- 8 Şubat 2017
- 1.877
- 993
- 73
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
extra ekleyeyim : bende sevmem ve desteklemiyorum yaşgünü işlerinin okullarda yapılmasını.merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
tabiki haklısınız ama çok şükür sizin durumunuz iyidir belki ama ya durumu olmayan ailelerOglum sağ sağlım doğsun nasip olsun bana onu kucağıma almak her özel gununu kutlayacagim her gününü özel gecirtecegim insAllah. Tercih etmeyen kendi dogum gününü vs kutlamayabilir ama çocuk ayrı bir birey ve o yaşta bu tarz etkinliklere bayilmamasi sorun demek bence. Diyemeyiz ki benim 3 beş yaşındaki çocuğum hoşlanmıyor kalabaliktan veya eglenceden vs. Ciddi sorun demek bu bence. İlerde tarzı oluşunca o da ona göre davranır zaten.
merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
bir cok şeyde haklısın ama şu var 1 cocuk mutlu oluyorsa diger cocuklarda o mutluluga ortak olup arkadaşlarını mutlu etmek isterler. bu sosyalleşme ve arkadaşlıktır. ortak olmayı gösterir.yani bizim zamanımızda yapılmazdı bunlar. çok bir şey kaybettiğimi sanmıyorum. o yüzden bana da saçma geliyor. ne bileyim bütün çocuklar mutsuz olup bir tanesinin o gün kendisini özel hissetmesi gereksiz geliyor. yaş aldıkça bu normalleşirde bu yaşlarda anlatmak zor gibi. neyse bazı haftalar yollamam bazı haftalarda idare ederiz artık.
Amin ama krese gelebilecek çocuğun ailesinin kendi bütçesine göre bişey yapma durumu vardır en azından evde yapabilir pasta vs diye düşünüyorum. Yada kapıcı cocugu vs varsa yada mecburiyetten gelen ortak olarak o ustlenilebilinirtabiki haklısınız ama çok şükür sizin durumunuz iyidir belki ama ya durumu olmayan ailelerya da annesi olmayan biçocuktan bahsetmişler yukarda mesela ne bilim tamam tabiki yapılsın ama biraz duyarlı olsak oğlunuzu Allah bağışlasın güzel günlerini görün inşallah : )
Off çok acı işte bu,insanın içi acıyor. Ben o çocuğu hala unutamıyorum,içine kapanık,sessiz,saçı başı dağınık gelirdi o yavrum hep okula. Kendi halindeydi,kızımla arkadaş oldular,bahçede oynarlerken sohbet ederken demişti annem öldü diye,dünya başıma yıkıldı o an. Öyle kötü oldum ki anlatamam. Orada kızımın yanında olmaktan utandım. O kadar iyi anlıyorum ki hislerini.Içim ezildi su yazdiklarina.
Keske daha duyarli insanlar olabilseydik.
Ben de ogretmenim ama malesef bazi seylere mudahale edemiyoruz.
Birkac sene once mart ayi gibi bir ogrencim annesini kaybetmisti. Orta okul bu arada.
Mayis ayinda anneler gunu organizasyonu yapildi okulda. Ben cok karsi cikiyorum ama dinleyen yok. O cocugumun halini dusunup aglamistim programi izlerken, yüzüne bakamadim kim bilir o ne hissetti.
Sadece o degil bilmedigimiz ne yaralari var çocukların. Bu cilgin gibi kutlama hevesleri kac kisimnin canini yakiyor kim bilir.
Yavrum benim kiyamam ona.Off çok acı işte bu,insanın içi acıyor. Ben o çocuğu hala unutamıyorum,içine kapanık,sessiz,saçı başı dağınık gelirdi o yavrum hep okula. Kendi halindeydi,kızımla arkadaş oldular,bahçede oynarlerken sohbet ederken demişti annem öldü diye,dünya başıma yıkıldı o an. Öyle kötü oldum ki anlatamam. Orada kızımın yanında olmaktan utandım. O kadar iyi anlıyorum ki hislerini.
