- 15 Şubat 2017
- 1.064
- 2.773
- 48
- 34
Ahh eski topraklar yoksulluk yokluk.Bende çok severdim babaannemi çok.
Amcamlar da yaşardı. Yengem hem kadının parasını alır hem bi dünya laf ederdi çok üzülürdüm...
Kanserden öldü babaannem kanser hastası denildiğinde hala aklıma babaannem ve bir tane madlen çikolata gelir...
hasta yatıyo dr yapacak hiç bir şey yok demiş.. Annem babam amcam hepsi aynı fabrikada çalışıyor bayramlarda madlen çikolata verirlerdi onlardan birer tane yer klanı misafirlik saklardık imkanlar yoktu ki her zaman alalım.. Canı çikolata istemiş bi tane vermiş kalanını saklamış yengem.. babaannemin yattığı divanın gözüne Kendi akrabalarına çıkarı diğerlerine şeker verirmiş o garibimde banada verirmi diye beklermiş.. Annemin baktığı bi günde anneme demiş kızım bana kaldıysa evden çikolata getirsene x oraya koydu gelenlerle verirmi diye bekledim ama bi tane verdi havada sıcak baş ucumda ya kokuyo ara ara burnuma...... Annem bize haber verdi alın gelin diye.. ömrümce unutamam o anı da bu acı anıyı da...
şimdi analatacağım şey belki gerçek belki bilinçaltımın bana oyunu bilmiyorum ama ben inanıyorum...
Ölümünden sonra 2 - 3 yıl sonra lisedeyim o zaman. Annem işte, divan örtüsü silkiyorum evin karşı kaldırımında babaannem oturuyo inanamadım... bi daha baktım o.. Dışarı fırladım hemen yokkk gitmiş. evimiz uzun bi sokağın ortasında ben çıkana kadar gitmesine imkan yok... Benzetsem birine o kişi de yok... Anneme anlattım benzetmişsindir dedi..
Bi kaç ay sonra okula gidicem arkadaşı bekliyorum camda yine orda yine çıktım yine yok. Gece rüyamda sizi bekliyorum kızım annen gelene kadar korkma benden dedi...
üni yi kazandığımın ertesi günü balkon yıkıyorum yine aynı yerde oturuyo yeşil mantosu yine sırtında anneme seslendim gel... bi anda kayboldu... bi daha da gelmedi...
Belki bilinç altıma işledi ben öyle gördüm mantıken bi açıklaması yok.. Ama ben hala bekliyorum..
Uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin.
Nerden nereye geldik ama senin yazdıklarını okurken aklıma geldi yazayım istedim..
Amin canimHerkesin yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudum
Canlarım benim
Allah olmuslerimize rahmet etsin bak hepsi bizden dua istedi
Allahım hepimize eksiklerimizi tamamlamayı nasip etsin
Cok etkilendim yazdıklarınızdan
Namaz kılanlar dua etsin de biz de kılalım inşallah
Ben oruçta çok zorlanıyorum bi kaç kere denedim çok hasta oldum akşam saatine doğru
Şekerim düzensiz migrenim de var aksama kadar bana malesef çok zor geciyo öyle olunca da işin maneviyatına varamiyorum
Yaşım genc ama böyle
Bi de kucuklukten alismamistim
İnşallah bu diyetle düzelir seneye nasip olur
Hepimiz birbirimize dua edelim
Sizi çok seviyorum
Ahh eski topraklar yoksulluk yokluk.
Ve bizim doyamadigimiz sevdiklerimiz.
Allah rahmet eylesin.
Dogrudur gorunur bence.
Simdi ahh keske olsada iftarlarda agirlasam yedirsem yikasam giydirsem mis gibi diyorum.
Alsam gezdirsem koylere gotursem
Hersey icin nasil gec.
Ah bu keskeler.
Ahh ölüm.
Her hali soguk.
Yaptigim yemekleri cok severdi.
Yikadigim camasirlari
Ben yemek mi yapiyorum yahu ogreniyorum olsa olsa derdim olurmu annenden benden guzel yapiyosun derdi
Kotude olsa kotu demezdi asla.
Yuceltirdi hep bizi
Kaynanamda yaptigim yemegi dokmustu kotu diye.
O da yasli o da
Gelde bunlari bir tut simdi.
Boyle pisti oynardik biz keyfi babannem ben pistiden anlamam kapti kacti bilirim derdi oynardi bizle.
