Kreş saati

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de kızımı 2 yaşında kreşe verdim. Bazen 7 ye kadar kalmak zorunda oluyordu kurslarımdan dolayı ben de boş günlerimde okuldan arta kalan zamanlarda dinleniyordum. Çok şükür zararı değil çok çok faydası oldu kreşin. Bence tam gün alternatifi düşünün. Bir de çocuğunuz kreşte nasılmıi? Uyum sağlamış mı?

Yarım gün kreşe gitsin. Tam gün iki yaş çocuğu için mecburiyet yoksa fazla.
Elbette yoruluyorsunuzdur ama yapacak bişey yok daha çok küçük ya

Haftanın beş günü tam gün yerine, iki gün yarın, üç gün tam gün bırakma şansınız var mı? Kreş kabul ederse, bu şekilde rahat edersiniz, bebekte enerjisini atar.
+++ Ben böyle yapıyordum. Tam gün ücretini mecburen verip keyifli olduğum günler alıyordum, hasta yorgun falansam eve gidip dinleniyordum. Hatta benimkiler dört beş yaş civarındaydı. Sizi anlıyorum çoook haklısınız hepimiz yaşadık bunları. iki yaş her gün akşamı kreşte etmek için erken, siz de hiç yalnız kalmamak için çok yoğunsunuz 😔

Yarim gunden devam edin. Kizim krese basladiginda 3.5 yasindaydi. Tam gündü. Sizinkinden daha buyuk olmasina ragmen zorlandı. Cocugunuz duygusal olarak biseyle basedemiyor olabilir. Henuz cok kucuk olmalarina ragmen krese gidiyorlar, toplu akticiyelere katiliyorlar, anneleri gibi bakip yediren yok vs. Onada adaptasyon sureci tanimaniz lazim. Benimki tam 1 sene aglayarak gitti. Son gun bile agliyordu. Bu sene toparladi.
Bu arada kreste yapmadıkları seyleri evde yapiyolar. Mesela kreste uyumlu, evde huysuz gibi. Streslerini evde atiyorlar yani

Bence 2 yaş için tam gün fazla. Bu konuda uzman doktor ve psikologlar ne diyor ona göre karar verin. Sonuçta binlerce yıldır insan yavrusu annesinden bu kadar ayrı kalmıyor bu sanayi devrimiyle hayatımıza girmiş bir şey. İnsanlık tarihini düşününce çok çok kısa bir süre. Ben çocukların psikolojisinin buna adapte olduğunu düşünmüyorum
bu yorumları çok katı buluyorum çevrenizde hiç mi çalışan anne yok doğum izni 4 ay taş çatlasın 6 ay anneler çocuğunu bırakıp işe gidiyor

bu yorumları çok katı buluyorum çevrenizde hiç mi çalışan anne yok doğum izni 4 ay taş çatlasın 6 ay anneler çocuğunu bırakıp işe gidiyor

Ben hayal dünyasında buluyorum katıdan ziyade, herkesin kocası kendisinin 5 katı kazanıp tek başına tüm evi finanse edecek durumda olmuyor, her kadın hobi niyetine çalışmıyor ev bütçesine ciddi katkı sağlıyor. Kaç tane var 2 yıl hane gelirinin yarıya inmesini finanse edebilecek babayiğit? Maalesef ülke gerçekleri. Ben mesela 1 yıl yaparım izin diyordum ev aldığımız için muhtemelen 6 ayda işe dönmek zorunda kalacağım.

Ben hayal dünyasında buluyorum katıdan ziyade, herkesin kocası kendisinin 5 katı kazanıp tek başına tüm evi finanse edecek durumda olmuyor, her kadın hobi niyetine çalışmıyor ev bütçesine ciddi katkı sağlıyor. Kaç tane var 2 yıl hane gelirinin yarıya inmesini finanse edebilecek babayiğit? Maalesef ülke gerçekleri. Ben mesela 1 yıl yaparım izin diyordum ev aldığımız için muhtemelen 6 ayda işe dönmek zorunda kalacağım.
hayatta o kadar çok şey var ki hiç bir anne istemez yavrusundan hemen kopmak. yani o bebeği bırakırken başlarım kariyerine okuduğum okula diyorsunuz ama suanki yasam sartları bu yönde genel anlamda bir düzelme lazım dün konustum daha çaycı ablamızla eşindenboşanmıs, annesi hasta 3 çocuk devlet desteğiyle bezli verdim kreşe çalışmak zorundaydım dedi. evet çok zor gözümüzde hep küçükler keske hiç kopmasak ama bu 3-4 yasında çok zorlanan çocuk hikayeleri de benim fikrimce zaten annesinden 3-4 sene hiç kopmadığı için adapte olamıyor bu kadar tü kaka yapmamak lazım kreşleri akranlarıyla oyun oynuyorlar gelişiyorlar

Öğretmenim. İki yıldır doğum iznindeydim. Şimdi tekrar çalışmaya başladım.
Öğlene kadar çalışıyorum sonra oğlumu kreşten alıyorum.

