Maşaallah barekellahYerleştirme sonuçları hünüz belli değil ama derece yaptı istediği her ünv her bölüme girebiliyor çok şükür ….
İnternetten mi aldın şu ana kadar hiç yemedigim bir sebze. Eşimin anneannesi çok güzel yaparmış bir ara öğreneceğim. Siz dolaba mi atacaksınız nasıl saklayacaksinizHaftanın ve günün ilk harcamasını yaptım
Güne sabah sabah enginar sipariş etmekle başladım 15 adet enginar 1320 tl
Allah bol bereket versin kazançlarımıza
Merhaba canım ben instagramdan sipariş etmiştim birkaç önce numune olarak 10 tane sipariş vereyim dedimİnternetten mi aldın şu ana kadar hiç yemedigim bir sebze. Eşimin anneannesi çok güzel yaparmış bir ara öğreneceğim. Siz dolaba mi atacaksınız nasıl saklayacaksiniz
Teşekkür ederim canımTebrik ederim darısı basimiza
Amin canım Allah razı olsunMaşaallah barekellah
Çok güzel başarıları daim olsun canım
günaydın, 2014 paylaşımlarınıza göz attım sabah. o dönem market alışverişine yapılan tutarlar ve bugünlerde yapılanlar şaşırtıcı. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bol bereketli kazançlarımız olsun inşallah. birikim yapmak artık çok daha zorlaştıGünaydın kızlar
Merhaba canım evet arada uçurumlar var rakamlar açısındangünaydın, 2014 paylaşımlarınıza göz attım sabah. o dönem market alışverişine yapılan tutarlar ve bugünlerde yapılanlar şaşırtıcı. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bol bereketli kazançlarımız olsun inşallah. birikim yapmak artık çok daha zorlaştı
maalesef maaşlarımızla kira fatura market alışverişi yapıyoruz. birikim kıyafet vs alma imkanı her ay için mümkün değil. bu nedenle de kredi kart borçlarımız hiç kapanmıyor. bende şuan bu konudan sonra kart borçlarımı hesapladım çok borcum yok dediğim halde maaşım kadar kart harcaması çıktı ortaya. maaşımda kartları sıfırlasam kira ve faturaya para kalmıyor bu sefer de tekrar karttan harcama durumunda kalıyoruz. bir döngü var kıramadığımız.Merhaba canım evet arada uçurumlar var rakamlar açısından
Şimdi baktım da 2014 yılının mayis ayında maaşım 2351 tl imiş
Şimdi 71425 tl
Aradan 11 yıl geçmiş rakam olarak maaş artmış görünüyor ama alım gücü azaldı
Mesela ben göreve başladığım 2000 yılında maaşım 22 çeyrek altına denk geliyordu şu an 10 çeyrek altın ederinde yıllar içinde 12 çeyrek altın buhar olmuş
Bu ekonominin ne kadar vahim durumda olduğunu anlamaya yeterli sanırım
Bence kredi kartı ekstrelerini bi kontrol et tek tekmaalesef maaşlarımızla kira fatura market alışverişi yapıyoruz. birikim kıyafet vs alma imkanı her ay için mümkün değil. bu nedenle de kredi kart borçlarımız hiç kapanmıyor. bende şuan bu konudan sonra kart borçlarımı hesapladım çok borcum yok dediğim halde maaşım kadar kart harcaması çıktı ortaya. maaşımda kartları sıfırlasam kira ve faturaya para kalmıyor bu sefer de tekrar karttan harcama durumunda kalıyoruz. bir döngü var kıramadığımız.
uzun süredir kumbara almamıştım bu konu sayesinde en yakın zamanda kumbara temin edip çanta ve cüzdanda kalan paraları onun içine atmayı hedefledim. birde kredi kartlarını sıfırlıycam bu hafta :) markette girince biraz kendimi kaybedebiliyorum :))Bence kredi kartı ekstrelerini bi kontrol et tek tek
Neler ihtiyaç neler istek
Tabiki hiç isteğimiz olmayacak mı para harcarken elbette olacak lakin bu alışkanlık haline gelmemeli bence
Ölçüsünü ayarlamak lazım diye düşünüyorum
Normalde tutumlu biriyim ama yine de ekonomi işlerinde gerçekten başarılı insanları da okumayı dinlemeyi seviyorum yaz tatilinde kendime bu anlamda bir güzellik yapıp Mert Başaran'ın yayınlamış olduğu 3 kitabı da aldım 2 tanesini bitirdim 3 .kitabın yarısına geldim sayılır,kesinlikle tavsiye ederim
Orada geçen güzel cümlelerden tavsiyelerden biri de şu Borsanın kitabını yazan warren buffett diyor ki "insanların ekonomistleri dinlemesine şaşırıyorum "
Mert Başaran ben de şaşırıyorum diyor ve ekliyor "dinleyeceksen gerçek zengini dinle
Markette kendini kaybetmemek için öncelikle alışverişe mutlaka liste ile çıkmanı tavsiye ederimuzun süredir kumbara almamıştım bu konu sayesinde en yakın zamanda kumbara temin edip çanta ve cüzdanda kalan paraları onun içine atmayı hedefledim. birde kredi kartlarını sıfırlıycam bu hafta :) markette girince biraz kendimi kaybedebiliyorum :))
market alışverişini toplu yapıyorum ama iş çıkışı ufak bir şey bakmaya girsem bile dolanınca acil olmasa bile alcak bir şeyler buluyorum bunun önüne geçersem güzel olucak. kumbara yönetimi için önerinizi alabilirim. çantadan ve eşimin cebinden çıkan bozuk ve kağıt paraları koyduğum bir tabak var ama çık olduğu için ağzı sık sık gözüme çarpınca bütünleyip harcıyordum 1000-2000 olduğunda :) açılmayan bir kumbara alırsam eğer daha fazla birikince açtığımda en azından altına çevircek rakamları görürüm diye düşündüm.Markette kendini kaybetmemek için öncelikle alışverişe mutlaka liste ile çıkmanı tavsiye ederim
Kumbara yönetimini nasıl yapmayı planlıyorsun?
