Küçük bebegimle yeniden hamileymisim.

Aslında normalde ikinci çocuk düşünüyorsanız erken olması iyi olmuş.
Çünkü arada ki yas farkınin çok olmasi iyi değil kardeşler arasında.
Ablamla 15 ay var aramızda ikiz gibi büyümüşuz annem çok zorlanmış mutlaka siz de zorlanacaksiniz kolay olmayacak.Ama olumlu yönlerini düşünmeye çalışın hayırlı olsun bebeginiz.

Büyük bebegini emzrmeyi hemen kes.bnim byük kzm zehrlndi.bn hiç bilmedim drduk yere kusuyordu hasta sandık.15 aylıkken meger ben hamileymişm.iki bebek konusuna gelirsek ilk üç sene çok çetin geçecek olsada buna deger...2-3 sene işini gücünü koyup bebişlerinle ilgilenecksn ve gözünü dört açacaksın
Hakkında hayırlısı

İki çocuklu anne olmakta endişeniz vardıysa korunacaktınız.
Allah uygun görmüş vermiş,şükredin.. sağlıkla doğsun.

Kayınvalidenin tavırları dışında herşey normal ..üzülme ,sakın ol ve kendine iyi davran . Aldırmayı düşünmediğine göre sürece odaklanıp canını sıkmadan, canını sıkanı da yanından tutmadan kolaylıkla atlatırsın insallah .çocuğunu yarım gün kreşe verebilirsin, doğumdan sonra .çünkü alışma süreci oldukça zor .sende rahat rahat bebeğinle ilgilenirsin. Büyük çocuğun kiskanmaz ,okuldaki ders programiyla da sıkılmaz. Eskisi gibi ilgilenemeyebikirsin, eksikligini hissetmemesi adına güzel olur

Bütüncül yorum yapın arkadaşlar tek yönlü değil, 2018 e kadar adam tecilli, zaten bebekte 2018de doğacak, bedelli çıkmazsa okul okumadığı için uzun dönem gidecek, bu kadına da ya kendi ailesi ya da yüksek ihtimal Anadolu geleneği olarak eşinin ailesi bakacak, bedelli çıkarsa da bilmem kaç bin TL para verecekler durumlar sıkışık dediğine göre bu parayı ya kv verecek ya kredi çekilecek, her durumda bu insanlar kayın aileye bağımlı, ağzının payını ver derdim ben de normal şartlarda ama şartlar normal değil

Söylenen olumsuZ laflara kulaklarinizi tıkayin ve önünüze bakin...
İkisi de sizin evladıniz aslanlar gibi de bakarsiniz, kimseye söz düşmez..
Yalnız bundan sonra sıkı korunun...

Henüz evli olmadığım için emzirme şu bu gibi şeylere yorum yapıp yanlış yönlendirme yapmak istemem ama iki çocuk yaş yakınsa biraz zor büyüyor çevremde çok gördüm yengelerimde çoğu inan bunalma girdi o çocuklar kreş yaşına gelene kadar insan yeri geliyor birine tahammül edemiyor tamam anlıyorum evlat bu sonuçta annelik iç güdüsü ama insan biraz da nefes almak ister benim yengemin ikinci çocuğu mesela hiç uyku nedir bilmezdi birinciyi de uyutmazdi kadın artık peşlerine koşmaktan bitik haldeydi şu an çocukların ikisi de lise çağında çok rahat mesela birbirlerine yaşları yakın olduğu için kavga gürültüleri yok ben abiyim şu bu kavgaları olmaz sakin sakin geçinip giderler çocukken de 3-6 yaş arası anneyi çok yormadılar beraber oynar eğlenirlerdi yemeklerini beraber yerlerdi yalnızlık çekmedikleri için anneye sarmazlardı hiç.

Askerlik için de ya bakıcı olacak ya da annen ,kv yardım edecek ki kolay olsun.
Eşiniz madem askerliği düşünüyordu korunma yolunu deneyebilirdiniz yanlış anlamayın ama çocuk sahibi kadınsiniz çocuğun nasıl olduğunu biliyorsunuz korunmasız ilişki yaşayıp Allah verdi ya da nasibiyle gelir diye bir şey demek bana biraz saçma geliyor bir mucize değil yani.

Sevgi ilgi vermek konusuna gelince onlar birbirini kıskanır ama ben ruh sağlığı bozuk olmayan hiçbir annenin iki çocuğa ilgi sevgi bakımından yetemeyecegini zorlanacagını düşünmüyorum olsa olsa biri diğerine göre daha yaramaz hareketli bir çocuk olursa biraz daha dikkat ister hepsi bu.

Hayırlı olsun bebeğiniz.

Herhangi bir düşük tehdidiniz yoksa emzirebilirsiniz, sütün zehirlemesi diye birşey Yok. Hatta doğumdan sonra iki kardeşi birden de emzirmeye devam edebilirsiniz.

Sütün içeriği yeni bebiş için değiştiğinden dolayı çocuk sütün tadını beğenmeyebiliyor ya da ishal olabiliyor.
Facebookta Emziren Anneler grubu var, oraya katılırsanız daha ayrıntılı bilgilere de ulaşabilirsiniz, oraya da sorabilirsiniz emzirme olayını.

Kayınvalidenize gelince de malesef talihsiz konuşmuş, ona anca hayırlı olsun demek düşer. Çok fazla yorum yaptırmayın..

