Kreş yasi

daha neler neler bi bilseniz
mesela yemek mevzusu, kızıma bi tas çorba kaynatmışlığı yok
ben çalışna bi kadınım, eve geliyorum 2 kızım ilgil bekliyor, yemekti düzendi derken canım çıkıyor zaten
ama sabah herkesten 2 saat önce uyanıp yemeği hazırlıyorum mutfağı topluyorum ki kadına iş kalmasın da sadece kızımla ilgilensin ama bazen yaptığım yemeği yemiyor ya da işte çok yoğun oluyorum akşam geç gelip geç yattığım için sabah uyanamayıp yemek yapamıyorum o zamanlarda sürekli makarna yapıp veriyor

hatta bi keresinde bana dedi ki jasminıium hanım kızınıza göre bişeler yapsanız o bize göre yaptıklarınızı yiyemiyor, ben de kalakaldım Allahtan eşim hemen lafını söyledi, eee onu da siz ayarlasanız bakıcısı olarak dedi, herşey var evde bi çorba kaynatın içirin dedi

yani hem yapmıyor bi de bana iş öğretiyor

pandemi sürecinde bazen büyük kızımın da evde olduğu gğnler oldu hep dedi ki kardeşimi uyuturken teyze de uyuyor diye
ya da kardeşim tv izliyor o da mutfakta kahve içiyor diye :KK43:
Ay çok acayip ya. Bilemiyorum 2 çocukla evdeyim pandemi sebebiyle,birinin yedigini öbürü yemez yinede aman makarna yesinler diyemiyorum.
Çorba dediğin nedir yani,kaç dakikanı alır ki ,tarhanaya su koyup ocağa koysan çorba oluyor onuda yapamayacaksa ne biliyim. Çok sinir bozucu.
Uyuması konusuna girmiyorum bile. Ben uyuyamıyorum 8.5 yas kızımı bırakıp pes.

Bence bu ülkeden ülkeye , kültürden kültüre değişen bir düşünce.
Türkiye’de uzmanlar dahil olmak üzere, 3-3,5 yaş önerirken yaşadığım ülkede çocuklar 1 yaştan itibaren yuvaya gidiyorlar ve bunun çocuk gelişimi için çok önemli olduğunu vurguluyorlar.
Türkiye’de ‘yazık çok küçük’ denildiğinde burada onu bırakmıyorsunuz, ona iyilik yapıyorsunuz diyorlar. Bir Türk annesi olarak ben de kıyamadım önce ama doktorumuzun ısrarı ve yönlendirmesiyle kızımı 16 aylıkken yuvaya yollamaya başladım.
Şu anda tam 2 yaşında .
Hiç bir sorun yaşamadık, giden çocukların hepsi aynı yaş grubundan ve şimdiye kadar sorun yaşayan çocukta görmedim.
Kızım 2 yaşında çok rahat ayakkabılarını giyip çıkarıyor, yemek zaten çok uzun zamandır tek başına yiyor. Oyuncaklarını oynadıktan sonra topluyor. Herşeyi konuşuyor çok anlaşılır şekilde.
Bunlar sadede şu anda aklıma gelenler:)

evde istediğim kadar etkinlik yapayım, toplu olarak orada öğrendikleri yaptıkları şeyleri ona vermem mümkün değil. Herkesin kendi kararı elbette. Her anne çocuğu için en doğru kararı verecektir. Benim için ‘kreş’ tamamen ‘iyi ki !’ konumunda.