Kumbaraya para vermeye gerek var mı ?market alışverişini toplu yapıyorum ama iş çıkışı ufak bir şey bakmaya girsem bile dolanınca acil olmasa bile alcak bir şeyler buluyorum bunun önüne geçersem güzel olucak. kumbara yönetimi için önerinizi alabilirim. çantadan ve eşimin cebinden çıkan bozuk ve kağıt paraları koyduğum bir tabak var ama çık olduğu için ağzı sık sık gözüme çarpınca bütünleyip harcıyordum 1000-2000 olduğunda :) açılmayan bir kumbara alırsam eğer daha fazla birikince açtığımda en azından altına çevircek rakamları görürüm diye düşündüm.
tabiki de ama kumbaranın içinden almamak için düşünmüştüm. çünkü hafta içinde nakit harcama pek yapmıyorum diyebilirim. genelde karttan harcadığım için ama ay sonunda bakıldığında ceplerimizden çıkan paraları dediğiniz gibi kavanozdakilerle birleştirince önce birikime koyup sonra kartları ödediğimde daha az gereksiz harcama yapabilirim. önceliğim kartları ödemek sonra kalan parayla ayı bitirdiğim içim birikim için kenarıya ayırmak aklıma gelmiyor veya umursamıyorum sanırım.Kumbaraya para vermeye gerek var mı ?
Bir kavanozu kumbara yap illa kumbara yapmak istiyorsan
Ayrıca altın parası ne kadar sürede olacak ya da olabilir sence ?
Bizim ülkemizde paranın değeri her geçen gün düşüyor o nedenle
Ben maaşlı çalıştığım için öncelikle aylık belli miktar birikime ayırıyorum ,sonrasında kredi kartı borcumu sıfırlıyorum ,bir miktar harçlık ayırıyorum, faturalarımı ödüyorum.
Harcamaları genellikle kredi kartıyla yapıyorum nakit olarak da yapıyorum ama bir defter tutuyorum
Gelir gider kredi kartı ve nakit harcamalar olarak
Kumbara işini bırakalı sanırım 5 6 yıl oldu zira bozuk param olmuyor pek
Tavsiyem şu olur kredi kartı borcunuz varsa paranız da varsa önceliğiniz borcu azaltmak ya da tamamen bitirebiliyorsanız bitirmek olsuntabiki de ama kumbaranın içinden almamak için düşünmüştüm. çünkü hafta içinde nakit harcama pek yapmıyorum diyebilirim. genelde karttan harcadığım için ama ay sonunda bakıldığında ceplerimizden çıkan paraları dediğiniz gibi kavanozdakilerle birleştirince önce birikime koyup sonra kartları ödediğimde daha az gereksiz harcama yapabilirim. önceliğim kartları ödemek sonra kalan parayla ayı bitirdiğim içim birikim için kenarıya ayırmak aklıma gelmiyor veya umursamıyorum sanırım.
bir miktar param var şuan altın alabilirim veya kartları sıfrılayabilirim. ama diyelim ki 1 çeyrek alıp kalanını kartlara atabilirim veya kartları sıfırlayıp gelecek ay başı birikim için ayırıp öyle aya başlayabilirim.
teşekkür ederim nakitle büyük kısmını kapatıp kalan borcu ay başında sıfırlayabilirim ekstra önemli bir harcama çıkmadan. ay başında da borçları sıfırlayıp kalan paraya göre önümüzdeki ay faturaları düştükten sonra bir hedef belirleyebilirim sanırım.Tavsiyem şu olur kredi kartı borcunuz varsa paranız da varsa önceliğiniz borcu azaltmak ya da tamamen bitirebiliyorsanız bitirmek olsun
Ve sonrasında birikim yapın kafanız rahat ve önünüzü görür bir şekilde
Hem borçlardan kurtulmanın hafifliği hem de sadece birikime yönelebilmek daha motive edici olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?