kreste siddet

biyologanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
355
296
34
2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..

tam gune gectigimiz hafta oglumun yanaginda koca bir isirik iziyle karsilastik.. o iz iki hafta morluk olarak kaldi. Ogretmeni "ben odada degilken aniden olmus bir olay" dedi.. neyse dedik 4 aydir cok memnunduk, hicbir skinti yasamadigimiz icin moralimiz cok bozulsa da ustune gitmedik.

Sonraki hafta yuzunun 4 farkli yerinde kucuk tirnak izleri vardi.. birisi gozunun ustunde hatta.. hocasina sordugumuzda oynarken oldu dedi..

Bugunse oglumun goz kapaginin ustunde morluk oldugunu gordum.. isin garibi hocasi hicbir sey dememis.. yani boyle boyle oldu diye bizi bilgilendirmedi.. oglum daha tam konusamadigi icin de soramiyorum.. ama gercekten cok moralim bozuk.. bu kresten alsak baska kres secenegim yok. Hamileyim, oglum cok hareketli ayni zamanda evde durunca insanlara yabancilasan bir cocuk.. kresin cok artisini gordum.. ama bir ayda bu kadar seyle karsilasmam da canini cok skti.

Yarin kres muduruyle konusmayi dusunuyorum.. bir daha tekrarlanirsa kresten alacagimi soylesem mi.. ne desem.. cunku ayni olay bir daha tekrarlansin kesinlikle alacagim.. ne yapayim, ne diyeyim? yardimlarinizi bekliyorum..

Siz memnunum diyosunuz da çocukların hele 2 yaşında küçücük bir çocuğun sürekli göz kulak olunması gerekmez mi ? Örneğin oğlunuzun gözünün o hale gelmesini nasıl görüp engelleyemediler.. siz direk kreş değiştirin değiştireceğiniz kreşte de söyleyin bu sebeplerden dolayı aldım kreşten diye

Ben olsam ilkinde kıyameti koparır oradan alırdım belli ki öğretmen çok sorumsuz. O kadar çocuğun içinde olur tabii dikkat edilmezse!

2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..

tam gune gectigimiz hafta oglumun yanaginda koca bir isirik iziyle karsilastik.. o iz iki hafta morluk olarak kaldi. Ogretmeni "ben odada degilken aniden olmus bir olay" dedi.. neyse dedik 4 aydir cok memnunduk, hicbir skinti yasamadigimiz icin moralimiz cok bozulsa da ustune gitmedik.

Sonraki hafta yuzunun 4 farkli yerinde kucuk tirnak izleri vardi.. birisi gozunun ustunde hatta.. hocasina sordugumuzda oynarken oldu dedi..

Bugunse oglumun goz kapaginin ustunde morluk oldugunu gordum.. isin garibi hocasi hicbir sey dememis.. yani boyle boyle oldu diye bizi bilgilendirmedi.. oglum daha tam konusamadigi icin de soramiyorum.. ama gercekten cok moralim bozuk.. bu kresten alsak baska kres secenegim yok. Hamileyim, oglum cok hareketli ayni zamanda evde durunca insanlara yabancilasan bir cocuk.. kresin cok artisini gordum.. ama bir ayda bu kadar seyle karsilasmam da canini cok skti.

Yarin kres muduruyle konusmayi dusunuyorum.. bir daha tekrarlanirsa kresten alacagimi soylesem mi.. ne desem.. cunku ayni olay bir daha tekrarlansin kesinlikle alacagim.. ne yapayim, ne diyeyim? yardimlarinizi bekliyorum..
Çocuklardan biri yapiyordur ancak öğretmen ne yapiyor ya da neden bir şey yapmiyor anlamadim.

Çocuğunuz krese gitme konusunda istekli mi? Konuşamasa da bir şeyler belli eder diye dusunuyorm

Ben olsam ilkinde kıyameti koparır oradan alırdım belli ki öğretmen çok sorumsuz. O kadar çocuğun içinde olur tabii dikkat edilmezse!