daha neler neler bi bilseniz
mesela yemek mevzusu, kızıma bi tas çorba kaynatmışlığı yok
ben çalışna bi kadınım, eve geliyorum 2 kızım ilgil bekliyor, yemekti düzendi derken canım çıkıyor zaten
ama sabah herkesten 2 saat önce uyanıp yemeği hazırlıyorum mutfağı topluyorum ki kadına iş kalmasın da sadece kızımla ilgilensin ama bazen yaptığım yemeği yemiyor ya da işte çok yoğun oluyorum akşam geç gelip geç yattığım için sabah uyanamayıp yemek yapamıyorum o zamanlarda sürekli makarna yapıp veriyor

hatta bi keresinde bana dedi ki jasminıium hanım kızınıza göre bişeler yapsanız o bize göre yaptıklarınızı yiyemiyor, ben de kalakaldım Allahtan eşim hemen lafını söyledi, eee onu da siz ayarlasanız bakıcısı olarak dedi, herşey var evde bi çorba kaynatın içirin dedi

yani hem yapmıyor bi de bana iş öğretiyor

pandemi sürecinde bazen büyük kızımın da evde olduğu gğnler oldu hep dedi ki kardeşimi uyuturken teyze de uyuyor diye
ya da kardeşim tv izliyor o da mutfakta kahve içiyor diye :KK43:
Bazı kreslerde isin kolayına kacıp tv izletiyormus.
Benim gecen hafta telefonla görüstüğüm kres bana 7.30 da acılıyorz ,cocuklar toplanıyor 8 e kadar ,8.30 a kadar tv izliyorz dedi salonda.
Kresde tv ne alaka yani?
Ben hic onun yarım saatle sınırlı kaldıgını düsünmüyorum.
Ögle uykusunda uyumaz benimki hoop tv odasına gider:(

Merhaba herkese. Kreş yasi kaç olmalı kızım 39 aylıkken göndermeyi planlıyorum sizce uygun mu bir sene daha ertelemeli miyim? Onun eğitimi için elimden bgelenin en iyisini yapmak istiyorum. Devlet anaokulları ve anasınıfı icin ne düşünüyorsunuz özel bir krese göre?!
Calışıyor musunuz
Calışıyor sanı nasıl bakılıyor
Nasıl bir cocuk evci en mi dışa mı dönük
Gelişimi nasıl
Ev ortamını nasıl (arkada bahce vs)

Ay çok acayip ya. Bilemiyorum 2 çocukla evdeyim pandemi sebebiyle,birinin yedigini öbürü yemez yinede aman makarna yesinler diyemiya 7 yaşındaorum.
Çorba dediğin nedir yani,kaç dakikanı alır ki ,tarhanaya su koyup ocağa koysan çorba oluyor onuda yapamayacaksa ne biliyim. Çok sinir bozucu.
Uyuması konusuna girmiyorum bile. Ben uyuyamıyorum 8.5 yas kızımı bırakıp pes.
aynen öyle işte kduruyorum bunları duydukça
tabii ki dinleneceksin ama uyumak nedir
ben 10 senedir aynı yerde çalışıyorum
hamileliklerimin son haftalarına kadar da çalıştım
hasta hasta da geldim ama bi günden bi güne kafamı koymadım ya
bi de evde bi tane daha çocuk var daha 7 yaşında Allah korusun sen uyurken balkona çıksa bişe olsa bu ne rahatlık
ama işte aman bu da gitmesin diye bişe diyemiyoruz
eşim deli oluyor ona da engel oluyorum sabret diye

hele hele kızımı tv karşısına oturtup kendisinin gidip mutfakta kahve içmesine deli oldum 2,5 yaşında çocuğu sen nasıl o kadar uzun yalnız bırakıyorsun çocuk bu yaa tvye gitse devirse, ya da ne biliyim koltuktan atlamaya kalksa düşse ne cesaret bu

