Allah kolaylık versin muvaffak etsin bence çok güzel bir hedefteşekkür ederim nakitle büyük kısmını kapatıp kalan borcu ay başında sıfırlayabilirim ekstra önemli bir harcama çıkmadan. ay başında da borçları sıfırlayıp kalan paraya göre önümüzdeki ay faturaları düştükten sonra bir hedef belirleyebilirim sanırım.
aslında önceliğim geçtiğimiz hafta iş için bir yatırım yaptık ona 60-65 gram altın bozdurmuştuk ilk etapta onları yerine koyma ile başlayabilirim. borç ödüyor gibi düşünürsem belki gereksiz harcamaları kısmış olurum.
Amin inşallah Allah hepimize kolaylık versin sağlıkla inşallahAllah kolaylık versin muvaffak etsin bence çok güzel bir hedef
Amin inşaallah canım...Amin inşallah Allah hepimize kolaylık versin sağlıkla inşallah
O döngü bende de var ve sürpriz masraflar da çıkıyormaalesef maaşlarımızla kira fatura market alışverişi yapıyoruz. birikim kıyafet vs alma imkanı her ay için mümkün değil. bu nedenle de kredi kart borçlarımız hiç kapanmıyor. bende şuan bu konudan sonra kart borçlarımı hesapladım çok borcum yok dediğim halde maaşım kadar kart harcaması çıktı ortaya. maaşımda kartları sıfırlasam kira ve faturaya para kalmıyor bu sefer de tekrar karttan harcama durumunda kalıyoruz. bir döngü var kıramadığımız.
evet geçtiğimiz ay sıfırlamıştım kartı araba masraf çıkardı şansa. o eklendi birde 14 aylık kızım var onun eksikleri çıktı baktım kart gene eski haline gelmişO döngü bende de var ve sürpriz masraflar da çıkıyor
Kart borcunu her ay sıfırlayarak mı hareket ediyorsun, yoksa asgarisini ödeyerek mı?evet geçtiğimiz ay sıfırlamıştım kartı araba masraf çıkardı şansa. o eklendi birde 14 aylık kızım var onun eksikleri çıktı baktım kart gene eski haline gelmiş
geçtiğimiz aya kadar sıfırlamıyordum ama büyük çoğunluğunu ödüyordumKart borcunu her ay sıfırlayarak mı hareket ediyorsun, yoksa asgarisini ödeyerek mı?
Anladım canım imkanın varsa sıfırlayarak gitmek mantıklı yoksa bankaların tam istediği müşteri profiline sahip oluyoruz onlara faiz geliri kazandırarakgeçtiğimiz aya kadar sıfırlamıyordum ama büyük çoğunluğunu ödüyordum
evet evet kesinlikle, kart kesimi olmadan bir miktar ödüyorum kesim olduktan sonra da kart borcu ne kadarsa onu yatırıyorum. 10 gün sonra falan da tekrar bir ödeme yapıyorum. ay sonu bakıyorum aynı yerdeyim :) ama bir şekilde yükseliyor maalesef faturalar market yakıt vs ekleninceAnladım canım imkanın varsa sıfırlayarak gitmek mantıklı yoksa bankaların tam istediği müşteri profiline sahip oluyoruz onlara faiz geliri kazandırarak
Sanırım memur değilsinevet evet kesinlikle, kart kesimi olmadan bir miktar ödüyorum kesim olduktan sonra da kart borcu ne kadarsa onu yatırıyorum. 10 gün sonra falan da tekrar bir ödeme yapıyorum. ay sonu bakıyorum aynı yerdeyim :) ama bir şekilde yükseliyor maalesef faturalar market yakıt vs eklenince
yok değilim özel sektörde çalışıyorum. benim ve eşimin maaş günleri farklı. ekstra bir yerden ortalama asgari ücret kadar bir yatırımdan para geliyor 2 ay sonra sonlanıcak proje. o bitene kadar zaten kartı sıfırlarım ama ekstra birşey çıkmazsa Allahın izniyleSanırım memur değilsin
Biz memurlar mecburen maaşı bekliyoruz hareket edebilmek için
Allah kolaylık versinyok değilim özel sektörde çalışıyorum. benim ve eşimin maaş günleri farklı. ekstra bir yerden ortalama asgari ücret kadar bir yatırımdan para geliyor 2 ay sonra sonlanıcak proje. o bitene kadar zaten kartı sıfırlarım ama ekstra birşey çıkmazsa Allahın izniyle
yok değil muhasebeciyim. proje dememin amacı sürekliliği olmadığı için anlaşılır olsun diye demek istedim. ekstra bir iş yapmıştık onun ödemeleri aylık olarak birkaç ayda yatıcaktı hesabımıza. nisan-ağustos arası 5 ay kadar bu süreçte de bizi rahatlatır diye düşündüm ama ne kadar geliyorsa o kadar gidiyormuşAllah kolaylık versin
Ekstra gelirinizin olması çok güzel
Proje filan dediğine göre mimar ya da mühendis misin ?
