Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ya gercekden cok guzel izah ettin
Sana cok tesekkur ederim
Yangina su atar yangini ferahlatir gibi.
Basim acik cektim esamami acaba diyorum hemen?
Yani yoldayim misal icimden cekmek geliyor parmaklarimla sayip cekerim ben zikirmatigim olmadiginda basim acik ama ojemde var boyle ne hakla Rabbin adini anarsin diyorum kendime o an cok uzuluyorum.
Ama cekmekde istiyorum.
Iste hep huzursuzluk.
Hep vesvese.
Hep bi kendimle celisme durumlari.

Olur mu öyle şey... başım açık, Esma çekmeyeyim, dua etmeyeyim... ne mutlu sana ki bir çok sözde kapalının bile belki içinden gelmeyen şey senin içine doğuyor, Allah ı zikretmek istiyorsun.... başın açık olması, tırnağının ojeli olması asla buna engel olmasın.... dinimizde nerde var, baş açık Allah zikredilmez diye bir saçmalık!

İyi o zaman hepimizin eksikleri var... hiç bir şey yapmayalım o zaman... oruç tutamıyoruz diye, namaz kılmayalım, başımız açık diye oruç tutmayalım vs vs. Bunun sonu yok... aksine ne yapabilirsek o kar, bir ibadet diğer ibadetlere de vesile olur gözüyle bakalım, gerçekten öyle çünkü....

Mesela namazına devam eden bir insanın, er ya da geç, kıldığı namazların diğer ibadetlerine de vesile olacağına inanırım ben, o kadar çok örneğini gördüm ki... veya oruç, zekat konusunda hassas olan bir insanın, zamanla diğer kulluk görevlerini de, onu eleştiren, kendini dört dörtlük sanan insanlardan çok çok daha güzel yapmaya başladığına şahit oldum...

Biz elimizden geleni, samimi duygularla yapmaya devam edersek, zamanla eksikliklerimizi tamamlama konusunda Rabbim mutlaka yardım edecektir...

Yazacak çok şey var da, asansör kapısında ancak bu kadar... :)

Birbirimize dua edelim...

Boyle sozler duymak inan cok iyi geliyor
Musait oldugunda yazarsan uzun uzun yazilarini okumak isterim buyuk zevkle.

Ogluma dualari ben ogrettim.
Oturdum onunla birlikde ezber yaptik.
Peygamber efendimizin hayatindan sinav vardi birlikde okuduk bastan sona birbirinize anlattik sinava soktum onu.
Orucunu tutuyor 12 yasinda.
Allah sevgisi ve korkusu cok icinde.
Aşilamaya calistim konustum anlattim hep.
Icindede vardi zaten.
Abdest nasil alinir namaz vakitleri nasil kilinir vs biliyor.

InsAllah hep bu sevgiyle buyur tek istedigim o.

Bende 6 yasinda ezberlemistin tum sureleri.
Bazi tesbih dualarini bile ozamanlar ezberlemistim babannem cekerken.
Bir kac sure okumadan hala uyuyamam.

Panikataklarimi yenme sebebimin bence sahsimca en buyuk yardimcisi bol dua sureler esmalardir.

Cok aglayarak namaz kildim ben.
Yani istemsiz gozlerim akardi icim titredi namaz kilarken.
Nasil sukredecegimi sasirdim.

Nasil bukadar usengec oldum bende anlamadim.

InsAllah birbirimize vesile olarak dua ederek asicaz bunlarida.

Rabbim hepimize namaz dua aski nasip etsin.

D derya10-_- eşin matkap kullanabiliyorsa eğer 5 dkda takarsınız cnm. Hatta siz takamasanızsa bir perdeciye ne kadara monte edersiniz diye sor. Yine daha uyguna gelir muhtemelen
Canım sağol. matkap kullanır var zaten bende kullanırım hatta .
kornişe monte ediliyomuş galiba delmeye gerek yok araştırdım biraz akşam.. ölçüyü alayım da vericem sipariş.

Merhaba kızlar
tr_lelli ben zelalke nin problemini tam anlayamadığım için konuşalım dedim. Tabi ki elimden geldiğince yazarım.

