Küçük Düşün Büyük Olsun!

Yarin esim soforleriyle yemek yicekmis disarda.

Ben karniyarik yapicaktim bugun icin ama yarin esim yok
Hic bulasmim karniyariga sonra yaparim
Corba yapicam
Az sarma kaldi yeter bize
Yanina bisi yapmam gerek dusunim ben biraz.
Nefisyemektariflerinden falan kopya cekim.
Bugunu gecistircek bisi olsun

günaydın kızlar
dün ablamın doğum günüydü. pasta almaya gittik pastaneye ama pasta ile birlikte pide, sıcak helva, hurma aldık
insan aç olunca herşeyi canı çekiyor.
90 tl harcadık.
su faturası 51 gelmiş.
doğalgaz 23 tl

kasap alışverişi kurbana kadar yapmam herhalde.
babam bir arkadaşına koç kestirmiş, bize de sormuştu ister misiniz diye, bizde kg ile alacağımızı düşünerek olur demiştik.
meğer bize de koç kestirmiş. 600 tl vereceğiz onun için.

hafta sonu onları doğradı eşim sağolsun kaynattık,
önümüzdeki haftadan itibaren iftara çağıracağım,
yıllardır çalıştığım için pek misafir çağıramıyordum.
ne yemek yapsam derdim olmaz hazırda et olunca.
yanına çorba, pilav, salata, cacık falan yaparsam olur biter.

bu ramazan da böyle geçer

tr_lelli sunu farkettim bulasik mak.nin 1 saat olan kismini calistirdigimda 50li rakamlar geliyro
Ama 29 dk.lik bi programi var orayi calistirirsam 40li geliyor bu ay dikkat ediim bakalim nasil olcak 29dk.ta cok guzel yikamiyo gibi geliyo bana lirli cikijo bazi tabaklar ama bi 29da yikayim bi 1saatlikte bakalim nolcak?
cikolatasoslukek canim neden isten ayriligosun
Hakkinda hayirlisi olsun

Günaydın bayanlar.
Sinav haftasında olduğum için pek yazamıyorum Ama okuyorum sürekli.

Harcama kısmına girmiyorum hiç zira kk na bakmak bile acı çekme sebebi bu ay. Sağlık olsun.

nora2010 canım tavuk dünyası makarası için hangi sosu kullanıyorsun.
AVM de calisinca oradan yiyorum ben hep. Ama yapmayı bilirsin evden yapar götürürüm

joeyfun bizim de bu ay geçen aydan 10 lira fazla geldi su ben bahar temizligine yordum belki seninki de ondandır cnm
Bizim 45 gelirdi yok canım aralıkta taşındım daha da bahar temizliği yapmadım bebekle zor
Gunaydin kizlar
Benimde su 52 gelmis
Ki ben cok harcama yapmadim
40larda gelirdi benimde 10tl fazla gelmis
Kafalarina gore at kosturuyorlar ya neyse...
O bedeli bu bedeli derken 65 olmuş harcama 20 tl sadece
Bıraksalar bir hafta uyurum ahh ah 3 senedir uyumuyorum öyle
Benimde makineler çok çalışır balkon yıkanır,biraz dikkat edeyim bakalım düşürebilecekmiyim

canım yoruldum diyebiliriz,
2. cocuk öncesi biraz dinlenerek, kızımla zaman geçirmek istemem,
eşimle meslektaşız. o evden çalışmaya başladı. şirketi de kurdu onunla birlikte çalışmak,
9 yıldır aynı işi yaptığım için de biraz değişiklik diyebiliriz. yıllarca aynı iş bir yerden sonra hayatımıza monotonluktan başka birşey katmıyor.

Ben hep 50dk olanda yikiyorum ekonomi olan o bende.
günaydıın kızlar hayırlı ramazanlar

iftar için yemek arıyorum bende sarma ve çorba ve var yanına ek ne yapsam acaba ?
Dun benimde menum ayniydi tavuk et kizarttim izgarada.

Tavuklu mantar sote olabilir

Yogurtlu kizartma olur

Kremali firinda patates olur.

Tavugu hasliyorum ben sonra parcalayip biber sogan domates baharat falan bi ceviriyorum hafif oluyor bu olabilir.

Evden çalışmak çok cazip hakkında hayırlısı olsun cikolatasoslukek

inşallah daha iyi olur.
yazın pek birşey yapmam yılların birikimini atarım üzerimden.
işten çıktıktan sonra yapacaklarımı listeleyip onları yapmak istiyorum.
istediğim saatte uyanıp, rahat rahat kahvaltımı yapıp yürüyüşe çıkmak istiyorum.
sahile yakın oturuyoruz sahilde yürüyüp deniz kenarında çayımı içmek istiyorum.
akşamın karanlığında, hafta sonu kalabalığında değil gündüz güneşiyle yapmak istiyorum.
ailemle birlikte istedğim gibi zaman geçirmeki sabahında işe gitmeyeceğim sohbetler, muhabbetler istiyorum,
kızımı alıp " hadi bugün parka gidelim" demek istiyorum. ne zamandır kumsalda kumla oynamak istiyor ama çalışınca kısıtlı zamanda götüremediğim zamanı telafi etmek istiyorum.
vs.. bu böyle uzar.

velhasıl ben, en çok özgür olmak istiyorum

Yaaaa ne guzel anlatmissin icindekileri
Ömür bitiyo dünya derdi bitmiyor
Ev isi bitmiyor
Para yetmiyor
Istekler bitmiyor
Isler bitmiyor
Yorgunluk uykusuzluk..
Hayaller hic bitmiyor
Ama ömür ansizin zamansiz bitiyor.
Ne cabuk yas aliyoruz ahir ömurden.