Çok güzelyok değil muhasebeciyim. proje dememin amacı sürekliliği olmadığı için anlaşılır olsun diye demek istedim. ekstra bir iş yapmıştık onun ödemeleri aylık olarak birkaç ayda yatıcaktı hesabımıza. nisan-ağustos arası 5 ay kadar bu süreçte de bizi rahatlatır diye düşündüm ama ne kadar geliyorsa o kadar gidiyormuş
işte bunu başarabilirsek birikim yapmış oluyoruzÇok güzel
Yalnız şuna katılmıyorum ben nacizane fikrim ne kadar geliyorsa o kadar gitme fikrine
Ben şöyle düşünüyorum elden geldiğince gelir miktarı artarken harcama miktarını minimalize etmeye çalışırsak birikim yapabiliriz
ve öyle yapmaya çalışıyorum
Yeterki isteyelim gayret edelim Allah yollar kapılar açarişte bunu başarabilirsek birikim yapmış oluyoruzhakkımızda hayırlısı olsun inşallah ne diyelim
eşimde bende 28 yaşındayız kızım doğmadan önce izne ayrıldım toplam 9 ay kadar çalışmadım ara verdim işe. ortalama 7 aydır çalışıyorum. çalışmadığım süreçte ve bebek yenidoğan olduğu süreçte borçlansak da bir şekilde elimize geçenlerle altın yaptık en azından eksiye düşmeden bir şekilde atlattık çok şükür.Yeterki isteyelim gayret edelim Allah yollar kapılar açar
Yaşın kaç bilmiyorum ama 30 yaş ve altısın diye düşündüm
Eğer öyleyse tam birikim yatırım işlerine vakit ayrılacak en güzel çağlar diye düşünüyorum
45 50 li yaşlarda pasif gelire kavuşma ihtimali artıyor
eşimde bende 28 yaşındayız kızım doğmadan önce izne ayrıldım toplam 9 ay kadar çalışmadım ara verdim işe. ortalama 7 aydır çalışıyorum. çalışmadığım süreçte ve bebek yenidoğan olduğu süreçte borçlansak da bir şekilde elimize geçenlerle altın yaptık en azından eksiye düşmeden bir şekilde atlattık çok şükür.
şuan stabile dönüyor hayatımız. inşallah önümüzdeki aydan itibaren artıya geçmeye başlıycaz. bu konuda şans eseri karşıma çıktı
çok teşekkür ederim :)Öncelikle bebeğinizin yaşı uzun ömrü bereketli olsun sağlıkla huzurla analı babalı büyüsün inşaallah
Dediğim gibi en verimli yaşlar kazançlarını değerlendirebilenler için ,bundan ortalama 20 yıl sonrası için güzel ek gelir edebilmek emeklilikte de keza sadece emekli maaşıyla hayat sürdürmeye çalışmak ülkemiz şartlarında oldukça zor
kendimden biliyorum bugün emekli olan meslektaşlarımın gelirleri yarıdan daha fazla düşüyor
Ev kira değilse ek gelir varsa Allah bereket versin
Herşey sırasıyla olur canım Allah denk getirsinçok teşekkür ederim :)
evet emeklilik zamanımızda sadece karnımızı doyurabilcek kadar bir gelirimiz olucak muhtemelen. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.
evimiz kira inşallah bir gün ev için peşinat biriktircek duruma geldiğimde nasip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?