Küçük Düşün Büyük Olsun!

Pazara gittim beklediğimden ucuzdu
20 lira harcadım ama meyve almadım sogan patatesim de vardi yemeklik sebzeler domates semizotu kabak patlıcan taze fasulye bezelye havuç falan
10 liraya da bi kesme tahtası aldım aynisindan vardı ben de bi şeyin yanında hediye çıkmıştı migros ta 20 metroda 15 liraydı pazarda 10 a bulunca hemen aldım

Ne güzel düşünmüşsün
bizim hedeflerimiz çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak
eğitimleri olsun maddi manevi imkanlar sunmak
emekli olunca evde geçiririm zamanımı
kendimi 50 yaşında hayal edemedim ya :)

Bayildim
Insallah hepsi gerçekleşir
Kendim böyle bişeyi hiç düşünmedim

Maşallah canım ne güzel düşünmüşsün
Benim henüz ileri tarihler ,ile ilgili net fikirlerim yok
ÇAlışmak istemem heralde
Bir de denize yakın sakin bir yerde emeklilik isterim

Ama 50 bana da çok uzak geldi sanki
Düşünülesi bile değil

kızlar sizi takip edemez oldum çünkü eşimle aldığımız paramız ucu ucuna yetiyor yetmediği bile oluyor birikimde yapamayınca takip edemiyorum evin kredi borcu bakıcı masraflarımız derken kalmıyor ama sizin yazılarda insanı teşvik ediyor tutumlu olmaya

Canım benim
İnan hepimiz aynıyız
Birikim yapabilenimiz bu aralar çok az
Olsun
Tasarruf yapıyoruz indirimler falan tutumlu olmaya çalışıyoruz
Sen de uzak kalma yaz bize
Ben grubun sozcusuyumde

Çok etkilendim. Ne kadar ne kadar yüce gönüllüsün. Ufak ayrıntılarda (kızının eskisini değil de aynısını hediye etmek gibi) gizli bu güzellikler...
Allah sizin gibilere daha çok versin. Niyetin o kadar güzel ki umarım gerçekleştirir ve doyuma ulaşırsın...
Bir sürü şey yazmak istiyorum ama....
İyi ki var senin gibi insanlar.... Dünyayı yaşanılabilir kiliyorsunuz...

hayaller, hayaller.... çok güzel hayaller, hedefler canım :)

ben hayal etmeye, gelecekle ilgili plan yapmaya korkuyorum.... 5 dakika sonrasını bilmediğim bir hayatta, hayal kurmak, hedef belirlemek, plan yapmak korkutuyor beni... ama şuna da inanıyorum ki, bir insanın hayalleri ne kadar büyük olursa, elde ettikleri de o derece büyük olur....

bende de hayaller, hedefler çok da, plan yaparken bulunca kendimi, ya nasip demeden edemiyorum.... kendime bile dillendirmekten korkuyorum....daha dün şehrimde kör kurşuna hedef olup, ölen insanları duyunca, okuyunca, görünce, onların da hayalleri vardı, ama bitti, diyorum.... velhasıl kelam, saliselerine bile hükmedemediğim bir hayatta, hayal kurmak, hayal gibi geliyor bana.......

ben daha çok anı yaşamak, anı değerlendirmek üzerine yoğunlaşıyorum.... inşallah çok güzel hayallerimiz olur ve biz hayallerimize tek tek ulaştıkça, maddi/manevi çok daha zengin insanlar oluruz...

ramazanla ilgili özel olarak yaptığınız neler var arkadaşlar.... bana hiç bir şey yapamıyormuşum ve bu mübarek ayı hakkıyla değerlendiremiyormuşum gibi geliyor... kayıp gidiyor ellerimden adeta...

ofiste her gün Kur'an-ı Kerim saati yaptım mesela, isteyen Kur'anı-ı kerim okuyabilsin diye... sonra bir marketten hediye çekleri aldım gıda için... çevremde ihtiyaç sahiplerini araştırıp hediye ediyorum.... iftar davetleri verip, iftar davetlerine katılmaya çalışıyorum.... kendim küçük küçük hediye paketleri hazırlayıp (çerezler, çikolatalar vs.) çevremdekilere veriyorum....yıllardır aksattığım, terevih namazlarına gitmeye çalışıyorum, kızımla.....

