Sonunda beni anlayan birisi cikmis tesekkr ederim. Insanlar konuyu anlamadn okuyp saptiriyolar.aynen kadın demiş zaten kaza diye iş işten gecmiş gem emzirmeyi istiyordum demiş onunda eikliği var neden üstüne geliyorsunuz
Süt anne öneriniz çok yanlış. Anne sütünden çocuğa geçen türlü türlü hastalık var. Eskiden mama yok bir şey yok annenin sütü olmazsa süt anneden başka seçenek yok ama günümüzde şartlar çok daha iyi. Sutu gelmeyen hicbir kadin vah basima gelenler emrolundugu gibi cocugumu emziremeyecegim bana sut anne diye ortalara atlamiyor. Gidip mama alip cocugunu buyutuyor.
Kaldı ki hamile bir kadın çocuğunu emzirebilir. Bazen çocuk değişen hormonlardan ötürü sütun tadını beğenmeyip memeyi bırakabilir. Bazen de birakmayabilir bayıla bayıla içmeye devam edebilir. Bebegin doğmasına yakın büyük çocuk tek memeden beslenir. Bebek de dogunca diğer memeden kolostrum alır. Tabi bu emzirme işleri kolay işler değil. Doğuma yakın bir emzirme uzmanı ile görüşmekte fayda var.
ulvi bir şeymiş gibi bahsediyorsun hala, ağzında tek bir laf ''allah nasip etti''.Korunanlaf bile hamile kaliyom allah bana nasip ettiyse bisekilde olur.
Tesekkr ederimBende abim 9 aylıkken süpriz hamilelik ürünüyüm ..
Babam maddi durumlardan ötürü istememiş.
Aldırmak istemişler benide .
Sonuc olarak demem o ki ..
Korkmayın bence.
Allah böyle nasip görmüş.
Abimle aramdaki bağı anlatamam.
Büyük abimle ise bu kadar güçlü baglarımız yok.
Hayırlısı olsun şimdiden :)
Hamilelikte emzirme supheli. Onermeyen doktor cok. Sut annelik de genelde ise yarayan bir sistem. Sut anne yuzunden cok buyuk tahribat goren bebek duymadim. Imkan olmadiginda mamaya basvurulabilir ama anne sutuyle kiyaslanamaz.
Komiksiniz yorum yapmak icin yapmayin lutfen.ulvi bir şeymiş gibi bahsediyorsun hala, ağzında tek bir laf ''allah nasip etti''.
o korunup hamile kalanlar da haplarını saatinde içmeyenler, kondomu ilişkinin ortasında takanlar ya da spiralin düzenli kontrolüne gitmeyenler.. geri çekilme & süt koruması olayına hiç girmiyorum..
şu cahilliği geçin artık arkadaşlar yeter yahu..
sonra konu açıp ''ırkıdışlır yine hımileymişim nıpcım''
Peygamberimizin sünneti, tavsiyesi demek, hem söz, hem davranış olarak.Nasil peygamberimizin sunneti oluyor? Peygamberimiz cocuk emzirmedi ki. Keyfi emzirmemezlik olamaz zaten. Emziremeyen de sut anne bulacak eger Allah'im nasip etti diyorsa.
HepatitB annelerin de dogan bebegin de bilhassa hastane ortaminda cok kolay kapabilecegi bir virus bu yuzden hemen asisi yapiliyor.Rize de oluyor anlatacagim olay. İki kadın doğum yapıyor. Bebekleri kuvoze giriyor. Anneler arada gelip bebekleri emziriyorlar. Neyse yoğun bakım hemşiresi yanlış anneye yanlış bebeği veriyor. Annelerden biri fark ediyor durumu ve anlaşılıyor ki kadının bebeğini diğer anne 2 sefer emzirmiş. Neyse kadın diyor ki bebeğime test isterim. Bebekte hepatit b çıkıyor. Diğer anneden kapmış.
Sunnet ile hadisi karistirmissin. Emzirmenin tamamlanmasini isteyen iki yil emzirir diye sure belirtmis iste ne guzel. Uyalim diye belirtmis. Emzirmeyen de karsiligini vererek emzirtsin diyor. Allah nasip etti diyen en guzel sekilde kitapta tarif edileni ve süresini uygulasin bi zahmet.Peygamberimizin sünneti, tavsiyesi demek, hem söz, hem davranış olarak.
Peygamberimiz de emzirme tavsiye ediyor ve her damlasında anne icin ecir vardır buyuruyor. Kendisi yapmasa da tavsiyesi sünnet hükmüne girer.
Ayette de emzirmenin hükmünde, annenin isteğine vurgu yapılıyor ve anne baba istisaresiyle 2 seneden önce sütü bırakmakta bir beis görülmüyor.bunu bir emir gibi yansitamazsiniz.
Ben forumda dini konulardan bahsetmeye özellikle kaçınırim ama yanlış yonlendirdiginiz ve bir anneyi bununla yargiladiginiz zaman zorunluluk oluyor artık.
2:233 -Anneler, çocuklarını, emzirmenin tamamlanmasını isteyenler için tam iki yıl emzirirler. Çocuk kendisine ait olan babaya da emzirenlerin yiyecekleri ve giyecekleri geleneklere uygun olarak bir borçtur. Bununla beraber herkes ancak gücüne göre mükellef olur. Çocuğu sebebiyle bir anne de, çocuğu sebebiyle bir baba da zarara sokulmasın. Varise düşen de yine aynı borçtur. Eğer ana ve baba birbirleriyle istişare edip, her ikisinin de rızasıyla çocuğu memeden ayırmak isterlerse kendilerine bir günah yoktur. Eğer çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz vereceğinizi güzel güzel verdikten sonra bunda da size bir günah yoktur. Bununla beraber Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah yaptıklarınızı görür.
Kavinvalideminde esiminde agzinin payni vericem zaten bir daha konusurlarsa
keşke komik olsaydım.Komiksiniz yorum yapmak icin yapmayin lutfen.
Bizimde alt komşunun ikizleri var.ikizleri 1buçuk yaşındayken tekrar hamile kaldı.bir bebeği daha oldu
O bebeği 6 aylık falandı yine hamile kaldı.şimdi dıger bebekte doğdu.etti 4 bebiş:)))
Tüm sayfaları okumadım ancak bazı mesajlardan tam da korunmadığıniz kanisina vardım. Eğer öyleyse kusura bakmayın, ben de hamile kalindiktan sonraki iki çocuğa bakabilir miyim, zorlanir miyim evhamlari anlamıyorum.Ozaman canim acitigm konuyu tekrar okumalisin. Ben kimseye isin dini boyutunu sormadim yada planlayin diyede sizden yardm istemedim. sadece iki cocukla basabilcekmiyim diye dusuncelerimi belirttim. Konuyu saptirmadan yorum yapn lutfen. Konumn sonundada kirici yorumlar yapmayin ddm neden burdasiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?