Küçük Düşün Büyük Olsun!

Insanin ne kadar cok mali, mulku, parasi sagligi, arkadaslari, sosyal hayati, kariyeri, olursa olsun ic huzurumuzun eksikligi varsa hicbinin kiymeti gercekten yok.

Kucukke okuma bilmeden kuran ogrenirdik komsu ablalardan teyzelerden.
Annemin bize sozy vardi hatim indirin altin bilezik alicam diye. Namaz kilin sunu alicam diye hep tesvik etmeye calisirdi.
Ilk okulda basladik oruc tutmaya.

Ama buyudukce hayat kosusturmasindan yapmaz olduk bircok seyi.
Kandillerde saatlerce yuzlerce rekat namaz kilardik hepbirlikte.
Simdi elimize kurani alip olumaya uzeniyoruz.
Esim yillardir namaza baslama hevesindeydi. Hatta bir ara cocuklugundan simdiki zamana kadar borclu namazlarini cikartmisti. Her aksam 1 saatte eski borclarini kilmaya calisirdi. O zaman daha huzurluyum isler daha da yolunda derdi. 3 5 ay devam ederdi sonra birsey cikardi uzun zaman ara verir yeniden baslardi.
Hep bana da beraber baslayalim derdi. Ben hep usenirdim hala da usengecligimde baslayamadim.
Esim birkac aydir basladi tekrar. Bana da sana baski kurmuyorum istedin zaman baslarsin diyerek artik birsey soylemiyor.

Allah rizasi icin surekli yardimlar yapmaya ozen gisteririm. Her ay yada 2 ayda 1 illa ihtiyac sahibi birini bulup birseyler yapmaya calisiyorum. Allah rizasi icin harcanan paraya da acimiyorum

Simdi umreye gitsek mi diye dusunuyoruz. Ama benim sacim acik ve kapanmayi suan dusunmedigim icin umreye gidip geldikten sonra milletin kapanmadigim icin sadece gezmek niyetinde gidecegimizi ima etmelerinden rahatsizim.

Bakalik obumuzdeki birkac yil icinde umreye gidip o maneviyati icimizde hissetmek istiyoruz.

Allah dualarimizla, gonlumuzden gecenleri gercege donusturmemiz icin bizi dogru yola yonlendirecektir.

Ben bugun de kv de gidicem iftara. Esimin amcasi gelecek kv ye iftara bizi de cagirdi.
Gecen hafta cumartesiden beri sadece persembe evde yemek yaptim. Onun haricinde hep davet edildik.
Onumuzdeki hafta da simdiden 3 gunum dolu.
Pazartesi edirne turu yapilacak oraya gidecegim.
Camiler gezilecek. Tamda namazi kosustugumuz zamana denk gelmesi tesaduf mu yoksa. Gitmisken selimiye de namazimizi da kilip geliriz.

Simdi kizimi yikadim. Karnuni doyurdum birazdan uyutucam. Kalkinca da kv ye gideriz

Tesadüf demeyelimde tevafuk diyelim canım bence biz ona. Benim tesettüre girmeme bir arkadaşım vesile olmuştu. Seni tanımam çok büyük bir tesadüf dediğimde; tesadüf değil, tevafuk demişti.
Hatta bir yazı paylaşayım. Benim çok hoşuma gitmişti.

Tesadüfte şuursuzluk, hesapsızlık ve başıboşluk vardır. “Şu hâdise tesadüfen şöyle oldu, bu hâdise tesadüfen böyle oldu” gibi... Bunu söyleyen zâta sorsanız:
- Siz kâinatta başıboşluk olduğunu kabûl edebiliyor musunuz? Hâdiseler, vak’alar başıboşluktan mı zuhur ediyor, yoksa hepsinde ince bir hikmet, kesin bir maksat mı vardır? Muhatabımız hemen diyecektir ki:
- Asla, kâinatta başıboşluk yoktur. Her hâdisenin altında bilmediğimiz nice hikmet ve maslahatlar vardır.

- Öyle ise hikmetsizlik ve başıboşluk mânasına gelen tesadüfü neden kullanıyorsunuz?
- Canım, ne bileyim herkes kullanıyor, ben de kullanıyorum. Alışmışız bir defa...