Benim gecen hafta telefonla görüstüğüm kres bana 7.30 da acılıyorz ,cocuklar toplanıyor 8 e kadar ,8.30 a kadar tv izliyorz dedi salonda.
Kresde tv ne alaka yani?
Ögle uykusunda uyumaz benimki hoop tv odasına gider:KK43:
hay Allah bu da kötü tabii
ne alaka tv yani
gerçi nadirdir heralde böyle yapan diye düşünüyorum

hay Allah bu da kötü tabii
ne alaka tv yani
gerçi nadirdir heralde böyle yapan diye düşünüyorum
Maalesef rakam düstükce kalite de düsüyor:(
Yani ben paketli ürün vermiyoruz,dısarıdan hicbirsekilde yiyeceğe izin vermiyoruz,dogumgünü vs yapmıyoruz,ayda 3-4kere pasta kesmiyoruz,cocgunuzda gluten alerjisi varsa ona uygun beslenme cıkarıyorz diyen kresle de görüstüm.
3500 tl dediler.
Yani okadara maalesef cıkamıyorm ben.Yıllık ciddi bi rakam benim icin.

benimde merak ettiğim bir şey var hanımlar 31 aylık kızım henüz bezi bırakmadı ama yaz sonuna kadar kreşe vermem gerekiyor olurda bez bırakmada başarırız olursak yinede alır mı devlet yada özel?
Özellerin çoğunda tuvalet eğitimi var. Hatta benim oğlum epey sıkıntılıydı tuvalet konusunda. Keşke okula gelecek diye acele edip vermeseydiniz biz veriyoruz özbakım becerileri bizim işimizin bir parçası demişlerdi. Bir arkadaşım da aynı okula verdi onun kızı okulda aldı eğitimi aile evde destekledi sadece.

Nasipse küçük oğlumu da 2.5 yaşında tuvalet eğitimini vermeden aynı okula vereceğim
Kresde tv ne alaka yani?
Ögle uykusunda uyumaz benimki hoop tv odasına gider:KK43:
Bunu da duymuştum. Bir arkadaşım deneme amaçlı bir yere vermişti çocuk eve geldiğinde şimdiye kadar hiç duymadığı çizgi film karakterleri söylüyordu meğer orda tv izletiyorlarmış demişti.

Bir not daha düşmek istiyorum.
Özeldeki kreşler milli eğitim bakanlığına bağlı ve aile sosyal politikalar bakanlığına bağlı olmak üzere ikiye ayrılır. Meb'e bağlı olanlar da 36 ayı doldurma ve bezi bırakma şartı aranır, devlet okullarıyla tatilleri aynıdır.
ASP bakanlığına bağlı olanlarda 0 yaştan başlar alımlar, bezi bırakma şartı yoktur. Ara tatil ve yaz tatilleri olmaz.

Calışıyor musunuz
Calışıyor sanı nasıl bakılıyor
Nasıl bir cocuk evci en mi dışa mı dönük
Gelişimi nasıl
Ev ortamını nasıl (arkada bahce vs)
Çalışıyorum. Aileden uzak bir şehirdeyiz şu an yaşıtı arkadaşi vs yok. Dışa dönük alıştıktan sonra ama ilk etapta çekingenlik oluyor alıştıktan sonra çok canayakindir.

Özellerin çoğunda tuvalet eğitimi var. Hatta benim oğlum epey sıkıntılıydı tuvalet konusunda. Keşke okula gelecek diye acele edip vermeseydiniz biz veriyoruz özbakım becerileri bizim işimizin bir parçası demişlerdi. Bir arkadaşım da aynı okula verdi onun kızı okulda aldı eğitimi aile evde destekledi sadece.

Nasipse küçük oğlumu da 2.5 yaşında tuvalet eğitimini vermeden aynı okula vereceğim

Bunu da duymuştum. Bir arkadaşım deneme amaçlı bir yere vermişti çocuk eve geldiğinde şimdiye kadar hiç duymadığı çizgi film karakterleri söylüyordu meğer orda tv izletiyorlarmış demişti.
Arkadasım uyarmıstı beni.
O da ögle uykusunda farketmis.
Uyumayınca diğer cocukları uyandırmasın diye tv izletmeye götürüyorlarmıs:(
Yani ins icinde hic tv olmayan kres buluruz ne diyim:(

benimde merak ettiğim bir şey var hanımlar 31 aylık kızım henüz bezi bırakmadı ama yaz sonuna kadar kreşe vermem gerekiyor olurda bez bırakmada başarırız olursak yinede alır mı devlet yada özel?
Aile sosyal politikalar bakanlığınabağlı kreşler alıyor, MEB e bağlı olanlarda bezi bırakma şartı aranıyor.

