Küçük bir mesele

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
KK uyeleri farkli bakis acilarina ihtiyacim var yorumlarinizi bekliyorum, dert degil ama huzursuz hissettigim bir durum var
En yakin arkadasim Ayla diyelim ve eltiside Eda(okadar yakin degiliz ama yine arkaasim), ucumuzde ayni yastayiz ayni mahallede oturuyoruz
En yakin arkadasim Aylanin bir hafta sonra nisani var, Ayla tek cocuk ve kuzenleri erkek bu nedenle nisan tepsisini benim tutmami istiyor yuzukler takilirken... benim icin sorun degil ama eltisi Eda bu konuda sanirim kendisinin tepsiyi tutacagini saniyor aramizda bu tarz bir konusma oldu bende diyemedim Ayla bana dedi canim diye ..
Sonuc olarak arkadasim eltim ne alaka sen benim kardesim gibisin sen tutacaksin diyor ama elti varken bana duser mi bilmiyorum ki kendisi tutacagini saniyor benim oldugumu ogrenince bozulacak, sen ne derse canim elbette bende mutlu olurum diyorum Aylaya ama bu sefer Eda ikimizede alinacak bence, acikcasi kirginlik olsun istemiyorum, yani kendimi geriyorum bu konuda nebileyim

Sizce tepsiyi kim tutmali? :)
icim bu konuda rahat mi olsun?
yoksa arkadasimi eltisi konusunda ikna mi etmeliyim?

Gelin kimi istiyorsa o tutmalı.

Ki kız tarafından biri tutar Elti yersiz olur. Kızın arkadaşı daha mantıklı.

Evli gormedim tutan.gelinin istedigi bekar biri tutar. Bunda kuscek ne varki. Benimde bir suru kuzen var secmek dert olmustu

Benim nisanımda tepsimi cocukluk arkadasım tuttu
Kime istiyorsanız ona tutturun sizin nisanınız bu, kimse karısamaz.

Tepsiyi kız tarafından biri tutar genelde ve evli, nişanlı olana tutturulmaz.
Bunun sebebi hayırlı bir işe vesile olan kızın kısmeti açılsın batıl inancıdır.
Ha bu arada tepsimi tutan arkadaşım 1 sene sonra evlendi.
Batıl matıl bilemem ama uğur getiriyor kesinlikle.

3 yıl önce bi akrabanın, 1 yıl önce de kız kardeşimin tepsisini tuttum onların çocuğu oldu ama hala tık yok bende.

Nişan arkadaşınızın o ne istiyosa o olur

3 yıl önce bi akrabanın, 1 yıl önce de kız kardeşimin tepsisini tuttum onların çocuğu oldu ama hala tık yok bende.
Onlar uğur getirmemiş.
Benim istemem, sözüm, nişanım ayrı olmuştu bu sebeple o arkadaşım 3 kere iş yapmştı belki ondandır.
Şaka bir yana özellikle bekar birinin seçilmesi aynı zamanda tepsiye bırakılan, kahve tabağına konan bahşişle kız bir ihtiyacını görsün, o da bir gün evlenecek, çeyizine bir parça alsın diye denir.
Hiç inanmasam da böyle şeylere, gelin kimi istiyorsa o tutmalı diyorum.
Ben kendi ablam bekarken, arkadaşıma tutturdum.
Kaldı ki eltime tutturacağım...

Kardeşimin tepsiye bahşiş atmayı unuttular kesin ondan kapalı benim kısmet

Konu sahibi ben senin nisanın sandım kusura bakma hızlı okudugum icin oldu
Sonuc olarak icin rahat olsun kız seni istiyorsa, elti zaten evli, bekar olan tutar tepsiyi.

allahın hakkı 3 dür demişler bakarsın bu tepsiden sonra açılır kısmetin :)

şaka bir yana kızın bekar kardeşi vrsa kardeşi yoksa kuzeni oda yoksa bekar br arkadaşı tutar dye biliyorum ben

Bir tepsi tutmaya bu kadar anlam yuklememeli...

Genelde bekarlar tutuyor diye biliyorum. Ayrıca gelin kimi isterse o tutar çok mu önemliymiş tepsi tutmak, kuzenimin nişanında tuttum hani bir şey olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…