Bir âyeti kerîme bizlere ışık tutuyor: “Denizde, karada ne cereyan ediyorsa, Allah’ın ilmi dâhilinde cereyan ediyor. Bir yaprak düşmez ki Allah’ın ilmi dâhilinde olmasın!.” Anlaşılan, tesadüfî sandığımız kâinat hâdiselerinin hiçbirinde tesadüf yoktur. Bir yaprağın düşüşünde dahi.
- Ya ne vardır?
- Tevafuk.. Muvafık olmak, münasip düşerek cereyan etmek, bir İlâhî maksat, bir İlâhî hikmet için cereyan etmiş olmak... Bunun içindir ki kelimeleri yanlış mânada kullanmak istemeyenler tesadüfü terk eder, tevafuku tercih ederler.
- Tevafuken böyle oldu, tevafuken şöyle cereyan etti, diyerek her hâdisenin altında bir İlâhî hikmet, Rabbanî maksat ararlar. Yaratandan alâkasını kesmek gibi bir dalgınlığa düşmezler.

Selam kızlar biz eve yeni geldik
Serum takıldı röntgen çekildi
Malum Nalet illet bronşit
Bi bırakmadı yakamızı.
Çok şükür biraz daha iyi.
Eve geldik acıktım dedi
İşyerine haber verdim geç gelicem diye
Ama araç bulamadım,arkadaşımız biryere gşdecek yok o saatte,taksiye de değmez, gitmeyeceğim iftara evde yiz.
Dolapta haşlanmış makarnam var sarımsaklı yoğurt eklerim
Birde patates yemeği Salata yaparım
Ramazan pidesi de aldım gelirken
Kavun keserim
Bugunde böyle olsun ne yapayım
1 haftadır iftara evde yoktum ki.
Bugunku harcamam
25 tl eczane
Yol bakkal 7 tl
+işe gitmediğim için kesilecek günüm.
Sağlık olsun ne yapalım.
Bende sahura kadar uyumadım.
Çok halsızım çok yoruldum hastanede
Oruçlu yum.

Hayırlı günler kızlar
Bugün halılar yıkamadan geldi. 90 TL oraya verdim. Yalnız halının birini getirmeyi unutmuşlar yarın getirecekler.
Kuaföre uğrayıp kaş aldırdım. 10 TL'de oraya gitti. İnşallah başka harcamam olmaz.

Buzluktan et çıkarıp iftara tantuni yapmayı düşünüyorum.

Belediyenin iftar sonrası düzenlediği ramazan şenlikleri var. Karagöz hacivat falan oynatıyorlar. Ramazan başından beri gitmek istiyorduk bir türlü kısmet olmamıştı. İftardan sonra ailecek gideceğiz.

Allah acil şifalar versin cnm

Allah acil şifalar versin cnm
Amin canım.
Senin nezdinde hepinize teşekkür ederim kızlar.
Biz bu ramazan eşimin arkadaşı sayesinde hiçbiryere çıkamadık (raporluydu sonra izin aldı 40 gündür yok)
Eşim hergün işe gitti çok yoruldu 10 30 da geldi derken hşçbiyere gidemedik.
Burada da kent meydanında eğlenceler sohbetler var ama bu sene hiç gidemedik,sağlık olsun.
Size iyi eğlenceler canım.

Kizlar watsapta arkadaslarimla grup sohbeti yapiyoruz. İşe bak ki orda yazdi bi arkadaş bu hafta bi gece kadir gecesi o gün tam bilinmiyormuş beraber sırayla dua edelim namaz kilalim bari bu hafta dedi. Bende onlara durumumu yazdım iki gündür namaz konusunun beni.nasil etkiledigini falan bahsettim. Baktim biri diyo tevafuk olmus o ne dedim tesadüf gibi diyip sempatik_kiz 'ın açıklamasını yapti. Simdi birde burdan okudum. Bence bunlar bana bi işaret :)

Canimm bana tantuni yi nasıl yaptığını anlatirmisin sempatik_kiz

Kuzu ya da dana hangi eti kullanacaksan onları minik minik doğrayıp kendi suyunda çok az yağ ekleyerek kavur cnm. Ama çok çok ufak olmalı, tavla zarı falan gibi yani. Kaç kişilik yapacaksan önceden bütün etini pişir.