Sorun şu ki diğer öğretmenler öğle arası yaparken dinlenirken yemek yerken benim hiç molam yok. Okuldan çıkıyorum 20 dk araba kullanıp oğlumu alıyorum.

Oğlum iki yaş sendromundan mı yoksa huyu mu bilmiyorum aşırı huysuz ve mızmız. Evde iki dk dinlenmeme bile izin vermiyor. Okulda bu kadar yorulduğumu hissetmiyorum tamam daha dincim bugün diyorum, araba sür çocuğu eve getir derken bi bakıyorum pilim bitmiş. Ayağa kalkmak bile zor oluyor bazen. Öğlen uykusuna da direndiği için o uyusun ben dinleneyim de yapamıyorum. Ekran vermemeye çalışıyorum onu vereceğime kreşte dursaydı daha mantıklı olmaz mıydı diye düşünüyorum.

Bir yandan kreşe tam gün mü versem diyorum bir yandan şimdi çok küçük, ilerde bu yaşlarında daha çok vakit geçiremedim diye pişman olurum diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.

Siz olsanız napardınız?
Sorunuzdan bağımsız içinde olduğunuz şartların ülke standartlarına göre çoğu kadından yüksek olduğunun farkında mısınız? İki yıl izin kullanmış ve çocuğunuza kendiniz bakmışsınız. Şimdi de yarım gün çalışıyorsunuz. Çoğu kadın 6.ayda ya da bazen daha erken işe dönmek zorunda kalıyor hem de yarım gün çalışma fırsatı bile olmuyor. Siz şartlarınız böyleyken 20dk araba kullanmaktan, diğer öğretmenler gibi molanız olmamasından ve yorulduğunuzdan şikayet ediyorsunuz. Tam gün çalışıp eve 1 saatte giden insanlar var, biraz şartlarınıza şükredin bence. Tam gün vermek, kendinize de vakit ayırmak isterseniz yine kimse bir şey diyemez sizin kararınız sonuçta ama yaşı bu kadar küçükken ve imkanınız varken bence mantıklı değil.

oglumu 2 yasindayken tam gün yuvaya vermistim , o dönem calisiyordum . ikimize de cok iyi gelmisti . kücük yasta ne kadar sosyallesebilirlerse bence o kadar iyi . yorgunluktan bitmis olmaniz ikinizinde yararina degil, siz daha az sabirli olacaksiniz , o da daha stresli . cünkü sizin yorgun oldugunuzu anlamaz. her zaman diyorum dinlenmis bir anne olmak , mental olarak güclü kalmak , cocugun her daim yararinadir. yuvadan sonra ki zamani birlikte daha kaliteli bir sekilde gecirebilirsiniz.

hayatta o kadar çok şey var ki hiç bir anne istemez yavrusundan hemen kopmak. yani o bebeği bırakırken başlarım kariyerine okuduğum okula diyorsunuz ama suanki yasam sartları bu yönde genel anlamda bir düzelme lazım dün konustum daha çaycı ablamızla eşindenboşanmıs, annesi hasta 3 çocuk devlet desteğiyle bezli verdim kreşe çalışmak zorundaydım dedi. evet çok zor gözümüzde hep küçükler keske hiç kopmasak ama bu 3-4 yasında çok zorlanan çocuk hikayeleri de benim fikrimce zaten annesinden 3-4 sene hiç kopmadığı için adapte olamıyor bu kadar tü kaka yapmamak lazım kreşleri akranlarıyla oyun oynuyorlar gelişiyorlar

Aynen malesef 3 aylıkken bile çok üzülerek bırakmak zorunda kalan kadınlar oluyor, böyle bir ihtiyaç var ki bezli bebek bile alan kreşler var. Biz 1 yılı öpüp tepemize koyuyoruz 3-4 yıl başında olunmalı diyorlar şaka gibi.

2 yaş en zoru ama geçecek. Çocuk büyün gün kurallara uymak zorunda kaldığı için anneyi görünce stresini atıyor bu da çok doğal.
Kreşe tam gün verin, öğlen eve geçip dinlenin işleri yoluna koyun bi kahve molası vs sonra 15-16 arası çocuğu alıp eve gelin.

