kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Oglum sağ sağlım doğsun nasip olsun bana onu kucağıma almak her özel gununu kutlayacagim her gününü özel gecirtecegim insAllah. Tercih etmeyen kendi dogum gününü vs kutlamayabilir ama çocuk ayrı bir birey ve o yaşta bu tarz etkinliklere bayilmamasi sorun demek bence. Diyemeyiz ki benim 3 beş yaşındaki çocuğum hoşlanmıyor kalabaliktan veya eglenceden vs. Ciddi sorun demek bu bence. İlerde tarzı oluşunca o da ona göre davranır zaten.

bence çok çok haklsınız keşke böyle olmasa biraz insanlr düşünceli olsa isteğinizde haklısınız..öyle bi zamandayzki insanlar gösteriş için saçma sapan şeyler yapıyo..ama çocuğunuz için mecbur bi kere yapın içlenmesin en azndan içnde kalmaz bende karsıyım ama heralde cocugum için bi kere yaparım hevesini alsın..

extra ekleyeyim : bende sevmem ve desteklemiyorum yaşgünü işlerinin okullarda yapılmasını.
kına mına vs.. de sacma geliyor.

Sizin hevesiniz olmayabilir ama belki de baska cocuklarin aileleri dogum gunlerini aylar oncesinden planlayip heves etmis e olabilir bence siz en iyisi cocugunuzu kendi heveslerinize vaya hevessizliklerinize esir etmeyin en azindan bir kereligine bir kutlama yapip arkadaslariyla kutlamasina izin vermelisiniz.Onun mutlu oldugunu gorunce siz belki de neden daha once bu sekilde kutlamadik diceksiniz.Ben boyle dusunuyorum

tabiki haklısınız ama çok şükür sizin durumunuz iyidir belki ama ya durumu olmayan aileler ya da annesi olmayan biçocuktan bahsetmişler yukarda mesela ne bilim tamam tabiki yapılsın ama biraz duyarlı olsak oğlunuzu Allah bağışlasın güzel günlerini görün inşallah : )

Tam anlamadım ama sanırım çocuğunuz mumları üfleyemediğinden biraz üzülmüş siz de onun üzülmesine üzülmüşsünüz. 3 yaş bunun için küçük mü cidden bilmiyorum ama çocukların başka çocukların da özel günleri olabileceğini, bazen başka çocuklara ait şeylerin kutlanacağını öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi 3 yaş bunun için küçük olabilir.

bir cok şeyde haklısın ama şu var 1 cocuk mutlu oluyorsa diger cocuklarda o mutluluga ortak olup arkadaşlarını mutlu etmek isterler. bu sosyalleşme ve arkadaşlıktır. ortak olmayı gösterir.
mutsuzluk ve mutluluk konusu cok ayrı.
ben neden yapılmasını sevmiyorum çünkü her ailenin bütcesi buna el vermiyor. ve biri difgerinden daha iyisini yapmak için yarış başlıyor. vs.sv.vs. klasik bir pasta kesileebilir veya istisnasız hiç bir cocuga yapılmaz.

Amin ama krese gelebilecek çocuğun ailesinin kendi bütçesine göre bişey yapma durumu vardır en azından evde yapabilir pasta vs diye düşünüyorum. Yada kapıcı cocugu vs varsa yada mecburiyetten gelen ortak olarak o ustlenilebilinir

Off çok acı işte bu,insanın içi acıyor. Ben o çocuğu hala unutamıyorum,içine kapanık,sessiz,saçı başı dağınık gelirdi o yavrum hep okula. Kendi halindeydi,kızımla arkadaş oldular,bahçede oynarlerken sohbet ederken demişti annem öldü diye,dünya başıma yıkıldı o an. Öyle kötü oldum ki anlatamam. Orada kızımın yanında olmaktan utandım. O kadar iyi anlıyorum ki hislerini.
Basit bakıyoruz hepimiz ama işin özü öyle değil maalesef.Anneler günü,o günü bu günü derken,minicik çocuklara ne yaralar açılıyor kimse düşünmüyor.
Aile katılımı,hediyeleşme vs olmadan sadece basit bir kutlama yapılsa bu denli uzülüp etkilenmezler ama böylesi abartılı kutlamalar en çokta bu yavruları yaralıyor.

