KRIZ! Laptop'umu Turkiye'ye getiremiyorum.

Yahu siz galiba hic yurt disina ucmadiniz? BAGAJA LAPTOP KONUR MU?
Her taraf hirsiz dolu, ustelik son geldigimde kilidimi kirmis acmislar yahu yapmayin beynim kisa devre yapti.
Haha ne alaka?? Valla Ben laptop/ tabletimi her zaman bagaja koyuyorum. Esim de ayni sekilde. Ki onun laptopu isle alakali Bir cok belle evrak barindiriyor. Istanbul ucuslarimizda thy diger ucuslarda genelde British airways kullaniyoruz( birlesik krallikta yasiyoruz) bu zamana kadar hicbir sorun yasamadik. Eger sizin bagaj acildi ise guvenlik kontrolu icin acilmistir. Eger kirdilarsa sikayet edin.

yasak kabin için geçerli diye biliyorum ben. öyle değilmiymiş..

Evet ama uçuşta cep telefonlarını zaten kapalı tutuyoruz.Çoğu kişi laptop kullanıyor. Hem sanırım boyut olarak ta farklı cep ile laptopun bataryası.

Evet farkli ama sorunlar benzeri sorun. Ikisi de kapali tutsaniz bile patliyor cunku fiziksel- kimyasal bir problemi var bazi bataryalarin.

Ben sizin kadar zengin degilim BA ile yolculuk edeyim. Pegasus't kim dinler benim bagajimin kilidi kirilmis, sigorta yoksa benim bagaj bir hic.

OK bakayim ben bunlara carsida. Bu kadar kuculdugunu bilmiyordum.
Ama problem telefon disi cihaz alabiliyor muyuz onu cozmem lazim demek ki.
Telefon dışındaki cihazlar bagaja alınabiliyor.
Küçük bir hard disk alıp, güzelce de sarıp sarmalayıp bagaja verirsiniz.
Hard diske bagajda bir şey olmaz, ayakkabının içine bile koyarsınız koruması için.

Ben yurtdışına giderken valizimin ortasına laptopu çantasıyla koyuyorum şimdiye kadar bişey olmadı ama benim laptop zaten oldukça küçük

Aynen ben de bagajda laptop çook taşıdım bişey de olmadı, millet konur mu deyince kendi kendime acaba çok mu rahatım dedim bi an

Benim cikis girislerde defalarca bagajim kayboldu, defalarca acildi... Demek ki hersey banaymis , millet ne rahatmis. Halbuki eksisozluk'e baktim orada kiyameti koparmislar. Acaba bilmedigim bi sey mi var/ ya da sizin bilmediginiz?

Bir de arkadaslar, meslege ozel yazilim programlari install ettiyseniz n e olacak? Su donem kullanmiyorum ama muhendislik/ programci/ bilim ile ugrasanlar icin olum demek bu ferman.

Harddiske bagajda hiç birşey olmaz ayrıca bagaj nasıl kayboldu yav olsa olsa binde 1 olur şubatta abim geldi hava durumlarından bagajını sonra yolladılar 2 gün sonra geldi birşey olmadı bu kadar evhan yapma

Aralardan seçtikleri bagajları açıp içine de bunu güvenliğiniz için yaptık diye not koyuyorlar. Bu sebeple valize ve içindekilere zarar gelmemesi için hiç bir zaman kilitlemem. Hatta adamlar kilitli valizlere daha çok ayar oluyor diye düşünmüyor değilim.

Harddiske bagajda hiç birşey olmaz ayrıca bagaj nasıl kayboldu yav olsa olsa binde 1 olur şubatta abim geldi hava durumlarından bagajını sonra yolladılar 2 gün sonra geldi birşey olmadı bu kadar evhan yapma

Valla ben ve tum tanidiklarimin basina geldi, defalarca, oyle ki bagaj saglam cikarsa hayret eder olduk.

Ben taşımak istemem bagajda falan, hassas cihazlar bunlar, ve çalınma ihtimali var. Çalınmadı diyelim , öyle atıyorlar ki, kırılma ihtimali var. Bütün önemli evraklarını laptopunda taşıyan insanlar var, özellikle iş için uçanlar, akademisyenler ve öğrenciler bu grupta. THY büyük darbe yiyecek bu işten. bu hamle ile, özellikle emirates, Qatar airways, gibi havayolu şirketlerine darbe vurulmak istenmiş gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…