Ben de biraz arastirma yaptim ayni seyleri soyluyor. Oglum cok sosyal ve aktif, kizim da onun yaninda oluyor genelde. Evde kizimin turkcesi ogluma gore cok daha iyi bir cok seyi hizli ogrenip uyguluyor bu sebeple 200 civari kelimesi var diyebiliyorum yani konusabildigi. Ama kreste kimse ile konusmuyor ve birsey istemiyormus buyuk olasilikla oglum surekli bir arayis ve istek icinde oldugu icin o da onun pesinden gidiyor.
Ben de simdi haftada bir gun bize gelecek bir bakici buldum 2 saatligine kresten de tanidigi sevdigi. Onlarla almanca konusup oyun oynayacak falan.
Bir de onumuzdeki ay siniflarini kademeli olarak ayirmayi dusunuyoruz.
Kizimda bir de su var. Inanilmaz hirsli ve garantici. Mesela yurumeyi oglumdan gec yapti ama yatakta ayaga kalkip her gun calisti ayni seyi emekleme icin de yapti. Hirslaniyor yapmaya ugrasiyor. Ayni hirsi bu konusma icinde var ama cesaretlendirilmeye ihtiyaci var benim gozlemim. Turkcesini oyle gelistirdim ben. Her soyledigi yeni kelime icin kutlama yaptik alkis yaptik
o da o cesaretle daha da hizli ilerledi.
Oglum da tam bir erkek ozguveni var. Bilmese bile ortaya salliyor birseyler. Konusmasa bile karisik sesler cikariyor ortaya konusuyormus gibi hemen sosyallesiveriyor birde onun kreste konusmasini cok fazla istegi oldugu icin bir sekilde anlatma cabasina bagliyorum. Kizim da dediginiz gibi oglum istiyor zaten o yapiyor diyip gidip ona yapisiyor