Küçük bebegimle yeniden hamileymisim.

Hamilelikte emzirme supheli. Onermeyen doktor cok. Sut annelik de genelde ise yarayan bir sistem. Sut anne yuzunden cok buyuk tahribat goren bebek duymadim. Imkan olmadiginda mamaya basvurulabilir ama anne sutuyle kiyaslanamaz. Planlamadim Allah nasip etti diyen bir zahmet emrolundum sut anne bulayim diye ortalara atlasin.

Bende abim 9 aylıkken süpriz hamilelik ürünüyüm ..
Babam maddi durumlardan ötürü istememiş.
Aldırmak istemişler benide .

Sonuc olarak demem o ki ..
Korkmayın bence.
Allah böyle nasip görmüş.
Abimle aramdaki bağı anlatamam.
Büyük abimle ise bu kadar güçlü baglarımız yok.

Hayırlısı olsun şimdiden :)

Korunanlaf bile hamile kaliyom allah bana nasip ettiyse bisekilde olur.
ulvi bir şeymiş gibi bahsediyorsun hala, ağzında tek bir laf ''allah nasip etti''.
o korunup hamile kalanlar da haplarını saatinde içmeyenler, kondomu ilişkinin ortasında takanlar ya da spiralin düzenli kontrolüne gitmeyenler.. geri çekilme & süt koruması olayına hiç girmiyorum..
şu cahilliği geçin artık arkadaşlar yeter yahu..
sonra konu açıp ''ırkıdışlır yine hımileymişim nıpcım''

Tesekkr ederim

Hamilelikte emzirme supheli. Onermeyen doktor cok. Sut annelik de genelde ise yarayan bir sistem. Sut anne yuzunden cok buyuk tahribat goren bebek duymadim. Imkan olmadiginda mamaya basvurulabilir ama anne sutuyle kiyaslanamaz.

Rize de oluyor anlatacagim olay. İki kadın doğum yapıyor. Bebekleri kuvoze giriyor. Anneler arada gelip bebekleri emziriyorlar. Neyse yoğun bakım hemşiresi yanlış anneye yanlış bebeği veriyor. Annelerden biri fark ediyor durumu ve anlaşılıyor ki kadının bebeğini diğer anne 2 sefer emzirmiş. Neyse kadın diyor ki bebeğime test isterim. Bebekte hepatit b çıkıyor. Diğer anneden kapmış.

Komiksiniz yorum yapmak icin yapmayin lutfen.

Nasil peygamberimizin sunneti oluyor? Peygamberimiz cocuk emzirmedi ki. Keyfi emzirmemezlik olamaz zaten. Emziremeyen de sut anne bulacak eger Allah'im nasip etti diyorsa.
Peygamberimizin sünneti, tavsiyesi demek, hem söz, hem davranış olarak.

Peygamberimiz de emzirme tavsiye ediyor ve her damlasında anne icin ecir vardır buyuruyor. Kendisi yapmasa da tavsiyesi sünnet hükmüne girer.

Ayette de emzirmenin hükmünde, annenin isteğine vurgu yapılıyor ve anne baba istisaresiyle 2 seneden önce sütü bırakmakta bir beis görülmüyor.bunu bir emir gibi yansitamazsiniz.

Ben forumda dini konulardan bahsetmeye özellikle kaçınırim ama yanlış yonlendirdiginiz ve bir anneyi bununla yargiladiginiz zaman zorunluluk oluyor artık.

2:233 -Anneler, çocuklarını, emzirmenin tamamlanmasını isteyenler için tam iki yıl emzirirler. Çocuk kendisine ait olan babaya da emzirenlerin yiyecekleri ve giyecekleri geleneklere uygun olarak bir borçtur. Bununla beraber herkes ancak gücüne göre mükellef olur. Çocuğu sebebiyle bir anne de, çocuğu sebebiyle bir baba da zarara sokulmasın. Varise düşen de yine aynı borçtur. Eğer ana ve baba birbirleriyle istişare edip, her ikisinin de rızasıyla çocuğu memeden ayırmak isterlerse kendilerine bir günah yoktur. Eğer çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz vereceğinizi güzel güzel verdikten sonra bunda da size bir günah yoktur. Bununla beraber Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah yaptıklarınızı görür.