Nereden başlasam yazmaya bilmiyorum.
Lisede ve üniversitede okurken namaz kılardım. Ama sırf kılıyorum demek içinmiş. Onu şimdi anlıyorum. Oğlum doğana kadar da kılıyordum. Sonra Doğum yaptım. Yarım yamalak kıldım. Arada bıraktım. Sonra tekrar başladım. Böyle devam etti. 4 yıl önce müthiş bir iç huzursuzluğu yaşıyordum. Çok şükür herşeyim vardı. Hayalini bile kuramayacağım bir ünvanım, iyi bir kazancım, evim arabam, mükemmel bir eşim. Ama huzursuzdum. Mutsuzdum. Dışarıdan mükemmel bir hayatım varmış gibi görünüyordu.
Kendimde ki bu eksikliği tamamlamak için alışveriş yapıyor, sürekli komşu arkadaş muhabbeti yapıyordum. Sürekli çalışıyordum ama olmuyordu. Birkaç arkadaşıma anlattım. Hep yorumlar aynıydı. Bu kadar küçük yaşta o unvanı adının önüne koydun, hayatta amacın kalmadı dediler bana. Ama benim iş ile ilgili amaçlarım hala vardı.

Baktım olmuyor. Bir psikoloğun kapısını çaldım. Bunu da kimseye söylemedim. Çünkü dışarıdan mükemmeldim. Anlattım konuştum anlattıkça daha da anlattım. Ve bu manevi huzursuzluğumun sebebinin Allah'a uzaklığım oldupunu anladım. En son ne zaman ondan birşey istediğimi dua ettiğimi hatırlamıyordum. Çünkü herşeyim bardı ve onu unutmuştum.
Sonra hiç sorgulamadan ( kabul olur mu? Eksik mi yaptım vs ) hemen namaz kılmaya başladım. Bunu zorla değil içimden gelen bir istekle yapmaya başladım. Malesef bazı duaları unutmuşum. Onları hatırlamaya çalıştım. Yavaş yavaş her namazdan sonra okunan duaları öğrendim. Namazlardan sonra onları okudum. Esma ül hüsnayı duydum bir yerden. Hepsini tek tek okudum ihtiyacım olanları çıkarıp her gün zikir çekmeye başladım. Ama hiç sorgulamadım. Abdestsiz de olsam yolda da olsam hep dilim duada olmaya başladı. Her an Allah'ın adını anmak değil mi önemli olan. Meyra nın yazdığı gibi dinimizi zora sokan, acayip kurallar koyan o yobazları dinlemem ben. Ben allahı anmak istiyorum. Abdestsiz olabilirim. Sanmam ki rabbim onu abdestsiz andım diye beni günahkar bellesin.
Bu sürede psikoloğa gitmeye devam ettim. Konu komşu muhabbetini bıraktım, deli gibi kitap okumaya başladım, eskis gibi fütursuzca alışveriş yapmıyorum. Eskisi gibi delirmiş gibi çalışmıyorum ama çok çok huzurluyum. En sevdiğim şey andest alıp esan okunmasını beklemek. Allah kabul eder inşallah.

Yaşamımı namaza göre ayarlıyorum genelde. Yurtiçi yurtdışı nereye gidersem gideyim önce namaz eşyalarımı koyuyorum bavuluma. Ve elimden geldiğince kılıyorum. Vakit namazları dışında nafile namazları da kılıyorum.

Şimdi kıldığım namazlar eskiden paldır kültür kıldığım, sırf kılmış olmak içim kıldıklarımdan çok farklı. Keyif alıyorum. Çok mutlu oluyorum.

Ben de oruç tutmayı sevmiyorum. Sırf tutmuş olmak içimi rahatlatmak içim yapıyorum bazen. Çevremde oruç tutanların büyük bir kısmı fa çocukluktan alışkanlıkla, aile baskısı ile tutuyor gibi geliyor bana. Oruç konusunda da bir aydınlanma yaşayacağımı ve onu da hakkıyla yapmaya çalışacağını biliyorum.