Maalesef rakam düstükce kalite de düsüyor:KK43:
Yani ben paketli ürün vermiyoruz,dısarıdan hicbirsekilde yiyeceğe izin vermiyoruz,dogumgünü vs yapmıyoruz,ayda 3-4kere pasta kesmiyoruz,cocgunuzda gluten alerjisi varsa ona uygun beslenme cıkarıyorz diyen kresle de görüstüm.
3500 tl dediler.
Yani okadara maalesef cıkamıyorm ben.Yıllık ciddi bi rakam benim icin.
güzelmiş ama çokmuş da gerçekten
bir de şu var çok pahalı olup da aslında içi boş olan da olabiliyor
büyük kızım da yaşadık bunu
5 sene önce kreş araştırdığımızda 2 yer arasında kaldık
bi tanesi yo şu eğitim yok bu eğlence yok o yok bu gözümüz boyandı resmen ama fiyatı çok uçuk geldi bize 1.500 artı 800 kırtasiye bi de eşimin işi düzgün değildi
2.si ise daha sade bi kreşti eğitimleri vs iyiydi ama ilki kadar değildi ama ücret 600 tl idi
oraya verdik sahibi de tesadüf eşimle aynı mahallede büyümüş çıkınca dedik verelim
iyiki de oraya vermişiz çok memnun kaldık
hatta oraya gelen başka bi çocuğun annesiyle arkadaş olduk, ilk önce o da bizim pahalı bulduğumuz kreşe vermişler ama çok kötü muameleleri varmış öğretmenlerin çok şikayet eden olmuş o yüzden oradan almışlar kızını

aynen öyle işte kduruyorum bunları duydukça
tabii ki dinleneceksin ama uyumak nedir
ben 10 senedir aynı yerde çalışıyorum
hamileliklerimin son haftalarına kadar da çalıştım
hasta hasta da geldim ama bi günden bi güne kafamı koymadım ya
bi de evde bi tane daha çocuk var daha 7 yaşında Allah korusun sen uyurken balkona çıksa bişe olsa bu ne rahatlık
ama işte aman bu da gitmesin diye bişe diyemiyoruz
eşim deli oluyor ona da engel oluyorum sabret diye