Bazen erteledigim isteklerime donup bakiyorum bende ne kucuk seylerle mutlu olucam aslinda ama bir sekilde erteleniyor.
Zamansiz oldugu icin,okul icin,esimin isi icin, hep bir seyler engelliyor

Dünyanın kuralı böyle sanirim yoksa sinav olmazdi hic biri.

Esimin bir arkadasi vardi yani yasca kucuk esimden ama onlara takilirdi yillardir.
Kahvede oyun oynarlardi
Nette poker oynarlardi faceden.
Ismine adina gozum asinaydi ama sahsen tanimiyordum.

Esim surekli Ramik Ramik diyordu (Ramazan adi)

Adamla daha gectigimiz haftalardan bir haftasonu oyun oynamislar ve hafta ici is yerinde kalp krizinden ölmüs

30 yasinda bekarmis.

Cok uzuldum sahsen tanimasamda.

Butun ailesi sosyal medyada resimlerini paylasmislar.

Ölüm sana hic yakismadi be amcam yazmis bir kiz
Yegeni olsa gerek.

Ölüm kime yakisir ki be guzelim dedim icimden.

Gencecik insan gocmus gitmis.

En zoruda bu olsa gerek yillardir tani gorus sohbet et cay ic ve bir anda öldü desinler.

Esim cay ictik be sagima aldim Ramigi masada abi abi cay ic cay dedi.
Sakalastik bee dedi.

Icim ciz etti.

Ölüm her an ensemizde.

zaman kıymetli ama dünya telaşından fırsat bulup, zaman ayıramıyoruz sevdiklerimize.
bu zamanlar yapamayacaksam, daha sonra yapmaya, zamanımın olacağının garantisi yok ki.
3,5 aylıktı kızımı bırakıp işe gittiğimde.
2 sen kv baktı. ama yeri gelir işi olurdu, oğlunun yanına gideceği tutardı, çocuğu ne yapacagız telaşına düşerdik.
1 gün 2 gün 1 hafta her sabah çocuğu anneme bırakıp işe dönüp akşam almaya giderdik. o zamanlar hep derdim hava ısınsın kreşe vericem deyip dururdum.
kimseye minnet etmek istemedim ondan sonra. parasını veririm paşa paşa bakarlar kreşte. en azından birşey olsa hesap sorabilirdim derdim.
çünkü kv bakıyor yaptığını tasvip etmesem de, yanlış olsa ses edemiyordum. eşimle huzurumuz da bozuluyordu böyle olunca.

2 yaş 3 aylıktı kreşe başladığında. kafamız rahattı eşimle huzurumuz da yerine geldi şükür.
2 seneyi dolduracak kreşte. öyle ciddi sorunla falan hiç karşılaşmadık bugüne kadar.

artık yazı kızımla evde geçiricem hem o da 2 yıldır aralıksız gidiyor okula
onun için de iyi olacak , benim için de.
anne-kız takılıcaz 3 ay
sonra da ana okuluna yarım gün gönderirim diye düşünüyorum.
o zamana da 2. cocuk olursa hamileliğimi de yarı zamanla kızımla ilgilenerek geçiririm diyorum. kızıma karşı vicdanımı rahatlatmak istiyorum.

çünkü 2. cocuğa kendim bakmak istiyorum. kızıma bakamadığım zamanının telafisi için yaklaşık 1 yılım var.

tabi Allah ömür verirse...

Ne güzel konuşmuşsunuz
Ben de biraz bu sebeplerden işten ayrıldım
Gerçi gecennet hafta bi iş görüşmesine gittim orası olursa rahat bi yere benziyo hakkımızda hayırlısı
Dünya işte derdi bitmiyo
Allahim güzel keyifli hayırlı ömürler versin

Naptiniz ben sutlac yaptım eşime ben yiyemiyorum tatlı ama o akşamları bişeyler istiyo
A101 e gidesim var dolanmaya

Bugun hava ysğmurluydu
İşe zor geldim hep uykum var
Ve çok halsızım
Saat 15 30 olsada gitsek.

A 101 den gourme kuru domates kekşk sosundan almış canım eşim.
Krema ve tereysğı da katıyorum.
Eve geçince detaylı yazarım.

Çorba ve sarmanun yanına
Siron yapabilirsiniz
Bende ki menü bu akşam böyle
Ve yalancı tavuk göğsü.
İçine falım damla sakızı da attım

kızlar ben geçen gün bozulmasın diye mantarları soyup doğrayıp dondurucuya atmıştım. evde domates biber soğan de var. iş çıkışı bimden tavuk göğsü alırım bi paket akşam mantar tavuk sote yanına da bulgur , cacık, turşu koyarım inşallah.. bu akşam eşimin maç ve de benim dizi akşamım:) tv keyfi yaparım..

Eşimi uyandırmayı unutmuşum
Yavrum okulda kalmış
Öğretmen aradı ;(
Kendimi sorumsuz anne gibi hissettim çok ;(;(
Neyseki gidip aldı 5 dakika ya Eşim ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…