- 20 Ocak 2010
- 48.867
- 189.308
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Yinemipilav
-
Harddisk alkrken sorarsın özelliklerine göreHizi yavas/ yetersiz olma durumu var gibi.
Hayir yanlis bilgi o yanlis bir duyum, dogrusu "96 saat icinde yururluluge girecek , bitis tarihi belli olmayan bir yasak".
ABD uçaklarda dizüstü yasağı getirdi
Bugün yürürlüğe gelen geçici yasakla belli ülkelerden ABD’ye yapılacak direk uçuşlarda kabine cep telefonundan daha büyük elektronik cihazlar alınmayacak. ABD uçaklarda laptop yasağı getirdi.
Trump’ın başkan olmasından sonra aldığı tartışma yaratan kararlar arasına yeni biri daha eklendi. Alınan karar göre Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde bazı ülkelerden ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda kabine alınabilecek elektronik cihazlara kısıtlama getirildi. Bu kararla birlikte ABD uçaklarda laptop yasağı getirdi.
Buna göre yolcular kabine sadece cep telefonlarını ve eğer varsa gerekli olan tıbbi cihazları alabilecekler. Bunun dışında kalan laptop ve kamera gibi diğer elektronik cihazların mutlaka bagaja verilmesi gerekiyor.
Getirilen yasağın sadece 96 saat boyunca geçerli olacağı belirtiliyor. Bu da yasağın alınan bir istihbarat üzerine acilen yürürlüğe sokulduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu. Elektronik cihaz görünümüne dönüştürülen patlayıcı, silah ve benzeri şeylerin ülkeye sokulmasına engel olmak istendiği belirtiliyor.
Yasağa hangi ülkelerin dahil olduğu konusunda ise farklı kaynaklardan çeşitli bilgiler geliyor. Associated Press’in iddiasına göre bahsi geçen ülkeler arasında Türkiye de var. Ancak THY tarafından yapılan açıklamada kendilerine uçuşlar için farklı bir güvenlik uygulamasına yönelik bir bilgi gelmediği belirtildi.
AP’nin haberine göre yasaktan etkilenen diğer ülkeler ise Mısır, Ürdün, Fas, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt. Ürdün’ün havayolu şirketi Royal Jordanian da getirilen yasağı Twitter’da duyurdu.
CNN
Harddisk alkrken sorarsın özelliklerine göreama iyi bir harddisk alıcaksan zaten bayağı pahalı olur aktarma yapsan daha iyi değil mi
Ataturk International in Turkey
Laptop götürme bhphotovideo.com'dan yeni bir dizüstü al. Orada kullan, dönerken de getir.
Laptop götürme bhphotovideo.com'dan yeni bir dizüstü al. Orada kullan, dönerken de getir.
Ucuz havayolu da olsa sivil havacılık kuralları her durumda geçerli.Aw tesekkurler hemen bilincleneyim! siz her havayollarini BA zannetmeyin, ucuz yolculugun kategorisi belli. Ben calistigim firma/okul gonderirken elverdikce iyi sirketleri kullandim cunku onlar oduyorlardi ama kendim BA bileti alacak durumda degilim.
Hayir Kuzey Amerika, AB ve BKnin cogu havayollariyla yolculuk ettim. Arada cok bariz farklar var musteri hizmetlerinde.
Arkadaslar problem, asil problem laptopu geri getirirken almiyorlar. O yuzden "laptop goturemiyorum (cunku getirmeme engel var)" diye baslik attim. Bu da demek ki, "eger bu taraftan giderken bu riski aldiysan o laptopu asla getirme."
Durumun VEHAMETİNİ anladık :)Hard disk boyut une kadar ?
Kisitlama boyutundan haber vereyim:
1) Cep telefonu olacak ve 2) boyu 16cmx 9.3cm x 1.5cm derinlikte olacak
Bilmem durumun vahimiyetini anlatabiliyor muyum
Bacım tam olarak neler çekiyorsunuz anlatır mısın? Çeken birileri varsa o da Türkiye Türk'ü.Ben de koyluyum kardesim. Sinif farki yaratma durup duruken derim. Bu duyarsiz cevabi vermeseydiniz keske. Turkiye turku oturdugu yerden dalga gecsin, her turlu doiplomatik kriz bizim basimiza patlasin olsun biz cekelim ceremesini oyle mi . Cok ayipladim sizi.
Ben yurtdışında yaşıyorum zaten,asıl mağduriyet dediğin şey bu ise bence sen Türkiyede hiç yaşama,bu kafayla yaşayamazsın zatenYahu siz galiba hic yurt disina ucmadiniz? BAGAJA LAPTOP KONUR MU?
Her taraf hirsiz dolu, ustelik son geldigimde kilidimi kirmis acmislar yahu yapmayin beynim kisa devre yapti.
Turkiye turku oturdugu yerden dalga gecsin, her turlu doiplomatik kriz bizim basimiza patlasin olsun biz cekelim ceremesini oyle mi . Cok ayipladim sizi.
Neden biz yurtdisi Turkleri her krizde en buyuk zarari goruyoruz?
BILEREK yazilmistir, bozuk Turkcemin arkasinda dururum.Durumun VEHAMETİNİ anladık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?