esasen buradaki sıkıntılardan biri de doğum günü olmadan mum üfletip alkış yaptırmak

yani çocuk her gördüğü mumu üflemek ve alkışlanmak istiyor

arkadaşın çocuğu normal yemek yesin diye bile mum üfletiyorlardı hatta

benimki istemezdi mesela

zira biz ona hiç doğum günü dışında mum vs üfletmedik

hatta kreşe başladığında bir parti yaptılar, işte tüm çocuklara mum üflettiler

kendisi henüz 2 yaşında idi ama bir türlü anlam verememişti

müdür öğretmenin doğum günü olduğunu ve onun pastasını tüm çocuklarla paylaştığını düşünmüş

Yavrum benim kiyamam ona.
Allah hicbir yavruyu anasindan babasindan ayirmasa...keske olabilse boyle bir sey

Bizim kreş asla anne ve baba kabul etmiyor zaten doğum günlerine. Pastayı bırakıp çıkıyorsun.

Geçen yıl oğlumun doğum gününe kızımı rica minnet kabul ettiler o da çocuk olduğu için. Artı bu yıl kızım da öğrencisi olacağı için.

İpin ucunu kaçırınca tutamıyoruz anneanne, babaanne, dede hepsi gelmek istiyor demişti müdire :)

Uffff sorma ya, nereden çıktı bunlar, kim hangi ara başımıza sardı anlayamıyorum. Baby shower, diş buğdayı, doğum günü, zırt günü, pırt günü. Artık mevlütlerin bile gözü çıktı amacından saptı. Erkekse mavi, kızsa pembe dekorlar, tüller, misafirlere dağıtılan bi dolu gereksiz mıknatıslı dolap süsleri, kurabiyeler. Atıyorum direk. Kızım 3 yaşında hiç bir şey yapmadım, sadece doğum gününü eşim ben bazen de ablalarımla, yeğenlerimle falan aramızda kutladık. Hele bir de adını yazıp, resmini koyup süsler yapıp millete hediyeler vercem bi dolu para harcayıp, onlar da onu çöp atacak..

Bu tür şeylerin çocuğu doyumsuz, tatminsiz, şatafat düşkünü yaptığını düşünüyorum. Üstelik doğum günü çocuğu harici diğer çocukların o doğum günlerinden çok keyif almadığına şahidim. Çünkü ilgi çocukta, pasta üflüyor, hediyeler falan. Diğerleri de istemsizce aynı ilgiyi bekliyor, pasta üflemek istiyor, hediye istiyor. Resmen psikolojik savaş bunlar. Gereksiz ötesi gereksiz ve saçma şeyler. Çocuğa katkı sağlamadığı gibi çocukta ters etkiler yapan bir süreç.

Sosyal medyadan bu yüzden tiksindim, göze sokulan hayatlar, şatafatlar, çocuk üzerinden gösteriş kasmalar... Sonra her şeye özenen, şaşaya alışmış, tatminsiz bir nesil...

Yavrum benim kiyamam ona.
Allah hicbir yavruyu anasindan babasindan ayirmasa...keske olabilse boyle bir sey
Amin.
Ah keşke olabilse. Öyle üzülüyorum ki anlatamam.
Kendi evladımızla bitmiyor ki. O minikler kimbilir ne kadar üzülüyor,o hediyeye,pastaya,ve en önemlisi anne figürüne.

hayatın acı da olsa gercekleri var. ve cocuklar ve yetişkinler bunlar ile başa cıkmak zorundalar.
üzlüyoruz ama onlara bununla baş etmenin yollarını anlatmalıyız. o üzüntüsünden kaçarak cocuk iyi gelişmez. sonra neden bu evliliklerde sortun oluyor diyorsunuz. her problemde kaçan küsen koca ? kadın ? sadece küçük bir örnek. daha dallı budaklı bir konu ama minicik bir şeye deginmek istedim.

sizin doğrularınız her aile için doğru olmayabilir...
bu yüzden sizde kendi çocuğunuz için bir doğum günü organize edip onun bu isteğini yerine getirebilirsiniz.
Ama bence muma toplu üfletmeyin ona özel olsun herşey
Bide kendi çocuğunuz mutsuz oluyor diye oradaki diğer çocukları mutlu eden bir şeyin yapılmasını engellemek biraz bencillik değil mi?
Bana sorarsan gereksiz ama çocuklar için önemli

Böyle şeyleri ben de inanılmaz gereksiz buluyorum yok diş buğdayı,yok altı ay kınası yok isimli çikolata yok resimli kurabiye,yok pasta patlatma falan onca çocuğu olmayan,çocuğu olup da bir mama alamayan insanlar varken gözüne sokar gibi geliyor bana.
Kreşlerde doğum günü hep yapılıyor ama çocuğunuzun da içinde kalmış galiba kıyamam siz yine de küçük bir şey yapın.Keşke böyle şeyler hiç yapılmasa ama yapılıyor maalesef.