Basit bakıyoruz hepimiz ama işin özü öyle değil maalesef.Anneler günü,o günü bu günü derken,minicik çocuklara ne yaralar açılıyor kimse düşünmüyor.
Aile katılımı,hediyeleşme vs olmadan sadece basit bir kutlama yapılsa bu denli uzülüp etkilenmezler ama böylesi abartılı kutlamalar en çokta bu yavruları yaralıyor.
Bizim kreş asla anne ve baba kabul etmiyor zaten doğum günlerine. Pastayı bırakıp çıkıyorsun.Öğretmenin doğum günü çocuğuna olan ilgisi bile üzmüş olabilir zira çok sahiplenip,seviyorlar öğretmenlerini.Yada ilginin tek bir kişiye yönelmesi.İçlerini açıp göremiyoruz ki neye içerliyor?
Ben kendi adıma birşeyden mahrum etmek istemem çocuğumu ama yapamayan da olur,olacaktır,o çocuklara üzülüyorum. Geçen sene annesi olmayan bir çocukta vardı okulda. En çok ona uzüldüm ben. Arkadaşının doğum günü,annesi yanında,hediye veriyor,öpüyor oğlunu/kızını. O çocuğa ne kadar acı verdi kim bilir. İşte tamda bu sebeplerle şatafatlı aile katılımlı,hediyeli vs kutlamalar doğru gelmiyor bana okulda.
Devlet anaokullarinda bu tarz kutlamalara izin verilmiyor. Ilk duydugumda sasirmistim ama millet olarak gorgusuzluk konusunda ustumuze olmadığı icin cok hak verdim alinan karara.
Konsept partiler cikti basimiza bir de. Uyduruk kagit tabak pecete bardaga yuzlerce lira harcaniyor. Herkesin hevesibi anlarim ama o sınıfta20 kisi varsa hepsinin gucu bu tarz bir kutlamaya yetmiyor.
Kostumler aksesuarlar. Hele hele gelen kisiye hediye dagitimi hayatimda duydugum en sacma şey.
Hediye adi altında verilen o kagit kurek parcalarini evde iki gun tuttuktan sonra atiyoruz bilginize :)
Bir de a kisisi ne yaptiysa b kisisi ondan daha fazlasini yapmaya calisiyor.
Konu sahibi ben sizi cok iyi anladim ama malesef cark bu şekilde donuyorsa siz de evladinizin mutlulugu icin ayarlayin bir seyler.
Amin.Yavrum benim kiyamam ona.
Allah hicbir yavruyu anasindan babasindan ayirmasa...keske olabilse boyle bir sey
hayatın acı da olsa gercekleri var. ve cocuklar ve yetişkinler bunlar ile başa cıkmak zorundalar.Off çok acı işte bu,insanın içi acıyor. Ben o çocuğu hala unutamıyorum,içine kapanık,sessiz,saçı başı dağınık gelirdi o yavrum hep okula. Kendi halindeydi,kızımla arkadaş oldular,bahçede oynarlerken sohbet ederken demişti annem öldü diye,dünya başıma yıkıldı o an. Öyle kötü oldum ki anlatamam. Orada kızımın yanında olmaktan utandım. O kadar iyi anlıyorum ki hislerini.
Basit bakıyoruz hepimiz ama işin özü öyle değil maalesef.Anneler günü,o günü bu günü derken,minicik çocuklara ne yaralar açılıyor kimse düşünmüyor.
Aile katılımı,hediyeleşme vs olmadan sadece basit bir kutlama yapılsa bu denli uzülüp etkilenmezler ama böylesi abartılı kutlamalar en çokta bu yavruları yaralıyor.