HepatitB annelerin de dogan bebegin de bilhassa hastane ortaminda cok kolay kapabilecegi bir virus bu yuzden hemen asisi yapiliyor.

İnş sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.
Rabbim kolaylık versin. Gelen, nasibiyle gelir..

Yalnız soracağım bir şey var. Nasıl hamile kaliyorsunuz ? Yani, kazara istemeden nasıl oluyor bu iş?..

Sunnet ile hadisi karistirmissin. Emzirmenin tamamlanmasini isteyen iki yil emzirir diye sure belirtmis iste ne guzel. Uyalim diye belirtmis. Emzirmeyen de karsiligini vererek emzirtsin diyor. Allah nasip etti diyen en guzel sekilde kitapta tarif edileni ve süresini uygulasin bi zahmet.

Gebelikte emziren anneler var duyumlara değil bilimsel gerçeklere inanın
Araları yakın olacak ileride iyiki dersiniz sizde ama sıkıntılı bir süreç geçireceksiniz olsun herşey geçiyor
Aldırmayı düşünmemenize sevindim eşiniz askere gidince kayınvalide gelir biraz biraz siz gidersiniz ailenize kayınvaldenize zaman geçer gider
Maddi konulara gelince onlarda eksik gedik bir şekilde çözülüyor

Eşiniz 12 ay askerlik yapacak?
Siz çalışıyor musunuz? Nasıl olacak?
Valla tek çocukla bile zorlanırdınız zaten. Bir de yetişkinler neyse de çocuklar babaları olmadan bir yık geçirecekler. Başka çaresi yok mudur?
Eşiniz lisans eğitimini bu dönemde bitiremez mi? Geçim olayı nasıl olacak?

Korunma işini şimdiden konuşmaya başlayın bir de.

Bizimde alt komşunun ikizleri var.ikizleri 1buçuk yaşındayken tekrar hamile kaldı.bir bebeği daha oldu
O bebeği 6 aylık falandı yine hamile kaldı.şimdi dıger bebekte doğdu.etti 4 bebiş:)))

Biraz once yorumumu yapmistim canim bisey eklemeyi unuttum ben 6 aylikken annemde hamileyken kardesim doqacaqi sira babam askere qitmis hemde 19 ay :):) ikimizde babam qelene kadar buyumusuz bile walla iyikide doqurmusum der zorlandim ama olsun der annem :)

Rabbim hicbiseyi sebepsiz vermez elbet ona bakacak qucude sabrida verir sana dusunsene Rabbim'in en quzel emanetini meleklerini tasiyoruz bende hamileyim bin sukur :)

Korunmadiginiza gore zaten istiyormussunuz.
Hani askerlikti daha kucuk 1 bebeginizin olmasiydi maddi durumdu istemeseydiniz korunurdunuz zaten.
Allah istediginizi vermis.hayirli olsun

Tüm sayfaları okumadım ancak bazı mesajlardan tam da korunmadığıniz kanisina vardım. Eğer öyleyse kusura bakmayın, ben de hamile kalindiktan sonraki iki çocuğa bakabilir miyim, zorlanir miyim evhamlari anlamıyorum.
Olayi sadece emzirmeye indirgemeyelim. Anne çocuk arasındaki bağ ve ihtiyaç, emzirmekten ötesi ve fazlasıdır.

5 yaşında bi çocuğum var, ikinci çocuk düşünüyorum. Hayalini kurarken bile anne vicdani ya o mahzun olur mu, haksizlik olur mu diye en doğrusu nedir diye düşüncelere dalıyorum. ilk 2-3 senenin mutlaka çocuğa ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Netice-i kelam, yani 10 yaşında da olsa anne vicdan yapar. Ancak bir yaşında bile olmayan bir bebek var, bu durumda disiplinli korunmamak nasıl bi zihniyet, nasıl bi rahatlık..? Evet Allah nasip etti oldu. Evet Allah ezelde o ruhu yaratti, dünyaya gelecek, suphem yok. Ama hiçbirimiz Hz Meryem gibi hamile kalmiyoruz. Valla ben bu duruma akıl erdiremiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…