Ekonomik olarak elbette zorlar ona bir şey diyemem ama mesela benim teyzem de ilk çocuğunu doğurduktan sonra sizin gibi hamile kaldı ikinciyi de doğurdu aralarında sadece 13 ay var. Şimdi beraber büyüyorlar :)

Bazen iki taraf korunsa da hamilelik oluyor, biz korunmadığımız halde olmuyor Allah ın takdiri. Kocası doktor olan kadın biliyorum üstelik sağlık ocağında yani millete korunmayı şunu bunu anlatıyor. Karı koca korundukları halde kadın yine hamile kalmış. Bizim planlarımız üzerinde başka bir plan yapıcı var. Tabi herkes önlemini almalı ama buna rağmen olduysa da vardır bir hayır. Sonuçta senin evladın kimseye laf düşmez

Hic bdv konusuna yazmamistim nasip bu harika yorumaymis. Yahu kadin daha ilk mesajinda moral bozacak cevaplar yazmayin demis anlama probleminiz mi var acaba. Hastayim plansiz gebeliklere sizin gibi sanki afrika kitliginda gayri mesru cocuk dogacakmis muamelesi yapanlara.
Kardesim sen aldirma bunlara. 4 cocuk annesiyim 2 si plansiz oldu ama asla istemeden oldu demem niye istemeyeyim saglikli gul gibi kuzularimi. Yorumu yapanlar Allah tan iyi biliyorlar hayri serri. Bir de 2 yil emzirmek farz diyenler de ogrensin de gelsin. Ortalik uydurma fetvaci kayniyor site yonetimine haber mi versek:)
18 ay farka gelince evt zorluklari olacak suphesiz ama kolayliklari da var yakin yaslarda cocuk sahibi olmanin. Yasamadan o gunun sıkıntısını dusunme canim Allah saglik versin buyuyup gidiyorlar. Maddi sıkıntı olsa bu devirde ne olacak ac acikta buyuyecek degil. En fazla bir bale kursuna eksik giderler ziyani yok:)

Insanlar ikiz doğuruyor. . Kısmet artık yapacak bişey yok sevinmekten başka. . Kv bi daha konuyu açarsa napim anne aldırim mi, onu mu demek istiyorsun? ?

oy canim benim ya senle ayni durumu bende yasadim kizim 6 aylikti hamile kaldim emziriyordum ilk 3 ay emzrdim biberon verdim sonra hamile oldugumu ogrendim esim askerdeydi o zmanlar kizima bakip bakip agliyordum ben daha doyamadim die o zmanlarda askerlik piskolojisiyle esimle aram kotuydu sonra aldrmayi dusundum bir gece ruyamda ilac iciyordum bebek ölsun die sonra kizimda ilac icip ölüyordu sonra uyandm ama aglaya aglaya suan kizim 2 yasina grcek oglum 10 aylik aralarnda 1 sene 1 ay var dogdu birde oglum oldu cok tatli iyiki olmus yavrum suan korunuyorum ikisini büyütmek cok zor ama br yandanda ikiz gbi buyuyorlar cocugu veren rabbim rizkinida verr guzelim hic olmayanlar var bir otur düsün haline sükret esin ins sag saglim gder gelr hem esinin yoklugu aklina gelmiyor onlarla ilglndkce diyecegim oki bebegne sahip cik sükret

Canım öncelikle hayırlı olsun . İnşallah rahat bir hamilelik geçirirsin ..
benimde 18 aylık bir bebeğim var ve hamileyim . İstiyordum, oğlum kardeşi ile arkadaş gibi büyüsün ben zorluklarına katlanırım
Emzirme meselesine gelince, tıp dünyası artık emzirebilirsin diyor ben bu hususu çok araştırdım . Sadece emzirdiğin bebeğine giden sütün verimliliği biraz azalıyor ama yine de yeterli. Fakat şöyle bir durum var. İki bebeğinde güzel beslenir, ama sana zarar verebilir . Bu yüzden çok çok iyi beslenmen lazım . Emzirme hususunda her kafadan bir ses çıkıyor onlara aldırma .
Benim aşırı mide bulantılarım başladı, hiç beslenemiyordum. Bu yüzden hastanede serum yemek zorunda kaldım bir kaç gün . Ve emzirmeyi bıraktım malesef . Gerçi doktor devam edebilirsin demişti ama işte beslenme meselesi çok önemli

Tek diyeceğim şey elini vicdanına koy sakın kurtaj olmak gibi bir hata yapma.

oğlum 9 aylıkken bende hamile kaldım
ilk başlarda çok üzüldüm hiç sevinmedim bile
ama şimdi rabbim e sonsuz şükürler olsun ikisi birlikte büyüdü
sadece sabır etmek gerek

Hiç korkma canım. Benim kızım 6 aylık iken ikinciye hamile kaldım. Hamileliğimin 4. Ayına kadar emzirdim. Kızım 10 aylık olduğunda emmeyi kendi bıraktı. Emzirmek istiyorsan beslenmene çok dikkat et.

Büyük kızım 2 yaşına girdi küçük kızım 1 yaşına girecek. Birbirleriyle çok eğleniyorlar, kavga ediyorlar, kıskanıyorlar. İyiki küçük kızım doğmuş diyorum şimdi.

1 cocuga bakan 2 ciye de bakar.
tabi bir sürü keşkeler var yazacak ama iş işten gecmiş. kv de kızma darılma haklı kadın.
emzirme konusu hakkında en iyi bildiyi dokt. alırısn lütfen danış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…