Bende bir ara basladim namaza sonra biraktimKizlar kendimi iyi hissetmiyorum.. ben maneviyat adina birsey yapmadigimi düşünüyorum.. namaz kılmak istiyorum ama baslayamiyorum. Bu aralae kafama takılıyor boslukta hissediyorum. Benim icin yarin bu konuyu konuşalım mi.. suan yatacam yarın is yerinde bunun üzerine düşüneceğim. Kafamdaki bulanıklığı atmalıyım. Huzur bulmak istiyorum. Hepinizi çok seviyorum ve bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum.. iyi geceler..
Burçdaşiz deseneBende terazi yim
20 ekim bende canim.Tedarikli davranınca kendime benzettim canım. Benim kızda terazi 16 ekim
Kizlar kendimi iyi hissetmiyorum.. ben maneviyat adina birsey yapmadigimi düşünüyorum.. namaz kılmak istiyorum ama baslayamiyorum. Bu aralae kafama takılıyor boslukta hissediyorum. Benim icin yarin bu konuyu konuşalım mi.. suan yatacam yarın is yerinde bunun üzerine düşüneceğim. Kafamdaki bulanıklığı atmalıyım. Huzur bulmak istiyorum. Hepinizi çok seviyorum ve bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum.. iyi geceler..
Bende de bu oluyorduNamaz konusu benimde hep aklımda
hatta geçenlerde bununla ilgili video izledim.
Herşey tam olamıyor sanki hep eksik kalıyorum.
Canim burdanda yazarsan detayli bizede ornek olursun belkiGünaydın kızlar
zelalke konuşalım canım. Ben uzun yıllardır namaz kılarım. Kılamamak konusundaki sıkıntın nedir?
Dinime çok düşkün olmama rağmen ben de oruç tutamıyorum. Tuttum yine ama arada yediklerim de oldu. Oruçlu iken ben ben olmuyırum.
Bende de bu oluyordu
Kiliyorum ama acelemi kiliyorum?
Aklim biseyde kaliyor mesela o an acaba o sey benim namazimi etkiledimi?
Usendim kendimi zorladim misal yatsi icin hani oflandim poflandim diyelim namazim sanki (Allah affetsin herseyi o bilir) sekteye ugramis yerinde yapamadim gibi geliyordu.
Abdest almaya usendigim yerlerde aman kaza yaparim diyordum 2 vakti kilmiyordum (oglen ikindi) oysa firsatim vardi mesela o an abdest alabilirdim isteseydim arkadasimdaydim misal bunu kasten yaptigim icin kendimi yine suclu hissediyordum.
Sanki namazim kabul olmuyor gibi hissediyordum.
Bu ic ses ve insanin kendiyle celismesi cok acı.
inan bana üşengeçlik birinci sebeb bence, yoğunluk dicem 5 dk kılınacak namazın sebebi olarak gösterilemez farkındayım.. içimde eksik birşeyler var.. oruç ara ara tutuyorum, bünyem çok zayıf, geçen yıllarımdan durumumu biliyorum çok zorladığımda bayılıyordum, bu yıl az az tutmaya çalışıyorum..Günaydın kızlar
zelalke konuşalım canım. Ben uzun yıllardır namaz kılarım. Kılamamak konusundaki sıkıntın nedir?
Dinime çok düşkün olmama rağmen ben de oruç tutamıyorum. Tuttum yine ama arada yediklerim de oldu. Oruçlu iken ben ben olmuyırum.
ahh ne güzel özetlemişsin. ben de öyle düşünüyorum.. binlerce şükür herşeyin başında sağlığımız yerinde, eşim dünyalar iyisi ve anlayışlı, tabiri caizse melek gibi.. eksiğim yok çokşükür, işimizde gücümüzdeyiz.. şükretmeyi ihmal etmem ve de şükredince öyle içten ederim ki, yardım konusunda çok şükür ihmal etmemeye çalışıyorum... ama huzursuzluk eksiklik hissediyorum.. dün akşam içime işledi bu.. aklıma siz geldiniz burda madem herşeyimizi konuşuyoruz, sadece birikim değil, sizinle bunu paylaşmak istedim..bugün kkonuşalım lütfenn eve gidince kendime gelmiş olmak istiyorum..Canım benim, aynı duyguları dönem dönem hepimiz yaşıyoruz... mesela ben, şu an senin hissettiklerini çok daha yoğun hissetmiştim yakın bir dönem...
sağlıklıydım, beni çok seven, benim çok sevdiğim bir eşim vardı, sağlıklı, zeki , pırlanta gibi evlatlarım vardı, eşim de ben de kariyer yapmış, günümüz şartlarında çok güzel meslekleri ve kazançları olan insanlardık, maddi anlamda, elhamdulillah hiç sıkıntı çekmedik, istediğimizi alıyor, istediğimiz tatile gidiyor, çok rahat bir hayat yaşıyorduk....
öyle sadece kendi için yaşayan insanlar da değildik, büyüklerle, akrabalarla, arkadaşlarla ilişkileri gayet iyi, ihtiyacı olanla paylaşan, maddi manevi sıkıntılarını gidermeye çalışan, orucunu tutan, kılık kıyafetine dikkat eden, haccını, zekatını, fitresini, sadakasını, kurbanını aksatmayan da insanlardık......