Sonrasında herkes için tek tek yapmaya başlayıyoruz.
  • Teflon tavaya et, minik minik doğranmış domates, tuz, karabiber, et suyu yada normal su bir kaç damla(ekmeği nemlendirebilmek için çok azıcık ) ekleyip domatesler azıcık ölene kadar pişiriyoruz.
  • Sonra evde yaptığımız bazlamaları yada normal somun ekmeği ortadan kesip tavaya bastırıyorsun, hem ekmeğin nemlenmesini hemde ısınmasını sağlıyor.
  • Ekmeğin içine etleri doldurup daha önceden yarım ay şeklinde doğradığın soğanları ince ince kıydığın maydanoz, sumak, kimyon vs istediğin baharatları ekleyip dürüm yapıp yiyorsun canım.

Biz tantuniyi çok severiz. 10 güne bir mutlaka yaparız. Bu yüzden tantunilik pişmiş et vardır bizim buzluğumuzda.
Bazlamalarıda pişirip buzluğa atıyorum. Ama biz bazlama diye resmini attığım ekmeğe diyoruz. Kalın olan değil yani

Valla tüylerim diken diken oldu...

İlk namazımı kildim cok şükür. Tum tavuğumu da soslayip fırına sürdüm. Çorbam da oldu ama sanki bu sefer biraz sulu oldu az yogun yani, mercimek corbasi. Altını açtım yine patates atmayi unutmusum bi parça patates koydum kayniyor şuan. Yarim saat.sonra pilav da yaparim. Turşu ve içecekler de koydum mu yeter herhalde

Yeter cnm yeter eline sağlık
Allah kabul etsin bu arada
Ben de burdan özendim öğleyi kıldım
Ne güzel vesile oldun optum seni

Yazdiklarinizi aglayarak okudum...
Ne guzel seyler yazmissiniz kizlar...
Bugun isyerinden bir arkadas daha 40li yaslarinda kanser tedavisi goruyordu dun vefat etti dun hastahaneye bugunde cenaze namazina gittik...
Sira sira kabirleri gorunce hayatimizin ne kadar bos seylere kafamizi taktigimizi ne kadar kucuk seylere uzuldugumuzu bir kez daha hatirladim... ve sizin konustugunuz dakikalarda burayi okumadan arkadaslarla namaz konusunu konusuyoduk...kilamiyoruz kuran okuyamiyoruz oruc tutamiyoruz diye. Ben bu zamana kadar orucumu malum gunler disinda hic aksatmadim.ama bu sene rahatsizligimdan dolagi tutamadim. Lisede ve uni.nin ilk yillarinda namazimi hatta kilamadiklarimi kiliyordum ama sizinle ayni bahanelerden dolayi biraktim. Uzaklastikca uzaklastim. Benimde dedem bizimle yasardi ve eminim benden bir fatiha istedi sizinle ayni anlarda arkadaslarimla dedemi konustuk. Rica etsem dedeme de bi fatiha okur musunuz. Ismi Hasan... cok severdim namazini hic aksatmazdi hep kilardi. Ve bende namaza baslamayi cok istiyorum. Kuran okumayi dua etmeyi... Allahim insallah zelalke.nin vesilesiyle bu dini gorevimizi layikiyla yapmayi nasip eder.
Sizleri cok cok seviyorum. Birbirimizle yuzguze gorusemesekte yasadiginiz duygulari taaa icimde hissediyorum. Gozlerim dolu dolu...

Canım benim okudum Allah rahmet eylesin insallah

Bu arada kumbarama (aslında zula da diyebiliriz benimkine ) 10 lira daha attım 85 lira etti

Biriksin bakalım
İlk defa bu kadar biriktrdim:) güzel gidiyo şimdilik her gün atmasam da 2 3 günde bir atıyorum kağıt para olarak

Aski alcaktim gittim baktım bi milyoncuda çok pahalıydı almadım

A101den bi tane kutu aldım kapaklı bi de tayt aldım 13.5 oraya verdim

Bi milyoncudanda tuzluk biberli aldım 6 lira da ona verdim

Yemeklerimi de yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…