Sizin dert olarak görüp bdvye yazdığınız durumun hayalini kuran çaresiz bir sürü anne tanıyorum. Özel sektörde tam gün çalışıp 1 saat toplu taşıma ile eve gelip evle ve 2 yaş bebesiyle uğraşıyorlar. Ben çalışmak zorunda kalmadım kızımı 4 yaşına kadar büyüttüm ama şayet sizin durumunuzda olsaydım kızımı tam gün verip rutin işlerimi hallederdim bazı günler erken alırdım. Neticede mutlu anne mutlu çocuk. Kreşe de öcü gözüyle bakılmasına anlam veremiyorum çocuk evde sıkılacağına yaşıtları ile gayet de eğleniyor zaten 2 yaştan sonra oyun arkadaşı arıyorlar.

Sizin dert olarak görüp bdvye yazdığınız durumun hayalini kuran çaresiz bir sürü anne tanıyorum. Özel sektörde tam gün çalışıp 1 saat toplu taşıma ile eve gelip evle ve 2 yaş bebesiyle uğraşıyorlar. Ben çalışmak zorunda kalmadım kızımı 4 yaşına kadar büyüttüm ama şayet sizin durumunuzda olsaydım kızımı tam gün verip rutin işlerimi hallederdim bazı günler erken alırdım. Neticede mutlu anne mutlu çocuk. Kreşe de öcü gözüyle bakılmasına anlam veremiyorum çocuk evde sıkılacağına yaşıtları ile gayet de eğleniyor zaten 2 yaştan sonra oyun arkadaşı arıyorlar.

Ben çok şaşırdım böyle piremseslik bayağıdır görmüyordum, bir de herkes öğle arası yapıyor benim yok diyor öğlene kadar çalıştığın için olabilir mi 😁 dedim tek bana tuhaf geldi heralde bu konu.

Ben çok şaşırdım böyle piremseslik bayağıdır görmüyordum, bir de herkes öğle arası yapıyor benim yok diyor öğlene kadar çalıştığın için olabilir mi 😁 dedim tek bana tuhaf geldi heralde bu konu.
Herkesin yıllık izni var benim yok desin bir de 😂 hiç 8-18 çalışmamış, yılda 14 gün izin yapmamış kadar piremses ☺️

Ev hanımları çocuktan ev işinden yorulunca empati, öğretmen yorulunca tu kaka. Forumdaki genel muhakeme seviyesi böyle…

Ev hanımları çocuktan ev işinden yorulunca empati, öğretmen yorulunca tu kaka. Forumdaki genel muhakeme seviyesi böyle…

9-18 çalışıp sabah 1 akşam 1 saat araba kullananlar; yarım gün çalışıp 20 dakika araba kullanan birine bu kadar empati yapabiliyor. Böyle hissediyor insan kendini dinlerken,

IMG_5762.webp

9-18 çalışıp sabah 1 akşam 1 saat araba kullananlar; yarım gün çalışıp 20 dakika araba kullanan birine bu kadar empati yapabiliyor. Böyle hissediyor insan kendini dinlerken,

Eki Görüntüle 3824520
İşyerinde cep telefonu kullanmasına izin verilmeyen bulaşıkçı abla da öğle tatilinde internete girenlere imreniyordu, bu işin sonu yok haberiniz olsun. Hayatında bir gün çalışmamış olanlara da böyle gaddar mısınız

Son düzenleme:
ev hanımına verecek empatim 0 0 0 kimse kusura bakmaısn siizn yaptığınız işleri işten çıkıp aksma uykumdan sosyal hayatımdan alıp yapıyorum ben ha tüm gün çocukla olmak yorucu olabilir o ayrı

ev hanımına verecek empatim 0 0 0 kimse kusura bakmaısn siizn yaptığınız işleri işten çıkıp aksma uykumdan sosyal hayatımdan alıp yapıyorum ben ha tüm gün çocukla olmak yorucu olabilir o ayrı
6 ay çocuksuz ev hanımıydım 3 sene çocuksuz özel sektör çalışanı oldum 4 yıldır da çocuklu ev hanımıyım. Hepsini deneyimlemiş biri olarak konuşuyorum şahsen çocuklu yarım gün çalışan öğretmen olmak isterim yani 😂 En azından hem ekonomik özgürlüğü var hem de evin rutin işlerini yapacak bolca vakti var en ideali bence.

Back
X