KRIZ! Laptop'umu Turkiye'ye getiremiyorum.

"Getirilen yasağın sadece 96 saat boyunca geçerli olacağı belirtiliyor. "

Ben de hayret etmene hayret ettim pilav abla, yaw nolacak sanki, bir sene öncesine kadar ayda birkaç kez seyahat ederdim (hem yiçi hem ydışı) şimdiye kadar ne benim ne arkadaşlarımın bagajına bişey olmadı.
Benim tam üç kez kayboldu.günler sonra geri geldi.açılmış karıştırılmış yada eksik eşyalar ile.laptopu bagaja koymak kadar mantıksız birşey olamaz.
Üstelik o bavulları karpuz gibi atarak koyuyorlar bagaja..kırılır laptop.özel kutu içinde kırılabilir eşya ibaresi ile taşımak lazım. O da dert..
Resmen haksızlık bu başka birşey değil!

Aktarmali ucmak zorunda kalacaksin ne yazik ki, ben de kara kara dusunmeye basladim, bilgisayar asagi verilmez, calinmasa, parca pincik ele gecmesi var:S tek aklima gelen hardisk e koymak, baska da bir sey gelmiyor aklima.

Aktarmali ucmak zorunda kalacaksin ne yazik ki, ben de kara kara dusunmeye basladim, bilgisayar asagi verilmez, calinmasa, parca pincik ele gecmesi var:S tek aklima gelen hardisk e koymak, baska da bir sey gelmiyor aklima.

bavulda yasak degıl. kabınde yasak

Ben sizin kadar zengin degilim BA ile yolculuk edeyim. Pegasus't kim dinler benim bagajimin kilidi kirilmis, sigorta yoksa benim bagaj bir hic.
Valla British airways Pegasus easyJet farketmiyor. Guvenlik her yerde ayni. Ve "zenginlige"de bakmiyor. Sanirim siz pegasustan baska hava sorketi kullanmadiniz.
Ben sizin kadar zengin degilim BA ile yolculuk edeyim. Pegasus't kim dinler benim bagajimin kilidi kirilmis, sigorta yoksa benim bagaj bir hic.
valla ister British airways istersen Pegasus kullan ulusal havacilik kurallari heryerde herkese ayni. Pegasus niye dinlemesin sizi?? Her hareketi, musterisi, bagaji kayitli olmak zorunda. Bagcilardan avcilara minibus kullanmiyorsunuz. Havayollari sirketi ile uluslararasi yolculuk ediyorsunuz. Haklariniz belli. Bilincli Bir yolcu olun,

Evet ya bu isin icinde havayollarinin kar edip etmemesiyle ilgili bir seyler var olabilir.

Ama sonucta biziz magdur kalan, isi darbe yiyen :'-(

Aw tesekkurler hemen bilincleneyim! siz her havayollarini BA zannetmeyin, ucuz yolculugun kategorisi belli. Ben calistigim firma/okul gonderirken elverdikce iyi sirketleri kullandim cunku onlar oduyorlardi ama kendim BA bileti alacak durumda degilim.

Hayir Kuzey Amerika, AB ve BKnin cogu havayollariyla yolculuk ettim. Arada cok bariz farklar var musteri hizmetlerinde.

Ay uf ayrıca 96 saatlikmiş şimdi baktım ben de, bir de okusak düzgünce

Ki bence üstünüze alınacak bir şey yok

Sonuçta İstanbuldan, Arap Yarımadasından gelen (ABD tarafından tehdit ülke olarak algılanmış) birçok insan geçiyor

Eğer Türkiyeye has bir yasak olsaydı diğer şehirlerden de yasaklanırdı ve daha önceki birtakım ülkelerin insanların yasaklanması arasında Türkiye de olurdu.

O yüzden sakin olmakta fayda var

Zaten İstanbuldan ne olduğu belli olmayan birçok insanın geçtiğini, havaalanında patlamaların olduğunu biliyoruz

Hayir yanlis bilgi o yanlis bir duyum, dogrusu "96 saat icinde yururluluge girecek , bitis tarihi belli olmayan bir yasak".

ABD uçaklarda dizüstü yasağı getirdi

Bugün yürürlüğe gelen geçici yasakla belli ülkelerden ABD’ye yapılacak direk uçuşlarda kabine cep telefonundan daha büyük elektronik cihazlar alınmayacak. ABD uçaklarda laptop yasağı getirdi.

Trump’ın başkan olmasından sonra aldığı tartışma yaratan kararlar arasına yeni biri daha eklendi. Alınan karar göre Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde bazı ülkelerden ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda kabine alınabilecek elektronik cihazlara kısıtlama getirildi. Bu kararla birlikte ABD uçaklarda laptop yasağı getirdi.

Buna göre yolcular kabine sadece cep telefonlarını ve eğer varsa gerekli olan tıbbi cihazları alabilecekler. Bunun dışında kalan laptop ve kamera gibi diğer elektronik cihazların mutlaka bagaja verilmesi gerekiyor.

Getirilen yasağın sadece 96 saat boyunca geçerli olacağı belirtiliyor. Bu da yasağın alınan bir istihbarat üzerine acilen yürürlüğe sokulduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu. Elektronik cihaz görünümüne dönüştürülen patlayıcı, silah ve benzeri şeylerin ülkeye sokulmasına engel olmak istendiği belirtiliyor.

Yasağa hangi ülkelerin dahil olduğu konusunda ise farklı kaynaklardan çeşitli bilgiler geliyor. Associated Press’in iddiasına göre bahsi geçen ülkeler arasında Türkiye de var. Ancak THY tarafından yapılan açıklamada kendilerine uçuşlar için farklı bir güvenlik uygulamasına yönelik bir bilgi gelmediği belirtildi.

AP’nin haberine göre yasaktan etkilenen diğer ülkeler ise Mısır, Ürdün, Fas, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt. Ürdün’ün havayolu şirketi Royal Jordanian da getirilen yasağı Twitter’da duyurdu.

CNN

Benim cikis girislerde defalarca bagajim kayboldu, defalarca acildi... Demek ki hersey banaymis , millet ne rahatmis. Halbuki eksisozluk'e baktim orada kiyameti koparmislar. Acaba bilmedigim bi sey mi var/ ya da sizin bilmediginiz?

Kıyameti koparma hakkınız var aslında, neden kullanmıyorsunuz?

E o zaman sikayet etmeyeceksiniz. Ne diyelim biz simdi size??? Kurallar belli. El bagajinda izin vermiyor bagaja koy diyor. Eger guvenmiyorsaniz koymayacaksiniz size insan gibi anlatiyoruz burda, acikliyoruz. Tesekkur edip dediklerimizi degerlendireceginize bik bik Yok fakir Yok zengin sacmaliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…