Haklılar canım. Hadi pasta ,hediye alıp alamamayı geçtim,Annesi/babası olmayan çok çocuk var. Onlarada yazık değil mi? Asla anneli/babalı bir doğumgünü kutlayamayacaklar. Tamda bu sebeple ailelerin tabiri caizse abartmaktan, amiyane tabirle b.kunu çıkarttığı şaşalı kutlamalar okul dahilinde olmamalı. Dışarda istediğini yapar,mekanmı kapatır,konsept parti mi hazırlar kendi bileceği iş ama okulda olmamalı diye düşünüyorum.Bizim kreş asla anne ve baba kabul etmiyor zaten doğum günlerine. Pastayı bırakıp çıkıyorsun.
Geçen yıl oğlumun doğum gününe kızımı rica minnet kabul ettiler o da çocuk olduğu için. Artı bu yıl kızım da öğrencisi olacağı için.
İpin ucunu kaçırınca tutamıyoruz anneanne, babaanne, dede hepsi gelmek istiyor demişti müdire :)
Bizim kreşte doğum günü kutlanmıyor, çok memnun olduğum bir uygulama. Kimi çocuğun yaza denk geliyor, onların ne suçu var?
Hele pahalı kreşlerde bir de hediye alma, aldığın hediyenin de 100 tl'den aşağı olmama gibi ekstra absürdlükleri var. Geçen biri dert yanıyordu 3 d.günü var bu ay hepsine en az 100 tl harcıcaz. Dedim oha neden? Git al bi gömlek tamam ama olmazmış, hepsi doktor çocuğu bilmem ne imiş, aşağı kalamazmış, herkes pahalı alıyormuş. Dedim o zaman neden o kreş? Çocuklar üzerinden gösteriş kasan herkese ifrit oluyorum. Böyle şaşalı, abartılı partiler falan. Çocuğun bir şey anladığı da yok ama sosyal medya da hava atma olayı.
Durumum çok şükür iyi ama kızımı böyle gereksiz şatafata, abartı şeylere asla alıştırmıcam. Bu doğum günlerinin çocuklar için eğlenceden çok mahcubiyet ve üzüntü kaynağı olduğunu düşünüyorum. 3 yaşında çocuk doğum günü bilmem ne mi umursar normalde sen demesen? Çocukları beklentiye sokmamak en iyisi.
Doğumgünü kutlaması çok mu abartı oluyor acaba, ya da doğumgünü çocuğu göklere mi çıkarılıyor?
Oğlumun hiç böyle problemi olmadı, aksine çok severdi o günleri, pasta yiyecek ya o ona yeterdi.
Yaşadım biliyorum,3 yaşında bir çocuk o durumu çok farklı içselleştiriyor. Ki benim kızım asla birşeyler için inatlaşan,tutturan bir çocuk değildi ama biz bu dönemi zor atlattık. Çok üzüldü. Her defasında anlattım ama her defasında başa sardık. Bana olmadık bir günde doğum günü kutlamakta doğru gelmemişti zira kutlamıştık zaten. Birde bu kez yapsam,1 ay sonra anne doğumgünüm ne zaman diye gelmesi çok muhtemel zira zaman kavramı oturmamış 3 yaşında bir minik bu. Bu anlamda olmayan doğum günü planlamak zorunda bırakılmak bence üzücü olan,kaldı ki maddi imkanı olmayanda olacaktır muhakkak. Basit gibi görünebilir ama pastanın dilimi 25 liradan başlıyor burada,en basitinden. 15 kişilik bir pasta alınsa yarı okul parasını bırakıp çıkıyorsunuz çünkü çocuklar sıradan pastalar istememeye başlıyorlar göre göre,sevdiği karakterler olsun istiyorlar. Pastaneden 3 tane pasta alıp kotarılamayacak hale geliyor. Tamda bu sebepten karşıyım. Ben alabilirim ama alamayanda vardır muhakkak. Ne oluyor özendirilen ve mutsuz olan çocuklar.
