bunlar da aklımda bulunsun. Çok teşekkür ederim. Ama sanmıyorum ki tarım hayvan vs dersleri olsun. Eve yakın olanlarda yok bunlar. Servise vermeyi hiç mi hiç düşünmüyorum. En azından ilkokuldan önce diyelim.

benimde kuzum kreşe gidiyor bu yaş grubu için en onemlı şey ozbakım ... eğer kreş yok ingilizce yok drama yok bu derse ordan uzaklaş derim .... temizlik oyun alanlarının çocuklar için ayrı olması yemekhaneye bu çocukların ayrı gitmesi wclerinin ayrı olması çoooookkk onemlı ....

Konuşması biraz gecikmiş sanki iki kelimelik cümleler kurabiliyor mu, bence hemen yarım gün başlatın, sosyalleşemediği için dil geriliği oluşmuş olabilir, içinize sinerse tam güne geçersiniz.

artık bu durum yasak diye biliyorum yani kameradan velilerin izlemesini kaldırdılar, sizin bildiğiniz kreşler bu uygulamaya devam mı ediyorlar?

Konuşması biraz gecikmiş sanki iki kelimelik cümleler kurabiliyor mu, bence hemen yarım gün başlatın, sosyalleşemediği için dil geriliği oluşmuş olabilir, içinize sinerse tam güne geçersiniz.
Yok kurmuyor. Alıcı dil çok iyi bütün komutları yerine getirir. Ama konuşmamakta ısrarcı. Bana tarafi hep geç konuşmuş ırsi sanırım.

Yok kurmuyor. Alıcı dil çok iyi bütün komutları yerine getirir. Ama konuşmamakta ısrarcı. Bana tarafi hep geç konuşmuş ırsi sanırım.
Aslında sizi endişelendirmek istemem, fakat bu durum pek de normal değil, tabi ki geç konuşanlar olabilir ama sizinki de onlardan mı bir tespit edin derim. Hastanelerin odyoloji bölümlerine başvurun, onlar da kreş önereceklerdir biran önce başlaması lazım bence olay inatçılık olmayabilir. İnatçılıksa da çözülür dili

Bu arada bol bol göz teması kurarak konuşun, yeni kitaplar alın resimli görsel ögeleri destekleyici kitaplar, oradaki nesneleri gösterin onun hakkında konuşun, bu ne gibi konuşun, kaç tekerleği var, bu kamyon mu yoksa traktör mü gibi yönlendirici sorular sorun, sayıları sayın, kaç yumurta var kaç ördek var gibi. Aslan nasıl ses çıkarır ördek nasıl ses çıkarır gibi taklitler yapın.Odyologlar sizi yönlendirir egzersizler konusunda

Teşekkür ederim aslında doktoru da düşünüyorum ama çocuk doktoru mu ona karar veremedim. İnşallah bir an evvel konuşur buna da çok üzülüyorum.

kameralara bakın.
öğrenci ve öğretmen sayısına bakın.
yemekler ile verdikleri yemek listesi uyuşuyor mu bakın.
temizliğe bakın. yemek yapan çay getiren hatunların tırnaklarına kadar bakın.
bahçesi parkı var mı bakın. uyku odalarına bakın. uyku da çoraplarını falan çıkarmalarına bakın.

bu arada benim oğlan 30 aylık anne baba dedi. bir açıldı pir açıldı
Ay inşallah ben de konuştugunu görürüm. Bu gec konuşma bayağı yaygınmis. Bugün bir yerle görüştüm. Küçük bir kreş sahibi başında bu işte bayağı eskimiş. Çok fazla ilgilendiler. Her katın mutfağı ayriymis merdiven başlarında koruma kapıları vardı çalışanlar bayağı kalabalıktı çocukları hiç boş birakmiyorlardi. Halılar küçük. Bahçesi fena değil. Fiyatı 1600 dü. Fiyatı başta değil de en sonda söylediler hep pazarlama stratejisi hiç sevmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…