Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Allah kolaylık versin muvaffak etsin bence çok güzel bir hedef

O döngü bende de var ve sürpriz masraflar da çıkıyor

evet geçtiğimiz ay sıfırlamıştım kartı araba masraf çıkardı şansa. o eklendi birde 14 aylık kızım var onun eksikleri çıktı baktım kart gene eski haline gelmiş
Kart borcunu her ay sıfırlayarak mı hareket ediyorsun, yoksa asgarisini ödeyerek mı?

Anladım canım imkanın varsa sıfırlayarak gitmek mantıklı yoksa bankaların tam istediği müşteri profiline sahip oluyoruz onlara faiz geliri kazandırarak
evet evet kesinlikle, kart kesimi olmadan bir miktar ödüyorum kesim olduktan sonra da kart borcu ne kadarsa onu yatırıyorum. 10 gün sonra falan da tekrar bir ödeme yapıyorum. ay sonu bakıyorum aynı yerdeyim :) ama bir şekilde yükseliyor maalesef faturalar market yakıt vs eklenince

Sanırım memur değilsin
Biz memurlar mecburen maaşı bekliyoruz hareket edebilmek için

Sanırım memur değilsin
Biz memurlar mecburen maaşı bekliyoruz hareket edebilmek için
yok değilim özel sektörde çalışıyorum. benim ve eşimin maaş günleri farklı. ekstra bir yerden ortalama asgari ücret kadar bir yatırımdan para geliyor 2 ay sonra sonlanıcak proje. o bitene kadar zaten kartı sıfırlarım ama ekstra birşey çıkmazsa Allahın izniyle

Allah kolaylık versin
Ekstra gelirinizin olması çok güzel
Proje filan dediğine göre mimar ya da mühendis misin ?

Allah kolaylık versin
Ekstra gelirinizin olması çok güzel
Proje filan dediğine göre mimar ya da mühendis misin ?
yok değil muhasebeciyim. proje dememin amacı sürekliliği olmadığı için anlaşılır olsun diye demek istedim. ekstra bir iş yapmıştık onun ödemeleri aylık olarak birkaç ayda yatıcaktı hesabımıza. nisan-ağustos arası 5 ay kadar bu süreçte de bizi rahatlatır diye düşündüm ama ne kadar geliyorsa o kadar gidiyormuş

Çok güzel
Yalnız şuna katılmıyorum ben nacizane fikrim ne kadar geliyorsa o kadar gitme fikrine

Ben şöyle düşünüyorum elden geldiğince gelir miktarı artarken harcama miktarını minimalize etmeye çalışırsak birikim yapabiliriz
ve öyle yapmaya çalışıyorum

işte bunu başarabilirsek birikim yapmış oluyoruz hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ne diyelim

işte bunu başarabilirsek birikim yapmış oluyoruz hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ne diyelim
Yeterki isteyelim gayret edelim Allah yollar kapılar açar

Yaşın kaç bilmiyorum ama 30 yaş ve altısın diye düşündüm
Eğer öyleyse tam birikim yatırım işlerine vakit ayrılacak en güzel çağlar diye düşünüyorum

45 50 li yaşlarda pasif gelire kavuşma ihtimali artıyor

eşimde bende 28 yaşındayız kızım doğmadan önce izne ayrıldım toplam 9 ay kadar çalışmadım ara verdim işe. ortalama 7 aydır çalışıyorum. çalışmadığım süreçte ve bebek yenidoğan olduğu süreçte borçlansak da bir şekilde elimize geçenlerle altın yaptık en azından eksiye düşmeden bir şekilde atlattık çok şükür.
şuan stabile dönüyor hayatımız. inşallah önümüzdeki aydan itibaren artıya geçmeye başlıycaz. bu konuda şans eseri karşıma çıktı

Öncelikle bebeğinizin yaşı uzun ömrü bereketli olsun sağlıkla huzurla analı babalı büyüsün inşaallah

Dediğim gibi en verimli yaşlar kazançlarını değerlendirebilenler için ,bundan ortalama 20 yıl sonrası için güzel ek gelir edebilmek emeklilikte de keza sadece emekli maaşıyla hayat sürdürmeye çalışmak ülkemiz şartlarında oldukça zor
kendimden biliyorum bugün emekli olan meslektaşlarımın gelirleri yarıdan daha fazla düşüyor

Ev kira değilse ek gelir varsa Allah bereket versin

çok teşekkür ederim :)
evet emeklilik zamanımızda sadece karnımızı doyurabilcek kadar bir gelirimiz olucak muhtemelen. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.
evimiz kira inşallah bir gün ev için peşinat biriktircek duruma geldiğimde nasip olur.

Herşey sırasıyla olur canım Allah denk getirsin
Amin çok amin Allah hepimizin her daim yar ve yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…