Kimse demesin anlar ,konuşun anlatın diye. O kadar kolay değil inanın. Ben bu sene rahatım,ders gibi anlatılan bir doğumgünü gayet ideal geldi bana. Amacından sapmıyor,kimse içerlemiyor,abartısız çünkü. Hediye alma verme olayı yok. Ha birde bu dogumgünlerinde aile hediyesini orda veriyor genelde,onada içerliyor çocuklar. Aile tabiki bütçesi dahilinde yapar kutlamasinı ama okul geri dursun.
Maddi olarak düşünmüyorsunuzdur umarım
Evlisin ve düğün yaptınız mı?takı aldınız mı?çeyiz diziniz mi? Cevabınız evetse bunun mantıksızlığını sen yetişkin olarak anlamıyorsan bir çocuğun bunu anlamasını içerlememesini nasıl umarım ve beklersin
Şuan çok küçük, zaman kavramını kestiremez.
Biz her fırsatta mum üfletiyoruz
Geçen cuma annemler de kaldı
Abime
Dayı bana pasta alsana doğum günümü kutlayalım demiş.
Abim video attı
alkış, kıyamet, ışıklar kapatılmış
iyi ki doğdun diye bağırıyorlar :)
Aslında gösterilen ilgiyi seviyorlar.
Bu olaya öyle her istediği
her zaman olmayabilir
kavraması yada öğrenmesi lazım şeklinde
bakmıyorum ben.
Takılmıyorum pek.
Pasta yani altüstü bir mum üfleyecek
Üflesin, mutlu olsun..
Ben orta okuldayken doğum günüm yaz sonuna denk geldiği için annem okullar kapanmadan yapmıştı.Çünkü tüm arkadaşlarımın sene içinde olmuştu benimde içimde kalmasın diye yaptı.İyi ki de öyle yapmış o kadar mutlu olmustum ki hala resimleri durur arada bakarım mutlu olurum.İyi ki annem sizin gibi düşünmemiş!!!
Bence çok şey kaybettik canım bak sadece vermeyi biliyoruz almaya gelince amaan nolcak eskiden o mu vardı bu mu vardı neden bu kadar ikinci sıraları layık görüyoruz kendimize
Herkese özel olan diil ama kişiye özel günler kutlanmali bence .Doğum günleri,evlilik yildonumleri gibi.aykırı bir şey değil bu
Peygamber Efendimiz de küçük hediyeler le.birbirinizi sevindirin sunnetimdir derken nesi aykırı olabilir
biz de kutladık zamanında kreşte.
gayet makul kutlamalardı.
bilemiyorumsonundaoldu sizde kutlamalar nasıl?
çocuklar için bir sosyal aktivite ,eğlenme ve kaynaşma etkinlikleridir.
büyük anlamlar yükleyip tavır almaya gerek yok.
her çocuğun da hissiyatı senin çocuğun gibi değil.
belli ki oğlun özeniyor,kendisinin de böyle bir pastası olsun istiyor olabilir.
önemli olan o minicik kalplerin eğlenmesi gülüşmesi değil midir ya.
bu kadar sert bakmayın bu olaya:))
siz de küçük bir kutlama yapın oğlun için.
Kızımım doğum gününü anaokulunda kutladık çok mutlu olmuştu çocuğunuza anlatabilirsiniz durumu 3 yaşında kızım var anlıyor aynı anda mum üfletirseniz kendi çocuğunuzun gününü mahvedersiniz
Kızımın doğduğu günü kutlamak israf ya da saçma gösteriş değil bana göre
sana saçma ve gereksiz geliebilir ama demek oglun senın gıbı düşünmüyor ,
bir çocuk yaniii bu yaşta ben bile mum üflemeyi severim ,
birde oğlunuza özel günlerin önemını öğretin sonra gelin size sövmesin ,
Üzülüyor kuzum ölürüm yaaaa :) yapın kz :) şapırdatarak alkışlayın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?