Hadi bi dilik tut sana fal acalim derdik hadi acin bakalim derdi.
Kaynanamin yaninda elime pisti kagidi alsam bi kumariniz eksikti heh baska diyordu
Okadar agir seyler soyluyorduki dersin ben kumar oynuyorum parasina bahsine falan abartiyordu.
Tavla okey oynamak ohoo kumarci oluyoduk.
Babannem hic oyle degildi
Yaninda ojemizi surerdik makyaj yapardik giyinir suslenirdik herkese anlayisliydi.
Herkese saygi duyuyordu.
Karismazdi.
Keske onun gibi olabilsem.
Herkesin yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudum
Canlarım benim
Allah olmuslerimize rahmet etsin bak hepsi bizden dua istedi
Allahım hepimize eksiklerimizi tamamlamayı nasip etsin
Cok etkilendim yazdıklarınızdan
Namaz kılanlar dua etsin de biz de kılalım inşallah
Ben oruçta çok zorlanıyorum bi kaç kere denedim çok hasta oldum akşam saatine doğru
Şekerim düzensiz migrenim de var aksama kadar bana malesef çok zor geciyo öyle olunca da işin maneviyatına varamiyorum
Yaşım genc ama böyle
Bi de kucuklukten alismamistim
İnşallah bu diyetle düzelir seneye nasip olur
Hepimiz birbirimize dua edelim
Sizi çok seviyorum
Hastanede yiz oğlumun ateşi var gece de vardı. Çok öksürdü. Mide bulantısı ve ayakta zor duruyor ;(
Allah gönlune ferahlik,yuregine iman versin canım. Bu mübarek ayda namaza başlayabilirsin mesela bir yerden başlarsan gerisi gelir sen kendini ruhen hazırla yeterki , istekli ol ınsallh manen huzurlu olursun..Kizlar kendimi iyi hissetmiyorum.. ben maneviyat adina birsey yapmadigimi düşünüyorum.. namaz kılmak istiyorum ama baslayamiyorum. Bu aralae kafama takılıyor boslukta hissediyorum. Benim icin yarin bu konuyu konuşalım mi.. suan yatacam yarın is yerinde bunun üzerine düşüneceğim. Kafamdaki bulanıklığı atmalıyım. Huzur bulmak istiyorum. Hepinizi çok seviyorum ve bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum.. iyi geceler..
Gecmis olsun canim Allah sifa versinHastanede yiz oğlumun ateşi var gece de vardı. Çok öksürdü. Mide bulantısı ve ayakta zor duruyor ;(
Teşekkürler canımmnora2010 çok geçmiş olsun.
Kızlar çok teşekkür ederim. İnşallah hepimiz layıkıyla yerine getirebiliriz dini görevlerimizi. Allah kabul eder mi, doğru mu yaptım yanlış mı diye düşünmeden biryerden başlayın. O huzuru bulunca isteseniz de bırakamayacaksınız zaten.
Bildiklerimi gerçek isimleri ile bilmediklerini buradaki nickleri ile dualarıma katacağım.
Öpüyorum hepinizi
Çok geçmiş olsun canımHastanede yiz oğlumun ateşi var gece de vardı. Çok öksürdü. Mide bulantısı ve ayakta zor duruyor ;(
Geçmiş olsunHastanede yiz oğlumun ateşi var gece de vardı. Çok öksürdü. Mide bulantısı ve ayakta zor duruyor ;(
Ben bu konuyu sizinle boşuna paylaşmak istemedim, beni hiç sasirtmadiniz. İyiki varsınız. Hepinizi okudum içim açıldı. Gözlerim dolu dolu şuan. Çok karışık duygular içindeyim. Bana ışık oldunuz, ben şimdi eve geldim, temizlik yapacam sonra duş alır namazima başlarım insallah. Hepinizi dualarıma katacam...
Evettt aksam menulerini alalim
zelalke tabi yine hazir yiyici :)
Dunden mercimek corbam var.
Pılav yapicam.
1 butun tavugu parcalatmistim alirken eve gelincede 3 e boldum ben o parcalari 3seferde pisirmek icin.
Ondan cikardim 5parca kadar soslayip marine edip kendi suyunda yaginda pisiricem.
Guvec kabinda patlican oturtmada yapicam.
Malzemeleri cikardim bismillah der girisirim artik.
Erbaslar tras olmaya gitti berbere.
Haydi bakalim start.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?