Ama tüm bunlara rağmen huzursuzdum..... sebepsiz iç sıkıntılarım oluyordu dönem dönem.... sebepsiz mutsuz hissedişlerim....
bi de işin tuhafı sadece bende oluyordu, eşim çok daha huzurlu, mutlu, neşeli, dingin bir insandı....
eee, peki bendeki eksik neydi? Aynı hayatı, aynı şartlarda yaşıyorsak, manevi dünyalarımız arasındaki bu farkın sebebi neydi?
Sebebi bulmam çok zor olmadı.... benim sorunum kılamadığım, kılsam da hakkını veremediğim NAMAZlarımdı........
Hala da tam anlamıyla başlayamamış ve hakkını vererek kılamıyor olsam da, hastalığı bulup, tedaviye gayret ediyor olmak bile çok rahatlattı beni.... bundan sonraki duam, inşallah daha iyi olmasını dilemektir.....
Sen benden şanslısın, hastalığı çok daha erken farkedip, tedavi yollarını aramaya başlamışsın bile... :)
aynen bunları ben de hissediyorum..Bende de bu oluyordu
Kiliyorum ama acelemi kiliyorum?
Aklim biseyde kaliyor mesela o an acaba o sey benim namazimi etkiledimi?
Usendim kendimi zorladim misal yatsi icin hani oflandim poflandim diyelim namazim sanki (Allah affetsin herseyi o bilir) sekteye ugramis yerinde yapamadim gibi geliyordu.
Abdest almaya usendigim yerlerde aman kaza yaparim diyordum 2 vakti kilmiyordum (oglen ikindi) oysa firsatim vardi mesela o an abdest alabilirdim isteseydim arkadasimdaydim misal bunu kasten yaptigim icin kendimi yine suclu hissediyordum.
Sanki namazim kabul olmuyor gibi hissediyordum.
Bu ic ses ve insanin kendiyle celismesi cok acı.
Kilan arkadaslarim hattaaynen bunları ben de hissediyorum..
aynen.. benim pek arkadaşım yok uzaktalar ama kılarlar, ben de diyorum tamam açığım, ama o ayrı bu ayrı, namaz kılmak ciddi anlamda eksiklik ve iç huzurum yok gibi hissediyorum..Kilan arkadaslarim hatta
Hatta gorustuklerimin hepsi kiliyor ve baslari acik
Hatta biri baya susludur roflelidir her daim saclari dizde etek vs giyer her yaz yazlikdadir.
Ama bana bile geldiginde hemen bi etek ister namazini kilar.
Okadar hosuma gidiyorki herkesinki 4/4luk ama benimki sanki hep eksik
Eksik yapiyorum olmuyor gibi hissediyorum.
Ben namaz elbisesi aldim.
Yanimda bile tasimaya baslamistim okadar istekliydim.
Sultan Ahmete gitmistim orda bile usenmedim abdest alip namazimi kilmistim
Sonra bu sorular beni cok dusundurdu.
Misal esmalarimi cekiyordum.
Abdestsizde cekilir dendi okudum heryerde de.
Ama ben onu abdestsiz cekince huzursuz oldum.
Gun icinde sık cektigim zamanlar surekli abdest almak da zor geldi.
O bile Rabbim kabul eylesin belki dogruydu ama bana yanlis geliyordu.
Abdestsiz cektim dahadami gunaha girdim ki diyordum kendime.
ne kadar güzel anlatıyorsun, ve tespitlerin çok doğru..Hayır canım, günaha falan girmedin... abdestsiz Esma çekilmez, dua yapılmaz, ezberden süre okunmaz, olursa kabul olmaz, günaha girilir, acaba abdestim tam oldu mu, namazımı kıldım ama, acaba kabul oldu mu, aklımda elli soru vardı, onu bunu düşündüm, huşu içinde kılamadım vs vs bunlar hep cahil insanların, bilip bilmeden konuşup, insanları dinden, inandan, ibadetten soğutan zırvalıkları ( evet zırvalık diyorum, gerçekten öyle çünkü, çok kızıyorum bu tür cahil insanlara ) ve şeytanın vesveseleri...
Nasıl olsa tam yapamıyorsun, o zaman hiç yapma, dedirten safsatalar... insanı maneviyattan hepten uzaklaştırmak için, şeytanın hileleri, tuzakları....
Hayır efendim, abdest yoksa ve O an abdest alma imkanı yoksa, esmalar da okunur, dua da edilir... evet başlarda eksik olur, yanlış olur ama bir yerden başlamış oluruz ve giderek yanlışlarımızı eksiklerimizi tamamlayarak devam ederiz...
Tam yapamıyorsan, hiç yapma.... bu şeytanın en büyük oyunu... yok öyle bir şey....
Hepimizin eksikleri, yanlışları var... ama bunların farkında olup,bir yerlerden düzeltmeye çalışma çabası kesinlikle karşılıksız kalmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?