Haklılar canım. Hadi pasta ,hediye alıp alamamayı geçtim,Annesi/babası olmayan çok çocuk var. Onlarada yazık değil mi? Asla anneli/babalı bir doğumgünü kutlayamayacaklar. Tamda bu sebeple ailelerin tabiri caizse abartmaktan, amiyane tabirle b.kunu çıkarttığı şaşalı kutlamalar okul dahilinde olmamalı. Dışarda istediğini yapar,mekanmı kapatır,konsept parti mi hazırlar kendi bileceği iş ama okulda olmamalı diye düşünüyorum.

Konuyu okuyunca annemın ne kadar bılınclı kadın oldugunu anladım
Lıseye kadar her sene dogum gunum okulda kutlandı
Annem tum arkadaslarıma mesrubat kuru uzum cevız meyve ve tabaga konulmus kucuk bırer dılım pasta dagıtırdı
Hıc mum ufletmedı
Ama ayrıca akrabalarla evde de kutlardık onda uflerdım
Baska cocuklar içerlemesın dıyeymıs demekkı

Bence cocuga dogum gununde yapın
Sabretmeyı beklemeyı ogrensın derım...
Duygusal bı cocuk bellıkı ama her ıcerledıgınde yaparsanız bunu kullanabılır belkı
Cocugunuzu sız daha ıyı bılırsınız tabı

aynen el kadar çocukları egolarına alet ediyorlar.

evet abartıyorlar.

siz bana tercüman oldunuz aynen katılıyorum. her çocuk bir değil. ben anlatamıyorum. çok küçük. anlayamıyor belki de. gereksiz bir şey yüzünden kalbi kırılıyor. yaralar açılıyor. bir de konuyu saptıranlar var tabi. siz de üfletin. zaten evde yapıyoruz dedim. ama çocuk hep onun doğum günü olacak sanıyor. yaşı büyüdükçe elbette anlayacak ama şimdi olmuyor.

evet değil. ben abartıp bak bunum var bak bunu yaptım gibi şeyleri etik ve görgülü bulmuyorum.

sorun şey çocuğun haftaya sahte doğum gününü kutladıktan sonra bir daha ki doğum günlerinde yine içerlenmesi. zira çok küçük seneye de benim ki yada daha geçen hafta ben kutladım diyemmesi.

keşke siz de yazdığım şeyi anlayabilseydiniz. biz zaten evde mum üfleyip kesiyoruz pastayı. ama abartıp baın bu evimiz, bu dağıttığımız hediyeler, bu giydiği kıyafet bu bilmem ne yapmıyoruz. ya da minicik çocukları özendipi boynunu bükmüyoruz. henüz 2-3 yaşında çocuklar

evet kutluyoruz ama ailece. yani 2-3 yaş çocukları anlayamıyorlar her yıl doğum günleri olduğunuu her gün üfleyelim istiyorlar.

ya yaparım o kesin çözüm değil. o bir daha ki doğum gününde yine üzülecek. demeyecek ki ben yapmıştım seneye yine yapacağım. yaşı küçük çünkü.

zaten gerçek doğum günü değil. biz de evde mum üflüyoruz zaten.

Kızımın doğduğu günü kutlamak israf ya da saçma gösteriş değil bana göre

evet bana da saçma değil. ama aile içinde. işi abartınca sırf annelerin egolarını evlatlarına miras bırakma oluyor bence.

sana saçma ve gereksiz geliebilir ama demek oglun senın gıbı düşünmüyor ,
bir çocuk yaniii bu yaşta ben bile mum üflemeyi severim ,

oğlumun aile arasında doğum gününü kutluyoruz zaten. pastasını keseriz mumunu üfler. sorun 3 yaşındaki çocuğun her gün doğum günü olduğunu düşünmesi.

birde oğlunuza özel günlerin önemını öğretin sonra gelin size sövmesin ,

öyle terbiyesiz bir gelinim olmaz inş. zira ben oğlumun küfre alışmasını istemem.

Üzülüyor kuzum ölürüm yaaaa :) yapın kz :) şapırdatarak alkışlayın :)

öyle yapıcaz inş tatmin olur. yarın gene benim doğum günüm demez umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…