hele hele kızımı tv karşısına oturtup kendisinin gidip mutfakta kahve içmesine deli oldum 2,5 yaşında çocuğu sen nasıl o kadar uzun yalnız bırakıyorsun çocuk bu yaa tvye gitse devirse, ya da ne biliyim koltuktan atlamaya kalksa düşse ne cesaret bu
Ya o kadar haklısınız ki.
Kovid atlattık, kolumu kaldırmaya halim yoktu yinede gidip uyumadım,eşim benden ağırdı uyuyordu,kapı çalar biri gelir kızım açar kapıyı vs diye. Oğlum uyurken uyuyayım diyemedim o zaman bile. Aklımda hep felaket senaryoları.
Oğlum ağustosta 3 yaşına girecek,evim açık mutfak ona rağmen salonda tekse 50 kere gidip bakıyorum mutfakta işim varsa,sesleniyorum konuşuyorum vs. Gidiyor tvyi elliyor,sallıyor kocaman televizyonu,kapıları açıp kapatıyor,dış kapıyı actı geçen gün mesela. Artık en üst kilidi de kilitliyorum,camları açıyorum ev havalansın hava ısındı diye ,cam önünde koltuk vs yok tirmanabileceği ama yinede aklım kalıyor bisiklete cıkar,pufa tırmanır kalorifere tırmanır vs camdan düşer diye. Heryer kapalı olsa dahi koltuktan düşebilir,bilemem ki tek başınaysa ne yaptığını.
Her an olmadık birşeyler yapabiliyor bu yaş,korku nedir bilmiyorlar ki.
Kesinlikle dikkat etmek zorunda,eşya değil bu can. İnsan cantasını bile gözünün önünde tutuyor,minicik cocuklar bırakılamaz başıboş.
Kesinlikle kreş düşünün siz.
İnanın siz bilmeseniz,sizin çocuğunuz anlatmasa bile ne olup bitiyor duyuyorsunuz. Aksi bir durumda haberiniz oluyor. Kurum sahipleri,yoneticiler var denetimi daha sıkı oluyor.
Kızim anaokulundayken bir akşam çikışta velilerle oturduk,çocuklarda okulun bahçesinde oynuyor,veliler gelip alıyor vs bazıları bize katılıyor derken bir çocuk salıncakta sallanıyor,okuldan ama bizim sınıftan değil. Neyse bu çocuğun velisi kim diye konuştuk kendi aramızda. Baktık yok,zili çaldım uyardım bu çocuğun velisi yok dısarda vs diye ,size anlatamam nasıl tutuştular. Hatta öğretmeni ben gonderdim dedi bana olayı kapatmak için,bakıyordum camdan dedi. Ama okul cadde üzeri,dış kapı kilitli değil yani çıkabilirdi de o çocuk ordan. Ben okul müdürünü arayip anlattim bu durumu ki benim çocuğum değildi banane demedim. Sonra yüzyüze de gorüştük müdürle, oda öğretmene sormuş bana soylediği şekilde soylemiş vs diğer velilerde bakmıyordu camdan bizde görmedik dediler. Cocuk kendi çıkmış yani,kameradan bakildi bulundu. Bir şekilde cozumlendi olay. Duyuldu edildi. Saklı kalmadı. Bosverilmedi.

Geçen gün bir çocuk psikiyatristi yazısında kendi kişisel görüşünün mecbur kalmadıkça 40 aylıkten önce göndermeyin diyordu. Ama bazı çalışan anneler mecburen daha erken bırakabiliyor

Evdeki kac anne saatlerce oturup hamur oynayabiliyor?
Etkinlik yapabiliyor.
Katılıyorum. Ben de inşallah 30 aya doğru vereceğim. Ben çok sabırsız bi anneyim maalesef. Kreşin daha iyi eğitim vereceğini düşünüyorum. Tabi son sözü oğlum söyleyecek alışamazsa ağlar durursa napalım.

Arkadasım uyarmıstı beni.
O da ögle uykusunda farketmis.
Uyumayınca diğer cocukları uyandırmasın diye tv izletmeye götürüyorlarmıs:KK43:
Yani ins icinde hic tv olmayan kres buluruz ne diyim:KK43:
Vardır emin olun. Bizim okulumuzda çocuk uyumasa bile pijamaları giyiliyor. Yatağa yatırılıyor. Uyumasan bile çok oynadık etkinlik yaptık şimdi dinlenme zamanı sen de dinleneceksin diyerek yatağa yatırılıyor. Kesinlikle fsrklı bir yere gönderilmiyor.