Beni bazı arkadaşlar biliyor. Ben gayet açık bir bayanım. Yırtık kotum mini eteğim ile hiç dışarıda böyle bir izlenim vermiyorum. Çevremden çok az kişi Nanaz kıldığımı bilir.

Sık görüştüğüm 2 tane arkadaşımdan biri deist biri de ateist. Fakat ben onları insan olarak çok seviyorum. Onları dini anlamada etkilemeye çalışmıyorum. Ben oruçlu iken onların yanına gidiyorum. Vakit geçiriyorum. Onlar yiyor içiyor. Sohbet muhabbet ediyoruz.

Benşm durumum budur kızlar. Çok şükür rabbime. Neler yazacaksın bana merakla bekliyorum.

Ne de güzel dökmüşsün kaleme... Rabbim hepimizi hidayete erdirsin. bende çok istiyorum diyorum ama sonra bakıyorum gayret göstermiyorum... Rabbim vesile kılsın hepimize bu durumu inşallah.

Ne güzel anlatıyosun ya sen de @meyraa da . İnsanın yüreğine dokunuyosunuz resmen... Rabbim bana da nasip etsin namzamı kılmayı inşallah.

Birde kizlar bisi anlaticam size sadece anneme anlattim
Guzel ruyalarin cok anlatilmamasindan yanayim ben
Babannemi cok severdim
Ayni evde buyuduk
Bizimle kaliyordu olene kadar.
Ayni odada yattik
Babannem cok agzi duali cok yardimseverdi.
Her ramazan teravihde
Mukabelelerde
Tesbih namazlari zikirler iftar yemekleri cocukesirgeme kurumlarina huzur evlrrine yardimlar yapardi.
Maasi vardi dedemden.
Biz karismazdik onun maasina yorgan falan dikerdi ayrica para kazanirdi.
Hic bos durdugunu bilmezdim.

Hic bisi yapamasa patik yelek orerdi.
Hediyede yapardi.
Kimseye eli bos gitmezdi.
Gece cok namaz kilar sabaha kadar tesbih cekerdi.
Herkes cok severdi
Herkesle iyi gecinirdi
Cocukla cocuk olurdu buyukle buyuk.
Herkes ona ana derdi
X ana.

Bizimle sarki soyler piknige gelir hamakda sallanir az sonra oturur namazini kilardi nerde olsak.
Arabada yolculuk ederken bile namazini kilardi.

Eli hep pardesösunun cebinde gezerdi.
Cebinde hep tesbihi olurdu cunku.
Okuma yazmasi yoktu ama okadar cok sehir gezmistiki.
Gezilere katilirdi cami turbe gezilerine.
Kuran arkadaslari vardi hic birakmazlardi onu koye falan gotururlerdi.

Ben gece uyanirdim babannem namaz kiliyor
Sabah uyanirdim babannem namaz kiliyor.
Hep kilardi ama
Nafile,kuşluk,tesbih namazi hep.

Babannem 2007 yilinda vefat etti.

Nasil eli acik ki kocaman bir tencere yoresel corbamizdan kaynatip tum binaya dagitmis.
Komsulara
Sonra abdestini almis.
Az oturim namaza durim demis anneme kalbim skisti demis (kalp yetmezligi seker tansiyon vardi by pas olmustu)
Fenalasmis namazini kilamadan.
Hastaneye gidemeden yolda can verdi.
Dedemi cook severdi 25senedir duldu ama hep nurdayatasicam diye bahsederdi hic adini demezdi.

Hep mezarina giderdi saatlerce aglardi.
Dua ederdi sulardi temizlerdi.

Öldukden sonra ruyalarima gelmeye basladi.

1 defa yemek istedi benden
Bende bisiler aldim dagittim.
Bir defa kuran okutmami istedi okuttuk (her senede okutuyoruz)
1 defada uzakdan bana el salladi seslendim babanne nasil oralar rahatmisin dedim ruyamda guldu cok rahatim dedi.
Nasil ki napiliyoki dedim.
Herseyden once namaz illede namaz dedi bana.