çocuklara Ramazan ayı günlüğü hazırladım, günlük gibi yaptıklarını yazsınlar diye, bayramda yaptıklarının karşılığı olarak, sürprizler hazırlıyorum onlara vs.

Biz de benzer durumdayız hatta bizim yetmiyor bile, bebeğimin altınlarını bozdurmaya başladık. Umarım yerine koyabiliriz... Kitap almak bile lüks artık benim için.
Ama yine de birbirimizin birikimlerine mutlu olup , inancımızı umudumuzu koruyacağız...
Her şey zamanla yoluna girecektir...

Sana iyikiler bitmez zaten. Ne güzelsin...
Allah bin kere razı olsun... Sanal ortamda bile iyi insanları bulmuş olabilmek çok büyük zenginlik...

Çok sağol canım. Senin de ne kadar iyi niyetli olduğunu gayet iyi biliyorum. Allah hepimizin niyetlerini gerçekleştirme fırsatı versin inşallah

Yarına çıkacağımız belli değil tabi canım. Benim planlarım ile Allahın planları birbirine uymuyorsa elden birşey gelmez zaten.Ama ben plan yapmayı severim. Hayalle hedef arasındaki farktır plan. Yol haritasını çizip, yolun sonuna varmak için gayret ederim. Varmak nasip olur olmaz orasını Allah bilir.

Bayildim
Insallah hepsi gerçekleşir
Kendim böyle bişeyi hiç düşünmedim

Düşünün bence kızlar. Plan iyidir

Ne güzel düşünceler
Hayal ve umutlarınızın gerçekleşmesini diliyorum
Hayallerinizi dolu dolu yaşayın ve yaşatın.

Selamm huh!
Azicik dinlenim
Sabah erkenden baska bir semte gittim
Havada bunaltmiyordu gidip bi kac parca bisi bakim dedim ama bulamadim malesef.
5tl yol parasi gitti oyle
Sonra eve geldim
Dernek iftar yemegi veriyor aksama
Biraz temizlik falan yapilmasi gerekiyordu.
3 arkadas orayi hallettik supur sil yika yerlestir.
Yemekler hazir gelicek ve sokakda yencek.
Ama orayada cikilip iniliyor.
Allah kabul etsin gidemicem ama katkim olsun isin ucundan tutim dedim.
Dusumu aldim.
Simdi pilav yapicam.
Yanina doner aldim
Dunden az sebzeli tavuk ve corbam var bugun biterler.

Yarin yine yemek faslı.

Ya kizlar pareolara baktim pahalilar
Alti ustu otelde giycem 4-5gun
Pentide 3lü alimda 69tl normalde 90tl.
Defactoda 35tl
Lcw guzel yok.

Kiyamam okadar vermeye.

Diktirmeye karar verdim.
Burda penyeciler var model gostericem fiyat alicam.
2 tane diktirsem yeter bana.

Bari o eksiklerim ciksin aradan.

Kalani bi sekilde hallederim.

Gidipde bulamayinca yada boyle cok pahali olunca alasim gelmiyor
Ama ihtiyacim var son ana birakirsam hic halledemicem.

Zaten olması gereken o canım.... müslüman hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için de yaşamalı, tıpkı yarın ölecekmiş gibi ahiret için yaşaması gerektiği gibi.....

Sonrası nasip... biz elimizden geleni yapar, tedbirimizi alır, takdiri Allah a bırakırız....

Ben de senin gibiydim, gençken :) yaş aldıkça sanırım, korkularım arttı.... bazen karamsar, bazen dünyada ulaşamayacağı hiç bir hedef olmayan bir cengaver gibiyim :)

Ne hayallerim, hayallerimle, hedeflerimle ilgili ne planlarım var bir bilsen.... deli bu kız dersin..... :)

Senin yaşında ne var gören de 60'ı devirdin zanneder. Dur bakalım sen daha dördüncü çocuk işini halletceksin Güveniyorum sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…