Küçücük bebekle düğün ?

bulunurhintkumasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2014
534
246
53
İstanbul
Kızlar Rabbim herkese nasip etsin yakında bebişim olacak inşallah.
Bebeğim daha bi aylık olmadan küçük kaynımın düğünü olacak, bizim olduğumuz şehre 3 saatlik uzaklıktalar, 2 3 gün falan kalınacak.
Daha şimdiden sezeryan mı normal mi olacak, sağlık durumu nasıl olur falan onları bilemiyorum tabi. :18:
O kadarcık bebekle yolculuk, lohusalık durumu, düğün evi kalabalığı, enfeksiyon tehlikesi ıvır zıvır bir sürü sorun var kafamda, ilk bebeğin tecrübesizliği de tabi. Kesinlikle düğün salonuna götürmem ama bi sürü akraba eve doluşacak, bi telaşe, biliyorsunuz işte..
Bi de elbise sorunu var tabi, doğumdan sonra kaç kiloda kalacağımı bilemediğim için kına, düğün elbisesi bakamam. Doğumdan sonra da o kadar sürede abiye bakmaya gidebileceğimi hiç sanmıyorum.
Aslında katılmak isterim ama düğün tarihi benim doğum tarihimin bilinmesinden sonra konuldu, daha müsait zamanlar da vardı benim rahatça katılabileceğim ama tercih etmediler, bana göre ayarlayacak halleri yok tabi ki dedim, saygı duydum. Bi de kv yakınıyo onların akrabaları benim düğünümde bana moralmen çok destek olmuşlar, sen doğumdan dolayı bi işe yaramayacaksın gibi... mecbursunuz geleceksiniz tavrı takınıyo ona sinir oluyorum. Ama eminim kendi kızı aynı durumda olsaydı kesinlikle göndermezdi.
Uzun oldu kızlar ama napayım bilemedim, tecrübeli anneler bi el atıverin nolur

Ben olsam şimdiden hiç buna kafa yormazdım.
Hele bir doğumunu yap ondan sonra karar ver derim ben.
Sonuçta senin sağlığın ve bebeğin onun düğününden daha önemli.

canım ben olsam kesinlikle gitmem hic bir sey senden ve bebeğin de önemli deil ki kaldı ki daha bir aylık bebek ve sen 3 saatlikte olsa bu yolu kaldırabilir misiniz artı ordaki curcuna da cabası.. bnce hic gitme canım

Ben olsam şimdiden hiç buna kafa yormazdım.
Hele bir doğumunu yap ondan sonra karar ver derim ben.
Sonuçta senin sağlığın ve bebeğin onun düğününden daha önemli.

Doğru söylüyorsun aslında. Ama zaten şimdi her şey üstüme üstüme geliyor bir de bunu takıyorum kafama nasıl olacak diye. Daha doğrusu zorla taktırtıyorlar. Şimdiden düşünmeden edemiyorum nasıl olacak diye.

Onlar musaitmiş yapmış ama sen musait olmayacaksın ki. Bunu anlat nasıl gidilir o halde sen daha lohusa olacaksın.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Bırak onlar kendi kendilerine gelin güvey olsunlar sen takma kafana.
Bu günlerinin tadını çıkar derim.

canım ben olsam kesinlikle gitmem hic bir sey senden ve bebeğin de önemli deil ki kaldı ki daha bir aylık bebek ve sen 3 saatlikte olsa bu yolu kaldırabilir misiniz artı ordaki curcuna da cabası.. bnce hic gitme canım

Aynen canım yaa zaten sonradan işitebileceğim lafları göze alsam vallaha düşünmeyecem bi sn bile

Sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın inşallah bebeğini..bencede şimdiden hiç sorun yapma ve kimsenin sorun etmesine izin verme kısmet falan diyip geçiştir bebek doğunca zaten ilk bir ay düzensiz oluyor uykusu maması vs derken eşinde görür zor olduğunu ve herkes sana hak verir düğüne 1-2 gün kala gazı var üşütür vs diyip gitmezsin...

Aynen canım yaa zaten sonradan işitebileceğim lafları göze alsam vallaha düşünmeyecem bi sn bile

benim ablam yazın abimin dugunune gitmeyi dusunuyordu ama bebeği o sırada 2 aylık olacak..sırf bunu dusundugu için simdiden kimse kusura bakmasın 2 aylık bebeği yollarda ord heba edemem dedi..canım esin ne diyor bu duruma gitmenden yana mı

Burda en onemlisi eşinin tavrı sağlıklı doğumlar herşey istediğin gibi olsun bi alda kucağına vakti gelince dusunursun ben gitmezdim buyuk ihtimalle

Geçiştirip zamanı gelince gelemiyorum demek aklıma geldi de kınada düğünde giyeceğim kıyafetin fotosunu istiyolar biz de bi bakalım diye. Kıyafet almasam belli olur anlık bi gelmeme durumu olduğu maalesef

o kendi kizi arkadasim kaynanalar kizlarini dusundugu gibi gelinlerini dusunmez

Nerdeeee..

Allah Allah ben mi cok rahatım siz mi cok evhamlısınız. Benim doğumumdan yaklaşık kırk gün sonra kuzenimin düğünü olacak, alıcam bebeğimi gidicem. Belki cok kalamam ama onları görür cıkarım.

Düğünü olan kendi kardeşiniz olsaydı da gitmez miydiniz?

Benim de gecen sene doğumum
Nasıl olacak belli degilken ablamın düğünü vardi. Bazi sıkıntılardan dolayı sezeryan oldum. Ablamın düğününe 1 aylıkti bebeğim. Lohusalik sorun olmadı (sezeryanli olmama ragmen ) kına gecesinde bile fikir fikir oynadım :)) bebeğimi de götürdüm dönüşümü baktık kuzenlerimizle. Düğünde de rahatlık zaten belli bi sat sonra uyudu arada da gelin odasında emzirdim. Kıyafetlerimi de lohusayken ciktim buldum aldım. Yani yapılmayacak sey degil bunun stresini üzerinizde taşımayın hic

Burda en onemlisi eşinin tavrı sağlıklı doğumlar herşey istediğin gibi olsun bi alda kucağına vakti gelince dusunursun ben gitmezdim buyuk ihtimalle

Eşim de ilk baş ailesine kızdı, bizim bebek olacağı tarih belli niye bu tarihe koydunuz düğünü diye, ama sonradan gideriz sen bi odaya geçer orda ilgilenirsin bebekle diyor. Kesin bi boş oda bulunur zaten düğün evinde ya..

Aynı yerde olsak hiç sorun değil de, 3 saatlik yolculuk 3 gün kalma vs sorun ediyorum sanırım. Bi de ilk bebeğim nasıl olur bilemiyorum. Ondan burdakilerden fikir almak istedim zaten. Bi de kv nin mecbur tutması iyice olumsuz düşündürdü beni sanırım.

Canım hiç kafanı böyle şeylere takma beneğin sağlıkla doğsun inşallah eğer sende ve bebekte bi problem olmazsa eşin 3 saatlik yola bir gün öncesinden gider düğünden sonra atlar gelir sende bebişinle evde dinlenöiş olursun hiç şimdiden bunları düşünüp sinirlenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…