Aglayarak uyandim ve ezan okunuyodu sabah ezani.
Esim aglamama uyandi.
Hemen abdest aldim namaza durdum.

Esim bile iyi saatte olsunlarmi gorundu noluyo dedi silkeledi beni

O donem cok guzel kiliyordum sonrasi yok iste

Rabbim beni secti duyurdu yol gosterdi bana ben bilemedim.

InsAllah layikiyla artik bende yapmak istiyorum.

Cok uzun oldu farkindayim ama bende doluymusum bu konuda suan anladim.
Hakkinizi helal edin

zelalke Canım bende aynı sen gibiyim... Hatta çoğu kez başıma glen olaylarda sorgularım kendimi sen kulluk görevini yerine getirmiyorsun ki Rabbim sana ne yapsın derim.. Hatta sırf bu yüzden utanırım istemeye dualarda.. sanki başın zora girince Allah'a yalvarmak gibi gelir bana...
Kapalımıyım evet layığıyla mı hayır...
hani kapanmış olmak için mi dersen o da değil.. isteyerek kapandım ben ama sadece kapandım... gerisi yok...
Çalışıyorum işyerinde kılamam için hiç bir nedenim yok çünkü patronlarım bu konuda hassaslar kılın der dururlar.. kışın işlerimiz daha az oluyo ister istemez o dönemde bize sürekli dua verir ezberleyin diye hatta sınav yapar, ödül koyar. bazı uzun duaları onun sayesinde ezberledim.. hatta en son yasin i ezberlerken bahar geldi kaldı.
Yani tamamen benim üşengeçliğim işyerimizde kışın ısıtma yok ufoların önünde montlarla oturuyoruz bu mesela benim bahanem çok soğuk... oysa ki cehennemde çok sıcak.
İçimi yangın yerine çevirdi bu konu benim kızlar.. Ellerim titriyo yazarken... tekrar diyorum umarım bu konunun açılmış olması bizler için bir işaret, bir vesiledir...

Selam kızlar
Bende 9 yaşından beri oruç tutuyorum.
Çok Seviyorum orucu.
Namazlarımı genç kızken düzenli kılardım.
Sonra bir ara bıraktım.
19 yaşında kapandım,21 yaşında evlendim.
İlk kapandığımda pantolon tunik giyerdim
Evlenince eşim giymesen olurmu dedi,verdim dağıttım pantolon larımı.
Şimdi etek gömlek de çıkmıyorum.
Ayıp gekşyır.
Mutlaka çeket veya boş tunik oluyor.
Eşim de bende dinimize düşkünüz.
Kul hakkı, vebal,faiz,haram yememek,helal kazanmak,bunlara hep dikkat ederek yaşadık.
Zekat fitre bunlara da hep dikkst ettim.
Eşim cuma hariç namaz kılmıyordu,çok istedim onun kılmasını,
Çok şükür bu sene başladı, hiç aksatmıyor,hatta beni de uyarıyor vakit geçti Vs diye.
10 yıldır evimize hiç içki girmedi hamdolsun. Sigara zaten yok.
İçkili ortamlarda bulunmamamaya gayret ediyoruz hep.
Çok sevdiğimiz ailecek görüştüğümüz içen arkadaşımız var.
Ama onlarda bizim bu hassasiyete dikkat ediyor.
İyi bir insan olmaya,kendimce dinimin gereklerini yapmaya çalışıyorum.
Ama namazlarımı hep aceleye geliyor sanki.
Hep dua ediyorum Rabbim bana hakkıyla 5 vakiti nasip et diye.
İyilik yapmaya çalışıyorum ama az ama çok.
Rabbim içimize iman sevgisi ni arttırsın.

Açık arkadaşlar lütfen ben açığım duam kabul olmaz diye düşünmeyi n.
Kimin ibadeti kabul olur ancak Allah bilir.
Ben nice açık ojeli insanlar tanıyorum, özeniyorum benden daha da üstünler.
İnsanları kalıplaştıran bu zihniyet hoş değil.
Her başını kapatan 4 4lük mü?asla....
Aile baskısından başını kapamış ama çekmiş altına kotu al sana kapalı.
Bu doğru değil,
Başın açık olsun ama en azından
Lafta kapalı olmasın
Allah hepimizin ibadetlerini kabul etsin.
Bak ya seviyorum sizi,her birinizi.
Her biriniz ayrı bir renksiniz...