Soyle bir durum var.. cikis saati 4te basliyor.. veliler geldikce hocasi giydirip indiriyor.. bu arada yardimci hoca bakiyor.. o arada olmus olabilir.. yarim gunken bu tarz seyler hic yasamadik.. cunky toplu cikis saatlerine hic kalmamistik.

canm bende okul öncesı ogretmenym devlette calısıyorum .. Cocuklar cok hareketlı oynarken vs bırbırlerıne ıstemeden de olsa zarar verebılıyorlar ..Ama ben 5 yas grubuyla calısıyorum kendılerını ıfade edıyorlar .. senın bebıs henuz 2 yasında dıkkatlı olman gerek .. Ama ögretmenı bıse yapmıs olsa belkı gtmek ıstemez huysuzlanır yanı boyle seylerı var mı

Çocuklardan biri yapiyordur ancak öğretmen ne yapiyor ya da neden bir şey yapmiyor anlamadim.

Çocuğunuz krese gitme konusunda istekli mi? Konuşamasa da bir şeyler belli eder diye dusunuyorm

Oglum kresi seviyor. 1.5 ay once biraz gitmek istemez gibi olmustu ama onu da asmistik.. onu da babasinin sehir disinda olmasi sebebiyle 7 gun evde gecirmesine ve eve baglanmasina baglamistim..

Kresin olumlu bir cok yanini gordum soyle ki insanlardan, cocuklardan korkma, istahsizlik problemi gibi sorunlar krese baslayinca cozuldu..

Kreste oluyor cocuklar arasinda bu tarz durumlar ama ogretmenin bilgilendirmesi gerekir .Ayrica o ogretmen orada o sikintilar olmasin diye var gozunede gelebilir allah korusun.Cok zor arkadasim cok zor bu isler benim kizimda 21 ayliktan beri gidiyor aldin uc hafta once artik bende hamileyim evdeyim diye.iyimi ettim kotumu bilmiyorum ama stresli isler vesselam allah baska dert vermesinde.benim kizim bikez kres bahcesinde gozumun onunde dustu ama hafifce kresin bahcesinde oldugumu gormedi ogretmen ve yardimci abla ben kosarak yapistim kizima tabii kizimin umrunda degil acimadi cunku cani ben kresten cok bozuk moralle ayrildim .Hemen ogretmen aradi arkamdan ama ben nasil agliyorum yenide hamileydim duygusalim abarttim biraz cok daha dikkatli olacagiz falan filan dedi ama yine oldu sonra ufak tefek cizikler morluklar bilgilendirdi bizi hemen ogretmen.sizde soyleyin kizmadan gerekirse aglayarak ne kadar hassas oldugunuzu anlatarak allah hepimizin evladini korusun insallah

öncelikle 28 aylık çocuk neden konuşamıyor?
ayrıca neden bu kadar büyütülmüş anlamıyorum. yaşları yakın iki kardeş bile zaman zaman oynarken annenin gözü önünde birbirine zarar verebiliyor. ayrımında olacak yaşta değiller ki. öğretmenin bilgilendirmesi gerekirdi evet ama tepkiniz abartılı değil mi?

canm bende okul öncesı ogretmenym devlette calısıyorum .. Cocuklar cok hareketlı oynarken vs bırbırlerıne ıstemeden de olsa zarar verebılıyorlar ..Ama ben 5 yas grubuyla calısıyorum kendılerını ıfade edıyorlar .. senın bebıs henuz 2 yasında dıkkatlı olman gerek .. Ama ögretmenı bıse yapmıs olsa belkı gtmek ıstemez huysuzlanır yanı boyle seylerı var mı

yok.. ogretmenini cok seviyor.. babasi ve benden baskasi gitmeyen bir cocuk olmasina ragmen ogretmenine cok kolay alismisti.. ogretmenin yaptigini zannetmiyorum, zaten yanagindaki kucuk dis iziydi..

ben de bır ögretmenım

öğretmenlere saldırmak vatandasın en doğal hakkı gıbı kullanılıyor genelde ve ben de şiddetle karsı çıkarım ama bu farklı bır durum ılk oldugunda belkı gözunden kaçmıştır cocuklar oynarken kavga etmıstırler derdım ama bır degıl ıkı degıl oğretmenın sevgılısı mı var cocukları ortada kendı hallerıne bırakıyor naparlarsa yapsınlar dıye kendısı de mesajlaşıyordur

bu durumun ıkıncı tekrarında mudurle konusmalıydınız cok gec kalmışşınız bu kadar sorumsuzluk olmaz çocuklar bırbırını morartacak öğretmenın haberı olmuycak hem mudurle hem öğretmenle konusun tekrar olursa milli eğitime ya da gıdılmesı gereken mercılere gıdecegınızı cekınmeden soyleyın hanımefendı