Ya o kadar haklısınız ki.
Kovid atlattık, kolumu kaldırmaya halim yoktu yinede gidip uyumadım,eşim benden ağırdı uyuyordu,kapı çalar biri gelir kızım açar kapıyı vs diye. Oğlum uyurken uyuyayım diyemedim o zaman bile. Aklımda hep felaket senaryoları.
Oğlum ağustosta 3 yaşına girecek,evim açık mutfak ona rağmen salonda tekse 50 kere gidip bakıyorum mutfakta işim varsa,sesleniyorum konuşuyorum vs. Gidiyor tvyi elliyor,sallıyor kocaman televizyonu,kapıları açıp kapatıyor,dış kapıyı actı geçen gün mesela. Artık en üst kilidi de kilitliyorum,camları açıyorum ev havalansın hava ısındı diye ,cam önünde koltuk vs yok tirmanabileceği ama yinede aklım kalıyor bisiklete cıkar,pufa tırmanır kalorifere tırmanır vs camdan düşer diye. Heryer kapalı olsa dahi koltuktan düşebilir,bilemem ki tek başınaysa ne yaptığını.
Her an olmadık birşeyler yapabiliyor bu yaş,korku nedir bilmiyorlar ki.
Kesinlikle dikkat etmek zorunda,eşya değil bu can. İnsan cantasını bile gözünün önünde tutuyor,minicik cocuklar bırakılamaz başıboş.
Kesinlikle kreş düşünün siz.
İnanın siz bilmeseniz,sizin çocuğunuz anlatmasa bile ne olup bitiyor duyuyorsunuz. Aksi bir durumda haberiniz oluyor. Kurum sahipleri,yoneticiler var denetimi daha sıkı oluyor.
Kızim anaokulundayken bir akşam çikışta velilerle oturduk,çocuklarda okulun bahçesinde oynuyor,veliler gelip alıyor vs bazıları bize katılıyor derken bir çocuk salıncakta sallanıyor,okuldan ama bizim sınıftan değil. Neyse bu çocuğun velisi kim diye konuştuk kendi aramızda. Baktık yok,zili çaldım uyardım bu çocuğun velisi yok dısarda vs diye ,size anlatamam nasıl tutuştular. Hatta öğretmeni ben gonderdim dedi bana olayı kapatmak için,bakıyordum camdan dedi. Ama okul cadde üzeri,dış kapı kilitli değil yani çıkabilirdi de o çocuk ordan. Ben okul müdürünü arayip anlattim bu durumu ki benim çocuğum değildi banane demedim. Sonra yüzyüze de gorüştük müdürle, oda öğretmene sormuş bana soylediği şekilde soylemiş vs diğer velilerde bakmıyordu camdan bizde görmedik dediler. Cocuk kendi çıkmış yani,kameradan bakildi bulundu. Bir şekilde cozumlendi olay. Duyuldu edildi. Saklı kalmadı. Bosverilmedi.
ahh işte el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış diye boşuna dememişler
elin çocuğu çünkü bakıcı için o yüzden keyfine bakıyor
az da maaş vemiyorum inanın asgari ücretten fazla alıyor ki millet asgari ücretin altına çalıştırıyor ama yok olmuyor
büyük kızım bakıcı konusnda çok şanslıydı, çok vicdanlı çok merhametli çok iyi kalpli bir kadındı
gözü gibi bakardı kızıma
her gün çocuğumu bi tık ilerlemiş bulurdum sürekli bişeler öğretirdi
her hün yeni şeyler tattırırdı
Allah ondan bin kere razı olsun, hakkım varsa helal olsun ki umarım o bize hakkını helal eder az hakkı yok üzerimizde
ama şimdiki bakıcı bakıcı değil bence evindeki kaostan kurtulmaya geliyor muhtemelen ee bi de üstüne parasını alıyor ohh miss daha ne

keşke benim işim de böyle olsa bu kadar rahat sıkıntısız stressiz
en çok kızdığım, ben de kadınım ben de anneyim ve ben de çalışıyorum ama ben o parayı kazanana kadar canıma okunuyor her gün kaç kişiden azar işiterek çalıştığım bi işim var, ve inanılmaz stresli bi iş yapıyorum daha doğrusu başımızdaki insanlar stres yüklüyorlar omuzlarımıza ama yine gık demiyorum şükrediyorum bu zamanda işim var maaş alabiliyorum diye ama bakıcımızda bu yok hem aldığını beğenmiyor hem yapması gerekeni yapmıyor

bu arada ne kadar duyarlı davranmışsınız tebrik ediyorum, görmezden gelinebilirdi o çocuk Allah korusun başına iş de gelebilirdi

Back
X