Gözlerim doldu, burnumun direği sızladı.. Nur içinde yatsınlar inşallah tüm sevdiklerimiz...
Farkında mısın lellim bu da bize bi yol, bi işeret....

Gözlerim doldu, burnumun direği sızladı.. Nur içinde yatsınlar inşallah tüm sevdiklerimiz...
Farkında mısın lellim bu da bize bi yol, bi işeret....
Ben yazarken agladim
Babannem benim yurek sizim..
Ben aglasam oturur aglardi.
Cok severdi bana cok duskundu.
Bende ayni ona
Gunlerce kabullenemedim öldugunu.
Babannem nasil biriki bunlara yetisebiliyor hic mi yorulmaz ki acaba derdim hep.
Ben evlenirken esime dedi ki benim nurlardayatasicam bu kizi bana emanet etti.
Bende sana emanet ediyorum dedi.
Hep Allah senin murvetini gostermeden emanetimi eemanet etmeden almasin canimi derdi.

O ne bicim laf be derdim kizardim.

Ben 1.5yasindayken dedem vefat etmis.
Benim oglum 1.5 yasindayken babannem vefat etti.

Hic biri tesaduf degil bence.
Hepsi yazilmis kader.
Esim hala babannemin mezarina gider hadi gidelim der bana

Esim acillik oldu babannemin öldugu gece
Cok severdi babannemi.

Allah rahmet eylesin.

Bende çok severdim babaannemi çok.
Amcamlar da yaşardı. Yengem hem kadının parasını alır hem bi dünya laf ederdi çok üzülürdüm...
Kanserden öldü babaannem kanser hastası denildiğinde hala aklıma babaannem ve bir tane madlen çikolata gelir...
hasta yatıyo dr yapacak hiç bir şey yok demiş.. Annem babam amcam hepsi aynı fabrikada çalışıyor bayramlarda madlen çikolata verirlerdi onlardan birer tane yer klanı misafirlik saklardık imkanlar yoktu ki her zaman alalım.. Canı çikolata istemiş bi tane vermiş kalanını saklamış yengem.. babaannemin yattığı divanın gözüne Kendi akrabalarına çıkarı diğerlerine şeker verirmiş o garibimde banada verirmi diye beklermiş.. Annemin baktığı bi günde anneme demiş kızım bana kaldıysa evden çikolata getirsene x oraya koydu gelenlerle verirmi diye bekledim ama bi tane verdi havada sıcak baş ucumda ya kokuyo ara ara burnuma...... Annem bize haber verdi alın gelin diye.. ömrümce unutamam o anı da bu acı anıyı da...
şimdi analatacağım şey belki gerçek belki bilinçaltımın bana oyunu bilmiyorum ama ben inanıyorum...

Ölümünden sonra 2 - 3 yıl sonra lisedeyim o zaman. Annem işte, divan örtüsü silkiyorum evin karşı kaldırımında babaannem oturuyo inanamadım... bi daha baktım o.. Dışarı fırladım hemen yokkk gitmiş. evimiz uzun bi sokağın ortasında ben çıkana kadar gitmesine imkan yok... Benzetsem birine o kişi de yok... Anneme anlattım benzetmişsindir dedi..
Bi kaç ay sonra okula gidicem arkadaşı bekliyorum camda yine orda yine çıktım yine yok. Gece rüyamda sizi bekliyorum kızım annen gelene kadar korkma benden dedi...
üni yi kazandığımın ertesi günü balkon yıkıyorum yine aynı yerde oturuyo yeşil mantosu yine sırtında anneme seslendim gel... bi anda kayboldu... bi daha da gelmedi...

Belki bilinç altıma işledi ben öyle gördüm mantıken bi açıklaması yok.. Ama ben hala bekliyorum..
Uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin.
Nerden nereye geldik ama senin yazdıklarını okurken aklıma geldi yazayım istedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…