öncelikle 28 aylık çocuk neden konuşamıyor?
ayrıca neden bu kadar büyütülmüş anlamıyorum. yaşları yakın iki kardeş bile zaman zaman oynarken annenin gözü önünde birbirine zarar verebiliyor. ayrımında olacak yaşta değiller ki. öğretmenin bilgilendirmesi gerekirdi evet ama tepkiniz abartılı değil mi?

28 aylik konusmamasi normal.. derdini soyleyebiliyor.. ama oglum noldu gozune deyince cevap verebilecek kadar konusamiyor. tabi ki iki cocuk kavga edebilir ama is isiriga gelmeden ayirmak gerek.

Benim oğlum da sizinki ike aynı şekilde başlamıştı

Sınıfta 3 öğrenci 2 öğretmen vardı

Oğlum bir gün eve X arkadaşım Y nin dişini kanattı dedi

Öğretmen ne yaptı deyince koşup geldi dedi neredeydi diye sorunca da diğer masanın orda idi cevabını verdi

Ertesi gün okuldan alırken müdüre geçmiş olsun böyle böyle olmuş dedim O da öğretmene bunun için Veliye bilgi vermemiz gerekir çocuklar anlatır dedi

Komşumuzun kızını da ısırıp morartmışlardı ve o 3 yaşından büyüktü

Konuşun sınıfta bunu yapan bellidir o çocuğu göz hapsine alsınlar

Oğlumun sınıfında okulun en taramaz çocuğu var onu bir yere yalnız göndermiyorlar dikkat etmeleri gerekir

Öğretmen dışarda ise 2. Öğretmen bakacak bu bahane olamaz

Çok sıkmayın canınızı bebişi de üzmeyin oğlunuzu da fazlaca tedirgin etmeyin sıkıntı çıkarmıyorsa devam etsin bence

anladm canm o zaman sende guzel bı sekılde konus ve uyarını yap

nasil bir dille konusmaliyim sizce.. sorun cikaran cocuk kim falan inan umrumda degil.. babasi o cocugu baska gruba almalilar.vs.diyor ama boyle bir seyi yapmayacaklarini bilmiyorum.. yeter ki sorun cikara cocuk kimse ona dikkat etseler.. biz sesimizi bile yukseltmezken 2 yasindaki oyun arkadasindan siddet gormesi onu olumsuz etkiler mi onu da bilmiyorum.

28 aylik konusmamasi normal.. derdini soyleyebiliyor.. ama oglum noldu gozune deyince cevap verebilecek kadar konusamiyor. tabi ki iki cocuk kavga edebilir ama is isiriga gelmeden ayirmak gerek.

oynarken de ısırabiliyorlar? annemin arkadaşının torunu vardı, o zamanlar 15 aylık bile yoktu. babaları ısırarak seviyormuş ben nerden bileyim. yanağıma uzandı öpecek sandım. bi ısırdı bırakmadı. tabi babası ayarlayabiliyor ama o ayarlayamadı, mosmor gezdim ben de. abisi de ısırmıştı beni daha önce. ben de anneme diyorum ki "onun çocukları hep şiddet eğilimli" diye. annem söyledi o zaman. babaları ısırarak seviyormuş.

Arkadaşım,hem devlet kreşi hem özel kreş deneyimi olan benim kreşlerle ilgili yorumlarım şunlar: olaylar nedense ögretmenler yokken oluyor.demek ki çoğu zaman yoklar sınıfta.sınıftayken bir şey olduğunda genelde nasılsa görmüyorlar veya arkaları dönük oluyor.benim çocuğumun yüzükıpkırmıziydi.ama ögretmeni görmemiş akşama kadar.öyle dedi kendi.demek ki uzayda idi o arada.özellerde bir de yemek, kahvaltı az veriyorlar.söylencek çok ßey var.yazarken de moralim çok bozuldu.çogü zaman yalan söyluyor l ar.verdigim paraları haram ediyorum hepsine!!!

X